E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Αύγ 19
Δημοσιεύτηκε από στις ως Επικαιρότητα 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αγία Σοφία
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλύπτει μέσω της Έκθεσης του για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες ότι ασκήθηκαν επανειλημμένως πιέσεις για σεβασμό της Αγίας Σοφίας και για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Όμως είναι φανερό ότι η Τουρκική Κυβέρνηση αγνόησε εντελώς τους Αμερικανούς αφού η Σχολή συνεχίζει να είναι κλειστή, ενώ η Αγία Σοφία έχει βεβηλωθεί από τους Ισλαμιστές.
 
 
Σύμφωνα με την Έκθεση:
 
 
«Η Τουρκική Κυβέρνηση συνέχισε να μην Αναγνωρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Ηγέτη των 300 εκατομμυρίων Ορθόδοξων Χριστιανών στον κόσμο, επιμένοντας στη θέση της ότι δεν υπήρχε καμία Νομική υποχρέωση (για να το πράξει).
Η θέση της Κυβερνήσεως παρέμεινε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν ήταν «οικουμενικός», αλλά μόνο ο Θρησκευτικός Ηγέτης του πληθυσμού της Ελληνορθοδόξου Μειονότητος της Χώρας».
 
 
Η Έκθεση αναφέρει ότι:
 
 
«Η Τουρκική Κυβέρνηση συνέχισε να επιτρέπει μόνο στους Τούρκους πολίτες να ψηφίζουν στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου ή να Εκλέγονται Πατριάρχες, αλλά συνέχισε την Πρακτική της να παραχωρεί την υπηκοότητα σε ορισμένους Μητροπολίτες των Ελλήνων Ορθοδόξων υπό όρους μιας λύσης που επικράτησε το 2011 για τη Διεύρυνση του συνόλου των υποψηφίων για την Ανάδειξη του επόμενου Πατριάρχου».

Η Αμερικανική Έκθεση σημειώνει επίσης:
 
 
«Ο Κυβερνήτης της Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος Εκπροσωπεί την Κυβέρνηση, εξακολούθησε να υποστηρίζει ότι οι Ηγέτες του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας και των Εβραϊκών Κοινοτήτων πρέπει να είναι Τούρκοι Πολίτες, αν και ομολόγοι τους από το Εξωτερικό είχαν αναλάβει άτυπες ηγετικές θέσεις σε ορισμένες περιπτώσεις».
«Ο Αμερικανός Πρέσβης και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει η Έκθεση, «έθεσαν το θέμα της Ιστορικής σημασίας της Αγίας Σοφίας και της εξαιρετικής σημασίας, ως Συμβόλου Ειρηνικής συνύπαρξης και ουσιαστικού Διαλόγου μεταξύ Θρησκειών, στις συναντήσεις τους με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους».
 
 
Η Έκθεση τονίζει ότι:
 
 
«Σε συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε Κυβερνητικούς Αξιωματούχους της Τουρκίας να ανοίξουν εκ νέου την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 
Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ, σε συναντήσεις με Κυβερνητικούς Αξιωματούχους, επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με αυτό το ζήτημα».
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις