E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μερικές πινελιές – Σχόλια

Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 05:47 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Η επικαιρότητα γύρω από το θέμα της παραχωρήσεως Αυτοκεφάλου Καθεστώτος στην Τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ιδίως μάλιστα μετά την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει Διαδικαστικώς το ζήτημα, κατόπιν ενημερώσεως και Συντονισμού των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Αποτέλεσμα αυτής της Αποφάσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ.κ. Ιλαρίων (του Πατριαρχείου Μόσχας) να προχωρήσει διαδοχικώς σε επισκέψεις στην Εκκλησίες της Κύπρου, της Αλεξάνδρείας, της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων, ενώ ...

πλήρες...

Μάι 7
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 07.05.18 05:27 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Οἱ τόνοι καὶ τὰ πνεύματα ἐπινοήθηκαν τὴν ἐποχὴ ποὺ ἄλλαζε ἡ προφορὰ τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας καὶ οἱ γλωσσολόγοι τῆς ἐποχῆς ἤθελαν νὰ συγκρατήσουν μιὰ γραπτὴ ἀπόδοση αὐτῆς τῆς προφορᾶς. Σὲ παλαιότερη ἐποχὴ τοῦ Ἑλλληνισμοῦ, τὸ τελικὸ Ω τοῦ ρήματος ΕΡΩΤΩ προφερόταν διαφορετικὰ ἀπὸ αὐτὸ τοῦ ὀνόματος ΕΡΑΤΩ. Αὐτὴ τὴ διαφορὰ εἰσήγαγαν στὴ γραφὴ οἱ ἐπινοητὲς τῶν τόνων γράφοντας ῶ στὴ πρώτη περίπτωση καὶ ὼ ἢ ώ στὴ δεύτερη. Ὅσο γιὰ τὴ δασεία, αὐτὴ ἦταν οὐσιαστικὰ ...

πλήρες...

Μάι 3
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 03.05.18 12:43 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
π. Γεωργίου Χριστοδούλου
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, θα ερχόταν σύντομα η στιγμή για την κοινωνία μας μέσω της Βουλής των Ελλήνων, η συζήτηση περί υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, αγαπά, αγκαλιάζει και σέβεται όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας, διαφορετικότητας, θρησκείας και βαθμό αμαρτωλότητας.
Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς ανθρώπους που έλκονται από το ίδιο φύλο. Μάλιστα έρχονται, εξομολογούνται, συζητάμε και προσπαθούν να βελτιώσουν την πνευματική τους κατάσταση και να γνωρίσουν καλύτερα ...

πλήρες...

Μάρ 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.03.18 05:49 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
Του πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη 
 
Ἔχει καθιερωθεῖ να  ὁρίζουμε την «Αἵρεση» ὡς ἐπιλογή, ἀφοῦ ἡ λέξη παράγεται ἀπό τὸ ρῆμα «αἱροῦμαι», ποὺ σημαίνει ἐκλέγω, προτιμῶ. Αἵρεση λοιπόν, λέμε, εἶναι ἡ ἐπιλογὴ τοῦ μέρους κι ὄχι ἡ ἀποδοχὴ τοῦ ὅλου, εἶναι δηλαδὴ ἡ ἐγκόλπωση θραυσμάτων τῆς ἀλήθειας ἀντὶ σύνολης τῆς ἀλήθειας.
Ὁ ὁρισμός αὐτός, ὡστόσο, ἐνῶ πράγματι φωτίζει τὴ φύση τῆς αἵρεσης, πολὺ συχνά ὑφαρπάζεται ἀπό τον ἐπιθετικὸ παπαγαλισμὸ ὁ ὁποῖος θάλλει προνομιακά στους Θρησκευτικούς χώρους. Πρόκειται για τον ...

πλήρες...

Μάρ 9 
 
Απάντηση με ξεχωριστό τρόπο για τον εμπρησμό στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, δίνει μέσω Ανακοινώσεως του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Παύλος, που τονίζει πως οι Αναρχικοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι κακό.
 
 
Διαβάστε τι αναφέρει ο Σεβασμιώτατος:


Με έκπληξη διαπίστωσα την καταστροφή που δημιουργήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από κάποιους που έβαλαν γκαζάκια και προκάλεσαν έκρηξη καλυπτόμενοι από το σκοτάδι της ...

πλήρες...

Φεβ 23 
 
Όλοι παρακολουθούμε εδώ και καιρό την επανέναρξη των Διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδος και της FYROM για το επί δεκαετίες εκκρεμές θέμα του ονόματος της δεύτερης, καθώς και για τα συνδεδεμένα με αυτό θέματα των Αλυτρωτικών Τάσεων, του προσδιορισμού της Εθνικής Ταυτότητος των κατοίκων της κ.λ.π.
Αυτή είναι η Πολιτική – Νομική πτυχή του θέματος. Υπάρχει, όμως, και η Εκκλησιαστική πτυχή του θέματος, που έχει σχέση με την ύπαρξη της λεγομένης «Αυτοκέφαλης Μακεδονικής Εκκλησίας».
Την πτυχή αυτή, ...

πλήρες...

Φεβ 15 
Ηρωική, Σκοπιανό Μητροπολίτη, Αρχιμ, Αθανάσιο, Μακεδονία,iroiki, skopiano mitropoliti, archim, athanasio, makedonia
 
«Πάντα κακοί τολμώσιν»

Η ρήση αυτή των αρχαίων ημών προγόνων ήρθε αυθόρμητα και συνειρμικά στο μυαλό μου, μετά την ανάγνωση του άρθρου του Μητροπολίτη Ποβαρντάρσκας Αγαθαγγέλου.
Πορωμένος από άκρατο και άκριτο εθνικισμό προέβη στην ακόλουθη δήλωση δίνοντας της κύρος ως Μητροπολίτης και τονίζοντας «Είμαστε ειρηνικός και φτωχός λαός, αλλά δεν σκοπεύουμε να πουλήσουμε την χώρα μας ».
Τώρα, κατά πόσον ειρηνικοί είναι οι γείτονες μας και ποιος είναι ο ρόλος τους στα Βαλκάνια, ας απαντήσουν έγκριτοι ιστορικοί μελετητές.
Όμως ...

πλήρες...

Φεβ 12 
kiprou xrisostomos 1
 
Είναι καιρός επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη  και οι ισχυροί της Γης, δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  κ.κ. Χρυσόστομος Β', όταν κλήθηκε να σχολιάσει  τις Προκλήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Σε Δηλώσεις του μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  κ.κ. Δημήτριο στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε ότι ''εμείς το καθήκον μας θα το κάνουμε και δεν ...

πλήρες...

Φεβ 12 Αποτέλεσμα εικόνας για ηγούμενος εφραίμ
 
Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος
Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου

 
Άγιε Ηγούμενε,
 
Αν και δεν θεωρούμε για Αγιορείτες σωστό τον τρόπο επικοινωνίας μέσω του διαδικτύου, δεν μας αφήνετε δυστυχώς άλλη επιλογή. Και το πράττουμε με πόνο, όχι μόνο για σας τον ίδιο ως αίτιο, αλλά και για τις ψυχές που συστηματικά πλέον σκανδαλίζετε με την άκριτη ενέργειά σας να δημοσιεύετε άδικες, πικρόχολες και συκοφαντικές κρίσεις σας, οι οποίες όχι μόνο δεν οικοδομούν, όπως θα άρμοζε σε ένα ώριμο πνευματικό άνθρωπο, αλλά ...

πλήρες...

Φεβ 3 
makedoniko1
 
 
 
Του Ηρακλέως Ρεράκη, Καθηγητή Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Αυτοί που εμφανίζονται πρόθυμοι για το κατ΄αυτούς «συμφέρον» της χώρας να παραχωρήσουν το όνομα «Μακεδονία» σε λαό που εμφανίζεται τα τελευταία 60 χρόνια στο ιστορικό γίγνεσθαι να διεκδικεί ως πατρική του γη τη Μακεδονία μας θα πρέπει να καταλάβουν ότι «παίζουν εν ου παικτοίς».
Αυτό ήταν το μήνυμα του λαού στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα ξαναδοθεί προς όλες τις κατευθύνσεις ...

πλήρες...

Φεβ 3 
 
Απάντηση, μέσω κύκλων της, έδωσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος με διαδικτυακή του ανάρτηση είχε καλέσει την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος να καταδικάσει την αποστολή σε αυτόν απειλητικής Επιστολής.
Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου παρατήρησαν, σήμερα, ότι «ουδείς αντιλαμβάνεται γιατί ο κ. Κοτζιάς, επωνύμως αυτή τη φορά, απευθύνεται στην Ιερά Σύνοδο και στην Εκκλησία.
Προφανώς, η καταδίκη είναι αυτονόητη, τονίζουν οι ίδιοι.
Ο Υπουργός Εξωτερικών με ανάρτησή ...

πλήρες...

Φεβ 3 
alivizatos
 
Σαφώς επικριτικός για τη στάση που παίρνει και τον Ρόλο που διεκδικεί η Εκκλησία της Ελλάδας όχι μόνο για το Σκοπιανό αλλά και ευρύτερα για κρίσιμες Πολιτικές Αποφάσεις, είναι μιλώντας στην «Κ»– ο ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος.
Βεβαίως, σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολιτεία, και η Κυβέρνηση, είναι εκείνη που πρέπει να θέτει και να τηρεί τις Διαχωριστικές Γραμμές των Διακριτών Ρόλων Εκκλησίας και Πολιτείας.

Πώς αξιολογείτε τη στάση της Εκκλησίας στο ...

πλήρες...

Ιαν 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.01.18 02:28 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
melas karabaggelis
 
Της Βασιλικής Κόλλια 
 
Δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε!» επαναλάμβανε σε κάθε ευκαιρία ο Μένιος Κουτσόγιωργας, κατακεραυνώνοντας, υποτίθεται, με αυτόν τον τρόπο τους πολιτικούς αντιπάλους του.
Τη φράση αυτή μας θύμισε η ανακοίνωση «κύκλων» του υπουργείου Εξωτερικών σε απάντηση για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου να μη δεχτεί η Ελληνική πλευρά καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Οι «κύκλοι» έφτασαν στο σημείο να της καταλογίσουν ότι αποφάσισε να συμπορευτεί με τη Χρυσή Αυγή.
Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη ...

πλήρες...

Ιαν 20 
 
 
 
Μήνυμα κατά την επίσημη Παρουσίαση του βιβλίου «Άουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 

Την αγανάκτηση και την απογοήτευσή του για την επανεμφάνιση και διάδοση νεοναζιστικών τάσεων και κινημάτων στο σημερινό κόσμο, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με αφορμή την πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του κ.Γεωργίου Πηλιχού, «Άουσβιτς: Έλληνες – Αριθμός Μελλοθανάτου», η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος. ...

πλήρες...

Ιαν 20 
florinis theoklitos
 
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπῶν καὶ Ἑορδαίας εὑρισκόμενη σὲ ἀπόστασι ἀναπνοῆς ἀπὸ τὴν λεγόμενη «Μακεδονικὴ Ἐκκλησία Σκοπίων», καὶ ἐπειδὴ ὁ τίτλος της, «Πρεσπῶν» καὶ «Ἄνω Μακεδονίας», περιπλέκεται μὲ τὸν «κλεμμένο» γεωγραφικὸ χῶρο τῆς γείτονος, γι' αὐτὸ δικαιοῦται νὰ προβῆ σὲ τούτην τὴν δημοσίευσι ἐπὶ τοῦ θέματος.
Ἐπὶ πλέον δέ, ἐπειδὴ ἐσχάτως εἶδαν τὸ φῶς τῆς δημοσιότητος ἀπίθανες εἰδήσεις, ὅτι ἔγινε καὶ διάβημα (!!!) πρὸς τὸ πατριαρχεῖο Βουλγαρίας, τάχα γιὰ νὰ ὑπαχθοῦν ἐκεῖ, σὰν νὰ μὴν ὑπάρχη ...

πλήρες...

Ιαν 18 Φωτογραφία του ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
 
 
Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Ευθυμίου Θεοδωρόπουλου 
Εφημέριου Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας 
 
 
Η σχισματική Εκκλησία της ΠΓΔΜ ιδρύθηκε το 1958 με πλήρη περιφρόνηση των βασικών αρχών της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας, με πρόταξη εθνοφυλετικών σκοπιμοτήτων και παρά την αντίδραση της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και συμπάσης της Ορθοδοξίας . Περιλαμβάνει στους κόλπους της το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού πληθυσμού της χώρας. σε σύνολο 2.200.000 κατοίκων, οι Ορθόδοξοι (σκοπιανοί, Βούλγαροι, σέρβοι, Έλληνες – Βλαχόφωνοι -Σαρακατσαναίοι) ανερχόμενοι ...

πλήρες...

Ιαν 18
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 18.01.18 01:52 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
makedonia
  
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας  κ.κ. Σεραφείμ 


1. Το όνομα «Μακεδονία» στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν τόσα άλλα ονόματα που μπορούν οι γείτονές μας, με τις αλυτρωτικές διαθέσεις που τους διακατέχουν, να δεχθούν.

2. Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικό, αλλά κυρίαρχα εθνικό. Για τα εθνικά θέματα η εκάστοτε πολιτική εξουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ιδεολογική άποψη και θέση που να διαφοροποιείται από την θέληση του ...

πλήρες...

Οκτ 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.10.17 11:22 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
  
Του Νικολάου Κοσμίδη

Ο άνθρωπος πέρα από την πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πνευματική του διάσταση, χαρακτηρίζεται και από την ερωτική διάσταση, η οποία ιδιαίτερα στις μέρες μας μοιάζει να οριοθετεί σε μεγάλο βαθμό τις υπόλοιπες. Σε συνδυασμό δε με την επίκληση της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως θεμέλιο των σύγχρονων κοινωνιών, η ερωτικότητα τοποθετείται στο προσκήνιο του δημόσιου διαλόγου και η όποια επίκληση της ιδιωτικότητας θεωρείται τουλάχιστον ρομαντική παρελθοντολογία. Σε αυτό το πλαίσιο, η ψήφιση του νομοσχεδίου ...

πλήρες...

Οκτ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.10.17 09:12 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
chrisostomos zoumis
 
 
Γράφει ο Ιερομόναχος  π. Χρυσόστομος ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ στην Romfea.gr*


Αδελφός από τον κόσμο μου απέστειλε ένα κείμενο που αλίευσε στο διαδίκτυο και που έφερε τον τίτλο: «Γκαπ - γκουπ, γκαπ - γκουπ».
Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου, νόμισα ότι το γράφει κάποιο παιδάκι, για να μας μεταφέρει κάποιες παιδικές σκέψεις. Με έκπληξη, όμως, διαπίστωσα ότι το άρθρο το έγραψε όχι ένα μικρό παιδί, αλλά αγιορείτης ηγούμενος, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο «Αρχιπελαγίτης».
Ο αρθρογράφος αναφερόταν, μεταξύ των άλλων, ...

πλήρες...

Σεπ 19
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 19.09.17 10:01 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
  
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη  
 
Όποιος βρέθηκε στο Κέντρο της Αθήνας είχε την ατυχία ν' εγκλωβιστεί καθώς διαδηλωτές έκαναν πορεία διαμαρτυρίας κατά του φασισμού μ αφορμή την θλιβερή επέτειο θανάτου του Παύλου Φύσσα πριν 4 χρόνια στις 18/9/2013 στο Κερατσίνι.
Αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι ότι όλοι θυμούνται τ΄ 'ονομα του αδικοχαμένου νέου Μουσικού, ελάχιστοι όμως θυμούνται ή γνωρίζουν τ'  ονόματα άλλων δύο νέων παιδιών (Ε. Καπελώνης, Γ, Φουντούλη) που έπεσαν θύματα Δολοφονικής Επίθεσης από Αναρχική ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 9 [επόμενο]1-20 από 168Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις