E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μουσική

Νοέ 3
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 03.11.17 08:00 ως Μουσική 
 
 
Έκδοση Τριωδίου του Γεωργίου Ραιδεστηνού
 

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως ενημερώνουμε τη φιλόμουσο Κοινότητα των Ιεροψαλτών και των αγαπώντων την Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική πως περιήλθε πριν από λίγο καιρό στην κατοχή μας το χειρόγραφο αρχείο του Γεωργίου Ραιδεστηνού του Β’, ο οποίος διετέλεσε Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας τα έτη 1871 έως 1875. 
Υλικό πολύτιμο και σπουδαίο, αποτύπωμα της Ψαλτικής Παραδόσεως της Εκκλησίας Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και μάλιστα του Πατριαρχικού ύφους. Το υλικό αυτό παρεδόθη ...

πλήρες...

Σεπ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.09.17 12:30 ως Μουσική 
 


Αύγ 22 Αύγ 16 
 
 


Αύγ 16 
 
 


Ιού 20 
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Εμμανουήλ Γιαννόπουλος, μιλάει στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: 

«Ο Αγιορείτης Ιεροψάλτης Διακο-Διονύσης Φιρφιρής». η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017  στο Α΄ Αμφιθέτρο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοετελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ήταν ενταγμένη στις Εκδηλώσεις Θεολογικού Λόγου και Τέχνης (Μάιος 2017) του Τμήματος Θεολογίας.Ιού 7
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 07.07.17 07:07 ως Μουσική 
 


Ιού 23

Ιού 21 
daskalakis 4
 
Καλεσμένος της εκπομπής «Ψαλτική των Ελλήνων» και του Γεωργίου Δεμελή, ήταν αυτή την φορά ο Πρωτοψάλτης κ. Αλέξανδρος Δασκαλάκης (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ), ο οποίος μίλησε για την την αξία της Βυζαντινής μουσικής στους νέους ανθρώπους και την επιρροή των γονέων στους νέους για την Ψαλτική Τέχνη.

 
 

 


Μάρ 31
Δημοσιεύτηκε από Αλεξόπουλος Γεώργιος στις 31.03.17 16:13 ως Μουσική 
 


Ιαν 12 
xatzixronoglou
 
Το Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Romfea.gr ξεκινάει μία νέα Εκπομπή με θέμα την Ψαλτική Τέχνη που επιμελείται και παρουσιάζει ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Δεμελής.
Καλεσμένος της Εκπομπής ο Άρχοντας Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις που απασχολούν συχνά τους Ψάλτες όπως το ύφος, η χρήση της Τεχνολογίας, οι γυναίκες στο Αναλόγιο, η πρόσφατη Χειροθεσία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και άλλες.
Ο κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου γεννήθηκε ...

πλήρες...

Δεκ 17 
 
Ο καλλιφωνότατος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  κ.κ. Γαβριήλ ψάλλει <<Καταβασίες των Χριστουγέννων>>.
Η εγγραφή έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας.
Εκεί ο προσηνής και πάντα ομιλητικός Επίσκοπος, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Εορτή του πάτρωνος της Ενορίας Ιεράρχου της Τρεμιθιάς της Κύπρου, Σπυρίδωνος του Θαυματουργού.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ.κ. Γαβριήλ είναι καθημερινά πολύ κοντά στο ποίμνιο του. Χοροστατεί, λειτουργεί, κηρύττει, περιέρχεται τους Ιερούς Ναούς και τα ιδρύματα ...

πλήρες...

Δεκ 9 
τραγουδιού
 
Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, στο πλαίσιο της Ποιμαντικής φροντίδος της νεολαίας, πρόκειται να ενισχύσει την προσπάθεια των Ενοριών για την στελέχωση των χορωδιών τους, αλλά και να δημιουργήσει πολυμελή παιδική χορωδία.
Διοργανώνει, λοιπόν, με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία διαγωνισμό τραγουδιού με την συνεργασία των ειδικών χοραρχών στην Σύνθεση και Οργάνωση χορωδιών και ορχηστρών.
Η προσπάθεια αυτή έχει ως κύριο σκοπό την ενθάρρυνση και προσέγγιση των νέων ανθρώπων εντός μιας διαδικασίας χαράς και ευγενούς άμιλλας.
Τα ...

πλήρες...

Νοέ 28
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 28.11.16 06:45 ως Μουσική 
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ Θωμάς Αποστολόπουλος μιλάει στην Μουσικολογική Ημερίδα με θέμα: 

«Το Παναρμόνιο του Κ. Α. Ψάχου». Η Ημερίδα οργανώθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ με την ευκαιρία της επετείου των 25 ετών από την ίδρυσή του και έλαβε χώρα την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δ. Μητρόπουλου. Θέμα της εισήγησης του ομιλούντος είναι: «Το Παναρμόνιο και η Βυζαντινή Οκταηχία». 
 


Νοέ 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.11.16 03:14 ως Μουσική 
 


Νοέ 16
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 16.11.16 00:45 ως Μουσική 
 
Ψάλλοντας στο Περιβόλι της Παναγίας στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», o Πρωτοπρεσβύτερος  π. Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, Προϊστάμενος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου Αττικής, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής (master Μουσικολογίας) και ο Κωνσταντίνος Μπουσδέκης Συνιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής παρουσίασαν το θέμα: 

«Η Αγιορείτικη Ψαλτική Παράδοση ανά τους αιώνες»

 
 Νοέ 13
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 13.11.16 02:37 ως Μουσική 
Ο Μουσικολόγος Νίκος Ανδρίκος καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας τις εμπειρίες του από την μελέτη της Εκκλησιαστικής Μουσικής, τους σημαντικούς σταθμούς στη Μουσική του κατάρτιση και την Έρευνα στη Σμυρναίικη Μουσική Παράδοση. 
Στη συνέντευξή του κάνει λόγο για το Διδακτικό και Ερευνητικό έργο του Κέντρου Ανατολικής Μουσικής Μυτιλήνης (ΚΕΣΑΜ),
εμπνευστής και δημιουργός του οποίου είναι ο ίδιος.


Νοέ 5
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 05.11.16 23:25 ως Μουσική 
 


Νοέ 3
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 03.11.16 00:36 ως Μουσική 
 

 

Νοέ 1 
Ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου  κ. Παντελής Αναστασόπουλος μιλάει για τη Διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, για θέματα Διδασκαλίας της Βυζαντινής Μουσικής και για τη θέση της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο σημερινό Εκπαιδευτικό Μουσικό σύστημα.
 

 


πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5  [επόμενο]1-20 από 91Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις