E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΑπρ 26 
 
Η ζωή στο Κυριακό της Σκήτης ήταν ευχάριστη για τον Κυριάκο… Έπιασε κουβέντα με τον Σεβαστό Γέροντα πατέρα Κύριλλο για Πνευματικά ζητήματα και ως η ελαφρός η δίψασα επί τάς πηγάς των υδάτων δεν χόρταινε να ακούει Πνευματικές Νουθεσίες.
Μόλις τελείωσε η Πανήγυρης έφτασαν και οι πατέρες από την μικρά Αγία Άννα. Ο Κυριάκος αναπαύθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κυριακό και με τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Αμέσως ήθελε να γίνει Μοναχός.
Ενθουσιάστηκε… έψαλε… προσευχόταν και ζούσε την ουρανίου πολιτεία από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Περιβόλι της Παναγίας μας.
Όμως ο Γέροντας π. Κύριλλος του υπέδειξε και σύστησε τον Προηγούμενο π. Παύλο από την Καλύβη του ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου.
Η αντίδραση του νεαρού Κυριάκου ήταν έντονη.
Δεν ήθελε να αποχωριστεί τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Ο Γέροντας του εξήγησε ότι είναι θέλημα Θεού να πάει να κοινοβιάσει στον Προηγούμενο Γέροντα π. Παύλο.
Αμέσως συνέλαβε το νόημα της υπακοής και πήγε από την επόμενη ημέρα μαζί με τον π. Αναστάσιο, τον Πνευματικό του, στην καλύβη στην οποία και τελείωσε σήμερα ΕΝ υπακοή, ηρεμία, χριστιανά τέλη και σημεία θεϊκής παρουσίας.
Ήταν καλός Υποτακτικός του Γέροντος του, της Παναγίας και της Αγίας Άννης.
Μάλιστα έκανε τυφλή υπακοή και ενέπαυσε τον Γέροντα του πάρα πολύ.
Σε όλες τις Πανηγυρικές Αγρυπνίες Μοναστηριών, Σκητών, Καλυβίων που πήγαινε φρόντιζε το καλύτερο να το μεταφέρει και να το προσφέρει στον Γέροντα του π. Παύλο. Στο Κυριακό της Αγίας Άννης, έδωσε την ψυχή του.
Διακονούσε ακούραστα με φόβο θεού, αγάπη και καρτερία.
Πάρα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την παρουσία του π. Σεραφείμ σε όλη την διάρκεια της ζωής του, εδώ στο Ιερό Βήμα του Άθωνα. Έδωσε τα νιάτα του και τις μάχες του για την αγάπη του Χριστού!!!! 
Αιώνια του η μνήμη, καλό παράδεισο να έχει και ας φροντίζει για όλους μας από τον παράδεισο.
Εν ειρήνη ο Γέρων π. Σεραφείμ Αγιαννανίτης, Γέροντας της Καλύβης του Αγίου Σεραφείμ της Ιεράς Σκήτεως Αγίας Θεοπρομήτωρος Άννης.
Οπως έγινε γνωστό από την Αδελφότητα των Αναναίων, η κηδεία του έγινε στο Κυριακό της Σκήτης και όλοι μας γίναμε μάρτυρες ενός θαυμαστού γεγονότος το οποίο και προδίδει την παρρησία του π. Σεραφείμ στον ουρανό.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιεράς Νεκρώσιμης Ακολουθίας ο κεντρικός πολυέλαιος του Κυριακού κουνιόταν κυκλικώς με αμείωτο και σταθερό ρυθμό.
Ουρανός και γή, Αναστάσιμα πανηγύριζαν.
Ο π. Σεραφείμ κατά κόσμον Κυριάκος Καζάκης γεννήθηκε στην Πόλη της Ξάνθης.
Στην Σκήτη της Αγίας Άννης τον έφερε ο π. Αναστάσιος που ήταν και Πνευματικός του. Του άρεσε ο Μοναχισμός από μικρό παιδί και με επιμονή και συχνές αιτήσεις στην Παναγία μας τον Ιούλιο του 1977 ήρθε η μεγάλη στιγμή.
Ο π. Αναστάσιος παραλαμβάνει τον νεαρό Κυριάκο και ξεκινάνε για το Άγιον Όρος. Τελικός και μοναδικός προορισμός η Αγία Άννα.
Δίκαιος τότε ήταν ο Γέροντας π. Κύριλλος ο Β´ των Αναναίων εκ της Ιστορικής Καλύβης της Παγκόσμιου Υψώσεως του Τιμίου Και Ζωοποιού Σταυρού.
Τους υποδέχτηκε και πήγαν να ξεκουραστούν.
Κατά θεία σύμπτωση εκείνη την ημέρα ήταν και η Μητροπολιτική Πανήγυρης της ερήμου!!!
Των οσίων και θεοφόρων Πατέρων Διονυσίου του Ρήτορος και Μητροφάνους του Πνευματικού. 
Ο μετέπειτα Γέροντάς του Μακαριστού π. Σεραφείμ από ανθρώπινο πόνο και καθημερινή δυσκολία είχε κάποιους λογισμούς και παρακάλεσε μετά δακρύων τους Οσίους πατέρες που εόρταζαν να κάνουν κάτι και για αυτόν…. Να στείλουν έναν υποτακτικό.
Η ζωή στο Κυριακό της Σκήτης ήταν ευχάριστη για τον Κυριάκο… 
Έπιασε κουβέντα με τον Σεβαστό Γέροντα π. Κύριλλο για πνευματικά ζητήματα και ως η ελαφρός η δίψασα επί τάς πηγάς των υδάτων δεν χόρταινε να ακούει Πνευματικές Νουθεσίες.
Μόλις τελείωσε η Πανήγυρις έφτασαν και οι πατέρες από την Μικρά Αγία Άννα. 
Ο Κυριάκος αναπαύθηκε από την πρώτη στιγμή στο Κυριακό και με τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Αμέσως ήθελε να γίνει Μοναχός.
Ενθουσιάστηκε… έψαλε… προσευχόταν και ζούσε την ουρανίου πολιτεία από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο Περιβόλι της Παναγίας μας. 
Όμως ο Γέροντας π. Κύριλλος του υπέδειξε και σύστησε τον Προηγούμενο Παύλο από την καλύβη του ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου. 
Η αντίδραση του νεαρού Κυριάκου ήταν έντονη. Δεν ήθελε να αποχωριστεί τον Γέροντα π. Κύριλλο.
Ο Γέροντας του εξήγησε ότι είναι θέλημα Θεού να πάει να κοινοβιάσει στον Προηγούμενο Γέροντα π. Παύλο.
Αμέσως συνέλαβε το νόημα της υπακοής και πήγε από την επόμενη ημέρα μαζί με τον π. Αναστάσιο, τον Πνευματικό του, στην καλύβη στην οποία και τελείωσε σήμερα εν υπακοή, ηρεμία, χριστιανά τέλη και σημεία θεϊκής παρουσίας.
Ήταν καλός Υποτακτικός του Γέροντος του, της Παναγίας και της Αγίας Άννης.
Μάλιστα έκανε τυφλή υπακοή και ανάπαυσε τον Γέροντα του πάρα πολύ.
Σε όλες τις Πανηγυρικές Αγρυπνίες Μοναστηριών, Σκητών, Καλυβίων που πήγαινε, φρόντιζε το καλύτερο να το μεταφέρει και να το προσφέρει στον Γέροντα του π. Παύλο. 
Στο Κυριακό της Αγίας Άννης, έδωσε την ψυχή του.
Διακονούσε ακούραστα με φόβο θεού, αγάπη και καρτερία.
Πάρα πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για την παρουσία του π. Σεραφείμ σε όλη την διάρκεια της ζωής του, εδώ στο Ιερό Βήμα του Άθωνα.
Έδωσε τα νιάτα του και τις μάχες του για την αγάπη του Χριστού!!!!
Αιώνια του η μνήμη, καλό παράδεισο να έχει και ας φροντίζει για όλους μας από τον παράδεισο.
 
 
 
 


ΣΧΌΛΙΑ


[ καταχωρήθηκε από kiriakos , 27.04.17 17:53 ]

tin efxitou na exoume kalo paradiso

απάντηση


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις