E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΑφιερώσεις

Αύγ 18 
 
 
Έρευνα – Επιμέλεια: Νάνσυ Νάσκου
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
 
 
 
 


Απρ 19 
  
Μέσα σε λίγους μήνες από ένας άγνωστος στο λαό της Βουλγαρίας έγινε γνωστός σε μικρούς και μεγάλους ο Άγιος Ιερομάρτυρας και Θαυματουργός Εφραίμ.
Με την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρωσίου και Ωρωπού  κ.κ. Κυρίλλου και της Ιεράς Μονής «Ευαγγελισμού της Θεοτόκου» Νέας Μάκρης , ο Δημοσιογράφος από την Βουλγαρία Άγγελος Μπόντσεβ, έγραψε ένα βιβλίο για Ενήλικες «Ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας και Θαυματουργός Εφραίμ ο Νέος » και ένα Βιβλίο για παιδιά «Ο Άγιος της Αστραπής».
Προς ...

πλήρες...

Απρ 7
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 07.04.19 05:01 ως Αφιερώσεις 
  
Εικονολήπτης:  Αντρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
 
 
Η Αγάπη για τον Θεό και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι τα πάντα για τον Ιερέα - Διασώστη του ΕΚΑΒ πατέρα Απόστολο. Πρόκειται για έναν σύγχρονο Σαμαρείτη, ο οποίος το πρωί είναι Ιερέας και το βράδυ εκτελεί το Λειτούργημα του Διασώστη του ΕΚΑΒ
Ο π. Απόστολος Δάμκαλης, Εφημέριος του Ιερού  Ναού Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, μιλά στην κάμερα του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και στον Δημήτρη Στρουμπάκο, για τις μεγάλες καθημερινές προκλήσεις  και τους δύο σημαντικούς ρόλους που ...

πλήρες...

Μάρ 14 
 
 
Κυκλοφορεί σε συλλεκτική Έκδοση και σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, Ημερολόγιο Γραφείου αφιερωμένο στα τριάντα χρόνια του Ραδιοφωνικού Σταθμού "Πειραϊκή Εκκλησία”.
Το Ημερολόγιο διακρίνεται για την καλαίσθητη εμφάνιση και την ποιότητά του, είναι Ημερήσιο, περιέχει το Ορθόδοξο συνοπτικό Ημερολόγιο για κάθε μήνα, χρήσιμα τηλέφωνα και Διευθύνσεις καθώς και Τηλεφωνικό Ευρετήριο.
 

Για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό στα 210 41 18 602 και 210 41 18 640 καθώς και στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4122625.
Ιαν 17 
Όταν ο μακαριστός Μητρ. Παύλος είχε γνωρίσει την πριγκίπισσα Νταϊάνα 
 
 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης  κ. Παύλος επί χρόνια διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Μαντουδίου στην Εύβοια και ήταν πάντοτε αγαπητός στους κατοίκους.
Το Σεπτέμβριο του 1996 έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Καλυβιώτης, ο οποίος έπασχε από κυστική ίνωση.
O 27χρονος Γιάννης, ήταν ο μεγαλύτερος από τα 4 παιδιά της οικογένειας Καλυβιώτη από την Λίμνη Ευβοίας. Είχε τελειώσει την Νομική και ήταν ασκούμενος Δικηγόρος στην Χαλκίδα όταν και διαγνώστηκε με κυστική ίνωση.
Μετέβη στην Αγγλία το ...

πλήρες...

Ιαν 17 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης κυρός Παύλος καταδικάζοντας τον εγωισμόν 
 
Νά γίνετε ἄνθρωποι ἀληθινοί.
Ἡ πεῖρα μου μέ δίδαξε ὅτι ἀληθινός ἄνθρωπος εἶναι ὁ ταπεινός ἄνθρωπος.
Ὁ ταπεινός δέν παραγνωρίζει τά χαρίσματα καί τίς ἱκανότητες του, τά θεωρεῖ ὅμως δῶρα τοῦ Θεοῦ τά ὁποῖα καλεῖται νά ἀξιοποιήσει.
Αὐτό σημαίνει ὅτι μπορεῖ νά ἀναγνωρίζει καί τά χαρίσματα τῶν ἄλλων καί νά χαίρεται γι’αὐτά.
Ὁ ἐγωϊστής ἄνθρωπος εἶναι ἕνας τυφλός ἄνθρωπος γι’αὐτό δέν καταλαβαίνει οὔτε τόν ἑαυτό του, οὔτε τούς ἄλλους.
Ὁ ἐγωϊστής ἄνθρωπος εἶναι ἀνίκανος καί νά ἐρωτευθεῖ καί νά ἀγαπήσει, ...

πλήρες...

Ιαν 11
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 11.01.19 08:43 ως Αφιερώσεις 
 H παρούσα έκδοση συντρέχει με τη διαχρονική απήχηση του έργου του π. Γ. Φλωρόφσκυ, θεωρώντας ότι δεν είναι συμπτωματικό το σύγχρονο ευρύ ενδιαφέρον για τη Θεολογική συγγραφή του. Με τη μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα του συγκεκριμένου έργου προκρίνεται η επανάγνωση της Θεολογικής προσφοράς του μεγάλου Ρώσου Θεολόγου.
Όντας η Νεοπατερική σύνθεση στο έργο του μία συμβολή που δεν εξαντλεί την ερμηνευτική της προοπτική στην προβολή του πατερικού γράμματος, αλλά εκφράζει το Αγιοπατερικό φρόνημα ως το διαχρονικό ...

πλήρες...

Ιαν 10 Παραγωγή για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Πενταπόλεως  κ. Ιγνάτιο - Ιεραποστολή στην Κανάγκα 

(Video  Αρχείο)  

 Δεκ 20 
 
   
ὑπὸ Γέροντος Χαλκηδόνος  κ.κ. Ἀθανασίου 


Παναγιώτατε, 


Ὡς γνωστόν, κατὰ τὴν Θείᾳ Χάριτι μακρὰν καὶ πολυκύμαντον Πατριαρχείαν Σου, διάφοροι Σοῦ ἀπέδωσαν ποικίλους χαρακτηρισμούς. Εἷς τῶν πλέον γνωστῶν τυγχάνει ὁ τοῦ Πρασίνου Πατριάρχου, διὰ τὰς πολλὰς οἰκολογικάς Σου δραστηριότητας. Ἐπιτραπήτω δὲ εἰς τὴν ταπεινότητά μου νὰ προσθέσω καὶ μίαν παραλλαγὴν πως αὐτοῦ, τὴν τοῦ Χρυσοπρασίνου Καβαλάρη ποὺ ἲπταται, ὡς ὁ Πήγασος, ὀλοταχῶς μέ τὰ θαλασσοκύανὰ του μὰτια, καὶ τὸν θεῶνται ἐκτυφλωτικῶς γοητευτικά οἱ φίλοι ένῶ τρίζουν τούς ὀδόντας οἱ ...

πλήρες...

Δεκ 2 
 
Το Πολυχρόνιον σε ήχο βαρύ εναρμόνιο που έψαλλε ο εξαίρετος Ρουμανικός Βυζαντινός Χορός στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, κατά την Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι, με την παρουσία και του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας  κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ.
 
 
 
Πηγή: Από το Προσωπικό λογαριασμό του καναλιού στο youtube
του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Ρωμανού Αναστασιάδη
Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και Διαχειριστού του Προσωπικού Εκκλησιαστικού ...

πλήρες...

Νοέ 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.11.18 07:25 ως Αφιερώσεις 
 


Νοέ 16 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και Παραγγελίες: 
 
Τηλέφωνα / FAX Καταστήματος Αθήνας:  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ Α.Ε.

Διεύθυνση: Ερμού 4, 144 52 Μεταμόρφωση
Τηλέφωνο:  210 3476090
Fax: 210 3424412
Email: info@saiti.gr

Κατάστημα Θεσσαλονίκης: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΪΤΗ Α.Ε. – Υποκατάστημα Βορείου Ελλάδος

Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 4, 564 29 Νέα Ευκαρπία
Τηλέφωνο:  2310 684700
Fax: 2310 684702
Email: g.saitis@saiti.gr 


 Για on line Παραγγελίες:  http://saiti.gr 


Νοέ 5 
 
 
Κυκλοφόρησε το νέο Εορτολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου 2019, μικρού σχήματος, το οποίο  είναι αφιερωμένο στην Αγία Μνήμη του Μακαριστού Γέροντος Ελπιδίου (1913-1983) διδύμου αδελφού του Αγίου νέου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου.
Μεταξύ άλλων περιέχει κείμενο «Ο Όσιος Γέροντας Ελπίδιος (1913-1983), το οποίο συνέγραψε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου  κ.κ. Νεόφυτος.
Επίσης περιέχει αναλυτικό Εορτολόγιο εκάστου μηνός, Κατάλογο των ελεύθερων Ενοριών, Ιερών Μονών και των κατεχόμενων Κοινοτήτων, διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με την τέλεση Γάμων και Μνημοσύνων, ...

πλήρες...

Νοέ 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.11.18 11:20 ως Αφιερώσεις 
 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Έκδοση Ουκρανικού Προσευχηταρίου για προσκυνητές του Αγίου Όρους
 
Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Η Ορθόδοξη κληρονομιά της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος» σε συνεργασία με το Εκδοτικό Τμήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και με την ευλογία του Μακαριώτατου Μητροπολίτου Κιέβου  κ.κ. Ονουφρίου, εξέδωσε ένα εξαιρετικό Προσευχητάρι για Προσκυνητές που επισκέπτονται το Άγιον Όρος.
Ο Συνθέτης του εν λόγω Προσευχητάρι είναι ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ανδρέας Ους.
Το Προσευχητάριον αποτελείται από τρία μέρη.
Το πρώτο μέρος περιέχει τον Ακάθιστο Ύμνο της Παναγίας, τα Απολυτίκια, τα Κοντάκια, τις Προσευχές ...

πλήρες...

Νοέ 2 
  
 
 
 
 


Οκτ 10 Αντιστεκόμενη στο ισοπεδωτικό ρεύμα της εποχής, ενάντια στη λήθη και την αδιαφορία, σταθερή στις αξίες της, πιστή στην παράδοσή της, με καρδιά που φλέγεται από αγάπη για τον Χριστό και την Πατρίδα, η μικρή εκείνη μαγιά είναι ακόμη ικανή να ζυμώσει και σήμερα όλην την κοινωνία μας και συγκλονίζει την ψυχή μας.

 

 


Κατασκήνωση Γυμνασίου - Λυκείου του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Ο Απόστολος Παύλος", Ιωαννίνων, Αύγουστος 2009. 
Τραγουδά ο Οδοντίατρος Χρύσανθος Σιχλιμοίρης.

 


Στου Βοσπόρου τ' αγιονέρια.
Στου Βοσπόρου τ' αγιονέρια, ...


πλήρες...

Οκτ 10
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 10.10.18 08:23 ως Αφιερώσεις 
 
 Σημείωμα ποιητή 
Κυριάκου Σαμαρά:
 
 

Ο Ποιητής, και δή ο ερασιτέχνης, μοιάζει σαν μια σταγόνα μέσα στο πλήθος. Πιο μικρός κι από μια ακίδα από αγριόχορτο, απ’ αυτά που πατούν οι διαβάτες βιαστικοί, καθώς τρέχουν να κερδίσουν τη μοίρα τους.
Έτσι, φαινομενικά εύθραυστος, συνήθως συνθλίβεται απ’ την ορμή της κάθε επαφής, καλής η κακής, στάζοντας αίμα και δάκρυ επηρεασμένος από την δύναμη των συναισθηματων του. Σαν σταγόνα λοιπόν που κυλά, αθόρυβα κι αβίαστα ανάμεσα στις εξελίξεις, γίνεται παρατηρητης, αποδέκτης ...

πλήρες...

Οκτ 9
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 09.10.18 19:08 ως Αφιερώσεις 
 


Οκτ 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.10.18 07:29 ως Αφιερώσεις 
 
Το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, με αφορμή τον Εορτασμό του Ιωβηλαίου των πενήντα ετών λειτουργίας του (1968-2018), διοργανώνει Έκθεση στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή των Βλατάδων με τίτλο:
 
 
 

«ΤΟ ΗΜΕΤΕΡΟΝ ΚΑΛΛΟΣ.
 
 Βυζαντινές εικόνες από την Θεσσαλονίκη».
 
 
 
 
Πρόκειται για μια μοναδική έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την Καλλιτεχνική παραγωγή της Βυζαντινής Θεσσαλονίκης ως σπουδαίου Πνευματικού Κέντρου που παρήγαγε υψηλής ποιότητος Ζωγραφικά και Ψηφιδωτά Έργα Τέχνης αλλά και να αναδείξει τη μεγάλη συνεισφορά της Ιεράς Πατριαρχικής και ...

πλήρες...

Οκτ 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.10.18 05:37 ως Αφιερώσεις 
 
Κρηπίδα τῆς πίστεως καί ἱερά ἔπαλξη τοῦ ὀρθοδόξου λαοῦ μας, κιβωτός τῶν ἀσκουμένων εὐλαβῶν Μοναχῶν ὑπῆρξεν ἡ παλαίφατος ἱερά Μονή τῆς Παναγίας, τῆς ἐπονομαζομένης Εἰκοσιφοινίσης, στό Παγγαῖον ὄρος. Ἐρειπωμένη ἦταν, ὅταν μετά τήν ἐνθρόνισή μου τήν ἐπισκέφθηκα.
 
Ἔτσι τήν ἤθελαν οἱ ἐχθροί τῆς Πίστεως καί τοῦ Ἔθνους. Ἐγνώριζα ἀρκετά γιά τήν λαμπρή ἱστορία καί τό ρόλο πού εἶχε διαδραματίσει ἡ ἱερά Μονή κατά τή μακραίωνη περίοδο τῆς μαύρης δουλείας τοῦ Γένους τῶν Ἑλλήνων. Ἡ ἀναπόληση τοῦ ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 15 [επόμενο]1-20 από 293Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις