E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιού 4 
Το «θερμό» επεισόδιο μεταξύ του οικείου Μητροπολίτου Μυτιλήνης,  κ.κ. Ιακώβου, με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατά την τελευταία Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Φιλανθρωπικών του Πλωμαρίου, δεν εκτονώνεται.
Αντίθετα η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους (και) για τη διαχείριση των Φιλανθρωπικών και παραπέμπει στο διαχρονικό ζήτημα των σχέσεων της Εκκλησίας και του Κράτους, οδηγείται στα άκρα.
Με τον Μητροπολίτη να Ανακοινώνει Διεξαγωγή Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με σκοπό την Εκλογή νέων Μελών στο Συμβούλιο των ΦΙΠ, τοιχοκολλώντας την σχετική Πρόσκληση έξω από τα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου. 
Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε νέα έκρηξη στους Εκπροσώπους του Δήμου στο Συμβούλιο των ΦΙΠ, με τον Αντιδήμαρχο Πλωμαρίου να χαρακτηρίζει «Πραξικοπηματική» την παρέμβαση αυτή του Μητροπολίτου, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ήδη κινείται Νομικά κατά της Καταχρηστικής λειτουργίας των Εκπροσώπων της Εκκλησίας.
Στο ρεπορτάζ, καταγράψαμε σε τελευταία επεισοδιακή Συνεδρίαση των ΦΙΠ, κατά την οποία η πλευρά του Μητροπολίτου Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Περιοχής, αποχώρησε επεισοδιακά. Επιμένοντας να προτάσσει ως μείζον ζήτημα την εξασφάλιση ενός κλειδιού των Γραφείων για τον Αρχιερατικό Επίτροπο, αφήνοντας σε εκκρεμότητα όλες τις ζωτικής σημασίας να διεκπεραιωθούν, οικονομικής φύσης Αποφάσεις. Με αποτέλεσμα τις γνωστές προσαυξήσεις στον φόρο εισοδήματος, τα χωράφια που είναι στην κυριότητα των ΦΙΠ να μένουν ανεκμετάλλευτα, να μην πληρώνεται ούτε ο ΟΤΕ και να δημιουργούνται γενικότερα άνευ λόγου οφειλές προς το Δημόσιο. Χώρια ότι και ο βασικός ως προς τον Καταστατικό σκοπό των ΦΙΠ, δεν εκτελείται και μάλιστα σε μία Περίοδο που υπάρχει μεγαλύτερη ίσως ανάγκη από ποτέ.

Επίδειξη δύναμης

Το αδιέξοδο όμως που προέκυψε για μία ακόμη φορά και παρά την (φαινομενικά) καλή διάθεση των Μελών του Συμβουλίου (δύο Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και τρεις Εκλεγμένοι Εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Κοινωνίας) να καταφέρουν να έρθουν σε μία συνεννόηση, συνεδριάζοντας μετά από έξι μήνες (σ.σ. στο παρελθόν πέρασαν έως και χρόνια για να γίνει Συνεδρίαση), είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι αρχικά εκτιμήθηκε. Καθώς η πλευρά της Εκκλησίας, δείχνει διατεθειμένη να πάει στα άκρα την όλη υπόθεση και με μία Απόφαση που θυμίζει έντονα τα… οθωμανικά της κατάλοιπα, κάνει επίδειξη δύναμης.Τοιχοκολλώντας την Προκήρυξη Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με θέμα την Εκλογή νέων Μελών στο Συμβούλιο των ΦΙΠ! Η αναγκαία επισήμανση βέβαια που πρέπει να γίνει για αυτήν την πρόθεση του Μητροπολίτου Μυτιλήνης (σ.σ. εκείνος υπογράφει την Σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης), είναι ότι η θητεία του Συμβουλίου, είναι τριετής. Και ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, που σημαίνει πως το παρόν Συμβούλιο έχει ακόμα επτά μήνες… θητείας μπροστά του!

Αρμενάκας: «Πάμε στην ΑΔΑ και… βλέπουμε…»

Ποια είναι όμως η αντίδραση των Εκλεγμένων Μελών του Συμβουλίου των ΦΙΠ (σ.σ. ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης είναι ισόβιος Πρόεδρος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος αντιστοίχως ισόβιο Μέλος); Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, μιλώντας στο «Ε» για το θέμα, χωρίς περιστροφές, χαρακτήρισε «Πραξικοπηματική» την ενέργεια αυτή του Μητροπολίτου και προανήγγειλε πια την Προσφυγή του δια της Νομικής οδού, για να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο: 
«Είναι προφανές πλέον πως η πλευρά της Εκκλησίας δεν θέλει να συνεργαστεί και επιμένει να θέλει να ελέγξει τα ΦΙΠ με κάθε τρόπο. Με θλίψη, γιατί σέβομαι την Εκκλησία, διαπιστώνω ότι τα επιχειρήματά τους είναι ανύπαρκτα και πως πλέον επιχειρούν να αποπέμψουν με κάθε τρόπο τα Νόμιμα και Εκλεγμένα να μην το ξεχνάμε Μέλη του Συμβουλίου. Η Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση είναι μία Πραξικοπηματική ενέργεια και δεν μπορούμε πια να μένουμε απαθείς. Καταρχήν θα προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμενάκας, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την (το λιγότερο) προβληματική σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας στο Πλωμάρι.
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις