E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΔεκ 19 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ψήφισμα όπου εκφράζουν τη λύπη τους για τα κακώς κείμενα στη σχολή τους εξέδωσαν φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ. Αναλυτικά:

«Η Συνέλευση του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, εκφράζει τη λύπη της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τμήμα από την πρόσφατη αλλαγή των προϋποθέσεων για τις μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών. Αξίζει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι η αλλαγή αυτή είχε ως συνέπεια την αύξηση του αριθμού των εγγραφόμενων φοιτητών σχεδόν κατά 100%, αφού στους ήδη εγγεγραμμένους 225 φοιτητές/φοιτήτριες αναμένονται να εγγραφούν - μέσω των μετεγγραφών - περίπου άλλοι 200.
Το μέτρο αυτό οδηγεί το Τμήμα μας σε ουσιαστικό αδιέξοδο, αφού οι υφιστάμενες υλικοτεχνικές υποδομές (αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηριακών ασκήσεων) παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης 180 μόνο φοιτητών, ενώ το υπάρχον εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό μειώθηκε σημαντικά εξαιτίας της αφυπηρέτησης πολλών μελών ΔΕΠ και της μη πρόσληψης νέου μέλους από το 2010. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την τη συνεχιζόμενη ελλιπή χρηματοδότηση, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αφού μέλη ΔΕΠ χωρίς την απαιτούμενη γνώση καλούνται να υποστηρίξουν εκπαιδευτικά μη συναφή γνωστικά αντικείμενα.
Επισημαίνεται ότι οι συνέπειες αυτής της υπερβολικής αύξησης σε μετεγγραφόμενους φοιτητές, ακόμη και αν δεν επαναληφθεί κατά τα επόμενα χρόνια, δεν περιορίζονται στο πρώτο έτος σπουδών αλλά επεκτείνονται και στα επόμενα 4-6 χρόνια, έως δηλαδή την περάτωση των σπουδών τους.
Η δημιουργηθείσα κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μερικώς μέσω της διασφάλισης των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών και ικανοποιητικού αριθμού προσωπικού. Ειδικότερα, αυτό μπορεί να γίνει εάν:

-Αποπερατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το ημιτελές κτίριο του Τμήματος Γεωπονίας στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ.

-Ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό (διδακτικό, εργαστηριακό και διοικητικό), με διαδικασίες όπως η άμεση προκήρυξη των θέσεων ΔΕΠ που εκκρεμούν από το 2009.

-Ενισχυθεί η χρηματοδότηση για τη βελτίωση των υπόλοιπων υποδομών του Τμήματος και την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για την εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για την απόκτηση πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων.
 
Ευελπιστούμε στην άμεση υλοποίηση των αιτημάτων αυτών από την Πολιτεία, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ποιότητα των σπουδών που παρέχει το Τμήμα μας και να συνεχίσει να συγκαταλέγεται στα καλύτερα Γεωπονικά Τμήματα ανά τον κόσμο».
 
 
 
 
 


Τμήμα Γεωπονίας Α.Π.Θ.

 
 
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις