E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΝοέ 28 
iero gaibro kalant121
 
 Το πνεύμα και το στίγμα του πως θα κινηθούν οι σχέσεις του νέου υπουργού Παιδείας με την Εκκλησία έχει αρχίσει να διαφαίνεται.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ.κ. Ιερώνυμος δέχτηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών την επίσκεψη του νέου υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα είναι ιδιαίτερα καλό και οι συνθήκες που έχουν ήδη διαμορφωθεί σηματοδοτούν μία νέα περίοδο ανάμεσα στην Εκκλησία και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ενδεικτική του θετικού κλίματος που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι και η επιστολή του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων κ.  Γεώργιου Καλαντζή που φέρνει στη δημοσιότητα.
Στην επιστολή του ο κ. Καλαντζής, με εντολή και έγκριση προφανώς του νέου υπουργού Παιδείας, οριοθετεί το πώς βλέπει το Υπουργείο Παιδείας τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα οποία "δεν πρέπει να θεωρούνται Κρατικά Νομικά Πρόσωπα".
"Τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα δεν εμπίπτουν στον κύκλο δράσης της Δημόσιας Διοίκησης, δεν ασκούν κρατική Εξουσία και δεν ασκείται εποπτεία επί των Οργάνων τους, αφού προέχει ο Θρησκευτικός χαρακτήρας αυτών" επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Καλαντζής.
Ως εκ τούτου, "το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν έχει τη δυνατότητα Άσκησης Διοικητικής εποπτείας στα εν λόγω Νομικά Πρόσωπα σε Θέματα Εσωτερικής Λειτουργίας τους", διευκρινίζοντας ότι αντίστοιχο καθεστώς ισχύει και για τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος, που και αυτές απολαμβάνουν την προστασία της απόδοσης Νομικής Προσωπικότητας Δημοσίου Δικαίου, χωρίς φυσικά να καθίστανται Δημόσιες Υπηρεσίες ή υποκείμενες στις Διατάξεις περί Δημοσίου Τομέα.
Στην επιστολή υπογραμμίζεται και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Αρμόδια για την επικοινωνία του Υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία είναι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων δια της Διεύθυνσης Θρησκευτικής Διοίκησης, η οποία "έχει την ευθύνη της Εξέτασης του περιεχομένου και της Διακρίβωσης, εάν όντως τα έγγραφα αυτά καταλαμβάνουν και τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα".
Με λίγα λόγια η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων θα είναι η μόνη αρμόδια να μεταφέρει στο νέο υπουργό τα ζητήματα που αφορούν τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, χωρίς την εμπλοκή άλλων Διευθύνσεων του Υπουργείου, "ώστε να αποφεύγονται περιττές τριβές και παρανοήσεις".

 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

 
 

 
 

το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις