E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΔεκ 19 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Σημαντικές αλλαγές για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση φέρνουν οι τροπολογίες για το Νέο Λύκειο που ενσωματώθηκαν στον νόμο για την Έρευνα, την Τεχνολογική Ανάπτυξη και την Καινοτομία, οι οποίες θα τεθούν σε πλήρη εφαρμογή από την επόμενη σχολική χρονιά.
Ειδικά για τους μαθητές της γ΄ λυκείου που επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ έρχονται διπλές εξετάσεις και άρα διπλή ταλαιπωρία. Από το 2015 - 2016, θα διενεργούνται πρώτα οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου (οι ερωτήσεις θα προέρχονται κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και κατά 50% από τον διδάσκοντα) και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα επαναλαμβάνουν ουσιαστικά τη διαδικασία, με τη διαφορά ότι θα διαγωνίζονται σε λιγότερα μαθήματα, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές.
Όπως αναφέρει η Εφημερίδα "Δημοκρατία" σύμφωνα με σχετική τροπολογία, οι Ομάδες Μαθημάτων Προσανατολισμού, από τις οποίες καλούνται να επιλέξουν οι μαθητές, είναι τρεις: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Οικονομικών - Πολιτικών - Κοινωνικών και Παιδαγωγικών Σπουδών. 
Όσοι ακολουθήσουν την Ομάδα των Θετικών Επιστημών θα κληθούν να δηλώσουν αν θα διαγωνιστούν σε Χημεία ή Πληροφορική, ανάλογα με τις σχολές ή τα τμήματα στα οποία επιθυμούν να εισαχθούν. Την ευθύνη της «αντιστοίχισης» των σχολών και των τμημάτων με το εξεταζόμενο μάθημα (Χημεία ή Πληροφορική) αναλαμβάνει η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).
Σε άλλη τροπολογία προβλέπεται να ορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας από το υπουργείο Παιδείας και να ανακοινώνονται έως τις 31 Μαρτίου κάθε έτους.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι οι απόφοιτοι του 2013 και του 2014 θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο το καλοκαίρι με την κατηγορία του 10%, χωρίς δηλαδή να διαγωνιστούν εκ νέου στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Όσον αφορά μόνο τους φετινούς υποψηφίους, θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία να διεκδικήσουν του χρόνου μια θέση στην Ανώτατη Εκπαίδευση με το υπάρχον σύστημα στο πλαίσιο της μεταβατικής περιόδου.
Υπενθυμίζεται ότι, με τα έως τώρα δεδομένα, είναι η τελευταία χρονιά για την κατηγορία του 10%.


 
 
 το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις