E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Δεκ 9 
Θρησκευτικών

 
 Συνήλθε η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερωνύμου. 

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατά την Συνεδρία τα κάτωθι:


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υλοποιώντας την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μελέτησε όλα τα κείμενα, που υπεβλήθησαν και αφορούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο και θα εκδώσει Ανακοινωθέν προς Ενημέρωση του Ιερού Κλήρου και του λαού για τις Αποφάσεις της Συνόδου.
Επίσης έλαβε γνώση της Γνωμοδοτήσεως του Ειδικού Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Συνόδου  κ. Θεόδωρου  Παπαγεωργίου για το ψηφισθέν Νομοσχέδιο: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της Αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ για τη διαμόρφωση γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και της Οδηγίας 2014/54/ΕΕ περί μέτρων που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων».
Σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση, το Νομοσχέδιο ενσωματώνει Ευρωπαϊκές οδηγίες για την ίση μεταχείριση εργαζομένων, αναφέρεται δηλαδή στο χώρο της απασχολήσεως και της εργασίας και επιχειρεί να αυξήσει το επίπεδο προστασίας της Αρχής της ίσης μεταχειρίσεως των εργαζομένων εν σχέσει με τον ήδη ισχύοντα νόμο 3304/2005.
Η Εκκλησία της Ελλάδος, τόσο ως προς τις σχέσεις της με τρίτους όσο και με το προσωπικό της, και ειδικά στον τομέα της απασχολήσεως και εργασίας, δεν επηρεάζεται από το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο ως προς την τήρηση των Αρχών της. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε να ενημερώσει τους Εκκλησιαστικούς Φορείς για το ως άνω Νομοσχέδιο δια ειδικού Εγκυκλίου Σημειώματος.
Ακολούθως αποφάσισε, κατόπιν της αρνήσεως των Διακόνων και Μοναχών  π. Νικοδήμου Ανταλοπούλου,  π. Τιμοθέου Σμπούκη και  π. Ιουστίνου Καρανικόλα να αναλάβουν καθήκοντα ως Μέλη της Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σκάλας Ναυπάκτου, να επανεπιβάλει σε αυτούς το Επιτίμιο της Ακοινωνησίας.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε επίσης με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Αρχιγραμματείας, επί των Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων, επί του Μοναχικού Βίου, επί των Αιρέσεων, επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, Πολιτιστικής Ταυτότητος, επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις