E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΣεπ 24 
 
862
 
 
Ζωηρή συζήτηση για την εκλογή Ορθοδόξου Συμπροέδρου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην Συνεδρία της Ορθοδόξου πλευράς της Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της Συνεδρίας της Ολομέλειας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Επιτροπής, ο οποίος υιοθετήθηκε το 1980, κάθε πλευρά εκλέγει Συμπρόεδρο από τα Μέλη της.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος εκ των προτέρων απέστειλε επιστολές, όπου Ανακοίνωσε τον διορισμό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού  κ. Ιώβ (Getcha) Μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περγάμου  κ.κ. Ιωάννου Ζηζιούλα.
Όμως η πρόταση εκλογής του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιώβ ως Συμπροέδρου της Επιτροπής δεν έτυχε υποστηρίξεως της πλειοψηφίας των Ορθοδόξων Μελών της.
Η πιθανή αιτία ήταν μια διφορούμενη φήμη του Αγίου Τελμησσού, ο οποίος επαύθη από τη θέση του Διευθυντή της Αρχιεπισκοπής των ἐν τῃ Δυτική Ευρώπῃ Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως λόγῳ σκληρής συγκρούσεως μεταξύ του και των κληρικών, του Συμβουλίου Αρχιεπισκοπής καθώς και του γνωστού πανορθοδόξως Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος  κ. Ιώβ ποτέ δεν ήταν μέτοχος του διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.
Γι’αυτό η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Μελών της Επιτροπής πρότεινε να εκλεγεί Συμπρόεδρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων.
Υπέρ του Αρχιεπισκόπου  κ. Ιώβ μίλησαν μόνο οι Εκπρόσωποι των Εκκλησιών Ρουμανίας και Πολωνίας.
Λόγῳ αδιεξόδου αποφασίσθηκε να διακοπεί η Συνεδρία για μία ώρα προκειμένου να ζητηθεί από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη να αλλάξει την απόφασή του, αλλά ο τελευταίος επέμεινε στην απόφασή του, επικαλούμενος ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεννάδιος δεν είναι Μέλος της Επιτροπής από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά είναι Γραμματέας της, ενώ Μέλη της Επιτροπής είναι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας  κ. Κάλλιστος και ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιώβ, από τους οποίους και πρέπει να γίνει επιλογή.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Κάλλιστος προέβη σε οικειοθελή απόσυρση επικαλούμενος την ηλικία και την υγεία του.
Ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιώβ ανακοίνωσε στα Μέλη της Επιτροπής την ομιλία του με τον Παναγιώττο Οικουμενικό Πατριάρχη.
Ως αποτέλεσμα μη έχοντας άλλη επιλογή τα Μέλη της Επιτροπής τον επικύρωσαν ως Συμπρόεδρο.
Ωστόσο ορισμένοι εκ των ομιλητών τόνισαν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκ των πραγμάτων περιφρόνησε τη βούληση των Ορθοδόξων Μελών της Επιτροπής.
το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις