E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Αφιερώσεις

Μάι 19 
 


Μάι 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.05.18 17:13 ως Αφιερώσεις 
 
Του Πατρός Θεοφάνους
 
Με τον όρο Σχίσμα εννοούμε τη διάσπαση της αδιαίρετης κατά την πρώτη χιλιετία Χριστιανικής Εκκλησίας, που συνέβη συμβατικά το 1054. Το Σχίσμα επηρεάστηκε από Πολιτικούς, Πολιτιστικούς και Οικονομικούς παράγοντες, αλλά η βασική του αιτία δεν ήταν κοσμική, αλλά Θεολογική. Οι Χριστιανοί της Ανατολής και της Δύσης διαφωνούσαν για τις Παπικές Αξιώσεις και το Filioque.

 
Πολλούς Αιώνες πριν από το Σχίσμα προέκυψαν ορισμένες διαφορές ανάμεσά τους, που σταδιακά τους αποξένωσαν. Αφορούσαν τον τρόπο της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως (Συνοδικό ...

πλήρες...

Μάι 2 
 
Ο Σαντιάγκο Καλατράβα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος
 


Απρ 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.04.18 03:35 ως Αφιερώσεις 
Ένα Αφιέρωμα στην «Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ» (ΒΙΝΤΕΟ)
 
Το Ορθόδοξο Ντοκιμαντέρ «Η Ιερά Πόλη – Ασενόβγκραντ» (Stenimahos) είναι τώρα προσβάσιμο σε όλο τον κόσμο από το youtube.
Ο Δημοσιογράφος Angel Bonchev Ανακοίνωσε ποιος είναι ο Συγγραφέας και Διευθυντής της Παραγωγής.
Η δημοσιευμένη έκδοση της ταινίας έχει Αγγλικούς υπότιτλους έτσι ώστε να μπορεί να προσεγγίσει ένα ευρύτερο κοινό στις Αγγλόφωνες Χώρες.
Η ταινία δημιουργήθηκε το 2015 με την Eυλογία των Ανώτερων Εκπροσώπων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου του Πλόβντιφ. «Η Ιερά Πόλη – Ασσενόβγκραντ» ήταν η πρώτη ...

πλήρες...

Απρ 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.04.18 13:09 ως Αφιερώσεις 
angel
 
 
Του Άγγελου Μπόντσεβ
Δημοσιογράφου - Συγγραφέως

Μετά από την μεγάλη επιτυχία της ταινίας "Ο Άγιος Χειρουργός" αφιερωμένο στον Άγιο Αρχιεπίσκοπο Λουκά της Κριμαίας και της Συμφεροπόλεως, στη Βουλγαρία εμφανίστηκε και το παιδικό βιβλίο - "Ο Άγιος Λουκάς ο Γιατρός".
Να αναφερθεί ότι το βιβλίο έχει την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως  κ.κ. Νικολάου.
Πρόσφατα το βιβλίο "Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός" παρουσιάστηκε σε μια Γιορτινή Παρουσία παιδιών και Γονέων, ένας τόπος αυτός επιλέχθηκε ώστε τα παιδιά να είναι σε ...

πλήρες...

Απρ 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.04.18 12:44 ως Αφιερώσεις
Απρ 6
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 06.04.18 00:11 ως Αφιερώσεις 
 


Απρ 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.04.18 17:10 ως Αφιερώσεις
Φεβ 23 
hagia sophia
 
Πως ακούγονταν οι Ψαλμοί 1500 χρόνια πριν Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως!
Περιγραφή Ψηφιακή αναπαραγωγή, Ψαλμών, με την αυθεντική ακουστική της Αγίας Σοφίας, από τους Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του stranford, σε συνεργασία με την Χορωδία Capella Romana.
Να αναφερθεί ότι την Εποχή του Ιουστινιανού η Αγία Σοφία είχε χίλιους Κληρικούς 80 Πρεσβύτερους, 152 Διακόνους, 40 Διακόνισες, 70 Υποδιακόνους, 160 Αναγνώστες, 25 Ψάλτες, 75 Θυρωρούς.
 
 


Φεβ 22
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 22.02.18 09:56 ως Αφιερώσεις 
ορθοδοξία
 
 
 
Του Φώτη Κόντογλου

 
Η Ορθοδοξία είναι η πηγή απ’ όπου τρέχουνε να ξεδιψάσουνε άνθρωποι που δεν ευρήκανε την αλήθεια ούτε στον Καθολικισμό, ούτε στον Προτεσταντισμό, ούτε σε καμιά άλλη από τις μυριάδες αιρέσεις που υπάρχουνε σήμερα.
Ο άνθρωπος θα νοιώσει να τον σκεπάζει η θεϊκή ευσπλαχνία εάν απελπιστεί από κάθε άλλη βοήθεια  και ταπεινωθεί και δεν λογαριάζει για τίποτα τον εαυτό του και δέσει σφιχτά την ελπίδα του στον Θεό μοναχά, τότε αυτή η θεϊκή ευσπλαχνία  θα του δίνει κάποια δύναμη ...

πλήρες...

Φεβ 17 
nistisima
 
ΣΧΗΜΑ 16.5 x 21.5 - ΣΕΛ. 304 - ΤΙΜΗ: 17,00 €
ISBN: 978-960-619-016-2


277 απλές συνταγές παραδοσιακές και νέες, προσαρμοσμένες στον σύγχρονο τρόπο ζωής, εύκολες, ώστε να μπορούν να εκτελεστούν με επιτυχία από όσους αγαπούν τη μεσογειακή κουζίνα:
 

ζυμαρικά • θαλασσινά • λαχανικά • ορεκτικά • όσπρια
πίτες-πίτσες • σαλάτες • σούπες • τουρσιά • ψάρια • ψωμιά
μπισκότα • κριτσίνια • γλυκά του κουταλιού • κέικ
κουλουράκια • κρέμες • ζελέδες • λικέρ • μαρμελάδες
παγωτά • γρανίτες • τάρτες • ...

πλήρες...

Φεβ 17 
ag1
 
Στην σπάνια φωτογραφία από το βιβλίο του Adolf Hermann Struck, απεικονίζεται ο Ναός της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη με άγνωστη ημερομηνία.
Η αντίστοιχη καρτ ποστάλ είχε τυπωμένη ως χρονολογία το 1860, αλλά ιστορικοί και συλλέκτες το αμφισβητούν ορίζοντας ως πιθανή ημερομηνία το 1890, δηλαδή λίγο πριν παραδοθεί στις φλόγες.
Ο Ναός υπέστη σημαντικές ζημιές και η αποκατάστασή του ξεκίνησε τριάντα χρόνια αργότερα. Τότε αποκαλύφθηκε και το περίφημο ψηφιδωτό του τρούλου.
Το πότε ο Ναός μετατράπηκε σε τζαμί είναι ...

πλήρες...

Φεβ 15
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 15.02.18 00:40 ως Αφιερώσεις bitalis protoselido 2
 
Αυτή την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 η «Ορθόδοξη Αλήθεια γιορτάζει τα τρία χρόνια κυκλοφορίας της και προσφέρει 3 βιβλία από τη Χριστιανική Βιβλιοθήκη.
Η Εφημερίδα στο βασικό της θέμα, παρουσιάζει ένα συγκινητικό αφιέρωμα με την Ασκητική ζωή και τα προφητικά λόγια του Γέροντος πατρός Νεκταρίου Βιτάλη.
Η συγκλονιστική συνομιλία που είχε με τον Άγιο Νεκτάριο και το «Άγιος» των Πιστών κατά το «ύστατο χαίρε».
«Μην προδώσουμε τη Θρησκεία μας και την πίστη μας!» ήταν το τελευταίο του μήνυμα.
Ο ...

πλήρες...

Φεβ 15 
triodio kaisarianis
 
Μαζί με την «Κιβωτό της Ορθοδοξίας» το βιβλίο «Εισοδικό στην Περίοδο του Τριωδίου» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ.κ. Δανιήλ.
Η πάνσεπτη Περίοδος του Κατανυκτικού Τριωδίου μας καλεί να αρχίσουμε την Πνευματική πορεία και ανάβαση που μας οδηγεί στην κορυφή, που είναι η ελευθερία από τη δουλεία της αμαρτίας (προς Γαλάτας ε, 1).
Η πνευματική ελευθερία βιώνεται στην παρούσα ζωή επί της γης ως ελευθερία από τα πάθη και την αμαρτία και στη μέλλουσα ως ...

πλήρες...

Φεβ 12 
Βαρθολομαίος: Οι Μακεδόνες γνωρίζουν τι έχει προσφέρει η μαρτυρική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης
 
«Γνωρίζετε εσείς οι Μακεδόνες τι έχει προσφέρει αυτή η μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως σε εσάς, στον τόπο σας, για να παραμείνει ελληνικός. Από εδώ σας απεστάλησαν ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης, ο [Μητροπολίτης] Γρεβενών, ο Δράμας Χρυσόστομος Καλαφάτης, ο Καστορίας Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Κορυτσάς Φώτιος και όλοι αυτοί οι ήρωες Ιεράρχες, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στον Μακεδονικό αγώνα και υποστήριξαν, προτάσσοντας τα στήθη τους, το Γένος μας και την Πίστη μας», τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και εμφανώς συγκινημένος ...

πλήρες...

Φεβ 10
Δημοσιεύτηκε από Αλεξόπουλος Γεώργιος στις 10.02.18 01:43 ως Αφιερώσεις 
Αποτέλεσμα εικόνας για Κόλυβο
 
Στο Άγιο Όρος, Μνημόσυνο ξεχωριστό δεν γίνεται στους Μοναχούς Πατέρες αλλά για τους Κεκοιμημένους.
Μνημονεύονται οι Ηγούμενοι της τελευταίας 100ετίας και οι Ιερείς και Μοναχοί της τελευταίας 30ετίας.
Κόλλυβο γίνεται όποτε τοποθετείται στο Ναό εικόνα για Προσκύνηση.
Το Σάββατο πάντως γίνεται οπωσδήποτε των Κεκοιμημένων, εκτός αν τύχει Απόδοση Δεσποτικής Εορτής.
Είναι ένα τσίγκινο πιατάκι με σταράκι βρασμένο που το βάζουν κάτω από την εικόνα του Χριστού.
Το κόλλυβο της Πανηγύρεως απαιτεί αληθινή Ζαχαροπλαστική και Αγιογραφική Τέχνη. ...

πλήρες...

Φεβ 4 
 
Ανήμερα του Αγίου Τρύφωνος Προστάτου των Αμπελουργών ευχάριστα νέα για τον Μυλοπόταμο!
Το Ρωσικό Περιοδικό οίνου Code de Vino κυκλοφορεί με αφιέρωμα και Εξώφυλλο στα κρασιά του Μυλοποτάμου και στον αμπελουργό -  Οινοποιό Μοναχό π. Επιφάνιο Αγιορείτη.

 
 
 
 
 


Φεβ 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.02.18 23:08 ως Αφιερώσεις 
 
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Χρυσοπηγή» το Επιστημονικό Σύγγραμμα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νικοδήμου Φαρμάκη.
Πρόκειται για την έκδοση της Διδακτορικής του Διατριβής, με την οποία και Αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα της Ιστορίας των Θρησκειών.
 
 
Ποτέ δέν ὑπῆρξε τόσο ἔντονο τό ἐνδιαφέρον τῆς Ἱστορίας Θρησκειῶν γιά τίς νέες ζυμώσεις πού λαμβάνουν χώρα τόν τελευταῖο μισό αἰώνα στόν Διαθρησκειακό διάλογο, ὁ ὁποῖος κατέστη ἐπιτακτικός λόγω τῆς συναντήσεως διαφορετικῶν θρησκευτικῶν παραδόσεων, ἀλλά καί ...

πλήρες...

Ιαν 21 
panteleimon 1
 
Μετά από πολύ καιρό ήρθε στην επικαιρότητα ξανά το θέμα της ονομασίας του Κρατιδίου των Σκοπίων, με Διαλόγους που έχει ξεκινήσει η Ελληνική Κυβέρνηση.
Χθες, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ.κ. Άνθιμος, απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr Επιστολή σε Μητροπολίτες.
Στην Επιστολή του ενημερώνει τους Ιεράρχες ότι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 θα τελεστεί πάνδημος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, Προσκαλώντας τους να συμμετάσχουν σε αυτή.
Με τον τρόπο ...

πλήρες...

Ιαν 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.01.18 04:06 ως Αφιερώσεις 
SELIDES KAINH DIATHIKH
 
Επιθυμείς να εμβαθύνεις στη Διδασκαλία της Καινής Διαθήκης πάνω σε σοβαρά θέματα ηθικής και πνευματικότητας; 
Θέλεις να μάθεις πώς Άγιοι Πατέρες και σχολιαστές ερμήνευσαν το λόγο του Κυρίου, την επί του όρους Ομιλία, τις παραβολές, τα θαύματα, τα σχετικά προς το τέλος του κόσμου; 
΄Εγκυρες απαντήσεις θα βρείτε στη νέα Σειρά των Εκδόσεων Σα΄ι΄τη με γενικό τίτλο ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, που γράφει και επιμελείται ο Θεολόγος κ. Ευάγγελος Λέκκος, τέως Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 13 [επόμενο]1-20 από 258Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις