E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Προσωρινά χωρίς άρθρα. Ευχαριστούμε!

Απρ 6  

Εκτάκτως την Κυριακή του Πάσχα μείνετε συντονισμένοι
στο Διαδικτυακό Ραδιοφωνικό Σταθμό
<<Ράδιο Άγια Μετέωρα>>
όπου θα αφιερώσει ο πατήρ Θεοφάνης ο Αγιορείτης
μια Ραδιοφωνική Εκπομπή με θέμα:
<<Πάσχα στο Άγιον Όρος>>.
 


Μάρ 9 
ιεράρχες
 
Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο «Οι Τρεις Ιεράρχες» έχει ως εξής: 
 
Ευστάθιος Γραμμένος, Πρόεδρος, 
Χαρίτων Σαχίνης, Αντιπρόεδρος, 
Ιφιγένεια Λούρου, Γενικός Γραμματέας,
Κων/νος Κουτσόπουλος, Ταμίας,
Βασίλειος Κλείτσας Ειδ. Γραμματέας, 
Θεοχάρης Γραμμενής, Μέλος
Δημήτριος Τανάγιας, Ειδ. Ταμίας 
Απόστολος Νάσιος, Επί των Δημοσίων Σχέσεων 
Γεώργιος Κροτόπουλος, Μέλος.
 
 
Το Νέο Διοικητικό  Συμβούλιο επισκέφθηκε στο Γραφείο του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιο και ζήτησε την ευχή του για την Διευθέτηση του έργου του την επόμενη τριετία.
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικώς και από καρδιάς στους Διοικούντες τον Σύλλογο και επαναβεβαίωσε ...

πλήρες...

Φεβ 13 
 
 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέλοντας να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για το αδιαπραγμάτευτο της Ιστορίας μας και των δικαίων του Έθνους μας, αποφάσισε με το από 26/01/2018 Ανακοινωθέν της, να τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, καθώς και πάνδημο Ιερό Μνημόσυνο Υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών του Ήρωος του Μακεδονικού Αγώνος Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, στον Τόπο όπου ηρωικώς εφονεύθη, στο χωριό Μελάς (της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, ...

πλήρες...

Φεβ 2 
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΕΡΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ
 
 
Τό Διοικητικόν Συμβούλιον τοῦ Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, ἐντός τοῦ πλαισίου τῶν νέων δραστηριοτήτων του, ἐγκαινιάζει κύκλον ὁμιλιῶν καί διαλέξεων. Λαμβάνει δέ τήν τιμήν νά προσκαλέσῃ τήν Ὁμογένειαν εἰς τήν πρώτην ἑσπερινήν διάλεξιν, τήν Πέμπτην, 8ην Φεβρουαρίου 2018, περί ὥραν 19:00, εἰς τήν ἱστορικήν του ἕδραν, εἰς τά Χρυσοβέργεια, μέ ὁμιλητήν τόν ἐκ τῶν μελῶν τοῦ Συνδέσμου μας, Μουσικολ. κ.Γεώργιον Κιοσέογλου,Ἱεροψάλτην τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Δέρκων, ὁ ὁποῖος θά ὁμιλήσῃ ἐπικαίρως μέ θέμα: 


«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΕΡΑΝ:
70 χρόνια ...

πλήρες...

Ιαν 29 
 
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών υπερασπίζεται, από την ίδρυσή της το 1939, με επιστημονικά επιχειρήματα και την αδέκαστη Ιστορία, την Μακεδονία.
Ως επιστημονικό Ίδρυμα, με τα ικανά στελέχη της και την στήριξη των εταίρων της, προσέφερε και προσφέρει, πολλές φορές αφανώς, πολύτιμη βοήθεια στην Ελληνική Πολιτεία στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων. Αυτονόητα δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ψευδωνυμία του γειτονικού κράτους ανησυχούν και προκαλούν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών να λάβει θέση.
Η Εταιρεία ...

πλήρες...

Ιαν 28 
 
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν τοῦ Νομοῦ Σερρῶν:

Σερρῶν καί Νιγρίτης Θεολόγου,
Σιδηροκάστρου Μακαρίου,
Ζιχνῶν καί Νευροκοπίου Ἱεροθέου.

Πρός τό χριστεπώνυμον πλήρωμα τοῦ Νομοῦ Σερρῶν.
Ἀγαπητοί μας ἀδελφοί,

Πρό ὀλίγων ἡμερῶν ἡ Διαρκής Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ὑπό τήν σεπτή Προεδρία τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερωνύμου Β΄, μέ ἀνακοίνωσή της ἐξέφρασε, μέ δυνατό καί ἑλληνοπρεπῆ τρόπο, τήν ψυχή τοῦ Ἔθνους, δηλώνουσα ὅτι «δέν μπορεῖ νά ἀποδεχθεῖ τήν ἀπονομή τοῦ ὅρου «Μακεδονία» ἤ παραγώγου της ὡς συστατικοῦ ὀνόματος ἄλλου ...

πλήρες...

Ιαν 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.01.18 17:20 ως Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 
Logo iske 1
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος κατά την συνεδρία της 22ας Ιανουαρίου 2018 ασχολήθηκε και με το μείζον Εθνικό θέμα της Μακεδονίας.
Κατόπιν διαλογικής συζητήσεως και εκτενούς αναφοράς για το ρόλο των Κληρικών παντός βαθμού στους αγώνες για τα δίκαια και την Ελευθερία της Μακεδονίας και γενικότερα όλου του Έθνους, το Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ταυτίζεται απόλυτα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια της οποίας ξεκάθαρα ...

πλήρες...

Ιαν 24 
  
Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης
 

Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, κατά τή Συνοδική Συνεδρία τῆς 16ης Ἰανουαρίου 2018, ἀσχολήθηκε, μεταξύ ἄλλων καί μέ τό θέμα τοῦ ἑορτασμοῦ τῶν Ἁγίων Τριῶν Ἱεραρχῶν, Προστατῶν τῆς Ἑλληνικῆς Παιδείας.
Ἡ Ἱερά Σύνοδος, ἐκφράζει τή διαφωνία Της, σχετικῶς πρός τήν πρόσφατη ἀπόφαση τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, Ἔρευνας καί Θρησκευμάτων περί τοῦ ὁρισμοῦ τῆς ἡμέρας τῆς μνήμης τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, ὡς ἡμέρας «ἀργίας» καί γιά τίς σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας ...

πλήρες...

Ιαν 24 
 
Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, στις 11.00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το νέο έτος. 
 
Στο πρώτο μέρος της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε εισήγηση από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Δανιήλ Αεράκη, Ιεροκήρυκα και Συγγραφέα, με θέμα: 

«Η ευχαριστία της ιερωσύνης».

Στο δεύτερο μέρος της Συνάξεως, μετά από πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, αναγνώσθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα για το ζήτημα της ονομασίας του Κρατιδίου των Σκοπίων, ...

πλήρες...

Ιαν 24
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΥΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ (ΕΔΙΡΝΕΚΑΠΟΥ)
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 
 


1. Καθημερινῶς ὁ Ἱερός Ναός θά παραμένῃ ἀνοιχτός ἀπό 08.30 ἕως 19.00 
2. Ἡ ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου: ὥρα 08.30 
3. Ἡ ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ: ὥρα 18.00 
4. Ἡ Θεία Λειτουργία, κάθε Πέμπτη: ὥρα 08.30 ἕως 10.30 
5. Ἡ Θεία Λειτουργία, κάθε Κυριακή: ὥρα 08.30 ἕως 11.00 
6. Τό μυστήριον τῆς Ἐξομολογήσεως καθημερινῶς τίς ἀπογευματινές ὥρες (16.00 ἕως 19.00). 
7. Ἡ ἀκολουθία τοῦ μικροῦ Ἁγιασμοῦ κάθε 1ην τοῦ μηνός μετά τήν ἀκολουθίαν τοῦ ...

πλήρες...

Ιαν 24 
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ 
Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται, ὅτι ὁ διορισθείς ὑπό τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Πατριάρχου ἡμῶν Πνευματικός τῆς Ἁγιωτάτης Ἀρχιεπισκοπῆς Κωνσταντινουπόλεως, Θεοφιλ. Ἐπίσκοπος Ἐρυθρῶν κ. Κύριλλος, θά δέχεται τούς προσελευσομένους εἰς τό Μυστήριον τῆς Ἱ. Ἐξομολογήσεως πιστούς κατά τό κάτωθι πρόγραμμα: 


ΔΕΥΤΕΡΑ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίου Δημητρίου Ταταούλων 10:30 - 15:00
ΤΡΙΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης Ὑψωμαθείων 10:30-15:00
ΤΕΤΑΡΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Ἁγίας Τριάδος Σταυροδρομίου 10:30-15:00 
ΠΕΜΠΤΗ: Εἰς τόν Ἱ. Ναόν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μ. Ρεύματος ...

πλήρες...

Ιαν 23 
zimpamp
 
Το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας μας χρειάζεται τη βοήθεια μας, χρειάζεται τις προσευχές μας, χρειάζεται την ηθική μας στήριξη, αλλά και την υλική.

Με τα έξοδα που έχουμε για την αγορά μιας εφημερίδας, ή ενός καφέ ή ενός ανυψυκτικού μπορούμε να κάνουμε θαύματα στην Ιεραποστολή και να γίνουμε Ιεραπόστολοι.
Ανάγκες της Ιεραποστολής

*Έξοδα προετοιμασίας Ιθαγενών Κατηχητών για τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Πίστης σε εκατοντάδες ιθαγενείς, μικρούς μεγάλους που θέλουν να γίνουν Ορθόδοξοι σε διάφορες μακρυνές περιοχές.

Έξοδα προετοιμασίας ...

πλήρες...

Ιαν 21 
1
 
2
 
3
 
 Ιαν 20 
 
ΕΛΛΗΝΕΣ....


Ἀκοῦστε μόνο τίς καρδιές σας.
Μήν ξεχνᾶτε τίς χιλιάδες ζωές θυσιασθέντων Ἑλληνόπουλων Παλληκαριῶν διά τήν ἐλευθερίαν τῆς Μακεδονίας μας.
Σεβαστεῖτε τίς ζωές καί τό αἷμα τους ποῦ ἔδωσαν στό ἀνθός τῆς ἡλικίας τούς διά νά εἴμαστε ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τοῦ 2018 ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ....

Δυστυχῶς ἔχουμε πολλούς προδότες....
Ἀναζητοῦμε καί προσκαλοῦμε Πατριῶτες.
ΟΛΟΙ σύσσωμοι στό συλλαλητήριο τῆς Θεσσαλονίκης γιά τήν Μακεδονία μας.


(Κυριακή 21 Ἰανουαρίου 2018, ὥρα 14.00)


Ἡ προσωπική ἐπιλογή τῆς συμμετοχῆς σᾶς εἶναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ἡ Μακεδονία εἶναι ΜΙΑ καὶ ΕΛΛΗΝΙΚΉ.
Εὐχές καί καλόν ἀγῶνα.

Γέροντας π. ...

πλήρες...

Ιαν 20 
 
Το Άγιον Όρος είναι φυσικό και πνευματικό τμήμα της Μακεδονίας, και στις αρχές του 20ού αιώνα αγωνίσθηκε ενάντια στην θέληση μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να παραμείνει μέρος της Ελληνικής επικράτειας. Έχει λοιπόν λόγο να παρεμβαίνει σε πολιτικά δρώμενα που θίγουν όσα οι Έλληνες και οι πνευματικοί απόγονοι του Αλεξάνδρου Μακεδόνες κατόρθωσαν στην νεότερη ιστορία. Έτσι, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Πολιτείας με τα Σκόπια για την αναγνώριση ονομασίας τους, η Μονή μας προβαίνει στην διατύπωση ...

πλήρες...

Ιαν 20 
 
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας  
  
Με αφορμή την εν εξελίξει προσπάθεια επιλύσεως του ζητήματος της ονομασίας του κρατιδίου της ΠΓΔΜ η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας δηλώνει τα εξής:
 
1. Ως Εκκλησία προσευχόμαστε συνεχώς για τις πνευματικές αλλά και τις εγκόσμιες ανάγκες του λαού και φροντίζουμε για την στήριξή του με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Για τον λόγο αυτόν και στην παρούσα περίσταση εκφράζουμε την άποψή μας, ως υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ...

πλήρες...

Ιαν 20 Αποτέλεσμα εικόνας για μητροπολη πατρων
 
Ψήφισμα τῶν Κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν γιά τό θέμα τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων, κατά τήν Γενική Ἱερατική Σύναξη τῆς 15ης Ἰανουαρίου 2018.
Ἃπας ὁ Ἱερός Κλῆρος τῆς Ἱερᾶς καί Ἀποστολικῆς Μητροπόλεως Πατρῶν, συναχθήκαμε σήμερα, Δευτέρα, 15.1.2018, στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου τοῦ Πρωτοκλήτου τῶν Πατρῶν καί μετά τήν Θεία Λειτουργία τήν ὁποία ἐτέλεσε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος καί τήν ἐπιμνημόσυνη δέηση ὑπέρ ἀναπαύσεως πάντων τῶν ὑπέρ τῆς πίστεως καί τῆς Πατρίδος ...

πλήρες...

Ιαν 20Αποτέλεσμα εικόνας για ιερά μητρόπολη νέας κρήνης και καλαμαριάς 
 
Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  κ.κ. Ιουστίνου.
Κατά την Διάρκεια της Ιερατικής Συνάξεως, οι μετέχοντες Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, εξέφρασαν την αγωνία τους για το θέμα της ονοματοδοσίας του Κρατιδίου των Σκοπίων.
Μετά από Διαλογική συζήτηση, η Σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς απεφάσισαν τα κάτωθι: 

psifisma 1
 
psifisma 1
 


Ιαν 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.01.18 04:00 ως Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 
macedoniansun
 
Ως Έλλην κληρικός γεννηθείς εν Κατερίνη Πιερίας της Μακεδονίας, Διακονών εις το κλεινόν άστει της περιώνυμου των Αθηνών πόλεως, επιθυμώ μετά των αδελφών μου Ελλήνων Μακεδόνων των Αθήναις παροικούντων, όπως δηλώσουμε με όλη μας την ψυχή και την καρδία και εις ανάπαυσιν των ψυχών των μεγάλων Ελλήνων Μακεδονομάχων άλλα και προς ενίσχυσιν των Ελλήνων αδελφών μας, πως η ένδοξος, αιματοβαμμένη με αίμα ηρώων Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων και ένδοξων αδελφών μας Ελλήνων είναι η μία, Αγιοτόκος ...

πλήρες...

Ιαν 17 
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το International Hellenic Center έχοντας πλήρη επίγνωση των διαδραματιζομένων γεγονότων στην ευρύτερη Περιοχή της Μακεδονίας και ανησυχώντας για τις προαναγγελθείσες εξελίξεις στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, δίνουν την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να εκφραστούν και να δώσουν στην Ελληνική Διπλωματία ένα πολύ ΙΣΧΥΡΟ διαπραγματευτικό «χαρτί»: την ξεκάθαρη - αδιαμφισβήτητη λαϊκή βούληση για ΜΗ ΧΡΗΣΗ του όρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» επουδενί (σε σύνθετη ονομασία ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 11 [επόμενο]1-20 από 220Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις