E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΟκτ 25 
 
 
dimoskopisi1
 
 
 
 
Μια ακόμη δημοσκόπηση που αν μη τι άλλο θα πρέπει να προβληματίσει την Διοίκηση της Εκκλησίας για πολλά πράγματα αποτελέσματα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Πρόκειται για την πανελλαδική τηλεφωνική Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Κέντρο Ερευνών «Bridging Europe» στο διάστημα 13 - 15 Οκτωβρίου σε δείγμα 1125 ανθρώπων.
Χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους, Θρησκευτικά αλλά και τα οικονομικά της Εκκλησίας όπως και ο ρόλος της στην κρίση, είναι τα βασικά θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες, μεγάλη μερίδα των οποίων φαίνεται πως δεν έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα για την Εκκλησία.
Είναι ενδεικτικό πως από το σύνολο των ερωτηθέντων το 53% επιθυμεί τον πλήρη χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους ενώ μόλις το 36% τάσσεται κατά ενός τέτοιου ενδεχόμενου.
Στο ερώτημα μάλιστα που τέθηκε στους πολίτες για το αν πιστεύουν πως η Εκκλησία θα μπορούσε να επιβιώσει οικονομικά μετά από ένα ενδεχόμενο χωρισμό της με το Κράτος, το συντριπτικό 80% πιστεύει πως δεν θα μπορούσε η Εκκλησία να σταθεί οικονομικά μετά από ένα τέτοιο χωρισμό ενώ μόλις το 10% πιστεύει πως θα μπορούσε.
Τη δική της αξία έχει και η απάντηση των ερωτηθέντων στο ερώτημα εαν πιστεύουν πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ανοίξει τον διάλογο για τον χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Το 65% πιστεύει πως η κυβέρνηση θα το πράξει σε αντίθεση με το 22% που θεωρούν πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει τέτοια πρόθεση.


ΚΙ ΟΜΩΣ… ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ


Τη στιγμή που η Εκκλησία μέσω των δομών της σε ολόκληρη τη χώρα φροντίζει για την Σίτιση χιλιάδων συμπολιτών μας, μόλις το 16% κρίνει ως πολύ θετικό το ρόλο και τη δράση της Εκκλησίας στην οικονομική κρίση ενώ το 27% τον κρίνει θετικά.
Στον αντίποδα το 19% κρίνει αυτόν τον ρόλο πολύ αρνητικά και το 13% αρνητικά.
Τέλος ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 25% απάντησε Δ.Γ. / Δ.Α.
Ταυτόχρονα, το 45%, σχεδόν οι μισοί δηλαδή, δηλώνουν πως δεν τους ικανοποιεί η συμβολή της Εκκλησίας στην ανακούφιση/υποδοχή των προσφύγων με το 31% να δηλώνουν ικανοποιημένοι.
Και εδώ είναι μεγάλο το ποσοστό, 24% αυτών που απάντησαν πως δεν γνωρίζουν.
Το ενδιαφέρον είναι πως η συνολική εικόνα του Αρχιεπισκόπου στην κοινωνία είναι ιδιαίτερα θετική. Το 67% των ερωτηθέντων έδωσαν θετική ή πολύ θετική γνώμη με μόλις 17% να δηλώνουν αρνητική ή πολύ αρνητική γνώμη.


ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟ… ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Και εδώ φαίνεται πως ο λόγος της Εκκλησίας δεν έχει περάσει σε όλη την κοινωνία. Το 49% των ερωτηθέντων υποστήριξαν πως η διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία θα πρέπει να είναι προαιρετική ενώ το 38% είναι υπέρ του υποχρεωτικού μαθήματος.
 
 
dimoskopisi2
 
dimoskopisi3
 
 
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις