E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΟκτ 23
Δημοσιεύτηκε από στις ως Ελλάδα 
apostoli-3
  
Συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και φέτος το πρόγραμμα «Η Εκκλησία στο Σπίτι», το οποίο αφορά τη διανομή δεμάτων τροφίμων σε μηνιαία βάση σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 Ευρώ.
Από σήμερα σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών θα γίνεται η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή των δικαιολογητικών.
Στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Ρουφ, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου π. Συμεών Βολιώτη, του Γενικού Διευθυντή του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Βασιλείου Χαβάτζα και του Γενικού Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, οι ιερείς των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ι. Αρχιεπισκοπής, ενημερώθηκαν για τις λεπτομέρειες του προγράμματος και παρέλαβαν πλήρη φάκελο οδηγιών.
Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά κατοίκους Ενοριών που υπάγονται στην Περιφέρεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Ενορία της κατοικίας τους, το αργότερο έως 11 Νοεμβρίου 2016.
Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης, οι ακόλουθοι παράγοντες:

1. Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Α) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο, 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ συν 1.500 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο φετινό εκκαθαριστικό φορολογίας 2015
Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε:
Β) Μονογονεϊκές Οικογένειες
Γ) Μισθωτούς/συνταξιούχους
Δ) Οικογένειες με περισσότερα προστατευόμενα μέλη
Ε) Οικογένειες με περισσότερα άνεργα μέλη
Ζ) Οικογένειες με ανάπηρα μέλη

2. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

Α. Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Ενορία),
Β. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (για όλους) & Άδεια Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς Τρίτων Χωρών)
Γ. Φετινό Εκκαθαριστικό Φορολογίας Φορολογικού έτους 2015 (για όλους)
Δ. Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη (για όλους)
Ε. Πρόσφατη ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας
ΣΤ΄ Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω)

* Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά θα βρείτε στην αίτηση που χορηγείται από την Ενορία σας
• Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην Ενορία που ανήκει ο ενδιαφερόμενος
• Ο κάθε Ναός θα ανακοινώσει τις ημέρες και ώρες που θα διαθέτει τα έντυπα των αιτήσεων και θα παραλαμβάνει τις συμπληρωμένες αιτήσεις και δικαιολογητικά.

Οι Ενορίες δεν θα παραλαμβάνουν αιτήσεις χωρίς όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Ο Πρωτοσύγκελλος π. Συμεών Βολιώτης στην εισαγωγική του ομιλία παρουσίασε τους βασικούς άξονες του κοινωνικοπρονοιακού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την περίοδο 2016-2017 και έδωσε οδηγίες στους ιερείς – προέδρους των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων.
Μετέφερε προς τους ιερείς τις κατευθύνσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις πολύπλευρες δράσεις της «Αποστολής» στην ενίσχυση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Τέλος, ως Αντιπρόεδρος του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κάλεσε τους ιερείς και τα συμβούλια των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2016 να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις και δικαιολογητικά για το πρόγραμμα σίτισης της «Αποστολής» και του IOCC.
Ο Γενικός Διευθυντής της « Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε ότι: «η επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στη συνέπεια και υπευθυνότητα της κάθε ενορίας σε συνεργασία με την «Αποστολή» με γνώμονα τον προσδιορισμό των αναγκών των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Η ανάγκη και η ανακούφιση της Ελληνικής οικογένειας είναι επιτακτική προτεραιότητα και πρέπει να αντιμετωπίζεται με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Αυτήν αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε με ένστερνο ζήλο και αγάπη».
Πρόσθεσε ακόμη ότι λόγω των αυξανόμενων αναγκών η «Αποστολή» μοιράζει κάθε μήνα περισσότερα από 10.000 δέματα τροφίμων.

apostoli-1
 
 
apostoli-2
 
 
apostoli-4
 
 
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις