E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΔεκ 31 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-36
 
 
 
 
 
Πανηγυρικά και με την προσευχητική παρουσία πολυπληθών προσκυνητών εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  η Ιερά και φωταυγής μνήμη του μεγάλου ενδόξου νέου Οσιομάρτυρος Γεδεών του εν Τυρνάβω Μαρτυρησάντος και τελειωθέντος.
Επίκεντρο του Εορτασμού ο Μεγαλώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στον Τύρναβο όπου ευρίσκεται ο τάφος και τα Χαριτόβρυτα Ιερα Λείψανά του.
Στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Εορτής Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος, ενώ έψαλλε εκλεκτός χορός  Ιεροψαλτών. Την Διακονία του Ιερού Λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης του Στόλου, Πανοσιολογιώτατος π. Αλέξιος Ιστρατόγλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Γέννηση του Θεανθρώπου, στην Πνευματική Αναγέννηση του ανθρώπου και στο πώς η Χάρις του Αγίου Θεού ενεργεί στις ανθρώπινες καρδιές και τις καθιστά πολύτιμα σκεύη της παρουσίας Του, όπως συνέβη και με τον Άγιο νέο Ένδοξο Οσιομάρτυρα Γεδεών, ο οποίος υποκινούμενος από την γεμάτη αγάπη καρδία του και εμφορούμενος από θείο ζήλο, οπλισμένος δε από αυτήν την θεία Χάρη, ομολόγησε σθεναρώς το όνομα του Κυρίου Ιησού.
Το πρωΐ της επομένης ημέρας 30 Δεκεμβρίου 2014  τελέσθηκε  Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο με Προεξάρχοντα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνού, από την Σιωνίτιδα Εκκλησία του Παλαιφάτου Πατριαρχρείου Ιεροσολύμων και του οικείου Ιεράρχου, του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος καλοσώρισε δια θερμών λόγων τον φιλοξενούμενό του Ιεράρχη  κ.κ. Δαμασκηνό και τον ευχαρίστησε για την αγάπη του τόσο προς τον θαυματουργό Νεομάρτυρα της Εκκλησίας, Άγιο Γεδεών, όσο και προς την πόλη του Τυρνάβου, με την οποία έχει άρρηκτους δεσμούς.
Στον πανηγυρικό της ημέρας ο Σεβασμιώτατος Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνός μίλησε για την παρουσία του Αγίου Γεδεών μέσα στον σύγχρονο κόσμο,  ο οποίος  μαρτύρησε με τον πλέον βασανιστικό τρόπο στην πόλη και τους δρόμους του Τυρνάβου, καθαγιάζοντας αυτόν τον τόπο και δεικνύοντας συγχρόνως στους ανθρώπους πως είναι στενή η πύλη και τεθλιμένη η οδός, που σίγουρα όμως οδηγεί στην αιώνια βασιλεία του Θεού!
Ακολούθησε, παρά το δυνατό ψύχος και το χιόνι, μεγαλοπρεπέστατη Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς, θαυματουργού και Χαριτόβρυτης Αγίας Κάρας και της Αγίας Εικόνος του Οσίου Γεδεών στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, όπου τελέσθηκε η Ιερά Ακολουθία της Αρτοκλασίας και το ύψωμα του Αγίου, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων, του Ιερού Κλήρου και παρουσία όλων των Αρχόντων του τόπου.
Από την Κεντρική Πλατεία της Πόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιγνάτιος, απηύθυνε προσευχητικώς, ενώπιον της Χαριτοβρύτου Αγίας Κάρας του Θαυματουργού νέου Οσιομάρτυρος της Εκκλησίας, Ιερά Δέηση για τους ανθρώπους που υποφέρουν και δοκιμάζονται σήμερα και κυρίως για την πνευματική ενίσχυση των νέων ανθρώπων και των παιδιών της πατρίδος μας, μιλώντας συγχρόνως στους πολυπληθείς προσκυνητές, για τον ορθό τρόπο του Εορτασμού ενός τόσο μεγάλου Αγίου και Πατρός της Εκκλησίας, ο οποίος άφησε στους πιστούς Ιερά παρακαταθήκη να αγαπούν τον Θεό εμπράκτως και να θυσιάζουν κάποια πράγματα και σήμερα ακόμη χάριν της αληθινής και καρδιακής τους αγάπης προς τον Αρχιποίμενα της ζωής τους Σωτήρα Χριστό, ο οποίος μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει νόημα και πληρότητα στην ζωή του ανθρώπου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-1
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-3
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-6
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-5
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-8
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-9
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-11
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-12
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-13
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-14
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-15
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-17
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-20
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-21
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-24
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-25
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-29
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-35
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-36
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-39
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-38
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-43
 
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-47
 
 
 
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ-ΑΓΙΟΥ-ΓΕΔΕΩΝ-49
 
 
 
 
 
 το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις