E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΑύγ 30
Δημοσιεύτηκε από στις ως Αφιερώσεις 
Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτρου Ρηγάτου Δικηγόρου Παρ’Aρείω Πάγω, Νομικού Συμβούλου Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών
   
Του κ. Πέτρου Ρηγάτου Δικηγόρου Παρ’ Aρείω Πάγω, Νομικού Συμβούλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών 
   
Ο Άγιος Κοσμάς αγαπούσε όλη την ανθρωπότητα, αλλά μέσα στην αγία ψυχή του, ο Θεός είχε ανάψει δύο μεγάλες ουρανομήκεις φλόγες που τον καθοδηγούσαν στην ζωή του.
Ο Πατρο- Κοσμάς φλεγόταν από την υπερβολική αγάπη του προς την Ορθοδοξία και από την μεγάλη αγάπη του προς την Ελλάδα.
Ας προσέξουμε τί εδίδασκε: «Να ευφραίνεσθε όπου είσθε Ορθόδοξοι Χριστιανοί και να κλαίετε για τους Ασεβείς και τους Αιρετικούς, που περπατούν εις το σκότος».
Αγαπούσε την Ορθοδοξία ο Άγιος και την Ελλάδα ως στενώς και αρρήκτως συνδεδεμένη μ’ αυτή. Η Ελλάδα ήταν η πρώτη πιστή θυγατέρα της Ορθοδοξίας.
Για την Πατρίδα, την βασανισμένη αυτή Χώρα, ομιλούσε με δάκρυα. Συνιστούσε την Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία και ίδρυσε περί τα 300 Ελληνικά Σχολεία.
«Αδελφέ, έλεγε εις το Κήρυγμά του εσύ που κάνεις παιδιά, να τα παιδεύεις (Εκπαιδεύεις) και να τα μαθαίνεις Γράμματα Ελληνικά, γιατί η Εκκλησία μας είναι εις την Ελληνικήν Γλώσσαν».
Χριστός - Ορθοδοξία - Ελλάδα. Αυτά είναι τα μηνύματα που με όλη την δύναμη της ψυχής του εκήρρυτε παντού ο Άγιος Κοσμάς.
Μαθητές του υπήρξαν χιλιάδες Έλληνες. Ο Σαμουήλ, ο γνωστός εκείνος Ιερομόναχος που ανατίναξε το Κούγκι, ο Νεομάρτυς Δημήτριος από την Σαμαρίνα, χιλιάδες αμαρτωλοί και κλέφτες, οι οποίοι σαν μικρά παιδιά εδιδάχθησαν από τα Κηρύγματα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Οι σκλάβοι Έλληνες προγονοί μας επαναστάτησαν το 1821 για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.
Όλα τα Ελληνικά Συντάγματα από το Σύνταγμα της Επιδαύρου το 1822 μέχρι σήμερα, φέρουν στην προμετωπίδα τους την φράση - Διακήρυξη «Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος» Διακηρύσσοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί.
Ο μεγάλος Έλληνας Φιλόσοφος και Βουλευτής Κωνσταντίνος Παπανούτσος επεσήμανε στην Βουλή των Ελλήνων το 1974 ότι οι έννοιες Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι αλληλένδετες και άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Συνεπώς, αποτελεί τουλάχιστον ατόπημα και τραγικό ολίσθημα από επίσημα χείλη Προέδρου της Βουλής να αμφισβητείται το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Μέγα λάθος αγαπητέ κύριε Βούτση!
Διότι είναι Ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι η Ορθοδοξία είναι αυτή η οποία γαλούχησε διαχρονικά την Ελλάδα και στάθηκε δίπλα της σαν φιλόστοργη μητέρα Της.
Είναι έγκλημα εις βάρος της Πατρίδος αγαπητοί ταγοί της Ελληνικής Πολιτείας, το να αμφισβητούμε την Πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας.
Η Ορθοδοξία, η Πατρίδα, ο Ελληνισμός είναι διαχρονικές υπέρτατες αξίες πάνω από ιδεολογίες και παρατάξεις.
Περαιτέρω, ο διαχρονικός Ιερός θεσμός της Παιδείας με τις αλλοπρόσαλλες και διαρκώς μεταβαλλόμενες και παλινωδούσες πολιτικές, τορπιλίσθηκε και κλονίστηκε συθέμελα με αρνητικές επιπτώσεις στην Ελληνική Νεολαία και την Κοινωνία μας.
Η Πολιτεία θα πρέπει άμεσα να επαναφέρει και όχι να εκδιώκει δια Νόμου, βασικές Αρχές που ζωογονούν την Παιδεία και τη Κοινωνία μας ευρύτερα.
Οι Αρχές του Ήθους, της Αξιοκρατίας, της Ανιδιοτέλειας, της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, της Διακονίας των Αξιωμάτων και των θέσεων Εξουσίας, της βράβευσης και της προβολής των Αρίστων, θα ενδυναμώσουν και θα θωρακίσουν τον λαό μας στον ανηφορικό δρόμο που βαδίζει και θα του προσδώσουν κίνητρα για δημιουργία και προσφορά.
Εν κατακλείδι, η Πολιτεία θα πρέπει να φέρει σε επαφή την Νεότητα μέσω της παρεχόμενης Παιδείας με τον Ελληνοχριστιανικό αλλά και τον Αρχαιοελληνικό Πολιτισμό και να παρέχει πρότυπα στην Νεολαία, εφοδιάζοντας την με Αρχές, Αξίες,
Γνώσεις και να σμιλεύει τον εύπλαστο χαρακτήρα τους.
Η φωνή του Μεγάλου Διδασκάλου του Γένους μας, του Εθναπόστολου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού είναι διαχρονική και πάντα επίκαιρη.
Είναι φωνή αφυπνίσεως συνειδήσεων και κραυγή αγωνίας προς το σύγχρονο Έλληνα «Χριστός και Ελλάδα αδελφοί μου αυτά τα δύο να κρατήσετε».


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις