E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δελτία Τύπου

Προσωρινά χωρίς άρθρα. Ευχαριστούμε!

Αύγ 17 
Αποτέλεσμα εικόνας για Πατριάρχης Ιεροσολύμων
 
Τήν Τρίτην, 2αν / 15ην μηνός Αὐγούστου 2017, Συνελθοῦσα ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων ὑπό τήν Προεδρείαν τοῦ Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ἱεροσολύμων  κ.κ. Θεοφίλου, ἐπελήφθη θεμάτων τοῦ Πατριαρχείου καί ἀπεφάσισεν ἐπίσης:


Τόν Διορισμόν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Καλλίστου ὡς Ηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Πραιτωρίου – Φυλακῆς τοῦ Χριστοῦ καί ὡς Εφημερίου Γεθσημανῆς – Θεομητορικοῦ Μνήματος.
Τόν Διορισμόν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, Δραγουμανεύοντος, ὡς Ηγουμένου τῆς Ἱ. Μονῆς Ἁγίου Χαραλάμπους.
Τόν Διορισμόν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου π. Παρθενίου ὡς Εφημερίου ...

πλήρες...

Αύγ 9
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 09.08.17 16:54 ως Δελτία Τύπου 
Εκκλησιαστικοί Ιστότοποι Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Site:  http://www.ouranies-skepseis.gr 
Blog:  http://kampanokrousia.blogspot.gr 
E-mail: ouranies-skepseis@hotmail.com 
E-mail:  kampanokrousia@gmail.com
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
 
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 επί τη ευκαιρία του Θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος κατά των Αγαρηνών και Διαδόσεως της Νήσου Κέρκυρας το 1710 από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Θεσσαλονίκης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης θα Αναμεταδοθεί από τους Εκκλησιαστικούς Ιστοτόπους http://www.ouranies-skespeis.gr  και  http://kampanokrousia.blogspot.gr  η Ιερά Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών θα ακολουθήσει και Θείον Ιερόν Κήρυγμα από τον Προϊστάμενο του ...

πλήρες...

Αύγ 3
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 03.08.17 17:31 ως Δελτία Τύπου 
Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Σύνοδος
 
 
 
Εκ της Ιεράς Συνόδου
 

 
Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί Μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές Δηλώσεις Ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της Ορθοδόξου Πίστεως.
Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε Μοναχός, ούτε Κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς ...

πλήρες...

Αύγ 3 
20 arxiep
 
 
Εκ του Γραφείου Τύπου 

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Α. Χαρίτσης, o Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζής και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Συμεών Βολιώτης με αντικείμενο την Διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας για την εκπόνηση ενός πιλοτικού προγράμματος μεταξύ ...

πλήρες...

Ιού 22
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 22.06.17 04:44 ως Δελτία Τύπου 
troaddos1
 
Ακολουθεί το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι ήρθη η επιβληθείσα Αργία στον Επίσκοπο Τρωάδος  κ.κ. Πέτρο.
 
 troados
 
 


Ιού 21
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 21.06.17 06:13 ως Δελτία Τύπου 
 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

 Εν Πειραιεί τη 8 η Ιουνίου 2017
 

 Το αγιώνυμο Όρος υπήρξε ανέκαθεν, στην ιστορική του πορεία, το ισχυρό προπύργιο της Ορθοδοξίας,
ο ισχυρός κυματοθραύστης των ποικιλώνυμων αιρέσεων, ο θεματοφύλακας της Ορθοδόξου πίστεως, την οποία μας παρέδωσαν οι άγιοι και θεοκήρυκες απόστολοι και διατήρησαν απαραχάρακτη οι άγιοι και θεοφόροι Πατέρες διά των αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Ανέδειξε διά μέσου των αιώνων πλήθος οσιομαρτύρων και νεομαρτύρων, όπως οι άγιοι οσιομάρτυρες οι υπό των λατινοφρόνων, ...

πλήρες...

Μάι 16 
 
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Συνεδρία της 6ης και 7ης Ιουνίου 2016 αποφάσισε την Αγιοκατάταξή του Οσίου Ιακώβ της Πούτνα και των Οσίων Σίλα, Παΐσίου και Νάθαν.Το γεγονός θα λάβει μέρος στις 14 Μαΐου 2017 στην Μονή Πούτνα. 
Η Μνήμη τους θα τιμάται στις 15 και αντίστοιχα 16 Μαΐου.
 
 
Ο Άγιος Ιεράρχης Ιάκωβος της Πούτνα Μητροπολίτης  κ. Μολδαβίας, είναι ένα δώρο ανεκτίμητο το οποίο δώρησε ο Θεός στον Ρουμανικό λαό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.Μπήκε στο ...

πλήρες...

Μάι 11 
 
Ψ  Η  Φ  Ι  Σ  Μ  Α

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Κυριακή 7 Μαΐου 2017, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, και ήμασταν παρόντες στην Ημερίδα με θέμα το σημαντικότατο και επίκαιρο διλημματικό ερώτημα«ελληνορθόδοξη παιδεία ή άθεα γράμματα;», την οποία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων, αφού ακούσαμε με προσοχή τις εμπεριστατωμένες ομιλίες των τριών εισηγητών της Ημερίδος, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, της Καθηγήτριας του Εθνικού ...

πλήρες...

Μάι 3 
 
Με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή, είχαν τα Μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, όπου συζητήθηκε το θέμα της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως. 
Στη Συνεδρία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους. 
 
Το Δελτίο Τύπου της Συνεδρίας της Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης:

 


Μάι 3 
χριστουγεννιάτικο
 
Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ο Νοτιοκορεάτης Lee Man – Hee, αυτοχαρακτηρίζεται ως ο τελευταίος γνήσιος προφήτης. Μάλιστα, είχε συναντηθεί με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη  κ.κ. Θεόφιλο τον Δεκέμβριο του 2015.

Η Ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων:

«Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων αρνείται οιανδήποτε συνεργασίαν ή σχέσιν με τον κ. Lee Man – Hee, ιδρυτήν της ούτως αποκαλουμένης "Shinchonji Church of Jesus, The Temple of Tabernacle of the Testimony” και αποδοκιμάζει τας αντί – Τριαδικάς και εσχατολογικάς Διδασκαλίας αυτού, ...

πλήρες...

Ιαν 27 
piraios serafeim
 
Ακολουθεί η Εγκύκλιος τήν οποίαν απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς  κ.κ. Σεραφείμ νά αναγνωσθή στούς Ιερούς Ναούς τής Μητροπολιτικής του Περιφερείας τήν Κυριακή 29 Ιανουαρίου ε.έ. μέ τήν οποία καλούνται οι γονείς καί κηδεμόνες μαθητών Γυμνασίου νά υποβάλουν Δηλώσεις Απαλλαγής τών παιδιών τους από τήν θεματική εβδομάδα γιά τήν «αποδόμηση τών εμφύλων στερεοτύπων» τής Εγκυκλίου τού Υπουργού Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κ. Κων/νον Γαβρόγλου.Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Ν   Σ Η ...

πλήρες...

Ιαν 27 
 
Χαρμόσυνα θα ηχήσουν οι καμπάνες την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες  λίγο μετά την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει Τράπεζα με τους περιορισμένους προσκεκλημένους, και ώρα 13:00 περίπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Eνθρονίσεως του νέου Γέροντος π. Θεοφάνους.
Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 ο π. Θεοφάνης εξελέγη από την Ιερά Αδελφότητα της  Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου και του Ιερού Κελιού Μεγάλης Παναγιάς με 59 ψήφους από τους 74 που ...

πλήρες...

Ιαν 24 
 
Το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.).
Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα στην Ενοριακή Αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τα εκλεγέντα Μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου συνήλθαν σε σώμα και κατένειμαν τα αξιώματα, ως εξής:

Πρωτοπρ. Μιχαήλ Κουρσιουμπάς, Πρόεδρος
Πρωτοπρ. Μιχαήλ Μπατσαράς, Γραμματέας
Πρωτοπρ. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος, Ταμίας
Πρεσβ. Νικόλαος Β. Φωτίου, Μέλος
Πρεσβ. Χρήστος Σεϊταρίδης, Μέλος.


Στη συνέχεια, τα μέλη του νέου ...

πλήρες...

Ιαν 15 
litzas

 
thessaliotidos_timotheos_lintza
 


Ιαν 5
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 05.01.17 01:37 ως Δελτία Τύπου 
 
Tην Tρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, συνήλθε σε Τακτική Συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Kληρικών Ελλάδος, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας Διάταξης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την πραγματοποίηση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Ελευθερίου (οδού Αχαρνών) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017. Το υπό κατάρτιση Πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την τέλεση Θείας Λειτουργίας (Ιερατικού Συλλείτουργου) και Μνημοσύνου, τις εργασίες της Γ. ...

πλήρες...

Δεκ 9 
Θρησκευτικών

 
 Συνήλθε η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερωνύμου. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Συνεδρία τα κάτωθι:


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υλοποιώντας την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μελέτησε όλα τα κείμενα, που υπεβλήθησαν και αφορούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και θα εκδώσει Ανακοινωθέν προς Ενημέρωση του Ιερού Κλήρου και του λαού για τις Αποφάσεις της Συνόδου.
Επίσης έλαβε ...

πλήρες...

Οκτ 21 
 
 
Η θαυματουργός Βουλκανιώτισσα κυρά-Παναγιά της Μεσσηνίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Βύρωνα
 
 
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα θα φιλοξενηθεί η θαυματουργή και ιστορική εικόνα της Παναγίας του Βουλκάνου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.
Η Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας θα γίνει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 5.30μ.μ. έμπροσθεν του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού  κ.κ. Δανιήλ με την συμμετοχή του κλήρου της Ιεράς ...

πλήρες...

Σεπ 21 
peiraios-logo
 
 
Ανακοινωθέν εξέδωσε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς σχετικά με την Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως  Μουντένιας του Πατριαρχείου Ρουμανίας για την μη παροχή άδειας στον Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ματθαίο Βουλκανέσκου για την τέλεση ιεροπραξιών στην κανονική της δικαιοδοσία. 
 
 
Διαβάστε το σχετικό ανακοινωθέν:
 

Κατόπιν ἠθελημένης ἤ ἀθελήτου παρερμηνείας ἀνακοινώσεως τῆς Ἱεράς Μητροπόλεως Μουντένιας καί Ντόμπροτζας τοῦ Πατριαρχείου Ρουμανίας πού ἀφορᾶ στήν μή παροχή κανονικῆς ἀδείας στόν Αἰδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο  π. Ματθαῖο Βουλκανέσκου, Κληρικό τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱεράς ...

πλήρες...

Σεπ 21 
 
ierapitnis1
  
Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας, Υπέρτιμος και Έξαρχος Ανατολικής Κρήτης Ευγένιος (κατά κόσμον Μιχαήλ Πολίτης), γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1952. Εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας από το 1994.
Ο πατέρας του καταγόταν από την Κωνσταντινούπολη και είχε πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους και στο μέτωπο της Αλβανίας. Ο προπάππος του (Γ. Πασχαλίδης) υπήρξε καπετάνιος του χωριού Κερά Πεδιάδος.
Μετά την ολοκλήρωση των Γυμνασιακών του Σπουδών στη γενέτειρά του, εισήχθη στην Ανώτερη Παιδαγωγική Εκκλησιαστική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης ...

πλήρες...

Σεπ 21 
 
sitias-evgenios
 
 Ο Σύλλογος των Διδασκόντων της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης εξέδωσε ψήφισμα για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα της Σχολής: 

 
0-psifiam-1
 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 9 [επόμενο]1-20 από 167Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις