E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Σεπ 24 
 


Σεπ 24 
 
Η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος» επανιδρύθη στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’  κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου.
Κατά τον διετή κύκλο σπουδών, οι από την διάφορα αφρικανικά κράτη προερχόμενοι σπουδαστές, οι οποίοι τυγχάνουν πλήρως υπότροφοι του Πατριαρχείου, παρακολουθούν μαθήματα θεολογίας, νοσηλευτικής, γεωπονικής τροπικών ...

πλήρες...

Σεπ 23 
 
Με μεγάλη επιτυχία, σε μια ιδιαιτέρως φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Εκδοθείσας Διδακτορικής Διατριβής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως  κ.κ. Αθηναγόρου  με τίτλο:  
 
 
 
«Θεέ μου, Θεέ μου… ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού» στη Θήβα.
 

 
Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Πινδάρεια 2017», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.
Η Εκδήλωση ...

πλήρες...

Σεπ 23 
 
 

 


Σεπ 23 
 


Σεπ 23 
 
 
Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου
π. Ιεροθέου Λουμουσιώτη
Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως
Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης
 
 
«ἵνα δικαιωθῶμεν ἐκ πίστεως Χριστοῦ καὶ οὐκ ἐξ ἔργων νόμου, 
διότι οὐ δικαιωθήσεται ἐξ ἔργων νόμου πᾶσα σάρξ». ( Γαλ. β, 16)
 

 

Για να δικαιωθούμε από την πίστη στον Ιησού Χριστό και όχι από τα έργα του νόμου, διότι δεν θα δικαιωθεί καμμία ανθρώπινη ύπαρξη από τα έργα του νόμου, αυτό το λέγει στην προς Γαλάτας επιστολή του ο μέγας των Εθνών Απόστολος Παύλος.

Όταν εδώ αναφέρεται ...

πλήρες...

Σεπ 23 
 


Σεπ 22 
edessis agiasmo
 
Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης & Πέλλης κ. Ιωήλ τέλεσε την Τελετή του Ιερού Αγιασμού για την Έναρξη των Μαθημάτων του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, το οποίο δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία για δέκατη συνεχή χρονιά.
Κατά το πέρας της Ιεράς Τελετής του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ιδιαίτερα τους 81 Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους σε Μαθητές ...

πλήρες...

Σεπ 22 
 
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
  
 
Στις εκατόν είκοσι σελίδες της επιμελημένης αυτής Εκδόσεως της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας (2017), περιλαμβάνεται σε τρεις Γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσσικά) διευρυμένη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου  κ.κ. Αποστόλου για την προσωπικότητα και το έργο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου την οποία πραγματοποίησε στο Σύλλογο Μουσικοφίλων «Βυζαντινόν Αναλόγιον» Καλαμαριάς / Θεσσαλονίκης.
 

Ο υπότιτλος «Ένας μεγάλος Πατριάρχης» σηματοδοτεί ευθύς εξ αρχής το περιεχόμενο του βιβλίου, στο οποίο ο Συγγραφέας του ...

πλήρες...

Σεπ 22 Ο Ιερομόναχος π. Φιλήμων ο Αγιορείτης μιλάει
για την Ιερά Κοινοβιακή Σκήτη του Προφήτου Ηλία,
μας ξεναγεί στο κτιριακό συγκρότημα, στο Καθολικό, στο Μουσείο,
αναφέροντας σημαντικές πληροφορίες
για την ιστορία της Παράδοσης της Ιεράς Σκήτης.
 

Σεπ 21
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 21.09.17 19:52 ως Τυπικόν 
  
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη  
 
Στην Εκκλησία όταν εισέρχεται ο πιστός σε ένα Ναό, παρατηρεί εκτός των άλλων προς το εσωτερικό του Ιερού Ναού δύο Αναλόγια, τα Ψαλτήρια. 

Γιατί υπάρχουν εκεί; 

Είναι διακοσμητικός ο ρόλος τους και γιατί είναι δύο; 


Αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που με αυθόρμητο χαρακτήρα σκέφτεται κάποιος ή πολύ απλά αγνοεί το λόγο ύπαρξη τους. Δεν είναι όμως τυχαία η ύπαρξη τους όπου πολλές φορές διακοσμούνται με περίτεχνα σκαλίσματα.

Σε μια ιστορική αναδρομή και σύμφωνα με ...

πλήρες...

Σεπ 21 
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών
 
Καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης του Καλλιτεχνικού προσωπικού του.Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 38 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην Πολιτιστική ζωή του τόπου, ξεκινά και φέτος την λειτουργία του, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μάχης Κυπραίου και στελεχωμένο από Εκπαιδευτικούς.Οι νέες εγκαταστάσεις του Ωδείου λειτουργούν για 4η χρονιά σε Ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Διοικητηρίου της ΙΙ Μεραρχίας, στη Διεύθυνση Παναγιωτάκη 13, περιοχή «Τσαλί» ...

πλήρες...

Σεπ 21 
 


Σεπ 21 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ) 
Πελοπίδα 205 & Πεισιστράτου 24
τ.κ 12137
 Τηλ.: 2105713578
 Fax.: 2105781204 
Web site: www.tropaioforos.gr 
e-mail: tropaioforos2011@yahoo.gr 
 />Facebook: Άγιος Γεώργιος Νέας Ζωής

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
 
Φωτογραφία του Θεόδωρος Σχοινάς.
 
Στο Πνευματικό της ενορίας μας θα πραγματοποιηθούνμαθήματα βυζαντινής-παραδοσιακής μουσικής, ψαλτικής, αναλογίου και χορωδίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της διδασκαλίας πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού μας κ. Βαλάντη Σαραφείδη τηλ:6972141932 ή στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού:2105713578.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6.00μ.μ
 
 
 
 


Σεπ 21 
 
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας  κ.κ. Εὐσέβιος στά πλαίσια τῆς Ποιμαντικῆς του μερίμνης καί ἐξαιτίας τῆς κορυφούμενης ἀνησυχίας τοῦ ἀκριτικοῦ μας Λαοῦ, σχετικῶς μέ τό Μεταναστευτικό πρόβλημα, ἀπέστειλε χθές τήν ὑπ’ ἀριθ. Πρωτ. 449/18-09-2017 Ἐπιστολήν πρός τόν Ἐξοχώτατον Πρωθυπουργόν  κ.κ. Ἀλέξη Τσίπρα, τήν ὁποία κοινοποεῖ τόσο πρός τούς  Ἀξιοτίμους κ.κ. Νικόλαον Κατρακάζον, Ἀντιπεριφερειάρχην Σάμου καί Μιχαήλ Ἀγγελόπουλον, Δήμαρχον Σάμου, ὅσο καί πρός τόν Ἀξιότιμον κ.κ. Δημήτριον Σεβαστάκην, Βουλευτήν Σάμου.
Ὁ Σεβασμιώτατος στήν ἐν λόγῳ ἐπιστολή του ἐκφράζει τήν προσωπική ...

πλήρες...

Σεπ 21 
Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολίτης μεσσηνίας χρυσόστομος
 
Πύρινες βολές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας  κ.κ. Χρυσόστομο με αφορμή τα όσα κατατέθηκαν στη Βουλή στο Νομοσχέδιο για την αλλαγή Φύλου με μία απλή Αίτηση. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Χρυσόστομος μίλησε για επαίσχυντο, απάνθρωπο και απρόσωπο Νομοσχέδιο, για το οποίο ανέφερε ακόμα ότι αποτελεί «πορεία προς την καταστροφή».
Σεπ 21 
xiou markos
 
Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Αίτημα που υπέβαλλε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου, που ασκεί καθήκοντα και Εισαγγελέως Ανηλίκων, προκείμενου να συμβάλλει σε Εβδομαδιαία βάση στα πρωινά γεύματα των ασυνόδευτων Ανηλίκων παιδιών που βρίσκονται στη ΒΙ.ΑΛ.
«Η Τοπική Εκκλησία προσθέτει στο όλο έργο της και αυτή τη Διακονία, διότι αυτό απαιτεί η Διδασκαλία του Ευαγγελίου, όπως την Διδαχθήκαμε τόσα χρόνια στο Μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία μας», αναφέρει σε Ανακοίνωσή ...

πλήρες...

Σεπ 20 
orthodoxos dromos
 
Η Ελευθερία του Τύπου ανανεώνεται και δυναμώνει συνεχώς, για να σας προσφέρει ακόμα πιο έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες!
Από την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017 και κάθε Τετάρτη στην Ελευθερία του Τύπου, έρχεται ο Ορθόδοξος Δρόμος, ένα νέο ένθετο για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, για τον ρόλο και τον λόγο της Εκκλησίας στην σύγχρονη κοινωνία, χωρίς υπερβολές και φανατισμούς.
Διαβάστε κάθε εβδομάδα για την τεράστια προσφορά και συμβολή της Ορθόδοξης Χριστιανικής ...

πλήρες...

Σεπ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.09.17 12:30 ως Μουσική 
 


Σεπ 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.09.17 22:28 ως Ελλάδα 
 
Η δραστήρια και αγαπημένη «Κιβωτός του Κόσμου» προσέθεσε δύο ακόμη οικήματα στο έργο της. Πρόκειται για ευρύχωρες οικίες τις οποίες Δώρισε ο Επιχειρηματίας κ. Κώστας Λούλης που πρόκειται να στεγάσουν 100 συνολικά παιδιά!
Οι οικίες συνοδεύονται από Αγροκτήματα και βρίσκονται στην Περιοχή του Βόλου. 
Η πρώτη έχει ήδη εγκαινιαστεί και πρόκειται να στεγάσει αγόρια, ενώ η δεύτερη προετοιμάζεται να λειτουργήσει μέσα στο 2018 και προορίζεται για τη στέγαση κοριτσιών.
Και στις δύο περιπτώσεις, τα παιδιά θα είναι εξοικειωμένα ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[1] 2 3 4 5 6 7 ... 281 [επόμενο]1-20 από 5611Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις