E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Επιστήμη – Τεχνολογία

Ιαν 20 
 
Είναι γεγονός ότι αναρωτιόμαστε πλέον ολοένα και περισσότερο πώς στο καλό μετακινούμασταν στην πόλη και σε σημεία που δεν ξέρουμε πριν από την έλευση των Google Maps στη ζωή μας.
Η εφαρμογή που μας έκανε να μη χανόμαστε δεν χρειάζεται προφανώς ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς είναι εδώ και κάμποσο καιρό ο φωτεινός οδηγός στα ταξίδια και τις αστικές περιπλανήσεις μας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η σωστή και γρηγορότερη διαδρομή είναι στις μέρες μας πεζή πραγματικότητα.Πώς όμως ...

πλήρες...

Ιαν 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.01.18 05:06 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Με ταξινομήσεις περίπου 1.200.500 αυτοκινήτων το 2017 (αύξηση 6,6% σε σχέση με το 2016), είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Skoda ξεπερνάει το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων σε ένα έτος.
Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση της μάρκας στα 122 χρόνια ιστορίας της.Σε σχέση με τα 1.126.500 αυτοκίνητα του 2016, σημειώθηκε αύξηση 6,6%, με τη Skoda να ξεπερνάει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου πωλήσεων, σε ένα ημερολογιακό έτος.
Διεθνώς, καταγράφηκε πολύ σημαντική ...

πλήρες...

Ιαν 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.01.18 04:51 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο θα έχουν οι επιβάτες 2.030 οχημάτων σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ).
Η Εγκατάσταση του Δικτύου Wi-Fi προβλέπεται σε Δράση που ανέλαβαν το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο έχει συνολικό κόστος 900 χιλιάδες ευρώ.
Η χρηματοδότησή του θα γίνει από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 - 2020».
Στόχος ...

πλήρες...

Δεκ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.12.17 15:47 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
logo black
 
Το κορυφαίο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr συνεχίζει να πρωτοπορεί φέρνοντας σύντομα στις οθόνες των υπολογιστών, των tablets και των έξυπνων τηλεφώνων ένα πλήρες εκκλησιαστικό τηλεοπτικό κανάλι!
Το πρώτο σε επισκεψιμότητα Ορθόδοξο Εκκλησιαστικό Site με συνεχή ροή ειδήσεων, αποκαλύψεις και στήλες που αποκαλύπτουν τα παρασκήνια και τις ζυμώσεις στα εκκλησιαστικά πράγματα, θα προσφέρει σύντομα στους επισκέπτες του ένα οργανωμένο τηλεοπτικό web κανάλι.
Πλούσιο τηλεοπτικό υλικό σε υψηλή ποιότητα ευκρίνειας και ήχου, από εκκλησιαστικές τελετές, εκδηλώσεις και γεγονότα που ...

πλήρες...

Οκτ 20 
Φάκελος Συνεδρίου Εξαημέρου Κοσμητείας ΘΣΧ ΕΚΠΑ[12006]_Page_1
 
Στο πλαίσιο των εορτασμών των 180 ετών από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών η Θεολογική Σχολή Αθηνών, με τη συμβολή της Εταιρείας των Φίλων του Λαού, διοργανώνει στην Αθήνα Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Αρχή και Εξέλιξη του Κόσμου και του Ανθρώπου με αναφορά στην Εξαήμερο του Μ. Βασιλείου». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Τελετών του ΕΚΠΑ και στην Αίθουσα Μ. Ευεργετών της Εταιρείας των Φίλων του ...

πλήρες...

Οκτ 20 
Kerkini_7[6397]
 
Η Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία εορτάζει την επέτειο των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της και διοργανώνει εκδηλώσεις εορτασμού. Μία επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Βιβλιοθήκες και συλλογές χειρογράφων και εγγράφων στην Ελλάδα: Παρελθόν, παρόν και μέλλον» θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων (Επταπυργίου 64, Άνω Πόλη) στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 και ώρες 09.00-13.00 και 17.00-19.30. Στο πλαίσιο του εορτασμού οργανώνονται επίσης από την ΕΛΠΕ ...

πλήρες...

Οκτ 15
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 15.10.17 09:32 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Vodafone TV: Σε μία σημαντική κίνηση η οποία αλλάζει τα δεδομένα στην τηλεοπτική αγορά προχώρησε η Vodafone η οποία εξασφάλισε στους συνδρομητές της τη δυνατότητα να παρακολουθούν από την πλατφόρμα της τα Αθλητικά κανάλια novasport μετά από τη συμφωνία της με την Νova.
Η Vodafone έχει ξεκινήσει ήδη την Εμπορική διάθεση της υπηρεσίας από τα καταστήματα της. Τα κανάλια της novasport προσφέρονται αποκλειστικά στους συνδρομητές της και σε αυτούς που έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία vodafone tv. ...

πλήρες...

Σεπ 10 
Κλείνει ο διασημότερος ιστότοπος μετατροπής των YouTube βίντεο σε mp3
 
Το YouTube-mp3.org, ο διασημότερος ιστότοπος μετατροπής των YouTube βίντεο σε mp3, με τους πάνω από 60.000.000 χρήστες, κλείνει έπειτα από  από την απόφαση RIAA, της Ένωσης Μουσικής Βιομηχανίας της Αμερικής.  
Η ιστοσελίδα που επέτρεπε παράνομα στους χρήστες της από όλο τον κόσμο, να μετατρέπουν δωρεάν οποιοδήποτε βίντεο σε mp3, χωρίς να αποδίδει τα ανάλογα στους δημιουργούς κατηγορήθηκε για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαι στο χώρο της μουσικής, όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της, αφού ...

πλήρες...

Αύγ 19 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
 
Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως  κ.κ. Άνθιμο και του εξέθεσαν την έντονη ανησυχία τους και τις δράσεις τους, σε σχέση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται τοποθετημένες διάσπαρτα σε μικρή απόσταση από Σχολικά συγκροτήματα εντός του Αστικού ιστού της Αλεξανδρουπόλεως.
Ο Σεβασμιώτατος ήδη ενημερωμένος επί του θέματος τους εξέφρασε την ολόθυμη συμπαράστασή του και συζήτησε μαζί τους για τη συνεισφορά της Τοπικής Εκκλησίας, ώστε οι προσπάθειές τους να βρουν αίσιο τέλος επ’ ...

πλήρες...

Αύγ 8 
Δωρεάν internet για δύο χρόνια σε όλους τους κατοίκους 47 νησιών της χώρας
 
Η δράση «ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ» αφορά στη παροχή δημόσιας επιχορήγησης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών του Παραρτήματος II της παρούσας για την απόκτηση ή διατήρηση κινητής (mobile) ή δορυφορικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο. 2. Μέσω της δράσης, οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών του Παραρτήματος II της παρούσας έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν και να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κινητή (mobile) ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο ...

πλήρες...

Αύγ 6
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 06.08.17 05:25 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της Στρατηγικής του για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών στην Πόλη συνεχίζει να πρωτοπορεί, εγκαθιστώντας σταδιακά Δωρεάν Ασύρματο Δίκτυο σε ολόκληρη την Πόλη!
Η πρώτη φάση Εγκατάστασης Ευρωζωνικών Υποδομών Υψηλών Ταχυτήτων για την Παροχή Δωρεάν Πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε και έτσι πλέον παρέχεται Δωρεάν Wi-Fi για τους Δημότες και Επισκέπτες του Δήμου σε δέκα Περιοχές (ζώνες Ευρωζωνικής κάλυψης) και μέσω 37 σημείων Ασύρματης Πρόσβασης, όπου καθένας μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα με το ...

πλήρες...

Αύγ 4
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 04.08.17 20:40 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
priest blogger
 
Ένα νέο εγχείρημα ξεκινά στη Ρωσία με σκοπό οι Ιερείς να πλησιάσουν τη νέα γενιά και να απαντήσουν στους προβληματισμούς των νέων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο blog θα ονομάζεται ''Ιερέας - μπλόγκερ''.
Στο νέο αυτό blog - Ιερείς της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας οι οποίοι ήταν πρώην Αθλητές, Τραγουδιστές, Προγραμματιστές, κλπ. θα αναρτούν βίντεο με τα οποία θα επικοινωνούν με την νεολαία.
Σκοπός της εν λόγω προσπάθειας είναι να παρουσιάσουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους ότι ...

πλήρες...

Ιού 23 
 
Μέσω του Προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων Νησιών της Χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων Περιοχών της Ελλάδος, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 
 
Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται ...

πλήρες...

Ιού 21
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 21.07.17 11:41 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Ο Σύγχρονος Άγιος πλέον της Εποχής μας Παίσιος ο Αγιορείτης, (+1994) ακολουθώντας μια Ευλογημένη Παράδοση αιώνων, αλλά κυρίως το παράδειγμα του «Γέροντός του» Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου (+1924), χρησιμοποιούσε το Ψαλτήρι, (ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ), στην καθημερινή του Προσευχή προς τον Θεό. 
Μέσα στην αγάπη του για τον κόσμο και τους ταλαιπωρημένους αδελφούς μας που ξεχείλιζε την καρδιά του, είχε αφιερώσει τον καθέναν από τους 151 Ψαλμούς σε μια κατάσταση ανάγκης και έτσι τους ...

πλήρες...

Ιού 19
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 19.07.17 12:31 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
madagaskari
 
Μία νέα προσπάθεια μέσω διαδικτύου ξεκινάει η Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, προκειμένου να αναδείξει το πολύ σημαντικό Φιλανθρωπικό, Ιεραποστολικό και Ποιμαντικό έργο που πραγματοποιείται στις Χώρες της Αφρικής.
Δημιουργήθηκε για τον σκοπό αυτό η Ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.orthodoxmadagascar.org στην οποία οι αναγνώστες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις δράσεις με βίντεο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αλλά και να ενισχύσουν το τόσο σημαντικό έργο που γίνεται στα βάθη της Αφρικανικής Ηπείρου.
 


Ιού 27 
 
Ασταμάτητος και αδυσώπητος είναι ο Πόλεμος κατά της Εκκλησίας από την Άθεη Κυβέρνηση με σκοπό την πλήρη εξαφάνισή της.
Στο νέο επεισόδιο της λαίλαπας εμπεριέχεται και η απαγόρευση του να εκφέρει λόγο μέσω ερτζιανών!
Kυβερνητικό πλιάτσικο με τις Συχνότητες στη μπάντα της ΕΡΤ, είναι σε εξέλιξη, με άμεση επίπτωση στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και τουλάχιστον σε τρεις Δημοτικούς Σταθμούς του Λεκανοπεδίου.
Το Υπουργείο ψηφιακής Πολιτικής σχεδιάζει να στριμώξει στις Συχνότητες της ΕΡΤ, όπως τους Δημοτικούς ...

πλήρες...

Ιού 18 stepasin-bolokolamsk-1
 
Μέτρα προστασίας για τυχόν επιθέσεις στις βάσεις δεδομένων των υπολογιστών του Πατριαρχείου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, έχει ξεκινήσει να λαμβάνει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ  κ.κ. Ιλαρίωνα.
Ο Σεβασμιώτατος δεν απέκλεισε πιθανούς κινδύνους από χάκερ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία ενάντια στους ιούς.
"Εδώ και καιρό ένα σύστημα υπολογιστών του Πατριαρχείου δεν είναι συνδεδεμένο στο Διαδίκτυο!
Μιλάμε για τους υπολογιστές εκείνους που γράφουμε εμπιστευτικά και σημαντικά έγγραφα - email" τόνισε μεταξύ ...

πλήρες...

Μάι 6 
oldtech_UP
 
Κι όμως, υπάρχουν κάποιες τεχνολογίες που μπορεί να μην τις θυμάται κανείς, αλλά πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν για διάφορους λόγους.
Η φύση της τεχνολογίας είναι γραμμική. Έτσι λειτουργεί. Συνήθως οι άνθρωποι αγαπάνε τις καινούριες τεχνολογίες και μισούν τις παλιές. Δείτε τι γίνεται όταν βγαίνει ένα καινούριο iPhone. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι νοσταλγοί των παλιών τεχνολογιών.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε μια έρευνα σχετικά με τις ξεπερασμένες τεχνολογίες και κατά πόσο αυτές χρησιμοποιούνται στη ...

πλήρες...

Μάι 5
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 05.05.17 22:58 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
BlueTooth-02-Bluetooth Bluetooth
 
Η εισαγωγή του Bluetooth στην τεχνολογία ήρθε ως μια επανάσταση, η οποία όχι μόνο βελτίωσε τη χρησιμότητα των κινητών τηλεφώνων, αλλά έκανε την κοινή χρήση αρχείων ευκολότερα ελεγχόμενη.
Έδωσε ένα νέο νόημα στον κόσμο της ασύρματης επικοινωνίας.
 
Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς το Bluetooth πήρε το όνομά του;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ την προέλευση του όρου "Bluetooth”;
 
Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από αυτό.
Το 1996, μια σειρά από εταιρείες – η Intel, η Ericsson, η Nokia ...

πλήρες...

Απρ 25 
\
Οι επιστημονικές έρευνες είχαν "προειδοποιήσει”
 
 Για πρώτη φορά στα χρονικά ένα δικαστήριο απεφάνθη, ότι η υπερβολική χρήση κινητού τηλεφώνου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του εγκεφάλου.
Η επίσημη -με την σφραγίδα δικαστηρίου! σύνδεση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο έγινε με αφορμή την υπόθεση του 57χρονου Roberto Romeo, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telecom Italia και υποστήριξε στην αγωγή που κατέθεσε, ότι η συνεχής χρήση του κινητού του τηλεφώνου για εργασιακούς ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 12 [επόμενο]1-20 από 232Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις