E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΔεκ 13 
 
 
 
 
Χρήσιμες πληροφορίες για την επιχορήγηση αγοράς λάπτοπ για μαθητές Β’ και Γ’ τάξης Γυμνασίου
 
 
 
 
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία του στις 10 Δεκεμβρίου 2014, αποφάσισε την παραχώρηση επιχορήγησης για αγορά καινούριου φορητού υπολογιστή, στους μαθητές της Β΄ και της Γ’ τάξης Δημοσίων Γυμνασίων και Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης (εγκεκριμένων από το ΥΠΠ), καθώς και μαθητών που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη Εσπερινών Γυμνασίων οι οικογένειες των οποίων είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος.
Αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα εισαγωγής και χρήσης των Νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση και επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στη στήριξη των άπορων μαθητών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εισηγήθηκε την επιχορήγηση αγοράς φορητού Ηλεκτρονικού Υπολογιστή για τουςμαθητές που φοιτούν στη Β΄ τάξη των Δημόσιων Γυμνασίων και των εγκεκριμένων από το Υπουργείο Ιδιωτικών Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, καθώς και τους μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη Εσπερινών Γυμνασίων.  Δεδομένου ότι κατά την περσινή σχολική χρονιά 2013-2014 το μέτρο δεν εφαρμόστηκε, η φετινή επιχορήγηση κατ’ εξαίρεση διευρύνθηκε ώστε να καλύπτει και τους μαθητές της Γ΄ τάξης Γυμνασίου.  Η υπολογιζόμενη δαπάνη για την εφαρμογή του μέτρου θα ανέλθει στις €296.800 και από αυτήν θα επωφεληθούν 742 μαθητές.


Πιο κάτω δίνονται χρήσιμες πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο:1.  Δικαιούχοι είναι όλοι οι μαθητές που φοιτούν κατά τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 στην Β’ και στην Γ’ τάξη Δημοσίου Γυμνασίου ή Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και οι μαθητές που φοιτούν στην Προπαρασκευαστική τάξη των Εσπερινών Γυμνασίων και οι οικογένειες τους είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος.

2.  Το ποσό της χορηγίας ανέρχεται στα €400 και θα καταβάλλεται στους κηδεμόνες των δικαιούχων μαθητών ή στους ενήλικες μαθητές των Εσπερινών Σχολείων, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές και τη διαδικασία αγοράς που ακολουθούν.

3.  Κατευθυντήριες γραμμές αγοράς:
 
 
  
 
3.1. Το μέτρο θα καλύψει την επιχορήγηση μόνο της αγοράς καινούριου φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή (τύπου laptop) που συνάδει με όλες τις σχετικές πρόνοιες της Κυπριακής Νομοθεσίας και είναι συμβατός με τις ελάχιστες προδιαγραφές που καθορίστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μαζί με το συνοδευτικό λογισμικό σύστημα.3.2 Οι δικαιούχοι μπορούν να προμηθεύονται τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή από προμηθευτή/εταιρεία πώλησης της δικής τους επιλογής.


3.3. Για την επιχορήγηση θα γίνονται δεκτές συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 10 Δεκεμβρίου 2014, ημερομηνία λήψης της απόφασης, και μέχρι την 31 Αυγούστου 2015, τελευταία ημέρα της τρέχουσας σχολικής χρονιάς.

 
1.    Διαδικασία:
 
 


4.1. Κάθε δικαιούχος μαθητής θα παραλαμβάνει από το σχολείο του επιστολή που επεξηγεί τις βασικές πτυχές του σχεδίου παραχώρησης της χορηγίας, τα απαραίτητα έντυπα που πρέπει να συμπληρωθούν από τους κηδεμόνες ή τους ενήλικες μαθητές των Εσπερινών Σχολείων και τον προμηθευτή/εταιρεία πώλησης (Βεβαίωση Συμβατότητας Υπολογιστή με ελάχιστες προδιαγραφές και Βεβαίωση Δικαιούχου), όπως επίσης και βεβαίωση φοίτησης, κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, στη Β’ ή στη Γ’ τάξη Δημόσιου Γυμνασίου ή Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης, εγκεκριμένου από το ΥΠΠ, καθώς και στην Προπαρασκευαστική Τάξη Εσπερινού Γυμνασίου.
 

4.2. Στη συνέχεια, κάθε δικαιούχος θα προβαίνει στην παραγγελία φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από προμηθευτή/εταιρεία πώλησης της επιλογής του.
 

4.3. Μετά την παραγγελία, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν συμπληρωμένες τις πιο πάνω βεβαιώσεις, μαζί με το πρωτότυπο τιμολόγιο στις γραμματείες των σχολείων τους, οι οποίες θα τις προωθούν στις οικείες Σχολικές Εφορείες, στην περίπτωση των μαθητών των Δημόσιων Γυμνασίων και Εσπερινών, ή στον Διευθυντή του Ιδιωτικού Σχολείου, στην περίπτωση των μαθητών των Ιδιωτικών Σχολείων Μ.Ε. (σημ.: Τα πιο πάνω πρέπει να προσκομίζονται και σε περίπτωση αγοράς του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από το διαδίκτυο ή από χώρα του εξωτερικού).Το σχετικό τιμολόγιο ή/και η απόδειξη είσπραξης θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα πιο κάτω στοιχεία:
 
 
 
 
5.1. Όνομα και αριθμό ταυτότητας κηδεμόνα

5.2. Όνομα, αριθμό ταυτότητας και αριθμό μητρώου μαθητή

5.3. Ημερομηνία αγοράς

5.4. Χαρακτηριστικά του προϊόντος (Κατασκευαστής, Μοντέλο/Ονομασία προϊόντος)

5.5. Όνομα και Υπογραφή Εκδότη του τιμολογίου και της απόδειξης είσπραξης

5.6. Λογότυπο της εταιρείας

5.7. Περίοδο εγγύησης

 
 
1.  Η οικεία Σχολική Εφορεία/Διεύθυνση του Ιδιωτικού Σχολείου Μέσης Εκπαίδευσης θα προβαίνει στον έλεγχο των πιο πάνω στοιχείων και θα εκδίδει τις επιχορηγήσεις υπό μορφή επιταγής στο όνομα του προμηθευτή, θα παραλαμβάνει τον υπολογιστή και θα τον παραδίδει στη Γραμματεία του Σχολείου του Δικαιούχου.

2. Σε περίπτωση που η απόδειξη ή/και το τιμολόγιο που προσκομίζεται υπερβαίνει το ποσό των €400, η επιχορήγηση θα καλύπτει μόνο το ποσό της Υπουργικής Απόφασης, δηλαδή €400. Η σχετική επιταγή θα αναγράφει το ποσό της επιχορήγησης και όχι της αγοράς.

3. Σε περίπτωση που το ποσό της αγοράς του Η/Υ είναι μικρότερο από το ποσό που προβλέπεται από την Υπουργική Απόφαση, τότε στην επιταγή θα αναγράφεται το ακριβές ποσό της αγοράς.
 
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 22306030 και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού http:www.moec.gov.cy

το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις