E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μάι 5
Δημοσιεύτηκε από στις ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
BlueTooth-02-Bluetooth Bluetooth
 
Η εισαγωγή του Bluetooth στην τεχνολογία ήρθε ως μια επανάσταση, η οποία όχι μόνο βελτίωσε τη χρησιμότητα των κινητών τηλεφώνων, αλλά έκανε την κοινή χρήση αρχείων ευκολότερα ελεγχόμενη.
Έδωσε ένα νέο νόημα στον κόσμο της ασύρματης επικοινωνίας.
 
Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς το Bluetooth πήρε το όνομά του;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ την προέλευση του όρου "Bluetooth”;
 
Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από αυτό.
Το 1996, μια σειρά από εταιρείες – η Intel, η Ericsson, η Nokia και αργότερα η IBM – έψαχναν τον τρόπο να τυποποιήσουν μια τεχνολογία ραδιοζεύξης μικρής εμβέλειας. Κάθε εταιρεία είχε αναπτύξει τη δική της τεχνολογία, αλλά όλα τα ονόματα που σκέφτονταν ήταν χάλια. Και τότε ένας Σκανδιναβός βασιλιάς του Μεσαίωνα έδωσε τη λύση!
Ο βασιλιάς Harald Gormsson είναι διάσημος για την διακυβέρνηση της Δανίας και στη συνέχεια και της Νορβηγίας μεταξύ 940 και 986, καθώς και την ένωση της Σκανδιναβίας. Όπως πολλοί ηγεμόνες του Μεσαίωνα, είχε επίσης ένα ψευδώνυμο: Blatonn στα Νορβηγικά ή Blatand στη δανική γλώσσα. Αυτό σημαίνει Bluetooth. Η ακριβής προέλευση του ψευδώνυμου είναι προς συζήτηση, αλλά πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο βασιλιάς Harald ονομαζόταν Bluetooth επειδή είχε ένα εμφανές χαλασμένο δόντι που φαινόταν μαύρο και μπλε!
Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, το πεδίο της ασύρματης επικοινωνίας χρειαζόταν κάποια συνένωση. Πολλές εταιρείες είχαν αναπτύξει ανταγωνιστικά, μη συμβατά πρότυπα, κάτι το οποίο δυσκόλευε την ανάπτυξη της ασύρματης επικοινωνίας. Όταν όμως ο μηχανικός της Intel Jim Kardach ανέλαβε το ρόλο του μεσολαβητή ώστε να ενώσει τις διάφορες εταιρείες για την ανάπτυξη ενός προτύπου συνδεσιμότητας χαμηλής ισχύος και μικρής εμβέλειας. Ο μηχανικός της Ericsson Sven Mattisson ήταν επίσης στο πλευρό του.
Έχοντας μια συνομιλία σχετικά με την ιστορία, o Mattisson είπε στον Kardach ότι είχε μόλις διαβάσει ένα βιβλίο σχετικά με τα ταξίδια των Δανών πολεμιστῶν υπό τη βασιλεία του βασιλιά Harald "Bluetooth” Gormsson. Αργότερα, ο Kardach διάβασε το The Vikings του Gwyn Jones, που χαρακτήρισε τον Harald ως ένα ιδανικό σύμβολο για την συνένωση.
Το "Bluetooth” προοριζόταν αρχικά να είναι απλά μια κωδική ονομασία για την τεχνολογία. Τελικά όμως κατέληξε να γίνει το επίσημο όνομα του προτύπου.το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις