E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Εκπαίδευση

Ιαν 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.01.18 10:03 ως Εκπαίδευση 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιος,
Πρόεδρος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης
μιλάει στην Πεμπτουσία για την αξία της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως
σήμερα και την συμβολή της στον Ακαδημαϊκό χώρο
και την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, τόσο στην Πατρίδα μας όσο και σε όλη την Ορθοδοξία.
 


Δεκ 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.12.17 05:24 ως Εκπαίδευση 
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ  
ΣΧΟΛΗ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ «ANOIKTHΡION» (ANAHTAR) 
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ 
 
 
 
Φέρεται εἱς γνῶσιν τῶν φιλοτέχνων, ὅτι ἀπό τό Σάββατον, 16ην Δεκεμβρίου 2017, ἀλλά καί καθ’ ἑκάστην Τρίτην, Πέμπτην καί Σάββατον, καί περί ὥραν 14:00, εἰς τήν ἐν τῷ Ἰωακειμείῳ Παρθεναγωγείῳ ἕδραν μας θά παραδίδωνται δωρεάν μαθήματα ἁγιογραφίας ἀπὀ τόν Ὁσιολ. Μοναχόν Νικόλαον Διονυσιάτην, ὡς ἤδη διεξήχθησαν, σεπτῇ Πατριαρχικῇ ἐντολῇ, ἀπό τοῦ θέρους τοῦ 2014. 
Παρακαλοῦνται θερμῶς οἱ ἐνδιαφερόμενοι ἐκ τῆς Πόλεώς μας νά δηλώσουν συμμετοχήν εἰς τά κάτωθι στοιχεῖα ἐπικοινωνίας: κιν.: 0535 024 4017, 0544 ...

πλήρες...

Οκτ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.10.17 09:58 ως Εκπαίδευση 
ihsous xristos
 
 
Του π. Γεωργίου Οικονόμου, Δρ. Θεολογίας 

Η προηγούμενη Κυριακή, Δ΄ Λουκά, κατά την οποία διδάσκονται οι πιστοί με το Ευαγγέλιο της Λειτουργίας την παραβολή του Σπορέως, έχει ατύπως καθιερωθεί ως η έναρξη των Κατηχητικών Συνάξεων.


Ενώ, πολύ ορθά, φέτος η Ιερά Σύνοδος με την 2986
 
 
Εγκύκλιο όρισε νωρίτερα, στις 8 Οκτωβρίου, την έναρξη των Κατηχητικών Μαθημάτων.
Στο παρόν κείμενο θα ανιχνεύσουμε και θα παρουσιάσουμε την σχέση και τη σύνδεση ανάμεσα στα μυστήρια της Αγίας μας Εκκλησίας και την Ιερή Κατήχηση.
Ξεκινώντας ...

πλήρες...

Οκτ 20 
vivlia logotexnia
 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με ιδιαίτερη χαρά Ανακοινώνει τα ονόματα των Βραβευθέντων μαθητών της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Κατηχητικών Ομάδων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, με θέμα: «Η Πατρίδα μου το 2021».
Τα Βραβεία δόθηκαν κατά Σχολικές Βαθμίδες (Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου) και κατά Κατηγορία (Ποίηση - Διήγημα - Παραμύθι - Δοκίμιο - Μυθιστόρημα). Απονεμήθηκαν συνολικά εκατόν ...

πλήρες...

Οκτ 20 
ΑΦΙΣΑ
 
Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης της Δομής Δια Βίου Μάθησης Α.Π.Θ. «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Ιστορικό πλαίσιο- Προκλήσεις-Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.


Το Πρόγραμμα στοχεύει:
 

Στην παρουσίαση της μακράς και επίμοχθης προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην παρουσίαση και ανάλυση των ιδιαίτερων προβλημάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές της και τα οποία σχετίζονται με τις λεπτές ισορροπίες στις σχέσεις μεταξύ των Τοπικών Εκκλησιών.

Στην κριτική προσέγγιση ...

πλήρες...

Οκτ 14
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 14.10.17 17:46 ως Εκπαίδευση 
 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη  
 

Στα Δημοτικά Σχολεία καταργήθηκε η Έπαρση της Σημαίας. Ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Εσωτερικών ζητεί να καταργηθεί και η Πρωινή Προσευχή στα Σχολεία όλων των Βαθμίδων.
Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στον Δημόσιο Διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την πρόταση να αλλάξει το άρθρο 16, παράγραφος 2, του Συντάγματος.
Θέλουν να διαγράψουν από τους σκοπούς της Παιδείας την «Ανάπτυξη Θρησκευτικής συνειδήσεως».
Στη νέα ύλη της Ιστορίας, την οποία προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ...

πλήρες...

Οκτ 11 
Με την ευλογία της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους ξεκίνησε η νέα Σχολική χρονιά στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή.
Μετά τη Θεία Λειτουργία της Εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Πρωτεπιστάτης Γέρων  π. Γερβάσιος Ιβηρίτης με τα Μέλη της Ιεράς Επιστασίας επισκέφθηκαν την Ιστορική Σχολή, τέλεσαν Αγιασμό για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς και ευχήθηκαν στους μαθητές την κατά Θεόν προκοπή και πρόοδο.
(Σχ. Έτος: 2017 - 2018) 


Οκτ 3 
 
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος, με την από 24 Μαΐου 2017 σεπτή Επιστολή του, Αναγνωρίζει το έργο της Θεολογικής μας Ακαδημίας, η οποία διανύει το 20 Έτος της λειτουργίας της και την ονομάζει ως Πατριαρχική, με σύμφωνη την γνώμη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Είναι η μεγαλύτερη τιμή την οποία δέχεται η Θεολογική  Ακαδημία και με άπειρο σεβασμό, οι Καθηγητές, ο Διευθυντής, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Πρόεδρος αυτής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο  κ.κ. Σωτήριος, εκφράζομε ...

πλήρες...

Σεπ 24 
 
Η Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας «Άγιος Αθανάσιος» επανιδρύθη στην πολυαιώνια Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρο Β’  κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου.
Κατά τον διετή κύκλο σπουδών, οι από την διάφορα αφρικανικά κράτη προερχόμενοι σπουδαστές, οι οποίοι τυγχάνουν πλήρως υπότροφοι του Πατριαρχείου, παρακολουθούν μαθήματα θεολογίας, νοσηλευτικής, γεωπονικής τροπικών ...

πλήρες...

Σεπ 22 
edessis agiasmo
 
Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης & Πέλλης κ. Ιωήλ τέλεσε την Τελετή του Ιερού Αγιασμού για την Έναρξη των Μαθημάτων του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, το οποίο δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία για δέκατη συνεχή χρονιά.
Κατά το πέρας της Ιεράς Τελετής του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους συντελεστές του Ενοριακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ιδιαίτερα τους 81 Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους σε Μαθητές ...

πλήρες...

Σεπ 21 
Ξεκινούν οι εγγραφές στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών
 
Καθώς ολοκληρώνονται οι διαδικασίες πρόσληψης του Καλλιτεχνικού προσωπικού του.Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, το οποίο εδώ και 38 χρόνια προσφέρει τα μέγιστα στην Πολιτιστική ζωή του τόπου, ξεκινά και φέτος την λειτουργία του, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μάχης Κυπραίου και στελεχωμένο από Εκπαιδευτικούς.Οι νέες εγκαταστάσεις του Ωδείου λειτουργούν για 4η χρονιά σε Ανακαινισμένο κτίριο του πρώην Διοικητηρίου της ΙΙ Μεραρχίας, στη Διεύθυνση Παναγιωτάκη 13, περιοχή «Τσαλί» ...

πλήρες...

Σεπ 21 
 


Σεπ 21 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΝΕΑΣ ΖΩΗΣ) 
Πελοπίδα 205 & Πεισιστράτου 24
τ.κ 12137
 Τηλ.: 2105713578
 Fax.: 2105781204 
Web site: www.tropaioforos.gr 
e-mail: tropaioforos2011@yahoo.gr 
 />Facebook: Άγιος Γεώργιος Νέας Ζωής

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ 
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ
 
Φωτογραφία του Θεόδωρος Σχοινάς.
 
Στο Πνευματικό της ενορίας μας θα πραγματοποιηθούνμαθήματα βυζαντινής-παραδοσιακής μουσικής, ψαλτικής, αναλογίου και χορωδίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο της διδασκαλίας πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού μας κ. Βαλάντη Σαραφείδη τηλ:6972141932 ή στο τηλέφωνο του Ιερού Ναού:2105713578.
Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6.00μ.μ
 
 
 
 


Σεπ 17 
ekpa panepistimio athinon
 
Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών δημοσιεύει Πρόσκληση Εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εισαγωγή Φοιτητών στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών με τίτλο «Θεολογία και Κοινωνία.

Για να δείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK:
 
 
 


Σεπ 9 
Afisa_2017_3
 
Στο χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018 θα υλοποιηθούν και πάλι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της Δομής Δια βίου Εκπαίδευσης δύο προγράμματα εξ αποστάσεως Επιμόρφωσης, που αφορούν τη Γλωσσική προσέγγιση και την κατανόηση των Κειμένων της λατρείας. Επιστημονικά υπεύθυνη είναι η καθηγήτρια του τμήματος Θεολογίας Άννα Κόλτσιου-Νικήτα και Διδάσκουν Καθηγητές των Τμημάτων Θεολογίας, Φιλολογίας και Μουσικών Σπουδών από το ΑΠΘ και το ΕΚΠΑ.

Ι. «Η γλώσσα των ελληνικών λειτουργικών κειμένων της Ορθοδόξου ...

πλήρες...

Σεπ 2 
 
Ο Καθηγητής Ζωγραφικής & Αγιογραφίας στη Σχολή Αγιογραφίας και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αλλά και αναγνωρισμένος Αγιογράφος, Γιώργος Μποζάς, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, προσφέρουν ένα μοναδικό e-learning Πρόγραμμα με θέμα Θεολογία & Τέχνη!
Το Πρόγραμμα δεν αναφέρεται σε εξειδικευμένες ομάδες κατόχων Πτυχίων, καθώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακόμα και για τον "τελευταίο" Ελληνορθόδοξο πιστό.
Τα μαθήματα παραδίδονται μέσω ευκρινέστατων διαφανειών, με επεξήγηση και παραδείγματα.
Το καινοτόμο αυτό Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ...

πλήρες...

Αύγ 17 
 
Κατά την συζήτηση του ΠΔ τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου έθεσαν σειρά ερωτημάτων στον Υπουργό για τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών, τις εκδηλώσεις, τη Θρησκευτική Εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Κατ΄ αρχάς, «ναι» είπε το ΣτΕ στην επιλογή των Σημαιοφόρων, Παραστατών δια κληρώσεως - Τι απαντά το Υπουργείο Παιδείας.
 
 
Προς παντελή κατάργηση οδεύει ο Εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία,
σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, επισημαίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ενώ παράλληλα οι Σύμβουλοι ...

πλήρες...

Αύγ 12 
Ο Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας  κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου αναπτύσσει το θέμα Περί της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ως μεγάλου Πανεπιστημίου επί Τουρκοκρατίας, το Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής, τις μορφές που δίδαξαν και εν γένει τη Συμβολή της Σχολής στο υπόδουλο Γένος.
 


Αύγ 7
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 07.08.17 04:19 ως Εκπαίδευση 
μαθήματα
 
 
Δωρεάν μαθήματα Αγιογραφίας, με γενικό θέμα «Αγγέλων Σύναξις», πραγματοποιούνται στην Τσαγκαράδα, από 7 έως 26 Αυγούστου 2017, με πρωτοβουλία των Στελεχών του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
Τα Μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 7 έως τις 10 μ.μ. στην Πλατεία του Ναού και θα προσφέρονται από τον διακεκριμένο Σκιαθίτη Αγιογράφο κ. Βασίλειο Δερβένη.
Ο ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες στα τηλ. 6938297387, 6976983322, 6974093104 6972253517 και στην ιστοσελίδα: 
 

μαθήματα
 


Αύγ 6 
Σκαλτσής
 
Θεοφιλέστατε Άγιε Αμορίου

Κύριε Κοσμήτορα

Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι

Κυρίες και κύριοι

Αγαπητοί νέοι πτυχιούχοι του Τμήματος Θεολογίας


Η σημερινή ημέρα είναι μεγάλη και σημαντική για τη σταδιοδρομία σας. Είναι μέρα που λαμβάνετε το Πτυχίο σας, με το οποίο βγαίνετε στην κοινωνία, για να αναδείξετε τις ικανότητές σας, να ξεδιπλώσετε την προσωπικότητά σας και να ανταγωνιστείτε στις συνθήκες της σύγχρονης πραγματικότητας. Είναι αλήθεια, αγαπητοί μου, ότι η επιστήμη την οποία σπουδάσατε αυτά τα χρόνια εξελίσσεται διαρκώς. Και αυτό σημαίνει ότι ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 14 [επόμενο]1-20 από 262Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις