E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα

Νοέ 14 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο  
 
 


Νοέ 12 
Σπάνιο χειρόγραφο της Καινής Διαθήκης μετέφερε στην Ελλάδα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής 
 
Στη Θεσσαλονίκη πήγε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής  κ.κ. Δημήτριος μεταφέροντας το σπάνιο Χειρόγραφο Κείμενο της Καινής Διαθήκης του 9ου αιώνος, το οποίο θα επιστραφεί σε Ειδική Τελετή στη Ιερά Μονή της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης στο Παγγαίο, απ’ όπου είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το Χειρόγραφο, γνωστό ως "Κώδικας 1424”, βρισκόταν στη Βιβλιοθήκη της Λουθηρανικής Σχολής του Σικάγου, η οποία και το παρέδωσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία στη διάρκεια ειδικής Τελετής.
Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  ...

πλήρες...

Νοέ 8 
 
 Νοέ 4 
kivotos orthodoxias 
 
 


Νοέ 2 
xrisostomos 1
 
Στις νέες «πληγές» που δέχτηκε από τον Εγκέλαδο το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης  κ.κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο Ραδιόφωνο του -Ε- και αυτό που υπογράμμισε είναι η ανάγκη έστω και τώρα κάποιοι να αντιληφθούν την σημασία που έχει η διάσωση του Ιερού Ιστορικού Μνημείου.
Από τις «βολές» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου δεν εξαιρέθηκαν ούτε οι πρόσφατες αναφορές του Βουλευτή Ζακύνθου για το έργο των Λιμενικών Υποδομών που παρουσιάζεται ως προϋπόθεση για την χρηματοδότηση του ...

πλήρες...

Νοέ 2 
 

Σε κλίμα Κατάνυξης και ευλάβειας, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας, από όλες τις γωνιές της μαρτυρικής Ελλάδος αλλά και από το Εξωτερικό, συρρέουν καθημερινά στον Ιστορικό Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης για να Προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και το Ιερό Τεμάχιο του Τίμιου Σταυρού του Παναγίου Τάφου, εκ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έρχονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Μαζί βέβαια προσκυνούν και την Ιερά Λάρνακα του Αγίου των Θεσσαλονικέων που ...

πλήρες...

Οκτ 25 
Στις μέρες μας ο διάβολος αλωνίζει 
 
Πολύς δαιμονισμός υπάρχει σήμερα στον κόσμο. Ο διάβολος αλωνίζει, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι του έχουν δώσει πολλά δικαιώματα και δέχονται δαιμονικές επιδράσεις φοβερές.

Έλεγε ένας πολύ σωστά:
 
 
«Ο διάβολος παλιά ασχολείτο με τους ανθρώπους τώρα δεν ασχολείται! Τους έβαλε στο δρόμο και τους λέει: «Ώρα καλή! και τραβάνε οι άνθρωποι!» Είναι φοβερό!
Βλέπετε, τα δαιμόνια στην χώρα των Γαδαρηνών, για να πάνε στα γουρούνια, ζήτησαν άδεια από τον Χριστό, γιατί τα γουρούνια δεν είχαν δώσει δικαιώματα στον ...

πλήρες...

Οκτ 21 
44617439 1724041241040971 4486518701348093952 n 
Κορυφαῖο πνευματικό γεγονός γιά τήν Τρίπολη καί τήν εὐρύτερη Περιοχή, ἀποτελεῖ ἡ ἔλευση τῆς Τιμίας Ζώνης τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, στήν Πρωτεύουσα τῆς Ἀρκαδίας καί καρδιά τῆς Πελοποννήσου, ἀπό τήν Ἱερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου τοῦ Ἁγίου Ὅρους 
στήν πλατεία Κολοκοτρώνη τῆς Τριπόλεως ἔγινε ἡ πάνδημη Υποδοχή τοῦ ἱεροῦ Κειμηλίου, τό ὁποῖο μετέφερε ἀπό τό Ἅγιον Ὄρος ὁ Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μεγίστης Μονῆς Βατοπαιδίου Πανοσιολογιώτατος Ἀρχιμανδρίτης π. Ἐφραίμ.
Ἐπικεφαλῆς τοῦ Ιερού Κλήρου καί τοῦ Λαοῦ, ὑπεδέχθη τήν Τιμία Ζώνη ...

πλήρες...

Οκτ 5 
 poimantikis epimorfoseos
 
 
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Επιμορφωτική Περίοδος των Προγραμμάτων Διά Βίου Εκπαίδευσης των Κληρικών και λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας της Ελλάδος που οργανώνει το Ιδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Η αθρόα συμμετοχή, το ουσιαστικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και η σύζευξη θεωρίας και πράξεως, επιβεβαίωσαν, για μία ακόμη φορά, τη ζωτική ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, της συνεχούς, υψηλού επιπέδου καταρτίσεως και Επιμορφώσεως των Κληρικών και λαϊκών Στελεχών, των ...

πλήρες...

Οκτ 5 
kivotos 
 
ΟΔΗΓΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ο Βαρθολομαίος δίπλα στους Μακεδόνες

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ΣτΕ δικαιώνει το Φανάρι

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ερώτηση στη Βουλή για τη φορολόγηση της Εκκλησίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δικαίωση και αποζημίωση για τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

ΘΕΜΑ

Ο πρώτος Αυτόνομος Ενεργειακά Ναός

 
 
Γράφουν:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου  κ.κ. Δωρόθεος: Ο φόρος του Πνεύματος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας  κ.κ.Χρυσόστομος: Διάλογος μέ τή κοινωνία καί τήν Ἐκκλησία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως  κ.κ. Ιερεμίας: Η εσχατολογική Βασιλεία του Θεού
π. Αντώνιος Χρήστου: Εναρξη ...

πλήρες...

Οκτ 5 
agiasmos neas ionias
 
 
 
 
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
 
 
 
Την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η έναρξη των Μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης» στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου στη Νέα Ιωνία με την Τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας  κ.κ. Γαβριήλ.
Ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Αρβανίτη και Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως ...

πλήρες...

Οκτ 3 
protoselido 
 
Αυτή την εβδομάδα η "Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με δύο βιβλία από τη Χριστιανική Βιβλιοθήκη για να επιλέξετε.
Η Εφημερίδα στο βασικό της θέμα αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν στην κλειστή Συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε το αίτημα της Ένωσης Αθέων, το οποίο ζητούσε να αφαιρεθούν τα Θρησκευτικά Σύμβολα και ειδικότερα η Εικόνα του Χριστού από τη Δικαστική Αίθουσα.
"Οι Αποφάσεις του ΣτΕ είναι δεσμευτικές για όλα τα δικαστήρια” αναφέρει στην "Ο. Α” ο Χαράλαμπος Άνδραλης, ένας ...

πλήρες...

Οκτ 2 
 
Νέα δημοσίευση του Δημητρίου Π. Λυκούδη στην έντυπη εφημερίδα ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, υπό τον τίτλο "Θρησκευτικός τουρισμός και πνευματική αναζήτηση", αρ. φύλ. 107, Σάββατο 01/09/2018, σελ. 22.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικός τουρισμός
 
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018.
 
Σας ασπάζομαι!   Αγαπώ από μικρός τα θρησκευτικά προσκυνήματα. Γι᾿ αυτό, επέλεξα, όσο, βέβαια, αυτό ήταν δυνατόν, να επισκέπτομαι ο ίδιος όσα περισσότερα προσκυνήματα μπορούσα και συνεχίζω, ασφαλώς, εντός και εκτός Ελλάδος, για ν᾿ αποκτήσω προσωπική επαφή και εμπειρία με κάθε τόπο, προσκύνημα και ιερό χώρο και όχι να ...

πλήρες...

Οκτ 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.10.18 11:52 ως Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα 
 
 
 


Οκτ 2 
 
Η πρώτη Νεανική Σύναξη του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και κάτω από τη σκέπη της Αγίας Σοφίας και των λαμπερών άστρων του (για λίγο ακόμη) καλοκαιρινού  ουρανού με θέμα: Η "Ενσυναίσθηση” από την πλευρά της Ψυχοθεραπείας ως διαχρονική προτεραιότητα και υποχρέωση στην καθημερινή πνευματική ζωή του χριστιανού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες
 
Το θέμα ανέπτυξε ο Υπεύθυνος της Νεανικής Συνάξεως Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Γεώργιος Χριστοδούλου και ανέφερε μεταξύ άλλων πως η "Ενσυναίσθηση” είναι ...

πλήρες...

Οκτ 2 
 
 
«Ευχαριστούμε τον Θεό που ανταμώσαμε…». Αυτά τα λόγια έχοντας στην καρδιά και με την παρουσία Εκπροσώπων από δέκα Ιερές Μητροπόλεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 η Α΄ Ημερίδα Κατηχητών Δυτικής Μακεδονίας και όμορων Ιερών Μητροπόλεων, στον χώρο του Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών «ο Εθνοϊερομάρτυς Αιμιλιανός» με θέμα:
 
 
 
«Για μία σύγχρονη κατήχηση».
 
 
 
Η πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών αποτελεί καρπό των Συνεδρίων Νεότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου εκεί γεννήθηκε η ανάγκη να συναντηθούν ...

πλήρες...

Οκτ 2 
  
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης 
 
Στον Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, πραγματοποιήθηκε Σύναξη των Στελεχών Ποιμαντικού - Κατηχητικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης, επί τη ενάρξει της νέας Ιεραποστολικής Περιόδου 2018-2019.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης  κ.κ. Καλλίνικος, ετέλεσε τον Εναρκτήριο Αγιασμό.
Στην συνέχεια, ομίλησε, αναφερθείς στον λόγο του Αποστόλου Παύλου: «Ἐάν γάρ εὐαγγελίζωμαι, οὐκ ἔστι μοι καύχημα, ἀνάγκη γάρ μοι ἐπίκειται, οὐαί δέ μοί ἐστίν, ἐάν μή εὐαγγελίζωμαι» (Α΄ Κορ. θ΄, ...

πλήρες...

Οκτ 1 
 
Την στήριξη του στις προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των Ιερών Κειμηλίων της λεηλατημένης Μονής Εικοσιφοίνισσας, αίτημα το οποίο έχει και ο ίδιος καταθέσει στις Αρχές της Βουλγαρίας, θα εκφράσει για μια ακόμη φορά ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος.
 
Ο Προκαθήμενος της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας θα παραστεί σε ειδική Επετειακή Εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 19:00 κατά την οποία θα παρουσιαστεί ο ...

πλήρες...

Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.18 07:54 ως Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα 
 
 
 
 
Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου - Αγιορείτου
Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου / Αγίου Όρους 
 

 
Το πλοίο, όταν ξεκινά από το λιμάνι, έχει χαράξει την πορεία, που θα ακολουθήσει, ώστε να φθάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Η πορεία, που έχει χαράξει, χρησιμεύει, ώστε να γνωρίζει ποια κατεύθυνση στον ορίζοντα να ακολουθήσει, όταν βρεθεί μεσοπέλαγα, για να μην χαθεί. 

Όταν το πλοίο βρεθεί μεσοπέλαγα και πέσει σε κακοκαιρία και φουρτούνα, ο καπετάνιος κάνει ελιγμούς, ξεφεύγοντας από τα ορμητικά ...

πλήρες...

Σεπ 22 
bostron
 
"Ο μόνος Κανονικός Προκαθήμενος στην Ουκρανία είναι ο Μητροπολίτης  κ. Ονούφριος, και αυτόν Αναγνωρίζουν όλες οι Τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες"  δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο.
Ο Μητροπολίτης Βόστρων μιλώντας σε Ανταποκριτή του Interfax - Religion για τις τελευταίες εξελίξεις με το ζήτημα του Ουκρανικού, ανέφερε ότι "η θέση μας παραμένει η ίδια.
Αναγνωρίζουμε δηλαδή την Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία υπό το Ωμοφόριο του Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 74 [επόμενο]1-20 από 1470Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις