E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΙού 30 
SERAFEIM
 
Για τον Διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας που εξετάζει η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω Συνταγματικής Αναθεωρήσεως μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς  κ.κ. Σεραφείμ στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΝΤ1.
''Το θέμα αυτό το οποίο τίθεται ευκαίρως ακαίρως ως δήθεν προοδευτικό πρόταγμα είναι λελυμένο εδώ και 130 χρόνια από την Ελληνική Πολιτεία. Είμαστε ένα Ορθόδοξο Έθνος, κατά μεγάλη πλειοψηφία, αλλά έχουμε δημιουργήσει ένα ουδετερόθρησκο Κράτος, όπως προβλέπει άλλωστε και το Άρθρο 13 του Συντάγματος'' αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε: ''Στην Πολιτεία μας επικρατεί το ουδετερόθρησκο Κράτος, και βέβαια συστατικό της Ρωμιοσύνης είναι η Ορθοδοξία. Υπάρχει μία σκοπιμότητα, υπάρχει μία ιδεοληψία η οποία λέει ότι η πίστη είναι ιδιωτική υπόθεση, αλλά όπως σας είπα αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα. Δεν μπορεί ποτέ να αποκοπεί η Ορθοδοξία από την Ρωμιοσύνη, από το Ελληνικό Έθνος, όχι από το Ελληνικό Κράτος είναι κάτι διαφορετικό, άλλο το Κράτος και άλλο το Έθνος''.
''Η Εκκλησία δεν είναι ενωμένη με το Κράτος, υπάρχουν διακριτότατοι Ρόλοι με το Σύνταγμα του 1975. Aπόδειξις πληρεστάτη το πως Νομοθετεί το Κράτος εναντίον του Δόγματος και του ήθους της Εκκλησίας. Η Εκκλησία λοιπόν παρότι είναι η τροφός και η μάνα του Γένους, γιατί αν δεν είμαστε σήμερα το υπόλοιπο της Ευρωπαϊκής Τουρκίας το οφείλουμε στην Μητέρα μας, την Εκκλησία, η οποία διάκράτησε την ιδιοπροσωπία μας στα 400 χρόνια της δουλείας, τότε όποιος εξισλαμίζετο, εκτουρκίζετο'' πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.
''Παραταύτα λοιπόν η Εκκλησία δεν απολαμβάνει Ειδικών Προνομίων. Όπως η εκκλησία είναι νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ως προς τις Νομικές τις Σχέσεις, έτσι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου είναι οι Ισραηλιτικές Κοινότητες, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και Δημόσιες Υπηρεσίες είναι οι τρεις Μουφτείες της Ξάνθης.
Μερικοί λένε για την Μισθοδοσία του Κλήρου. Είναι ένα άλλο μύθευμα αυτό για την δήθεν μη φορολόγηση της Εκκλησίας που και αυτό είναι ψεύδος, όπως ο Mακαριώτατος και Ιερά Σύνοδος πλειστάκις έχει κοινοποιήσει στον κόσμο το πόσο φορολογείται η Εκκλησία όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα'' συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.
Για την Μισθοδοσία του Κλήρου ο Σεβασμιώτατος δήλωσε: ''Επειδή κάποιοι λένε ότι «εγώ είμαι άθεος γιατί να φορολογούμαι για να πληρώνονται οι ιερείς;» Δεν φορολογείσαι για να πληρώνονται οι ιερείς. Φορολογείσαι για να μπορεί το κράτος να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, μία εκ των οποίων είναι και η Μισθοδοσία του Κλήρου, για την Περιουσία που διήρπασε από το 1833 μέχρι το 1952 και αποτελεί το 96% της Περιουσίας της Εκκλησίας.
Γι' αυτό λοιπόν αποζημιώνεται η Εκκλησία με αυτήν την ελαχιστότατη Μισθοδοσία, γι' αυτά τα δισεκατομμύρια που θα έπρεπε να πάρει ως Αποζημίωση για τα Εκατομμύρια Στρέμματα τα οποία πήρε από την Εκκλησία το Κράτος''.
''Αν θελήσουν να κάνουν την Εκκλησία ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή Σωματείο ή Ένωση Προσώπων, για λόγους ισότητος του Συντάγματος πρέπει να συμπαρασυρθούν και οι Ισραηλιτικές Κοινότητες και οι Μουσουλμανικές Μουφτείες.
Αλλά τότε κοιτάξτε τι θα γίνει.
Στις Μουσουλμανικές Μουφτείες σήμερα η Ελληνική Πολιτεία επειδή είναι Δικαιοδοτικά Όργανα της και απονέμουν Δίκαιο σε Έλληνες Μουσουλμάνους Πολίτες, Διορίζει τους Μουφτήδες.
Εάν τις μεταβάλλει σε Ιδιωτικού Δικαίου τότε οι Μουφτήδες δεν θα Διορίζονται από την Ελληνική Πολιτεία αλλά θα επιλέγονται από την Μουσουλμανική Μειονότητα, δηλαδή από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και την 'Αγκυρα.
Και σε λίγους μήνες θα δείτε την Δυτική Θράκη να «Κοσοβοποιείται»'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις