E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Αύγ 6
Δημοσιεύτηκε από στις ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της Στρατηγικής του για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Υπηρεσιών στην Πόλη συνεχίζει να πρωτοπορεί, εγκαθιστώντας σταδιακά Δωρεάν Ασύρματο Δίκτυο σε ολόκληρη την Πόλη!
Η πρώτη φάση Εγκατάστασης Ευρωζωνικών Υποδομών Υψηλών Ταχυτήτων για την Παροχή Δωρεάν Πρόσβασης στο διαδίκτυο ολοκληρώθηκε και έτσι πλέον παρέχεται Δωρεάν Wi-Fi για τους Δημότες και Επισκέπτες του Δήμου σε δέκα Περιοχές (ζώνες Ευρωζωνικής κάλυψης) και μέσω 37 σημείων Ασύρματης Πρόσβασης, όπου καθένας μπορεί να συνδεθεί ελεύθερα με το κινητό του τηλέφωνο, τον φορητό υπολογιστή ή το τάμπλετ του. Ένα εκτεταμένο Δίκτυο Δωρεάν Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο διατίθεται σε Κοινόχρηστους Χώρους, Δημόσια Κτίρια, Πάρκα, Πλατείες, Παιδικές Χαρές, Κεντρικούς Εμπορικούς δρόμους και αλλού, για την Εξυπηρέτηση των Κατοίκων, των Επισκεπτών και φυσικά των Τουριστών.
Η σύνδεση Δημοτικών Κτιρίων και Υπαίθριων Χώρων στους οποίους έχει Πρόσβαση το ευρύ κοινό, με υψηλές ταχύτητες, δίνει τη δυνατότητα στους Πολίτες ιδίως δε σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν Πρόσβαση στο Διαδίκτυο να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της Συνδεσιμότητας επόμενης Γενιάς ενόσω βρίσκονται σε κίνηση και σε Χώρους όπου η δυνατότητα Σύνδεσης έχει ουσιαστική σημασία. 
Παράλληλα με την Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Δικτύου Υψηλών Ταχυτήτων του, ο Δήμος Γλυφάδας διαθέτει πλέον ένα αξιόπιστο Δίκτυο Ευρωζωνικών Υποδομών, το οποίο αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την Ανάπτυξη Υπηρεσιών και Εφαρμογών «Ευφυών Πόλεων» (Smart Cities Infrastructure) προς τους Δημότες.
Με τον τρόπο αυτό η Δημοτική Αρχή υλοποιεί έναν από τους βασικούς πυλώνες Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ενιαία Αγορά (Digital Single Market), που αφορά στη Συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο για Πολίτες και Επιχειρήσεις. 
 
Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του Δικτύου επελέγησαν οι ακόλουθες Περιοχές:
 
 • Ζώνη 1 : Δημαρχείο και περιβάλλων χώρος
• Ζώνη 2 : Γυμναστήριο ΔΑΚ – Κλειστό Κολυμβητήριο
• Ζώνη 3 : Πλατεία Εσπερίδων
• Ζώνη 4 : Λαμπράκη & Μεταξά
• Ζώνη 5 : Πλατεία Μακεδονίας (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 6 : Πλατεία Αγίου Τρύφωνα (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 7 : Πλατεία Καραϊσκάκη (Άνω Γλυφάδα)
• Ζώνη 8 : 2η Μαρίνα Γλυφάδας
• Ζώνη 9 : 3η Μαρίνα Γλυφάδας
• Ζώνη 10 : Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου Με δεδομένο τον αναμενόμενα υψηλό αριθμό δυνητικών χρηστών, ιδίως τους Καλοκαιρινούς μήνες, σχεδιάζεται η εξυπηρέτηση του Δικτύου από μεγαλύτερης χωρητικότητας συνδέσεις και φυσικά ήδη προχωρά η επέκταση των δημοτικών hot spots.
Έτσι θα παρέχεται η δυνατότητα απρόσκοπτης σύνδεσης σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών, ιδίως σε σημεία ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος και μεγάλου όγκου Επισκεπτών.
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις