Δικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιού 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.07.17 23:01 ως Τυπικόν 
 
Tὸ νόημα τῆς Θείας Λειτουργίας.
Ἂς τὴν ἐξετάσουμε τώρα ὅσο μποροῦμε λεπτομερέστερα,
ἀρχίζοντας μὲ ἐκεῖνα ποὺ τελοῦνται στὴν Αγία Πρόθεση
[Εἰδικὸς χῶρος ποὺ βρίσκεται ἀριστερὰ
ἀπὸ τὴν Αγία Τράπεζα, ὅπου τοποθετοῦνται
(προτίθενται - πρόθεση) τὰ Τίμια Δῶρα
ποὺ προσφέρουν (προσκομίζουν-Προσκομιδή)
οἱ Πιστοὶ γιὰ τὴ Θεία Εὐχαριστία.
Ἐδῶ γίνεται ἡ ἀναγκαία προετοιμασία τους ἀπὸ τὸν Λειτουργὸ ἱερέα]. 
 
 
 


Ιού 23 
 
 

Ιού 23 
koimisi 1
 
Μετέστη πρὸς Κύριον τὸ πρωὶ τῆς Κυριακῆς 23ης Ἰουλίου 2017, ἡ Πρεσβυτέρα Κατίνα, χήρα τοῦ Ἱερέως πατρός Εὐθυμίου Σκλήφα, Μητέρα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν  κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ἡ Εξόδιος Ιερά Ἀκολουθία τῆς μεταστάσης θὰ Ψαλῇ στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου στοῦ Λουκᾶ Τριπόλεως, τὴν Δευτέρα 24 Ἰουλίου 2017 καὶ ὥρα 18:00 τὸ ἀπόγευμα.
Ἡ Σορὸς τῆς ἀοιδίμου Πρεσβυτέρας θὰ εὑρίσκεται στὸν Ἱερὸ Ναὸ ἀπὸ ὥρα 4 τὸ ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας.
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Πατρῶν θὰ διαθέσῃ ...

πλήρες...

Ιού 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.07.17 07:47 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
 
Ο Θεσμός των Πανεπιστημίων είναι συνδεδεμένος με τα Μοναχικά Τάγματα και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Αρχικά οι Διδάσκοντες ήταν Μοναχοί και Κληρικοί, οι δε Φοιτητές προετoιμάζονταν για τον Εκκλησιαστικό Κλάδο. Με την πάροδο των χρόνων αρκετοί γόνοι των ευγενών έγιναν Φοιτητές και τα Πανεπιστήμια έπαψαν να συγκροτούνται μόνο από Μοναχούς και Κληρικούς. Στο πλαίσιο των μαθημάτων, η Αριστοτέλεια Φιλοσοφία «εκχριστιανίσθηκε» και ενσωματώθηκε στην Σχολαστική Φιλοσοφία. Οι Ακαδημαϊκοί Κύκλοι επένδυσαν συμφέροντα στη διατήρηση αυτής ...

πλήρες...

Ιού 23 
rumanias danihl 12
 
Με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο  Ιερό Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας, Εόρτασε τα 66α Γενέθλιά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας  κ.κ. Δανιήλ.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου  κ.κ. Βαρλαάμ, Συμπαραστατούμενος από Κληρικούς του Πατριαρχείου.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του τόνισε πως η ζωή είναι ένα δώρο από τον Θεό, που πρέπει να την καλλιεργήσουμε, να την πολλαπλασιάσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού να την κάνει καρποφόρο.
 
 
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής ...

πλήρες...

Ιού 23 
«Θερίζει» ο καρκίνος στην Πτολεμαΐδα - Έκκληση για στελέχωση του νοσοκομείου
 
Την επιτακτική ανάγκη Στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με δύο Ογκολόγους Παθολόγους, καθώς τα κρούσματα Καρκίνου στη ευρύτερη Περιοχή της Πτολεμαΐδος φτάνουν σήμερα το 30,5% του Τοπικού πληθυσμού, υποστηρίζει σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Σταύρος Γιαννακίδης.
«Επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη Περιοχή της Πτολεμαΐδος Νομού Κοζάνης οφείλονται σήμερα σε Καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική Νόσο (Έμφραγμα, Εγκεφαλικό, Πνευμονική Εμβολή) και μόλις τρεις ...

πλήρες...

Ιού 23 
Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για 14.500 νοικοκυριά σε 47 απομακρυσμένα νησιά
 
Μέσω του Προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων Νησιών της Χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων Περιοχών της Ελλάδος, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 
 
Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη 
 
 
Αγαπητοί μου Αδελφοί,
 
Σε μια Εποχή που οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις θεωρούνται για αρκετούς συνανθρώπους μας δεισιδαιμονίες, γεμάτες πλάνη και φαντασιοπληξίες ενός διαταραγμένου νου και όπου η σοφία του κόσμου εμφανίζεται να έχει αποκλείσει την ενέργεια του Θεού... στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, συμβαίνουν δραματικές καταστάσεις που οι πρωταγωνιστές τους έρχονται να αναιρέσουν θεαματικά την προσήλωση στον άκρατο υλισμό των ημερών θλίψεως που διάγουμε.
Η λατρεία της ύλης έχει καλύψει το διάχυτο φως της ύπαρξης του ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
«Αν το σφάλμα κάποιου Αδελφού μπορεί να είναι δημόσιο και φανερό, εσύ αιτιολόγησέ το με Αγάπη και Φιλαδελφία και πες ότι στον αδελφό εκείνον με το να βρίσκονται άλλες Αρετές κρυμμένες, για να φυλαχθούν αυτές...
Επέτρεψε ο Θεός να πέσει στο σφάλμα αυτό· ή αν έχει μικρό χρονικό διάστημα το ελάττωμα εκείνο, για να παραμένει πιο ταπεινός στα μάτια τα δικά του·
Και ακόμη με την καταφρόνηση των άλλων να κάνει κάποιον καρπό ταπεινώσεως και να ευαρεστήσει τον ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
Στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο του Τρικόρφου Φωκίδος τιμήθηκε ιδιαιτέρως και εφέτος 2017 η Μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων.
Προσκεκλημένοι από τον Σεβαστό Ποιμενάρχη Φωκίδος  κ.κ. Θεόκτιστο ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας  κ.κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης  κ.κ. Χρύσανθος (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών).
Κατά το διήμερο των Εορταστικών Θρησκευτικών Εκδηλώσεων παρευρέθηκαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ...

πλήρες...

Ιού 22 Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργείο οικονομικών
 
Τις εκ βάθρων αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών καθηγητών, των καθηγητών ΑΤΕΙ, των ερευνητών, των διπλωματικών υπαλλήλων και πολλών άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών, οι οποίες επήλθαν με τον ν. 4472/2017 αποκαλύπτει εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των υπουργείων. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ...

πλήρες...

Ιού 21
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 21.07.17 11:41 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Ο Σύγχρονος Άγιος πλέον της Εποχής μας Παίσιος ο Αγιορείτης, (+1994) ακολουθώντας μια Ευλογημένη Παράδοση αιώνων, αλλά κυρίως το παράδειγμα του «Γέροντός του» Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου (+1924), χρησιμοποιούσε το Ψαλτήρι, (ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ), στην καθημερινή του Προσευχή προς τον Θεό. 
Μέσα στην αγάπη του για τον κόσμο και τους ταλαιπωρημένους αδελφούς μας που ξεχείλιζε την καρδιά του, είχε αφιερώσει τον καθέναν από τους 151 Ψαλμούς σε μια κατάσταση ανάγκης και έτσι τους ...

πλήρες...

Ιού 20 
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Εμμανουήλ Γιαννόπουλος, μιλάει στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: 

«Ο Αγιορείτης Ιεροψάλτης Διακο-Διονύσης Φιρφιρής». η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017  στο Α΄ Αμφιθέτρο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοετελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν ενταγμένη στις Εκδηλώσεις Θεολογικού Λόγου και Τέχνης (Μάιος 2017) του Τμήματος Θεολογίας.Ιού 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.07.17 14:43 ως Ελλάδα 
anthimos
 
Την άποψη του για όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή, εξέφρασε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ.κ. Άνθιμος, που ζήτησε δίκαιη Απόφαση των Δικαστηρίων για τον «Γηραιών».
Για το θέμα του Ηρακλή τοποθετήθηκε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ.κ. Άνθιμος, μιλώντας στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Metropolis 95,5.
«Και τώρα και παλαιότερα που υπήρχαν προβλήματα με τον Ηρακλή, κουβεντιάσαμε με τους υπεύθυνους. Μίλησα με νέους ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και θέλουν να επικρατήσει το δίκαιο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι ιστορική ...

πλήρες...

Ιού 20 
 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
 

Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στα Πολιτικά πράγματα ήρθε η Επαναστατική Κυβέρνηση του Νικολάου Πλαστήρα, η οποία αμέσως απομάκρυνε από το Θρόνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών τον Θεόκλητο Α΄.
Η Πολιτεία συγκάλεσε Αριστίνδην Σύνοδο και τροποποίησε τον Καταστατικό Νόμο του έτους 1852. 
Επίσης, Επικύρωσε κάποιες Δικαστικές Αποφάσεις  και προχώρησε στην πλήρωση οκτώ Επισκοπικών Εδρών.
Ακολούθως, έγινε μια Μείζων Σύνοδος από δεκαοκτώ Μέλη μετά από το Διάταγμα της 27ης Δεκεμβρίου 1922.
Η Μείζων Σύνοδος έφερε ισορροπία ...

πλήρες...

Ιού 19 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Η Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου που πραγματοποιήθηκε από τις 24 Δεκεμβρίου 1923 έως τις 2 Ιανουαρίου 1924. Με την Πρώτη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στο Συνοδικό Μέγαρο η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πραγματοποίησε οχτώ Συνεδριάσεις. 
Στην Εναρκτήρια Συνεδρίαση παρέστησαν ο Αρχηγός της Επανάστασης Νικόλαος Πλαστήρας, ο Πρωθυπουργός Στυλιανός Γονατάς και ο Υπουργός Εκκλησιαστικών Α. Στρατηγόπουλος και απηύθυναν λόγους προς τους Ιεράρχες [1]. 
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ. Χρυσόστομος Α΄ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για ...

πλήρες...

Ιού 19
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 19.07.17 12:40 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 

Του Πατρός Θεοφάνους Ιωννίδη
 
 
Ο Καταστατικός Χάρτης είχε και μειονεκτήματα, όπως:

α) Η επί ένδεκα μήνες Εκπροσώπηση της Εκκλησίας από τον Αρχιεπίσκοπο.
β) Το Μεταθετό των Αρχιερέων και τους λόγους που το προβλέπουν αυτό.
γ) Την ονομασία των Αρχιερατικών Εδρών ως Μητροπόλεων και την ονομασία των Επισκόπων ως Μητροπολιτών.
δ) Τη διάκριση των Μητροπόλεων σε Μείζονες και Ελάσσονες. Επιπλέον, τη δυνατότητα Μεταθέσεως, με Γνωμοδότηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (Διάταγμα), η οποία άφηνε ...

πλήρες...

Ιού 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.07.17 12:31 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
madagaskari
 
Μία νέα προσπάθεια μέσω διαδικτύου ξεκινάει η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, προκειμένου να αναδείξει το πολύ σημαντικό Φιλανθρωπικό, Ιεραποστολικό και Ποιμαντικό έργο που πραγματοποιείται στις Χώρες της Αφρικής.
Δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό η Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.orthodoxmadagascar.org στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις με βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και να ενισχύσουν το τόσο σημαντικό έργο που γίνεται στα βάθη της Αφρικανικής Ηπείρου.
 


Ιού 19 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιαννίδη  
 
Η Εγκύκλιος του 1920 και το μήνυμα του 2008 είναι δύο Κείμενα με απόσταση περίπου ενός Αιώνα μεταξύ τους, παρόλα αυτά έχουν κοινά σημεία, έκφραση της Διαχρονικής «αγωνίας» και αγάπης της Ορθοδοξίας για τον άνθρωπο.
 
 
Αυτά είναι:
 
 Η Κοινή τους διαπίστωση ότι η Εκκλησία του Χριστού είναι διασπασμένη και υπάρχει κοινή επιθυμία για την άρση αυτής της πραγματικότητας,
 Ο Διαχριστιανικός Διάλογος ως μέσο για την επίλυση των προβλημάτων, ο οποίος αποτελεί ...

πλήρες...

Ιού 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.07.17 11:16 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[1] 2 3 4 5 6 7 ... 270 [επόμενο]1-20 από 5391
Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις