E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ιού 14 
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το Διεθνές Σεμινάριο με θέμα:  «Εφαρμόζοντας τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Πυλώνα: Ο Ρόλος των Εκκλησιών και των Θρησκειών», που φιλοξενήθηκε από την πρώτη Αντιπρόεδρο κ. Mairead McGuinness, επιφορτισμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εφαρμογή του άρθρου 17 της Συνθήκης της Λισαβόνας για τον Διάλογο με τις Εκκλησίες, τις Θρησκείες, τις Φιλοσοφικές και Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, και η οποία, από κοινού με τον Luca Jahier (Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής) άνοιξε με Εισαγωγικές σκέψεις τη συνάντηση.
Στο Πρόγραμμα υπήρχαν δυο στρόγγυλες τράπεζες: την πρώτη με θέμα: «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην εργασία» συντόνισε ο Enrique Calvet Chambon, Ευρωβουλευτής, Μέλος της Επιτροπής για τις Εργασιακές και Κοινωνικές υποθέσεις.
Την δεύτερη με θέμα: «Προωθώντας μια συμπεριληπτική και Αλληλέγγυα Ευρωπαϊκή Κοινωνία» συντόνισε ο Georgi Pirinski, Ευρωβουλευτής και Μέλος επίσης της Επιτροπής για τις Εργασιακές και Κοινωνικές υποθέσεις.
Στις στρόγγυλες τράπεζες έλαβαν μέρος Εκπρόσωποι από Ευρωπαϊκούς Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς και τις μεγάλες Μονοθεϊστικές Παραδόσεις [Χριστιανισμός (Ορθοδοξία, Ρωμαιοκαθολικισμός, Μεθοδιστές κ.ά.), Ιουδαϊσμός, Ισλάμ], ενώ δόθηκε επαρκής χρόνος για συζήτηση.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιος ήταν ο μόνος Ορθόδοξος ομιλητής στην Εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έλαβε μέρος στην πρώτη στρόγγυλη τράπεζα.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώττος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιος τόνισε τη Θεολογική σημασία του ανθρωπίνου προσώπου ανεξαρτήτως φύλου και Θρησκείας ως «εικόνας» του Θεού και την αξίωση για αξιοπρεπείς συνθήκες Εργασίας που γεννά η προσέγγιση αυτή, ενώ χαιρέτισε τη σημασία του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Πυλώνα που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε αυτό να μην μείνει απλώς ένα θεωρητικό όραμα.
Υπογράμμισε επίσης το Κοινωνικό Έργο που αυτή τη στιγμή επιτελεί η Εκκλησία μέσω των Ιερών Μητροπόλεών της σε όλη την Ελλάδα.
Την συνάντηση έκλεισε με χαιρετισμό του προς τους Εκπροσώπους Εκκλησιών και Θρησκειών ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani, ο οποίος επέμεινε στον θετικό Ρόλο που παίζουν σήμερα οι Θρησκείες στην Ευρώπη για την Κοινωνική ενσωμάτωση όλων των Ευρωπαίων Πολιτών.
Ο Ευρωπαϊκός Πυλώνας των Κοινωνικών Δικαιωμάτων Διακηρύχτηκε και υπογράφηκε από Κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά την Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής του Γκέτεμποργκ τον Νοέμβριο του 2017.
Οι είκοσι Αρχές και Δικαιώματα που Συνθέτουν τον Κοινωνικό Πυλώνα βασίζονται στο υφιστάμενο Κοινωνικό κεκτημένο που περιλαμβάνεται στις δεσμευτικές Διατάξεις της Νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και πρέπει να χρησιμεύσει ως «Πυξίδα» για την Ανανέωση της ισχυούσης Νομοθεσίας σχετικά με την αγορά Εργασίας και τα συστήματα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ολόκληρη την Ε.Ε.
Η Εφαρμογή τους αποτελεί σε μεγάλο βαθμό ευθύνη των Κρατών Μελών σε συνεργασία με τους Κοινωνικούς Εταίρους και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις