E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μάρ 9 
 
Απάντηση με ξεχωριστό τρόπο για τον εμπρησμό στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, δίνει μέσω Ανακοινώσεως του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης  κ.κ. Παύλος, που τονίζει πως οι Αναρχικοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι κακό.
 
 
Διαβάστε τι αναφέρει ο Σεβασμιώτατος:


Με έκπληξη διαπίστωσα την καταστροφή που δημιουργήθηκε στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως από κάποιους που έβαλαν γκαζάκια και προκάλεσαν έκρηξη καλυπτόμενοι από το σκοτάδι της νύκτας. Διάβασα επίσης ότι κάποιοι ανέλαβαν την ευθύνη και έβαλαν την υπογραφή τους στην Ανακοίνωση τους με την ένδειξη «αναρχικοί/ες» και με την δικαιολογία ότι «είναι μια πράξη αντίστασης στην φασιστική στάση που δείχνει η Εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή κλπ». Τι να σχολιάσεις; Την πράξη ή την δικαιολογία; Η μία χειρότερη από την άλλη και μάλιστα αν εξειδικεύσουμε τα πράγματα.
Το κτίριο το οποίο οι αναρχικοί, και για την ακρίβεια κακοποιοί, επεχείρησαν να καταστρέψουν στεγάζει την καρδιά μιάς πηγής αγάπης που εκτοξεύεται προς κάθε κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη Μητρόπολη δημιουργήθηκε στις πτωχές συνοικίες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ένα χώρο ξεχασμένο από την υπόλοιπη πόλη και συμπορεύτηκε με την φτώχεια και τις δοκιμασίες αυτού του λαού. 
Ο πρώτος Επίσκοπός της, ο Μακαριστός  κ. Διονύσιος και ο σημερινός Διάδοχος του, ο Μητροπολίτης  κ.κ. Βαρνάβας, ήταν και είναι πηγές αστείρευτης αγάπης και προσφοράς γι’αυτό το λαό. Αγάπησαν και αγαπήθηκαν από το λαό και συμπορεύθηκαν. Ένα πλήθος Εκκλησιών δημιουργήθηκαν που και σήμερα προσφέρουν Διακονία Αγάπης σε αυτό το λαό. 
Αυτός ο λαός είναι που ανήγειρε αυτούς τους Ναούς με τις οικονομίες του. Καθημερινά άπειρες μερίδες φαγητού ετοιμάζονται και προσφέρονται από ανθρώπους του λαού που καθημερινά και ανιδιοτελώς εργάζονται για την ανακούφιση των αδελφών τους.
Αυτή την εστία αγάπης βρήκαν να κτυπήσουν; Ναί! Πρώτον γιατί δεν είναι αναρχικοί, αλλά κακοποιοί και το δηλώνουν τα έργα τους και δεύτερον γιατί είναι ανίκανοι να αγαπήσουν οι ίδιοι και μισούν αυτούς που αγαπούν. Αν είχαν αγάπη θα ήταν προ πολλού στρατευμένοι και οι ίδιοι σε αυτό το έργο της αγάπης, θα το στήριζαν, θα ήταν πρόθυμοι να μαγειρεύουν τις χιλιάδες μερίδες φαγητού ημερησίως και θα ένιωθαν ανακούφιση και χαρά για την προσφορά τους. Αλλά αυτοί είναι εχθροί του λαού, μισούν τον λαό, δεν ενδιαφέρονται γι’αυτόν. Κρύβονται γιατί ίσως είναι κάποια καλοβολεμένα ανθρωπάκια που δεν έχουν όρεξη για δημιουργία, αλλά για καταστροφή.
Να σταθώ λίγο και στην δικαιολογία. Έγινε, λέει, η εμπρηστική επίθεση σε ένδειξη αντίστασης στην φασιστική στάση, που δείχνει η Εκκλησία και συμπάθεια που έχει σε φασιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή. Το δικό μου σχόλιο: Από πότε οι φασίστες μιλάνε για φασισμό; Είχα ονομάσει κάποτε την Χρυσή Αυγή, ΜΑΥΡΗ ΝΥΚΤΑ. Σας λέω, λοιπόν, ξεκάθαρα ότι είστε μια άλλη ΜΑΥΡΗ ΝΥΚΤΑ πανομοιότυπη με την πρώτη. Μέσα στο σκοτάδι της νύκτας κινείσθε και οι δυό σας. Τάγματα εφόδου η Χρυσή Αυγή, τάγματα εφόδου και εσείς και ένα τέτοιο τάγμα έκανε την καταστροφή.
Ένα όμορφο κτίριο, το λευκό της αγάπης, το μαυρίσατε γιατί μέσα στο μαύρο και στο σκοτάδι κινείσθε, σκοτάδι υπάρχει στην ψυχή σας, είστε εκφραστές του μηδέν και του τίποτα που μόνη σας ικανότητα είναι να καταστρέφετε και η μόνιμη ανικανότητα σας να δημιουργείτε και να αγαπάτε. Δυστυχισμένοι και θλιβεροί άνθρωποι αξιολύπητοι, αλλά όχι αξιομίσητοι. Απλά ταλαίπωροι. Δυστυχείς, βουλιαγμένοι μέσα στο κενό σας, από το οποίο βγαίνετε για να διασκεδάσετε την ανία σας και να πιστέψετε ότι υπάρχετε.
Δεν σας φοβάμαι, όχι γιατί δεν είστε ικανοί να κάνετε και σε εμένα κακό, αλλά γιατί μόνο το κακό μπορείτε να κάνετε. Αν μου κάνετε το ίδιο κακό, εγώ θα αφήσω το κτίριο μαύρο με μια ταμπέλα: «Αυτό το έκαναν οι κακοποιοι που παριστάνουν τους αναρχικούς. Αυτό το έκαναν οι δειλοί που παριστάνουν τους ήρωες».
Και εάν με σκοτώσετε, γιατί και γι’ αυτό είσθε ικανοί, θα είμαι ελεύθερος γιατί σε πείσμα σας θα ζήσω!
Είπα, «παριστάνετε τους αναρχικούς», γιατί δεν είστε ικανοί να είστε αναρχικοί. Αναρχικοί είναι μόνον οι Άγιοι. «Δικαίω νόμος ου κείται». Για τον δίκαιο δεν υπάρχει νόμος. Ο δίκαιος υπερβαίνει το νόμο και δεν σκοντάφτει επάνω του. Είσθε ανίκανοι να είσθε αναρχικοί. Οι Άγιοι κινήθηκαν στο φως και όχι στο σκοτάδι, αυτό φως που φώτιζε την ψυχή τους, ενώ στη δική σας φωλιάζει το σκοτάδι. Τούτες τις ημέρες έχουμε στην πόλη μας το Άγιο Λουκά τον ιατρό. Ένα μεγάλο επιστήμονα, πρωτοπόρο στην εποχή του, άνθρωπο που αγάπησε το λαό. Αυτόν τον άνθρωπο άνθρωποι της εποχής εκείνης που ζούσαν στο ίδιο σκοτάδι με σας, τον πολέμησαν, τον προπηλάκησαν, τον βασάνισαν, τον έριξαν στα κάτεργα, τον έστειλαν στη Σιβηρία, αλλά στο τέλος τον αναγνώρισαν. Το φως είναι πάντα πιο δυνατό από το σκοτάδι.
Κάποτε κάποιοι σαν και εσάς που παρίσταναν τους αναρχικούς, αποφάσισαν και έγιναν αληθινά αναρχικοί και στρατεύτηκαν στην διακονία της αγάπης και της αληθινής συμπόρευσης με το λαό. Ας κλείσω με την ελπίδα να γίνει αυτό και με σας.

 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις