E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΙού 23 
 
 
airesis
 

 
 
 
Τις τελευταίες ημέρες στις πόλεις και τα χωριά της περιοχής μας παρατηρείται μία έντονη προσηλυτιστική δράση με την επωνυμία «Κάθε Σπίτι» από την νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», η οποία ιδρύθηκε στο τέλος του 20 αιώνα. Προκειμένου να προσελκύσει νέους οπαδούς, η ομάδα αυτή διανέμει δωρεάν την Καινή Διαθήκη σε όλα τα σπίτια. Παράλληλα βέβαια διανέμει και δικά της φυλλάδια, προκειμένου να καθοδηγήσει προς αυτήν τους αποδέκτες του δώρου.
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκδώσει δελτίο τύπου για την δράση αυτή, σύμφωνα με το οποίο η νεοπροτεσταντική οργάνωση «Ελληνικη Ιεραποστολική Ένωση» έχει προγραμματίσει ευρείας κλίμακας προσηλυτιστική Δραστηριότητα κατά το χρονικό διάστημα 8-16 Ιουλίου 2015 στους Νομούς Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας. Αυτή η κίνηση, με πρόσχημα την προσφορά της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.Αυτή η οργάνωση:


Αν και θέλει να εμφανίζεται φιλική προς την Ορθοδοξία, θεωρεί την Πίστη μας ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως έχει δηλώσει. Υποστηρίζει επίσης, ότι στην πατρίδα μας επικρατεί «πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
Αν και εμφανίζει το Σύμβολο της Πίστεως στα φυλλάδιά της, δεν δέχεται καμία Οικουμενική Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μετά την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο.
Αν και διατείνεται ότι δεν έχει σχέση με αιρέσεις, απορρίπτει την τιμή των αγίων εικόνων χρησιμοποιώντας ιουδαϊκά και μουσουλμανικά επιχειρήματα. Αυτό κάνουν όλα τα προτεσταντικά μορφώματα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.
Αν και υποστηρίζει ότι τιμά τον Σταυρό του Χριστού, οι οπαδοί της δεν κάνουν το σημείο του Σταυρού. Το σημείο του Σταυρού θεωρείται από αυτούς κίνηση «επουσιώδης» και «ήσσονος σημασίας».
Αν και εκφράζει «σεβασμό και αγάπη στον Ορθόδοξο κλήρο και τον λαό», απορρίπτει απόλυτα το μυστήριο της ιερωσύνης καθώς και όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας.
Για αυτόν τον λόγο η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας συνιστά σε όλους τους πιστούς να βρίσκονται σε εγρήγορση. Όλα όσα μας εμφανίζουν ως καινούρια τέτοιου είδους προσηλυτιστικές προσπάθειες, τα γνωρίζουμε ήδη σε όλο το βάθος και τις διαστάσεις τους. Δεν έχουμε ανάγκη τις προκρούστιες και παραπλανητικές ερμηνείες τους. Είναι γεμάτη η ιστορία της Εκκλησίας μας από παρόμοιες πλάνες, οι οποίες απέτυχαν ευτυχώς να διαστρέψουν την αλήθεια του Ευαγγελίου.
Τις Καινές Διαθήκες (σε μετάφραση) που διακινούν, μπορούμε να τις κρατήσουμε και να τις μελετήσουμε. Καλό θα μας κάνει. Είναι άλλωστε εγκεκριμένες από την Ορθόδοξη Εκκλησία.  Ας αποφύγουμε όμως την παγίδα της αιρέσεως που κρύβεται πίσω από αυτήν την υστερόβουλη και προσχεδιασμένη δωρεά.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ, ιδιαίτερα σε εποχές γενικευμένης κρίσης, όπως η σημερινή, τα λόγια του Κυρίου: «Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς υμάς εν ενδύμασι προβάτων, έσωθεν δε εισιν λύκοι άρπαγες.» (Μθ. 7,15) Δηλαδή: «Φυλαχτείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί». 
 
 
 
 
 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
 
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις