E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΜάρ 26 
 
 

«Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα. Μπορεί να πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος κατά την τελετή των Εγκαινίων του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου Εδέσσης (μετά από 6 χρόνια που ξεκίνησε η Κρίση).
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος βρέθηκε στην Έδεσσα, για να τελέσει τα Εγκαίνια της Κοινωνικής Δομής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κατόπιν Προσκλήσεως του Μητροπολίτου Εδέσσης  κ. Ιωήλ.
Παρέστησαν, επίσης, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας  κ.κ. Θεόκλητος και ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  κ.κ. Ιουστίνος, Πολιτικοί, Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Οργανισμών, Κληρικοί και λαϊκοί από όλη την Πόλη.
Μετά την Ακολουθία του Αγιασμού των Εγκαινίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και αναφέρθηκε στην ιδέα δημιουργίας της κοινωνικής δομής. «Πριν από πέντε χρόνια, όταν ήμουν Συνοδικό Μέλος ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μας κάλεσε και μας πρότεινε να ιδρύσουμε στις Επαρχίες μας Κοινωνικά Ιατρεία και φαρμακεία» εξιστόρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης συμπληρώνοντας πως «συμφωνήσαμε και αρχίσαμε να επεξεργαζόμαστε πώς θα υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Πριν από δύο χρόνια καταφέραμε και εγκαινιάσαμε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στα Γιαννιτσά και σήμερα με τη βοήθεια των πιστών εγκαινιάζουμε το πολυιατρείο στην Έδεσσα».
Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Εδέσσης για την Πρόσκληση και για την ευκαιρία που του έδωσε να βρεθεί σε αυτήν ιστορική Πόλη. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα και στην αξία του έργου και έκανε λόγο για συνεργασία. «Η εποχή μας, καλεί όλους τους Φορείς να συνεργαστούμε» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε πως «σήμερα κυριαρχούν η ανασφάλεια και η φτώχεια και λείπει η αισιοδοξία και το όραμα. Αυτό, όμως, που έγινε εδώ μας προτρέπει να ενωθούμε και να γίνουμε ένα στον αγώνα. Η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησιαστική Κοινότητα χρειάζεται να ενώσουν τα χέρια τους και προπάντων τις καρδιές τους.
Σήμερα βλέπουμε τέτοιες καρδιές. Βλέπουμε τους ανθρώπους που προσπάθησαν, που βοήθησαν για αυτούς που υποφέρουν.
Ο Τοπικός Ιεράρχης, εξάλλου, δεν είναι κλεισμένος στον εαυτό του, απλώνει την καρδιά του και τα χέρια του προς κάθε κατεύθυνση κι αυτό είναι συγκινητικό» είπε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.
Μίλησε, επίσης, για το Φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται καθημερινά από την Αρχιεπισκοπή και τις Τοπικές Εκκλησίες και για την αξία του Εθελοντισμού.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Προσφυγικό ζήτημα λέγοντας πως «οι Πρόσφυγες που ήρθαν και είναι εδώ δεν θα φύγουν εύκολα και εμείς τους αγαπάμε και τους φροντίζουμε αλλά είναι μεγάλο το βάρος.
Δε θα μπορέσει η Πατρίδα μας να το αντέξει.
Εκείνοι που υποσχέθηκαν πολλά, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αυτοί που τους έβγαλαν από τα σπίτια τους.
Δεν έφυγαν οι Πρόσφυγες μόνοι τους.
Τους βομβαρδίσαμε εμείς οι Πολιτισμένοι, γιατί έχουν καλύτερο οικόπεδο από μας.
Τους πιέσαμε, γιατί περιμένουμε να ανακαλύψουμε πολλά στα εσωτερικά της γης.
Τους καταδιώξαμε, διότι τα εδάφη τους έχουν αξία. Και έφυγαν και έρχονται να βρούνε την τύχη τους. Και όσοι τους καταδικάσαμε και τους τιμωρήσαμε τους κλείνουμε τις πόρτες. Τους αφήνουμε απ’ έξω.
Έρχεται, όμως, η ιστορία να δείξει ποιοι έχουν ανθρωπιά και ποιοι απανθρωπιά.
Η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα.
Μπορεί να της πουν ότι είναι φτωχή, αλλά όχι απάνθρωπη.
Αγαπάει και προσφέρει και έτσι θα συνεχίσουμε και έτσι θα προχωρήσουμε».
Το μεσημέρι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά συνοδευόμενος από τον Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  κ.κ. Ιουστίνο.
Στην είσοδο της Ιεράς Μονής τον υποδέχθηκαν ο πνευματικός της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης  π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης και η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη Ξένη Μοναχή με όλη την ιερά Αδελφότητα.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος προσκύνησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο Αρχονταρίκι.
Εκεί ο Μητροπολίτης Εδέσσης καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Εδέσσης, στην οποία υπάγεται πνευματικά το Ιερό Ησυχαστήριο.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του τόνισε ότι ο ευαγγελικός λόγος «Έρχου και ίδε» ανταποκρίνεται άριστα στην πνευματική ατμόσφαιρα του Ιερού Ησυχαστηρίου και ευχήθηκε γόνιμο πνευματικό αγώνα και ευφρόσυνο Πάσχα στην Καθηγουμένη και στην ιερά Αδελφότητα.


ieron_edes1
 
 
ieron_edes2
 
 
ieron_edes4
 
 
ieron_edes5
 
 
ieron_edes6
 
 
ieron_edes7
 
 
ieron_edes8
 
 
ieron_edes9
 
 
ieron_edes10
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις