E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Μάρ 11
Δημοσιεύτηκε από στις ως Υγεία 
Η ΠΕΔ-ΚΜ στο Νοσοκομείο Έδεσσας
 
Πνοή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Νομού Πέλλας (Νοσοκομειακή Μονάδα Εδέσσης) δίνει το πλέον σύγχρονο Αιμοκαθαρτικό Μηχάνημα (συνοδευόμενο από καρέκλα – πολυθρόνα για τους ασθενείς), το οποίο πρόσφατα δώρισε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Αιμοκαθαρόμενων. Το μηχάνημα ήδη εγκαταστάθηκε στη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου, και πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο δεκαπενθήμερο, εξυπηρετώντας 35 ασθενείς την Εβδομάδα.
Στις Εγκαταστάσεις της νέας Μονάδας ξεναγήθηκαν Μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, με Επικεφαλής τον Πρόεδρο του οργάνου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, όπου ενημερώθηκαν για την άμεση λειτουργία της νέας Μονάδος, ενώ συναντήθηκαν και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Πέλλας.
Στη διάρκεια της ξενάγησης, οι Γιατροί της Μονάδος Αιμοκάθαρσης, ανέφεραν ότι σε αυτή τη φάση γίνεται η μετακόμιση του εξοπλισμού στον ισόγειο χώρο του Νοσοκομείου, όπου εγκαταστάθηκε πλέον και θα τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Αιμοκάθαρσης το επόμενο δεκαπενθήμερο.
Υπογράμμισαν μάλιστα ότι η εν λόγω Μονάδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη δημόσια στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς λειτουργεί σε τέσσερις βάρδιες και εξυπηρετεί 35 ασθενείς κάθε εβδομάδα.
Στη διάρκεια συνάντησης του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ με το Διοικητή του Νοσοκομείου Πέλλας, Χρήστο Σμία και το Διευθυντή, Παναγιώτη Μπογιατζίδη, ο Πρόεδρος του οργάνου κ. Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχος της Διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είναι να στηρίζει και να προωθεί καλές πρακτικές, οι οποίες να έχουν άμεση ανταπόδοση στους πολίτες.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, το Μηχάνημα αυτό επιλέχτηκε και για το Νοσοκομείο Πέλλας, δεδομένου ότι υπάρχει προσωπικό για να μπορεί να λειτουργήσει, καλύπτοντας τις αυξημένες ανάγκες των Αιμοκαθαρόμενων.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σμίας ευχαρίστησε θερμά την ΠΕΔ-ΚΜ για τη σημαντική Δωρεά στο Νοσοκομείο, τονίζοντας ότι η Διοίκηση και το Προσωπικό εργάζονται καθημερινά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, ενώ επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία της νέα Μονάδος Τεχνητού Νεφρού εισέρχεται στην τελική ευθεία, καθώς ολοκληρώνεται η μεταφορά του εξοπλισμού και των Μηχανημάτων, ούτως ώστε να λειτουργήσει τις επόμενες δυο εβδομάδες.
Εξάλλου ο κ. Κυρίζογλου ενημέρωσε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ότι η ΠΕΔ-ΚΜ παρέδωσε δύο ίδια Αιμοκαθαρτικά Μηχανήματα στο Νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης και του Πολυγύρου Χαλκιδικής, όπου ειδικά το καλοκαίρι, αυξάνονται οι ανάγκες. Τόνισε μάλιστα ότι εκτός από τα Αιμοκαθαρτικά Μηχανήματα, η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των Κοινωνικών Δράσεων που αναπτύσσει, ενίσχυσε και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας Αριδαίας και Μουδανιών, σε συνεργασία με ιδιωτική Εταιρεία. Όπως επίσης και τα δύο Αγροτικά Ιατρεία στο Δήμο Σιντικής στο Σιδηρόκαστρο, ένα Ιατρείο αγροτικό στην Επτάλοφο του Κιλκίς και το Αγροτικό Ιατρείο των Προμάχων Αλμωπίας, Μεταμόρφωσης Παιονίας και Μουριών Κιλκίς.Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος


Νωρίτερα Αντιπροσωπεία της ΠΕΔ-ΚΜ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Λ. Κυρίζογλου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Αριδαίας, όπου συναντήθηκαν με τον οικείο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης  κ. Ιωήλ, ενώ ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής της Ιεράς Αδελφότητος της οποίας παρέδωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.
Στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, ο κ. Κυρίζογλου τον ενημέρωσε για το πολισχιδές έργο που αναπτύσσει η ΠΕΔ-ΚΜ τα τελευταία χρόνια και στον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ εστίασε στο σημαντικό ρόλο της Εκκλησίας στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα του επέδωσε μια εικόνα της Παναγίας και το ντοκιμαντέρ «Μούσα Πολύτροπος», το οποίο αποτελεί παραγωγή της ΠΕΔ-ΚΜ και αφορά στα Αρχαία θέατρα της Μακεδονίας.
Στο ρόλο αυτό αναφέρθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Ιωήλ, λέγοντας ότι δυστυχώς, η κρίση όσο περνάει ο καιρός γίνεται πιο βαθιά και οδυνηρή για τους πολίτες και πως η Εκκλησία καθίσταται Αρωγός στα προβλήματα του κόσμου, βοηθώντας και οικονομικά δεκάδες οικογένειες που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης. Ενδεικτικό είναι ότι η Ιερά Μητρόπολη έχει δαπανήσει τα τελευταία χρόνια περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για το Κοινωνικοπρονοιακό και Φιλανθρωπικό της έργο.
Με δεδομένες μάλιστα τις αυξημένες ανάγκες της Περιοχής, το Δ.Σ Αποφάσισε στη Συνεδρίαση στο Δήμο Έδεσσας, να διαθέσει στην Ιερά Μητρόπολη το ποσό των 25.000 προς ενίσχυση του Κοινωνικού και Ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί.
 
Η ΠΕΔ-ΚΜ στο Νοσοκομείο Έδεσσας
 
Επίσκεψη ΠΕΔ-ΚΜ στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος
 
Επίσκεψη ΠΕΔ-ΚΜ στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις