E – radio
TV



Δικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο








Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς





Μερικές πινελιές – Σχόλια

Σεπ 16



 
 
 
 Ο Μακαριστός Επίσκοπος Φλωρίνης κ. Αυγουστίνος Καντιώτης
μιλάει για τους Έλληνες πολιτικούς.
Εξηγεί ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο
δεν χρειάζεται πλέον Αγιασμό αλλά Εξορκισμό
για να φύγουν τα δαιμόνια.
Και καλεί μάλιστα τον Άγιο Πορφύριο να πραγματοποιήσει τον Εξορκισμό!
 
 
 






Σεπ 13
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 13.09.18 06:11 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια



 
 
Του Πατρός Θεοφάνους  
 
 
Πόσα τέρμινα είχα να γράψω είναι η αλήθεια.
Να με υιοθετήσουν και εμένα μεγαλόσχημοι από τη Βόρεια Ελλάδα ίσαμε την Κρήτη.
Για να κάθομαι να γράφω πράγματα ανώδυνα και χλιαρά. Ή να σιωπώ, ότι μου παραγγείλουν.
Εκείνον που τον είχαν ξεχάσει και οι κυρίες του Φιλοπτώχου στο Ναό του. Μέχρι να εκλεγεί ο λεγάμενος, αυτός είχε μπουκώσει με φοντάν και νερατζάκια, με κουβέντες και σχέδια, και εγώ είχα χορτάσει υποσχέσεις.
Καπνός ο εκλεγμένος. Ούτε τηλέφωνα δε σήκωνε. ...

πλήρες...





Ιού 27



 
 Απίστευτες και προκλητικές οι Δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Johannes Hahn (Αρμόδιου "γειτονίας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης !!!) ότι επίκειται αλλαγή Συνόρων μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΑΛΒΑΝΙΑΣ μετά την Συμφωνία που θα επέλθει...
(και ήδη ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Νίκος Κοτζιάς
έχει προεξοφλήσει όπως θα δείτε στο video)...
H ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ... ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗ...

 
 


πλήρες...





Ιού 27



 
 
Ανυπέρβλητος π. Αυγουστίνος Καντιώτης.
Είκοσι (20) χρόνια πριν την... Αυτοανακήρυξη
της Ψευδομακεδονίας των Σκοπίων
διαλαλούσε παντού την Ελληνικότητα
του Ιερού Ελληνικού Μακεδονικού και Μαρτυρικού χώρου. 
 
 
 






Ιού 25



 
tsipras kalabriton
 
Όσα συμβαίνουν σήμερα το βράδυ με τίς πρωτοφανούς εκτάσεως καταστροφικές πυρκαΐές - επτά συνολικά εστίες φωτιάς μόνο στο Λεκανοπέδιο της Αττικής- στην Αθήνα, στη Ραφήνα, στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής και αλλαχού της Ελλάδος, όπως π.χ.
 

Περισσότερα διαβάστε στο link πατώντας την παρακάτω διεύθυνση: 
 
 






Ιού 25



 
Αρχιεπισκοπή: Προσωπικές οι απόψεις που εκφράζει ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος
 
Σάλος δημιουργήθηκε από την τοποθέτηση του Μητροπολίτου Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιου για τον Αλέξη Τσίπρα.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών λαμβάνει σαφείς αποστάσεις από τον συγκεκριμένο Ιεράρχη.
Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης, ερωτηθείς από Δημοσιογράφους για τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων έκανε το ακόλουθο σχόλιο:
 
«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  κ. Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».








Ιού 25



 
 
Απάντηση και μάλιστα με αιχμηρό τρόπο δίνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως  κ. Άνθιμος στα όσα υποστήριξε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιος, ο οποίος ανέφερε πως υπεύθυνη για την τραγωδία στην Αττική είναι η αθεΐα του πρωθυπουργού. 
 
Με κείμενο του το οποίο ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, ο Μητροπολίτης  κ. Άνθιμος εγκαλεί τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων για «κήρυγμα μίσους» και τονίζει μεταξύ άλλων απευθυνόμενος σε εκείνον: 
 
«Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι ...

πλήρες...





Ιού 25



 
 
Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τουλάχιστον 77 νεκρούς από την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική και ο Πρωθυπουργός Κήρυξε Τριήμερο Εθνικό πένθος, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων  κ. Αμβρόσιος αποδίδει την τραγωδία σε «Θεία δίκη» εξαιτίας του «Άθεου Πρωθυπουργού» που είναι «ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από το δρόμο του Θεού»!
 
 
 
Με ανάρτησή του στο προσωπικό του μπλογκ μεταξύ άλλων μιλάει για «άθεους Πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την Αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του ...

πλήρες...





Ιού 22



 
 
Του Πατρός Θεοφάνους
 

Εκατό χρόνια από την εκτέλεση της Ρωσικής Αυτοκρατορικής οικογένειας. Η Ρώσικη Εκκλησία τους Αναγνωρίζει ως Μάρτυρες, και αρκετά γράφτηκαν για το θέμα αυτό εδώ, στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας.
 
Έχω μια ερώτηση: Μήπως αντιστεκόμαστε στην ιδέα ότι ο Νικόλαος ο Τσάρος είναι ο Άγιος Νικόλαος ο Τσάρος επειδή η Ελλάδα δεν έχει βγάλει ένα Ηγέτη στο ύψος του Νικολάου;
 
Μήπως ζηλεύουμε λιγουλάκι την αρχοντιά που έδειξε ο Νικόλαος και ολόκληρη οι Τσαρική οικογένεια με την Ταπείνωση και αυτοθυσία και ...

πλήρες...





Ιού 22



  
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους 
 

Ο Νέλσον Μαντέλα Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1918.
Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη του Livemedia στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πρόκειται για το άγαλμα του εμβληματικού Νέλσον Μαντέλα που κοσμεί την Κεντρική Πλατεία από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του.
 
Φωτογραφία του χρήστη Ουράνιες Σκέψεις.

Ο Μαντέλα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο μικρό χωριό Μβέζο, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, και του δόθηκε το όνομα Ρολιλάχλα Μαντέλα.
Το όνομα Νέλσον το πήρε από έναν Δάσκαλό του την ...

πλήρες...





Ιού 20



 
 
 
Υπάρχουν φωνές, οι οποίες ισχυρίζονται ότι το όνομα δεν είναι τόσο σημαντικό, αλλά το σημαντικό είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Ωστόσο, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το όνομα είναι η ίδια η πηγή του αλυτρωτισμού και το όχημά του.
Υπάρχει ο κίνδυνος, αν όντως το όνομα δοθεί στα Σκόπια, να σχηματιστεί στη Μακεδονία ένα μακεδονικό κόμμα, με απώτερο στόχο να "ενώσει" τη "Μακεδονία" σε μια "Μεγάλη Μακεδονία" με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα ανεξαρτητοποιηθεί από ...

πλήρες...





Ιού 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.07.18 03:36 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια



 
Σχετική εικόνα
 
Τοῦ Ἱερομονάχου Δαμασκηνοῦ,
ἐκ τοῦ Ιερού Ασκητηρίου τοῦ Φιλαδέλφου ἐν Ἁγίῳ Ὄρει.
 
 
Διὰ νὰ ἀξιολογήσῃ τις τὴν κατάστασιν τῶν Σκοπίων εἰς ὅ,τι ἀφορᾷ τὸ Σχῖσμα τῆς ψευδομακεδονικῆς Ἐκκλησίας, πρέπει νὰ γνωρίζῃ τὴν ἱστορίαν τοῦ Σκοπιανοῦ ζητήματος, ἵνα μὴ ὁδηγήσῃ τὴν κοινὴν γνώμην εἰς ἐσφαλμένα συμπεράσματα.
Τὰ Σκόπια τελοῦν σὲ σχῖσμα μὲ ὅλας τὰς ὀρθοδόξους Ἐκκλησίας ἀπὸ τὸ ἔτος 1967, ὅτε ἀπεσχίσθησαν ἀπὸ τὸ Πατριαρχεῖον τῆς Σερβίας.
Ἐχρησιμοποίησαν τὸ Ἐκκλησιαστικὸν Σχῖσμα διὰ νὰ θεμελιώσουν τὸ ψευδεπίγραφον Μακεδονικὸν Ἔθνος καὶ προσέκρουσαν ...

πλήρες...





Ιού 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.07.18 03:11 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια



 
fillioque romfea
 
Γράφει ο Παναγιώτης Ἰ. Μπούμης 
Ὁμότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ἀθηνῶν


 
Μακαριώτατε,
Σεβαστοί πατέρες,
 

Πρό καιροῦ δημοσιεύθηκε στό ἐπίσημο ἐκκλησιαστικό περιοδικό «Ἐκκλησία» (2014, 561-568) ἕνα πολύ ἐνδιαφέρον ἄρθρο τοῦ ὁμότ. καθηγητοῦ Παναγιώτου Μπούμη σχετικά μέ τό πρόβλημα τοῦ Filioque.
Ἀκολούθως σέ περιληπτική μορφή δημοσιεύθηκε τό ἄρθρο αὐτό στό ἐπίσης ἐκκλησιαστικό περιοδικό «Ἐφημέριος» καί σέ ἄλλα περιοδικά καί ἐφημερίδες καθώς καί σέ ἱστοσελίδες (στά ἑλληνικά, γερμανικά, γαλλικά).
Νομίζουμε ὅτι μέ τό ἄρθρο αὐτό καταφαίνεται ἡ ἀρχή-αἰτία τῆς δημιουργίας τοῦ προβλήματος αὐτοῦ, τό ὁποῖο εἶναι ...

πλήρες...





Ιού 16



 
 
Του Πατρός Θεοφάνους 
 
Σαν σήμερα, το Σχίσμα των Δύο Εκκλησιών. Σαν σήμερα ο Καρδινάλιος Ουμβέρτος αναθεματίζει τον Πατριάρχη κ. Μιχαήλ Κηρουλάριο.
Ο δε Κηρουλάριος αναθεματίζει τον Πάπα της Ρώμης. Κανένας όμως δεν έχει μάθει (ούτε τηλέφωνο είχανε, ούτε ίντερνετ) ότι ο Πάπας που Αναθεματίστηκε ήτανε νεκρός.
Και βέβαια, αν μείνουμε στο Σχίσμα βλέποντας μόνο Θεολογικούς λόγους, τότε το "παίζουμε" και λίγο τυφλοί..!
Οι Θεολογικοί λόγοι προκύπτουν όταν οι άνθρωποι επιζητούν (κι απ' τις δυο πλευρές) την ...

πλήρες...





Ιού 15
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 15.07.18 03:24 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια



 
 
 
 
Του Φώτη Μιχαήλ, ἰατρού


Ἐδῶ καί δυό χρόνια περίπου, ὅσοι ἀπό τούς ἱερεῖς μας εἶναι φιλότιμοι, εὐλαβεῖς καί καθαρόαιμοι Ὀρθόδοξοι, βιώνουν ὁμολογουμένως ἕνα ἰδιάζον καί πρωτόγνωρο γι’ αὐτούς βασανιστήριο:
Τούς ἔχει φορεθεῖ μέ τό στανιό φίμωτρο διπλῆς ραφῆς, μή τυχόν καί ξεθαρρέψουν καί μιλήσουν ἀπό ἄμβωνος γιά τά δεινά τῆς Ὀρθοδοξίας μας, γιά τήν ἀπροκάλυπτη παραποίηση τῶν Ἀληθειῶν τῆς Πίστεώς μας.
Ἀπό τό Κολυμπάρι καί μετά, δηλαδή, ἀπό τήν Πεντηκοστή του 2016 καί ἐντεῦθεν, ὅσοι ἱερεῖς μας τολμοῦν ...

πλήρες...





Ιού 1



 
 
Το ημερολόγιο έγραφε Τετάρτη 25 Μαΐου 1994, όταν εκλέχθηκε για τον Μητροπολιτικό Θρόνο της Λάρισας, ο τότε 50χρονος α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Λάππας από την Σαλαμίνα.
Εξελέγη με 43 ψήφους έναντι 30 του π. θεολόγου.
Αστυνομικές Δυνάμεις είχαν αποκλείσει όλο το τετράγωνο της Ιεράς Μονής Πετράκη όπου Συνεδρίαζε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Οι αντιδράσεις έντονες με τους «Αγωνιζόμενους Χριστιανούς» φανατικούς υποστηρικτές του Θεολόγου να κατεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν. ...

πλήρες...





Ιού 26



 
 
Μία Κυβερνητική διαρροή προς Αθηναϊκή Εφημερίδα στάθηκε ικανή για να ανοίξει η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που όπως όλα δείχνουν η Κυβέρνηση θα φέρει στο προσκήνιο εντός του καλοκαιριού.
Όπως είναι φυσικό, μια Συνταγματική Αναθεώρηση που προετοιμάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κύριο στοιχείο τον Διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας και από το κάδρο της Συζητήσεως αυτής δεν λείπει ασφαλώς το ζήτημα του Μαθήματος των Θρησκευτικών.
Ως γνωστόν το ΣτΕ με δύο Αποφάσεις του Ακύρωσε τα ...

πλήρες...





Ιού 25



Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
  
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη 
 
Για να ξεχάσουμε τα Εθνικά μας θέματα αλλά και τα παντός είδους προβλήματα οι Δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου ανοίγουν ένα καινούριο θέμα.
Χωρισμός Εκκλησίας Κράτους. Ένα θέμα που διακρίνεται από μια απίστευτη πολυπλοκότητα ενώ έχει και πάρα πολλές προεκτάσεις.
Βέβαια η προετοιμασμένη από χρόνια κοινή γνώμη θα κατευθυνθεί στα συνηθισμένα και εύκολα όπως η Εκκλησιαστική περιουσία και ο αναθεματισμός των Κληρικών Πατέρων και των Επισκόπων μας που πληρώνονται από το Δημόσιο. ...

πλήρες...





Ιού 25



 
prespes
 

Γράφει ο Ηρακλής Ρεράκης
Καθηγητής Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 
 
Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τον κ. Πρωθυπουργό να αρνείται το δημοψήφισμα για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα, την ώρα που τα Σκόπια, μια χώρα όχι πιο δημοκρατρική από την Ελλάδα, σέβεται τον λαό της και θα διενεργήσει δημοψήφισμα.
Μάλιστα, τον είδαμε να ισχυρίζεται ότι σχεδόν το θέμα δεν μας αφορά, ότι «δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται ...

πλήρες...





Ιού 25



 
 
Σε ανησυχία βρίσκεται ο Ορθόδοξος κόσμος από τα Αιτήματα που έχουν Καταθέσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο οι Σχισματικές Ορθόδοξες Εκκλησίες της Ουκρανίας και της «Μακεδονικής Εκκλησίας» για να Αναγνωριστεί το Αυτοκέφαλό τους.
Σε Δηλώσεις του στην Politika ο Μητροπολίτης Μπάτσκας  κ. Ειρηναίος,  εξέφρασε την άποψη ότι, τελικά το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως δεν θα δώσει το Αυτοκέφαλο στις Εκκλησίες αυτές γιατί αυτή θα ήταν μια κίνηση ενάντια σε ολόκληρο τον Ορθόδοξο κόσμο, που θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι ...

πλήρες...






Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10 [επόμενο]1-20 από 188







Πρόσφατες δημοσιεύσεις



Αναζήτηση



ΑΡΧΕΙΟ



ΘΕΜΑΤΑ





Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί











Διαφημίσεις