E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Προσωρινά χωρίς άρθρα. Ευχαριστούμε!

Ιού 20 
 
 


Ιού 18 
Φωτογραφία του χρήστη Ιερός Ναός Αγίου Προφήτου Ηλιού Πυλαίας Θεσσαλονίκης. 
 


Ιού 18 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 
 


Ιού 18 
 Î¦Ï‰Ï„ογραφία του χρήστη Αγιορειτική Εστία.
 
Η Αγιορειτική Εστία στην Τελετή Εγκαταστάσεως της Νέας Ιεράς Επιστασίας της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.
Το παρόν στην Ετήσια Τελετή Εγκατάστασης της Ιεράς Επιστασίας της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους που έγινε έδωσε και η Αγιορειτική Εστία με την παρουσία στις Καρυές του Αγίου Όρους του Διευθυντού της, κ. Αναστασίου Ντούρου και του Επίτιμου Διευθυντή κ. Δημητρίου Σαλπιστή.
Η Νέα Ιερά Επιστασία, της οποίας η θητεία είναι για ένα Έτος, έως τον Ιούνιο του 2019, ...

πλήρες...

Ιού 14 
 
 
Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας  κ.κ. Ιωάννης όρισε από 1ης Ιουλίου 2018, τον Πρεσβύτερο  π. Juan Víctor Villafañe ως Πατριαρχικό Επίτροπο για την Ιερά Μητρόπολη Μπουένος Άιρες, σε Ανακοίνωση που εξέδωσε το Πατριαρχείο Αντιοχείας.  
Ιού 28 
Θυρανοίξια Ιερού Ναού εις μνήμην του Ευάγγελου Γιακουμάκη
 
Το Σάββατο 7η Ιουλίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. θα τελεσθούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Μάρτυρος Ευαγγέλου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου  κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ. 
Ο Ναός του Αγίου Ευαγγέλου οικοδομήθηκε στο Σελλί Ρεθύμνου στη μνήμη του Ευάγγελου Γιακουμάκη από την οικογένειά του στον προαύλειο χώρο της οικίας τους. Μετά την Τελετή των Θυρανοιξίων θα ακολουθήσει ο πρώτος Αρχιερατικός Εσπερινός και το πρωΐ της Κυριακής 8ης Ιουλίου 2018 θα τελεσθεί η πρώτη Θεία ...

πλήρες...

Ιού 26 
 
ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ THURSDAY, JUNE 28th 19:00 – 21:00
 
Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στόν παλαιό Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό χοροστατοῦντος τῆς Α.Θ.Μ. τοῦ Πάπα καί Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου μέ τή συμμετοχή τῶν Ἀρχιερέων - Ἐκπροσώπων τῶν Ὀρθοδόξων Πατριαρχείων καί Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν
 
Great Hierarchichal Vespers in the old Cathedral presiding over His Beatitude Pope and Patriarch of Alexandria and all Africa Theodoros with the participation of the representatives of the Orthodox Patriarchates and Autocephalous Churches   
 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ...

πλήρες...

Ιού 26 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 


Ιού 26 
 
Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από λίγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου  κ.κ. Ιγνάτιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σεβασμιώτατος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η Μεταμόσχευση στο συκώτι από τον Ιατρό κ. Ανδρέα Τζάκη.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Ιγνάτιος, (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) , Γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946.
Σπούδασε στην Νομική Σχολή και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εκάρη Μοναχός στις 17 Ιανουαρίου 1976, ...

πλήρες...

Ιού 25 
 
Αρχίζει η 25η επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).
Την επίσημη Έναρξη θα Κηρύξει στις 19:30, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικολάου Βούτση, ο οποίος θα χαιρετίσει την Έναρξη των Εργασιών.
Οι Εργασίες της Επετειακής Γενικής Συνελεύσεως, με θέμα «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και Χριστιανικές αξίες: 25 χρόνια Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας», θα διεξαχθούν από 26 έως 27 Ιουνίου 2018, ...

πλήρες...

Ιού 25 
 


Ιού 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.06.18 02:10 ως Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 
 
Εξεδήμησε προς Κύριον αιφνιδίως την μεσημβρία της Κυριακής 24 Ιουνίου 2018 ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος (κατά κόσμον Βύρων) Μπάνταλης, του Βασιλείου και της Βασιλικής. Ο μεταστάς Γεννήθηκε στην Λάρισα την 1η Μαΐου του 1989 και ανετράφη εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, υπό των ευσεβών Γονέων του και υπό των Πνευματικών Αναδόχων του Σπυρίδωνος και Αρετής Δήμτσα. Στην Λάρισα έλαβε την εγκύκλιο μόρφωση και το 2008 Απεφοίτησε από το Εκκλησιαστικό ΙΕΚ Λαρίσης. Υπήρξε Μέλος του ...

πλήρες...

Ιού 24 
Σχετική εικόνα
 
Μετά την παρέλευση τριών (3) μηνών αφωνίας και σιγής, το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο ΑΝΑΛΟΓΙΟ και πάλι κοντά σας! Κατορθώσαμε και ξεπεράσαμε ουκ ολίγες δυσκολίες του παρελθόντος και, πρώτα ο Θεός, αρχές Σεπτεμβρίου το ΑΝΑΛΟΓΙΟ θα εκπέμπει και θα μεταδίδει και πάλι με πλήρες και ανανεωμένο πρόγραμμα!   
Νέες συνεργασίες και εβδομαδιαίες εκπομπές με τους π. Θεοφάνη Ιωαννίδη, Αλίσια Μαστροθανάση (Συναξάρια και Γεροντικό), Ιωάννα Μπέη (αφιέρωμα στον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης), Δημήτριο Λυκούδη.
Ειδικότερα, καθιερώσαμε, ήδη, εβδομαδιαία εκπομπή στην ...

πλήρες...

Ιού 1 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 
 


Ιού 1 
 Ecumenical Patriarch Logo Greek

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος, συνελθοῦσα σήμερον ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α.Θ.Παναγιότητος, ἐξήτασε τό αἴτημα τῆς ἐν σχίσματι Ἐκκλησίας τῶν Σκοπίων, ὑποστηριζόμενον καί διά γράμματος τοῦ Πρωθυπουργοῦ τῆς FYROM Ἐξοχ. κ. Ζόραν Ζάεφ, περί ἀναλήψεως ὑπό τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τῆς πρωτοβουλίας ἐπαναφορᾶς τῆς Ἐκκλησίας αὐτῆς εἰς τήν κανονικότητα ὑπό τό ὄνομα τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀχριδῶν, καί ἀπεφάσισε νά ἐπιληφθῇ αὐτοῦ καί διενεργήσῃ τά δέοντα ὑπό τούς ἀπαραβάτους ὅρους τῶν ἱστορικοκανονικῶν ἁρμοδιοτήτων καί προνομίων τοῦ πρωτοθρόνου Οἰκουμενικοῦ ...

πλήρες...

Ιού 1 
Ecumenical Patriarch Logo Greek
 
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Τετάρτην, 30ήν Μαΐου 2018, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατά τήν συνεδρίαν αὐτῆς,  ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἀποδεχθεῖσα τήν οἰκειοθελῆ παραίτησιν τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Ἀμφιλοχίου ἀπό τῆς διαποιμάνσεως τῆς Ἐπαρχίας αὐτοῦ, προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἐξελέξατο αὐτόν παμψηφεί Μητροπολίτην Γάνου καί Χώρας, εἰς δέ τήν οὑτωσί κενωθεῖσαν Μητρόπολιν ...

πλήρες...

Ιού 1 
 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διοργανώνει το 9ο Διεθνές Οικολογικό Συμπόσιο με τίτλο:  «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον Πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τα Νησιά του Σαρωνικού από 5 έως 8 Ιουνίου 2018. 
Τις Εργασίες του Διεθνούς Οικολογικού Συνεδρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος. 
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα παραστεί στην Εναρκτήρια Συνεδρία του Διεθνές Οικολογικού Συμποσίου, στο οποίο θα ...

πλήρες...

Μάι 30 
manis ggm
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης  κ.κ. Χρυσόστομος Γ' δέχτηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, στο Γύθειο, Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, που κατάγεται από το Γύθειο, πρώην Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης δέχτηκε και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) κα Μαρία Ροκαδάκη και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα της επικαιρότητος.Μάι 30 
 
Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ύστερα από Πρόσκληση του Προέδρου π. Γεωργίου Σελλή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τον Νέο Κανονισμό περί «Εφημερίων και Διακόνων» και τις Τροποποιήσεις του, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πλήρωση των Κενών Οργανικών Εφημεριακών θέσεων.
Ο Ι.Σ.Κ.Ε. θεωρεί ότι τα υπό του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νόμος 590/1977) οριζόμενα και για το θέμα αυτό ισχύουν έναντι οποιουδήποτε Κανονισμού ή Κανονιστικής Διατάξεως.
Ο Ι.Σ.Κ.Ε. επισημαίνει ...

πλήρες...

Μάι 29 
 
Η Υποδοχή θα γίνει στις 7.30 μμ στο Αργος.
Η Ιερή Εικόνα θα φιλοξενηθεί
στον ιστορικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου
Αργους
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 13 [επόμενο]1-20 από 256Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις