E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Αφιερώσεις

Αύγ 13
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 13.08.17 01:47 ως Αφιερώσεις 
 
«Στην Αλβανία, το πρώτο που ένοιωσα ήταν ένας μεγάλος πόνος και μια αίσθηση οδύνης για τα όσα είχαν συμβεί, τα οποία εμείς από το εξωτερικό είχαμε παρακολουθήσει απλώς ως θεατές».
Με μία αποκαλυπτική μαρτυρία, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας κ.κ Αναστάσιος καταθέτει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τον προσωπικό του διαρκή αγώνα, την προσδοκία, την προσπάθεια, την αγωνία για να «αναστηλώσει» την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία, από τον Ιούνιο του 1992, τότε ...

πλήρες...

Αύγ 6
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 06.08.17 03:55 ως Αφιερώσεις 
 
 
 
 
Του Αθανάσιου Στογιαννίδη, Επίκουρου Καθηγητή Σχολικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών – Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ΘεσσαλονίκηςΓνωρίζω πολύ καλά ότι οι υπερβολές, οι ρητορείες και οι κολακείες δεν εξέφραζαν διόλου τον Μακαριστό Ιεράρχη. Όλα αυτά ήταν πράγματα που επεδίωκε να τα αποφεύγει. Και ενίοτε, εκεί όπου έκρινε ότι η σιωπή ήταν προτιμότερη από τα λόγια, προσέφερε στον συνομιλητή του ένα αφοπλιστικό χαμόγελο! Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να σεβαστούμε τη Μνήμη του είναι τελικά ...

πλήρες...

Ιού 22
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 22.06.17 04:34 ως Αφιερώσεις 
bonxefer1
 
Best seller των Times της Nέας Υόρκης
ΣΧΗΜΑ 14 Χ 21 - ΣΕΛ. 400 - ΤΙΜΗ: 16 €
ISBN: 978-960-9550-98-7
 

Λονδίνο, 27 Ιουλίου 1945.
 
Η ειρήνη είχε επιτέλους επιστρέψει στην Ευρώπη. Το διεστραμμένο πρόσωπο της ηπείρου, που είχε αρχίσει να γίνεται οικείο, είχε πλέον εκδιωχθεί. Είχαν ήδη περάσει δύο μήνες από τη λήξη του πολέμου.
Ο αρχιναζί τύραννος πήρε ο ίδιος τη ζωή του στα χέρια του, αυτοκτονώντας σ’ ένα τσιμεντένιο καταφύγιο κάτω από τα ερείπια της πρωτεύουσάς του, ...

πλήρες...

Ιού 22
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 22.06.17 04:17 ως Αφιερώσεις 
irlandos 1
 
Πολλοί είναι οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ένας άνθρωπος, για να συναντήσει τον Θεό.
Κάποιες φορές μοιάζουν να βρίσκονται μακριά από την Εκκλησία, όμως αυτό δεν εμποδίζει το Θεία χάρη να ενεργήσει μέσα στην ελευθερία του ανθρώπου και να τον οδηγήσει πιο κοντά στον αληθινό Θεό.
Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι μεγάλωσαν σε διαφορετικό χριστιανικό περιβάλλον, όμως με έναν θαυμαστό τρόπο τα βήματά τους οδηγήθηκαν στην ορθόδοξη πίστη.
Μια τέτοια, ιδιαίτερη περίπτωση είναι ...

πλήρες...

Ιού 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.06.17 05:10 ως Αφιερώσεις 
Αποτέλεσμα εικόνας για επίσκοπος φαναρίου αγαθάγγελος 
 
 
Όταν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ. Σεραφείμ δέχτηκε την εισήγηση του τότε Αρχιγραμματέα της Συνόδου  κ. Δαμασκηνού, για να προσλάβουν το νεαρό Εφημέριο του Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς στα Γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και οι δυο τους, είχαν διαγνώσει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε να δώσει πολλά.
Γεννημένος στη γειτονική Χαλκίδα βρέθηκε στην οικογενειακή ατμόσφαιρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, στην Μονή του Οσίου Λουκά.
Με την ευθύνη του τότε Επισκόπου του ...

πλήρες...

Ιού 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.06.17 13:20 ως Αφιερώσεις 
bratzaninof 1
 
Μόλις κυκλοφορήθηκε ὁ ἔνατος τόμος τῆς δωδεκάτομης σειρᾶς τῶν ΕΡΓΩΝ τοῦ Ἁγίου Ἰγνατίου Μπριαντσανίνωφ, ὁ ὁποῖος περιέχει τό πρῶτο μέρος τοῦ περίφημου ἔργου του "ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟ”, γνωστοῦ διεθνῶς ἀπό τήν ἀγγλική μετάφρασή του μέ τίτλο "Η ΑΡΕΝΑ”.
Πρόκειται γιά τήν πρώτη πλήρη Ελληνική μετάφραση.
Ὁ Ἅγιος Ἰγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807-1867), ἐπίσκοπος Καυκάσου καί Μαύρης Θάλασσας, εἶναι ἕνας ἀπό τούς νεότερους Ρώσους Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας μέ πλούσια συγγραφική παραγωγή. Τά ἔργα του, ἐδῶ καί μερικά χρόνια, ...

πλήρες...

Ιού 7 
Στην βράβευση του Αθλητή του μπάσκετ Γιάννη Αντετοκούνμπο παρέστη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  κ.κ. Δημήτριος στη Νέα Υόρκη.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομιλία του αναφέρθηκε στον τιμώμενο Αθλητή και στην ταπείνωση που έδειξε στην ομιλία του προβάλλοντας τον αδελφό του Θανάση Αντετοκούνμπο.
''Αυτός είναι ένας πολύ μεγάλος λόγος, για έναν μεγάλο παίχτη, ότι η προτεραιότητα για να γίνει κάτι μεγάλο είναι ο Θεός'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτριος.
''Ο Γιάννης έδειξε και κάτι άλλο, έδειξε μια ...

πλήρες...

Ιού 1 
 
Έτη Πολλά και Καρποφόρα Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα
Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  
κ.κ. Ιουστίνε 
 
 
Φήμη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  
κ.κ. Ιουστίνου 
 


Μάι 22 
 
Μια μικρή αφιέρωση του πατρός Θεοφάνους
από ένα παλιό μήνυμα προς στους επισκέπτες
του Εκκλησιαστικού ιστολογίου  <<Ουράνιες Σκέψεις>>
του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου
 
 


Μάι 21
   
Φώτο: Από το ιστολόγιο:  veteranos.gr 
 
Περίσσεψε η συγκίνηση στην συνάντηση των Συμμαθητών από την Σχολή των Ευελπίδων στην Ιερά Μονή Σιαμάδων  όταν αντάμωσε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής το φίλο και Συμμαθητή του, απο την ΣΣΕ Ιερομόναχο και Απόστρατο Αξιωματικό π. Μακάριο.

 
 
 
 
 

Μάι 17 
 
Το Άγιο Όρος κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους και είναι γνωστό για τη σχεδόν 1800χρονη συνεχή Χριστιανική του παρουσία και τις μακρές ιστορικές Μοναστικές Παραδόσεις του, οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 9ο αιώνα.
 
Στα Μοναστήρια, πάνω από δύο χιλιάδες Αγιορείτες Πατέρες Μοναχοί ζουν μια ασκητική ζωή, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.
Στα Καρούλια οι Ασκητές ζουν σαν τα πουλιά. Μένουν σε αυτοσχέδια σπίτια στην άκρη των γκρεμών, δεν καλλιεργούν και δεν αποθηκεύουν τίποτα, και τρέφονται ...

πλήρες...

Απρ 28 down_page
 
Αυτή τη χρονιά η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει, με τη χάρη του Θεού, 80 χρόνια διακονίας και προσφοράς στην οικουμένη. 
Το αποκορύφωμα αυτής της επετείου θα είναι η υποδοχή με τιμή και λαμπρότητα, κατά μήνα Μάιο, του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, μητρός του Μεγάλου Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα. 
 
1700 χρόνια μετά η Αγία Ελένη επιστρέφει στην Ελλάδα
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ 1700 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
ένα κορυφαίο γεγονός μνήμης για την Ρωμιοσύνη ...

πλήρες...

Απρ 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.04.17 02:21 ως Αφιερώσεις 
 


Απρ 9 
 
 


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 

Τοῦ Δημητρίου Ι. Τσιανικλίδη 
Διδάκτορος Θ.  - Νομικοῦ  


«Ἡ παροῦσα Έκδοσις καθιστᾷ τά συνοδικά κείμενα εὐκόλως προσβάσιμα εἰς κάθε ἐνδιαφερόμενον. Ὅσοι γνωρίζουν τά Κείμενα αὐτά δέν θά ἐπηρεάζωνται οὔτε θα παρασύρωνται ἀπό τάς παραπλανητικάς ἀπόψεις ἐνίων Ορθοδόξων Κληρικῶν, Μοναχῶν και λαϊκῶν, οἱ ὁποῖοι, κινούμενοι ἀπό ζῆλον οὐ κατ’ ἐπίγνωσιν, δυσφημίζουν τήν Ἁγίαν καί Μεγάλην Σύνοδον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας καί ἀμφισβητοῦν τήν κανονικότητα αὐτῆς καί τήν Ορθοδοξίαν τῶν Συνοδικῶν Κειμένων, διχάζοντες οὕτω καί σκανδαλίζοντες τόν λαόν τοῦ Θεοῦ». 
Τό παραπάνω ἀπόσπασμα ...

πλήρες...

Μάρ 28 
 
 
Οι νέες Εκδόσεις βιβλίων Σαϊτη, μέσα από τη αφήγηση των Συγγραφέων τους!
Μια πετρελαιοφατσούλα..., ένας Αργοναύτης..., Τρεις Μέρες με τους Αγίους..., Τρεις Νύχτες ... ένα Θαύμα, η Κοιμωμένη Σταχτοχιονάτη και τα Μωρά της Λίμνης περιμένουν να τους γνωρίσετε από κοντά!

Καλό μας ταξίδι!


 


Μάρ 28 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη του Αγιορείτου
 
 
Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καισαριανής.
Ένας νέος φέρελπις, παιδί ακόμη, ο Κωνσταντίνος Καράι, έψαλλε με τρόπο εντυπωσιακό το τροπάριο  <<τα πλήθη των πεπραγμένων>>. Αυτό ψάλλεται στις λειτουργίες κάθε Κυριακή, καθ´όλη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή.
Με συγκίνησε το παιδί αυτό με την ευαίσθητη φωνή του!
Και εξαιτίας του πρόσεξα περισσότερο τα όμορφα λόγια του Κειμένου και κατανόησα βαθύτερα το νόημά του.
Μας ωθεί, θαρρείς σε μία ...

πλήρες...

Ιαν 27
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 27.01.17 03:59 ως Αφιερώσεις 
tenekedeniosxoleio_mesa
 
Όταν το 1923 - 1924 πραγματοποιήθηκε η μεγάλη ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ένα μεγάλο μέρος των Προσφύγων της Μικράς Ασίας ήρθε στην Μακεδονία και, ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη, απ΄ όπου έφυγαν πολλές χιλιάδες Μουσουλμάνων. 
Οι Πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν σε καταυλισμούς που στήνονταν πρόχειρα γύρω από την Πόλη. Έτσι, με το πέρασμα των χρόνων, δημιουργήθηκαν νέες Συνοικίες, όπου οι Πρόσφυγες δούλεψαν και μεγάλωσαν τα παιδιά τους. Μια από τις πρώτες ανάγκες ήταν τα Σχολεία. Τότε, στον μεγαλύτερο ...

πλήρες...

Ιαν 21 
 
 
Εἰκόνες ποὺ διδάσκουν... 
Οἱ περισσότεροι, θέλω νὰ πιστεύω, ὅτι ἔχουμε συνειδητοποιήσει, πὼς ζοῦμε πιὰ στὴν ἐποχὴ τῆς εἰκόνας. Παραμερισμένος ὁ λόγος γραπτὸς καὶ προφορικός παραχωρεῖ τὴ θέση του στὴν Α. Μ. τὴν εἰκόνα, ποὺ ἀναμφίβολα εἶναι δίκοπο μαχαίρι: ἀπὸ τὴ μιὰ εἶναι χρήσιμο κι ἀπὸ τὴν ἄλλη γίνεται ὅπλο αὐτοκτονίας ἤ ἀνθρωποκτονίας. Μὲ λίγα λόγια, ὅταν γίνεται καλὴ καὶ ἔντιμη χρήση τῆς εἰκόνας, αὐτὴ λειτουργεῖ ὡς ἐργαλεῖο ποὺ ἐπεξηγεῖ καὶ ἑρμηνεύει πολλά, καί, μάλιστα, χωρὶς περιττὲς φλυαρίες. Ἀντίθετα, ὅταν ...

πλήρες...

Ιαν 16
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 16.01.17 00:24 ως Αφιερώσεις 
Σε ένα πολύ εντυπωσιακό κατόρθωμα έφτασαν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ: Ανασυνέθεσαν τον ήχο που ακουγόταν κατά τις Ακολουθίες στο περικαλλές αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη!
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Από την Κωνσταντινούπολη στην Καλιφόρνια» («From Constantinople to California» – και όχι:
 
Από την Ισταμπούλ στην Καλιφόρνια…), οι επιστήμονες του Στάνφορντ δημιούργησαν ένα τεχνολογικό θαύμα, που μας μεταφέρει με μοναδικό τρόπο σε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος. Συγκεκριμένα, η Αναπλ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Τέχνης ...

πλήρες...

Ιαν 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.01.17 00:44 ως Αφιερώσεις 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 11 [επόμενο]1-20 από 216Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις