E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΑπρ 18 
 
Σημαντική μέρα ήταν για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, γιατί ενεφανίσθη μεγάλη Εθνική ευεργέτρια, που διέθεσε 1.300.000 ευρώ και έτσι, χάρις στην αγάπη της, εγκαινιάσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών  κ.κ. Χρυσόστομο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και ξεκινάει τη λειτουργία, ένα σημαντικότατο μηχάνημα για τους Καρκινοπαθείς. Η Δωρήτρια του PET/CT, η Πατρινή Ελένη Ζαφειροπούλου - Διγενοπούλου, έκοψε την κορδέλα και Εγκαινίασε την Αίθουσα του πανάκριβου απεικονιστικού μηχανήματος για Διάγνωση του Καρκίνου. Πρόκειται για το Πετ Σκαν (PET/CT) Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων, το οποίο μόλις δύο Δημόσια Νοσοκομεία το διαθέτουν στη Χώρα μας. Με τη Δωρεά του συγκεκριμένου μηχανήματος, τις πολύτιμες υπηρεσίες του οποίου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιφέρειάς της Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος τις αναζητούσαν σε Κέντρα των Αθηνών έναντι του υψηλού τιμήματος των 3.000 ευρώ, οι Ογκολογικοί Ασθενείς θα απολαμβάνουν πλέον ένα πλήρες θεραπευτικό πλαίσιο. Το συγκεκριμένο μηχάνημα εγκαινιάζεται λίγους μήνες μετά τη Δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προς το ΠΓΝΠ, του σύγχρονου γραμμικού επιταχυντή. Η Δωρεά του Πετ Σκαν, μηχανήματος του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής, στη μονάδα Τομογραφίας, έγινε από την κ. Διγενοπούλου προς το Πανεπιστήμιο Πατρών και η χρήση του παραχωρείται από το Πανεπιστήμιο στο ΠΓΝΠ.
Στα Εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθώς και οι Βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Ριζούλης και Νίκος Νικολόπουλος.

Η εξέταση

To Πετ Σκαν είναι χρήσιμο για την εκτίμηση ενός ευρέος φάσματος παθήσεων, κυριότερα όμως χρησιμοποιείται σε Κακοήθειες. Η Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων είναι μία απεικονιστική Εξέταση, που δείχνει τη λειτουργία των διαφόρων ιστών και οργάνων. Για τη συγκεκριμένη Εξέταση χορηγείται στον πάσχοντα ενδοφλεβίως μία πολύ μικρή ποσότητα ουσίας, η οποία «φωτίζει» τις Νοσούσες Περιοχές. Τo Πετ Σκαν προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να εξεταστεί η μεταβολική δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος και χρησιμοποιείται κυρίως σε Ασθενείς με Καρκίνο.
Τα Καρκινικά Κύτταρα, λόγω του υψηλού μεταβολικού τους ρυθμού, απεικονίζονται ως εντονότερα «φωτεινά» σημεία στο Πετ Σκαν, με αποτέλεσμα να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα οι Περιοχές που νοσούν. Ετσι, το Πετ Σκαν χρησιμοιείται για να προσδιορίσει την έκταση της Νόσου, ή πόσο καλά ανταποκρίνεται η Κακοήθης Νόσος στη θεραπεία, ή τέλος, στο να προσδιορίσει αν μια θεραπευθείσα Κακοήθης Νόσος έχει υποτροπιάσει ή όχι.
Η λήψη των εικόνων είναι ανώδυνη και ακίνδυνη για τον ασθενή και διαρκεί περίπου 5 - 10 λεπτά. Μετά την ολοκλήρωση της λήψης, θα ελεγχθεί η ποιότητα των εικόνων και θα διευκρινιστεί εάν υφίσταται ανάγκη για τυχόν επιπλέον λήψεις.

Τα πλεονεκτήματα

Στην Oγκολογία, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου, σε σχέση με τις άλλες διαγνωστικές μεθόδους, είναι:

• Πιο ακριβής διάγνωση και σταδιοποίηση της ασθένειας, επιτρέποντας την επιλογή της καταλληλότερης θεραπευτικής αγωγής.
• Πιο γρήγορη διάγνωση, αποφεύγοντας την ανάγκη πραγματοποίησης πολλών διαγνωστικών εξετάσεων.
• Πρώιμος έλεγχος υποτροπής της νόσου.
• Διαφοροποίηση όγκου σε καλοήθη ή κακοήθη.
• Πιο ακριβής σχεδιασμός πλάνων ακτινοθεραπείας.
• Γρηγορότερη αξιολόγηση του αποτελέσματος της θεραπείας.
• Μείωση του κόστους της θεραπείας του ασθενούς, λόγω της γρηγορότερης διάγνωσης και της επιλογής της καταλληλότερης θεραπευτικής αγωγής.
• Μεγάλος αριθμός κλινικών ερευνών έχει δείξει ότι η εξέταση συμβάλλει στη μεταβολή της αντιμετώπισης και θεραπείας έως και στο 40% των περιπτώσεων.

Στην Καρδιολογία, η εξέταση Πετ Σκαν χρησιμοποιείται κυρίως για την Αξιολόγηση της Αιμάτωσης, καθώς και της Βιωσιμότητος του Μυοκαρδίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σε περιπτώσεις Υπόνοιας Ενδοκαρδίτιδας (π.χ. σε Ασθενείς με προσθετική βαλβίδα), καθώς και όταν υπάρχει υπόνοια προσβολής του Μυοκαρδίου σε Ασθενείς με Σαρκοείδωση.
Στη Νευρολογία, χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση περιπτώσεων εστιακής επιληψίας και Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων.
Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, αισθάνθηκε την ανάγκη να συγχαρεί την κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου, για τη σπουδαία Δωρεά της στο ΠΓΝΠ, προβαίνοντας στην Ακόλουθη Δήλωση:
«Υπακούοντας σε κάποια εσωτερική, μυστική ώθηση, η κ. Ελένη Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου διέθεσε 1.300.000 ευρώ για την αγορά ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος, το οποίο ήδη λειτουργεί στο ΠΓΝΠ μετά την τέλεση των εγκαινίων του, όπως άρμοζε στην περίσταση.
Τιμή και ευγνωμοσύνη πρέπει στην ευεργέτιδα για τη θεάρεστη πράξη της, που αποκτά τεράστια σημασία, γιατί σε περίοδο κρίσης δείχνει τον δρόμο της έμπρακτης Αλληλεγγύης και Προσφοράς, τόσο στον ευάλωτο πληθυσμό, όσο και στον θεσμό της Δημόσιας Υγείας. Δικαιωματικά κατατάσσεται στο πάνθεον των Εθνικών Ευεργετών, αν λάβουμε υπόψη μας ότι και άλλες Δωρεές της αναδεικνύουν πολλαπλώς τις Κοινωνικές της ευαισθησίες.
Αξίζει να θυμίσουμε, πριν λίγους μήνες, χάρις στην ευγενική και γενναία προσφορά της, Εγκαινιάσθηκε στην Πάτρα το 10ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης Περιοχής και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.
Εξ’ ολοκλήρου με δικά της χρήματα αγοράσθηκε ένα μεγάλο αυτόνομο κτίριο επί της οδού Αθανασίου Διάκου 70 στα Ψηλά Αλώνια.
Ηδη από τις 20 Σεπτεμβρίου λειτουργεί από τα παιδικά χωριά SOS το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας πρέπει να τονίσουμε ότι παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.
Ολα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στη γενναιοδωρία της κ. Διγενοπούλου, που συνεχίζει μία ένδοξη παράδοση της νεότερης Ελλάδος. Την παράδοση της ευεργεσίας, που συμβάλει καταλυτικά στην πνευματική, Επιστημονική, Πολιτιστική και Οικονομική Ανάπτυξη του τόπου. Να την έχει ο Θεός καλά και το παράδειγμά της να βρει πολλούς μιμητές».το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις