E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ορθόδοξοι Προορισμοί

Δεκ 14 Αποτέλεσμα εικόνας για άγιος διονύσιος ζακύνθου 
Σε απόσταση λιγότερο από 10 Ναυτικά μίλια από την Κεφαλλονιά βρίσκεται η Ζάκυνθος.
Ο Όμηρος την αποκαλούσε «Υλήεσσα», που σημαίνει «δασώδης».
Η Ζάκυνθος χαρακτηρίζεται ως ένα μαγευτικό, πολύχρωμο και αρωματικό λουλούδι του Ιονίου.
Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βρίσκεται ο μεγαλοπρεπής Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Διονυσίου Προστάτου του Νησιού. Ο Άγιος της Συγγνώμης.
Στο Ντοκιμαντέρ μιλούν με σειρά εμφανίσεων ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Ζακύνθου  κ.κ. Διονύσιος, οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου π. Γεράσιμος και ο π. Σεραφείμ, ο Αντιδήμαρχος ...

πλήρες...

Σεπ 28 
 


Σεπ 22 Ο Ιερομόναχος π. Φιλήμων ο Αγιορείτης μιλάει
για την Ιερά Κοινοβιακή Σκήτη του Προφήτου Ηλία,
μας ξεναγεί στο κτιριακό συγκρότημα, στο Καθολικό, στο Μουσείο,
αναφέροντας σημαντικές πληροφορίες
για την ιστορία της Παράδοσης της Ιεράς Σκήτης.
 

Σεπ 9 
 
 
 
Του Πασχάλη Βαλσαμίδη 
Επίκουρου Καθηγητή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης 
 


Δεν θα καταπιαστώ με την ιστορία της Ενορίας του Κοντοσκαλίου μία που έχουν ασχοληθεί οι Συγγραφείς Σκαρλάτος Βυζάντιος, Μανουήλ Γεδεών, Ακύλας Μήλλας, Νικόλαος Γκίνης Κωνσταντίνος Στράτος, Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, Μητροπολίτης Μύρων Χρυσόστομος κ.ά. Θα περιγράψω όσα είδα και όσα άκουσα κατά την επίσκεψή μου στο Ναό της Αγίας Κυριακής που πήγα να εκκλησιαστώ στις 13 Αυγούστου 2017, ύστερα από Πρόσκληση του αγαπητού φίλου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σηλυβρίας  κ. Μάξιμου. 
Ο Ναός της ...

πλήρες...

Σεπ 8 
Σχετική εικόνα
 
Ο Κόλπος του Πανόρμου της Σύμης έχει καταστεί Προσκύνημα για όλους τους Έλληνες πιστούς και όχι μόνο. 
Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης είναι Πολιούχος στη Σύμη και Προστάτης των Ναυτικών και των σφουγγαράδων. Οι Συμιακοί είναι περήφανοι γι’ αυτόν! 
Η Μονή γιορτάζει 8 Νοεμβρίου και τη μέρα της Πεντηκοστής. Μεγάλη κοσμοσυρροή, καταφθάνει με ταπεινότητα για να προσκυνήσει τον Πανορμίτη. 
Η Ιερά Μονή είναι χτισμένη πάνω στη θάλασσα και περιβάλλεται από πολύ «πράσινο». Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. 
Η θαυματουργή Εικόνα του Πανορμίτη έχει φιλοτεχνηθεί το 1724 ...

πλήρες...

Σεπ 3
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 03.09.17 05:44 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
 
 


Αύγ 17
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 17.08.17 17:30 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
Σχετική εικόνα
 
 


Αύγ 8 
 
 
 
 
 Μάι 3 
 


Μάι 3
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 03.05.17 08:22 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
 


Απρ 18 
 
 

Ιαν 11 
 
 
 


Δεκ 30 
 Το επεισόδιο της σειράς «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», είναι αφιερωμένο στην Αγιά-Σοφιά. 

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ταξιδεύει στην Πόλη μας ξεναγεί στον Ιερό Ναό και παρουσιάζει με λεπτομέρειες τους χώρους και τα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία. Στην εκπομπή παρουσιάζονται οι βασικότεροι σταθμοί στην ιστορία του σημαντικού αυτού Μνημείου της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και οι θρύλοι και οι παραδόσεις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις καταστροφές που προκάλεσε στο μνημείο ο ανθρώπινος παράγοντας. 


 
 


Δεκ 11
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 11.12.16 04:59 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 
 
 


Δεκ 9
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 09.12.16 04:21 ως Ορθόδοξοι Προορισμοί 

παρεκκλήσι των οστών
 
Το Παρεκκλήσι των κρανίων δημιουργήθηκε για να τιμηθούν οι νεκροί των πολέμων. Ο Ιερέας και ο Νεκροθάφτης που το δημιούργησαν, έβρισκαν τους σκελετούς, ακολουθώντας σκυλιά που έψαχναν για κόκαλα.
Το 1776, όταν χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από Πολέμους και ασθένειες, ένας Τσέχος ιερέας αποφάσισε να τιμήσει τους νεκρούς με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το όνομα του ιερέα ήταν Βακλάβ Τόμασεκ και συνεργασία με τον Νεκροθάφτη Τζ. Λάνγκερ, συγκέντρωσε τους σκελετούς χιλιάδων νεκρών και τους τοποθέτησε στο εσωτερικό μίας ...

πλήρες...

Δεκ 9 
Μακρυγιάννης
 
Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα Εκκλησάκια της Αθήνας. Εκεί εκκλησιαζόταν ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ενώ Εφημέρευε ο Μάρκος Τσακτάνης και διακόνησε ο κατόπιν Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Αθηναγόρας.
Ο Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα, βρίσκεται μεταξύ των οδών Χαιρεφώντος, Λυσικράτους, Γαλανού και Γκούρα, και έχει χτιστεί επάνω σε ερείπια Αρχαίου Ιερού της Άρτεμης. Στο Ναό εκκλησιαζόταν μετεπαναστατικά ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, ο οποίος έμενε εκεί κοντά, στη γωνία των οδών Μακρυγιάννη και Διάκου. Είχε μάλιστα τοποθετήσει στην Άγια ...

πλήρες...

Δεκ 9 
όσιος πατάπιος
 
 Ο Όσιος Πατάπιος υπήρξε πρότυπο της Αρετής και αφού κόσμησε τη ζωή του με τα στολίδια της Προσευχής, της Νηστείας, των καλών έργων και των πολλών Θαυμάτων, έφτασε η ώρα που θα έφευγε από την παρούσα ζωή, για να μεταβεί με το έλεος του Θεού στην ουράνια και αιώνια «άνω Ιερουσαλήμ», και να κληρονομήσει την ητοιμασμένην Βασιλεία από καταβολής κόσμου (Ματθ.25, 34).
Συνάχθηκαν λοιπόν κοντά του οι αδελφοί της «Μονής των Αιγυπτίων», άλλοι Συνασκητές από τα ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
παναγία παρηγορήτισσα
 
Παναγία Παρηγορήτισσα, μια Βυζαντινή Εκκλησία μοναδικής Αρχιτεκτονικής και μια μια καινοτομία, η οποία αποτελεί αντικείμενο μελέτης στο Πολυτεχνείο. 
Η Παναγία Παρηγορήτισσα είναι το σπουδαιότερο Βυζαντινό Μνημείο της Άρτας, ένα αριστούργημα, όπου ο τρούλος αιωρείται. Η θρύλος μάλιστα λέει ότι ο πρωτομάστορας  ζήλεψε το επίτευγμα του βοηθού του και γι’ αυτό τον δολοφόνησε.
Η Παναγία Παρηγορήτισσσα ξεκίνησε να χτίζεται το 1260 από τον Μιχαήλ Β´ Άγγελο Κομνηνό - Δούκα, ο οποίος ήταν Δεσπότης της Ηπείρου και τη γυναίκα του Βασίλισσα ...

πλήρες...

Νοέ 16 
 
 Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Sotheby's (http://www.sothebys.com)
Ο Μυλοπόταμος σήμερα από την ίδια, περίπου, οπτική γωνία: 
 
 
 
 
 


Νοέ 1 
 
 
Επεισόδιο 5ο (30/10/16): «Όσιος Λουκάς, ένας φάρος της Ορθοδοξίας».
Ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα Μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού της Ελλάδος του 11ου αιώνα αποτελεί η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη στη Βοιωτία.
Το Μοναστήρι με τις δύο μεγάλες Εκκλησίες, το Ναό της Παναγίας και το Καθολικό, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα Κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό Όσιο Λουκά, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία. 
Το Μοναστήρι από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5  [επόμενο]1-20 από 86Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις