E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Οκτ 14
Δημοσιεύτηκε από στις ως Εκπαίδευση 
 
 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη  
 

Στα Δημοτικά Σχολεία καταργήθηκε η Έπαρση της Σημαίας. Ο Γενικός Γραμματεύς του Υπουργείου Εσωτερικών ζητεί να καταργηθεί και η Πρωινή Προσευχή στα Σχολεία όλων των Βαθμίδων.
Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει στον Δημόσιο Διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την πρόταση να αλλάξει το άρθρο 16, παράγραφος 2, του Συντάγματος.
Θέλουν να διαγράψουν από τους σκοπούς της Παιδείας την «Ανάπτυξη Θρησκευτικής συνειδήσεως».
Στη νέα ύλη της Ιστορίας, την οποία προτείνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, έχουν αφαιρεθεί οι αναφορές στον Απελευθερωτικό και Πολιτιστικό Ρόλο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Στο όνομα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αμφισβητούν τα Δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας, η οποία σέβεται την Ορθοδοξία, την Ιστορία, και την Εθνική Ταυτότητα του Ελληνισμού.
 
 
 
Με Νόμους και Διατάγματα η Κυβερνώσα Αριστερά ασεβεί προς τους Αγωνιστές του 1821 και όλους εκείνους που θυσιάσθηκαν για να δημιουργηθεί το Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος.
Για την Ελληνορθόδοξη Παιδεία θυσιάσθηκε ο Άγιος Κοσμάς, ο Πρόδρομος της Ελευθερίας. Από τα βιβλία της Εκκλησίας μας έμαθαν Γράμματα οι Πρωτεργάτες της Ελληνικής Επαναστάσεως. Αρχαία Ελλάδα, Βυζάντιο και Ορθοδοξία είναι τα ιδανικά, τα οποία εμπνέουν τις πρώτες Διακηρύξεις και τα Συντάγματα του Αγωνιζομένου Έθνους. Την Ορθόδοξη Πίστη ως θεμέλιο της Παιδείας ήθελε ο Ιωάννης Καποδίστριας, του οποίου τη μνήμη τιμήσαμε στις 27 Σεπτεμβρίου.
Και αν καταργηθεί η Προσευχή από πού θα παίρνουν δύναμη τα παιδιά μας, κύριοι «προοδευτικοί»; Αν δεν αντλήσουν ελπίδα από τον Χριστό και την Παναγία πώς θα στηριχθούν ηθικά και Πνευματικά; Στη Ρωσία κάποτε ο Λένιν γκρέμιζε Ορθόδοξους Ναούς. Σήμερα επανέφεραν τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά.
 
 
Αξίζει να θυμηθούμε τις επισημάνσεις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κ.κ.  Ιερωνύμου από την επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου με αφορμή το επεισόδιο εναντίον Χριστιανικών Εικόνων σε Δημόσιο Οργανισμό:
 
 
«Ἡ ἔλλειψη νηφαλιότητας, ἡ ἐπιθετικότητα, οἱ διακωμωδήσεις καί οἱ προσβολές, πού ἐκδηλώνουν κατά τῶν Ορθοδόξων Χριστιανῶν, δίδουν τήν ἐντύπωση ὅτι πρόκειται μᾶλλον γιά ἀπογοητευμένους Χριστιανούς, παρά γιά συνειδητοποιημένους Άθεους, πού σέβονται τήν Θρησκευτική πίστη τοῦ ἄλλου.
Προκαλεῖ βεβαίως ἔκπληξη πῶς εἶναι δυνατόν τόση ἐμμονή γιά τήν ἐξαφάνιση εἰδικά τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας ἀπό τή δημόσια ζωή νά προέρχεται ἀπό ἀνθρώπους, πού ὑποτίθεται ὅτι ἐμφοροῦνται ἀπό Θρησκευτική ἀδιαφορία. Εἶναι καί αὐτή μία κατηγορία Θρησκευτικοῦ Φανατισμοῦ μᾶλλον ἀπειλητικότερη γιά τήν Κοινωνική συνοχή ἀπό τήν ἀτομική Θρησκοληψία. Τό φαινόμενο τοῦ ἐπιθετικοῦ Αντιχριστιανισμοῦ, πού διεκδικεῖ καί ἐπαίνους προοδευτικότητος, ἀξίζει προσοχῆς ἀπό τό Ὑπουργεῖο σας, ἐπειδή ἀμφισβητεῖ τόν ἴσο σεβασμό τῶν Δικαιωμάτων, μέ τό διχαστικό ἐπιχείρημα ὅτι ἡ πλειοψηφία εἶναι ἀπειλή γιά τίς μειοψηφίες καί, ἑπομένως, δέν ἀξίζει προστασίας».
Ας διαφυλάξουμε την Ελληνορθόδοξη Παράδοση του λαού μας, η οποία αποτελεί εγγύηση για τη Δημοκρατία και τη Θρησκευτική Ελευθερία όλων.
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις