E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιού 23 
 
Μέσω του Προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων Νησιών της Χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων Περιοχών της Ελλάδος, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 
 
Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφορά περισσότερα από 14,5 χιλιάδες νοικοκυριά στους Δήμους, μεταξύ άλλων:
 
 
Λειψών, Γαύδου, Χάλκης, Αγαθονησίου, Τήλου, Αγίου Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρών, Μεγίστης, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου, κ.ά.
 
 
Ο Νίκος Παππάς δήλωσε σχετικά:
 
 
«Με την παροχή της δυνατότητας δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους Νησιώτες μας, κάνουμε πράξη αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο από την πρώτη στιγμή. Να φέρουμε, δηλαδή, ''το Αύριο, Σήμερα, για όλους''.
Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού των κατοίκων απομακρυσμένων Περιοχών, προστίθεται στην προσπάθειά μας για τηλεοπτική κάλυψη όλων των ''λευκών Περιοχών'' της χώρας και υλοποιεί τη δέσμευση του Πρωθυπουργού από τη Νίσυρο για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης, που βιώνουν τα Νησιά μας λοιπές απομακρυσμένες Περιοχές».
 
 
Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε:
 
 
«Η συγκεκριμένη παρέμβαση για την υποστήριξη της ευρυζωνικής σύνδεσης στα απομακρυσμένα Νησιά, αποτελεί συνέχεια των πολύπλευρων δράσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με επίκεντρο τα Νησιά μας και τους κατοίκους τους. Στο ίδιο πλαίσιο, το Υπουργείο Εσωτερικών, με διάταξη στο Νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προβλέπει την απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων από τον λογαριασμό ''Φόρος ζύθου υπέρ Δήμων και Κοινοτήτων'' σε μικρούς Νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους. Αυτό θα ενεργοποιήσει την έκτακτη ενίσχυση 85 Δήμων με 20 εκατομμύρια ευρώ εντός του 2017.
Προηγήθηκε η Έγκριση 82 Προσλήψεων Επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς Νησιωτικούς Δήμους και στις Περιφέρειες του Αιγαίου.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, συστηματικά και μεθοδευμένα, να διορθώνουμε τα χρόνια προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των Κατοίκων των Νησιών μας».
 

Σχετική με τη δράση, δήλωση έκανε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος ανέφερε:
 
 
«Σε συνέχεια της δράσης, που ήδη υλοποιείται με επιτυχία, για την Παροχή δωρεάν δορυφορικής τηλεόρασης στα μικρά και απομακρυσμένα Νησιά της Χώρας μας, η Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας την προτεραιότητα που έχει θέσει για την αλλαγή των καθημερινών συνθηκών ζωής των Νησιωτών, προχωρά στην εγκατάσταση δωρεάν εξοπλισμού και σύνδεσης στο διαδίκτυο για τα Νησιωτικά νοικοκυριά.
Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της Νησιωτικότητας, μέσω της Παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες των δικαιούχων Πολιτών και μέσω της εξοικείωσής τους με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές.
Για πρώτη φορά, ενισχύεται η ευκαιρία των Νησιών για Πρόσβαση στην επικοινωνία και την ενημέρωση». 
 

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε:
 
 
«Με την παρούσα δράση επιτυγχάνουμε τη διάδοση της χρήσης του διαδικτύου στις απομακρυσμένες Περιοχές, τη σημαντική αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στην Ελληνική Επικράτεια και την ταχεία εξοικείωση των δικαιούχων Πολιτών με τις σύγχρονες υπηρεσίες και εφαρμογές.
Διαρκής μας στόχευση η ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα Εποχή.
Θα το πετύχουμε σύντομα».
Πηγή:  ΑΠΕ

 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις