E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Σεπ 16 
  
 
Του Πατρός Θεοφάνους  
 

Δεν νοείται Ορθοδοξία έξω από την Εκκλησία, ούτε Εκκλησία έξω από την Ορθοδοξία. Όπως δεν νοείται Εκκλησία έξω από τον Επίσκοπο, έτσι δεν νοείται και Επίσκοπος έξω από την Εκκλησία και την διορισμένη Παράδοση Αυτής.
Χρειάζεται πολλή Προσευχή και πολλή προσοχή.
Το μεγαλύτερο χάρισμα που έχουμε ως Έλληνες, είναι ότι ανήκουμε εις τους κόλπους της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, το Σεπτό και Οικουμενικό Πατριαρχείο των ΕΛΛΗΝΩΝ, το μαρτυρικό μας Φανάρι.
Η μεγαλύτερη δωρεά είναι ότι είμαστε Μέλη αυτής της μοναδικής μεγάλης οικογένειας. Επομένως, ως Έλληνες και Ορθόδοξοι θα πρέπει να εκτιμούμε αυτή τη Θεία Δωρεά, να μας συγκινεί βαθύτατα το γεγονός αυτό, και να αγωνιζόμαστε υπέρ αυτού του Ιερού Θεσμού του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, την προάσπιση των δικαίων αυτού συμφερόντων και Δικαιωμάτων που αιώνες έχουν κατοχυρωθεί από την ενεργή ζωή των Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Και επειδή, ως γνωστόν, ο φίλος του Βασιλέως δεν μπορεί να είναι φίλος των εχθρών του Βασιλέως, ας κατανοήσουν κάποιοι ότι η αναδυόμενη διαμάχη εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έχει τις ρίζες της βαθιά στο χρόνο, από τότε που οι ξένες δικαιοδοσίες, εποφθαλμιούν και διεκδικούν την Έδρα του Φαναρίου, τον Θρόνο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.
Δεν εχθρεύονται απλά και μόνον το πρόσωπο του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού μας Πατριάρχου, αλλά στο πρόσωπο του Παναγιωτάτου, προσπαθούν να σβήσουν τον Λύχνο του Φαναρίου, χωρίς να έχουν διδαχθεί από την Ιστορία ότι όλοι όσοι το προσπάθησαν, απλά απέτυχαν παταγωδώς, διότι η Φλόγα είναι γραμμένο άνωθεν να παραμείνει ζωντανή παντοτινά.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας του μαρτυρικού αυτού Φαναρίου είναι ο εκάστοτε Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος Αναγνωρίζεται ως το ορατό σημείο Ενότητος της Εκκλησίας, και ο εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της.
Επομένως ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης δεν κάμνει τίποτα που ξεφεύγει των ορίων της αρμοδιότητός του ή δεν είναι Νομιμοκανονικό.
Στο ζήτημα της Ουκρανίας το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ως κατέχον το Πρωτείο Τιμής, εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας επιθυμεί να Θεραπεύσει ένα πολυετές Σχίσμα, και να ενώσει με το σώμα της Αγίας Του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, πλέον των 25 εκατομμυρίων Ουκρανούς ορθοδόξους πιστούς.
Προσευχόμαστε, ο σημερινός Οικουμενικός μας Πατριάρχης, να είναι Αυτός που θα εδραιώσει ιστορικά εκ νέου, την δόξα, την τιμή και τον σεβασμό της Οικουμενικότητός του Ελληνικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

+ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ 
του Παναγιωτάτου και Οικουμενικού Πατριάρχου,
Πολλά τα έτη!!!

το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις