E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

Σεπ 22 
Εξ αποστάσεως μαθήματα για τη Γλώσσα των Λειτουργικών Κειμένων στο Α.Π.Θ.
 
Το Εργαστήριο «Ελληνικής Γλώσσας της Χριστιανικής Γραμματείας» του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ειδικά Προγράμματα Εξ αποστάσεως Επιμόρφωσης για τη Γλώσσα των Λειτουργικών Κειμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης.
Επιστημονικά Υπεύθυνη είναι η Καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών της Ιουδαϊκής και της Χριστιανικής Γραμματείας του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Άννα Κόλτσιου - Νικήτα και Διδάσκουν Καθηγητές των Τμημάτων Θεολογίας, Φιλολογίας και Μουσικών Σπουδών.
Στο χειμερινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2018 - 2019 θα υλοποιηθούν δύο Προγράμματα Επιμορφώσεως.
Το πρώτο «Η Γλώσσα των Ελληνικών Λειτουργικών Κειμένων της Ορθοδόξου Εκκλησίας» προσφέρει βασικές γνώσεις Γραμματικής, Συντακτικού και Λεξιλογίου και μεταφραστικές Ασκήσεις σε Κείμενα αποκλειστικά λειτουργικά.
Στόχος του Προγράμματος είναι η κατανόηση της Γλωσσικής «ταυτότητος» των Λειτουργικών Κειμένων και η Αναγνώριση της Δομής του Λειτουργικού Λόγου.
Προβάλλεται ο βοηθητικός ρόλος της μετάφρασης και παράλληλα επισημαίνεται και εξαίρεται η μοναδικότητα των πρωτότυπων Λειτουργικών Κειμένων και η αξία του πλούτου της Εκκλησιαστικής Γλώσσας και Γραμματείας.
Το Πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί ήδη άλλες επτά φορές, με υψηλά ποσοστά συμμετοχής και εξαιρετικά θετική αξιολόγηση.
 
 
Μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link το κείμενο της Προκηρύξεως και την Αίτηση συμμετοχής.
 
 

Το δεύτερο «Τα Υμνογραφικά Κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδος: Γλωσσική προσέγγιση» επικεντρώνεται στη Γλωσσική ανάλυση των Υμνογραφικών Κειμένων της Μεγάλης Εβδομάδος, τα οποία διακρίνονται τόσο για τον εκφραστικό πλούτο όσο και για το βάθος των Θεολογικών νοημάτων.
Στοχεύει να συμβάλει στην καλλιέργεια της μεταφραστικής κριτικής ικανότητος των Επιμορφουμένων και να επισημάνει την ευρείας έκτασης πρόσληψη και Αξιοποίηση του Αγιογραφικού και του Πατερικού Λόγου.
Με τη βοήθεια της Διεπιστημονικής Προσεγγίσεως, το Πρόγραμμα αναδεικνύει τη Θεολογία και το μέλος των Υμνογραφικών Κειμένων, τα πρόσωπα και τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και θέματα Λειτουργικά και Ποιμαντικά.
Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα υλοποιήθηκε ήδη άλλες πέντε φορές, με εξαιρετική ανταπόκριση.
 

Μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link το κείμενο της Προκηρύξεως και την Αίτηση συμμετοχής.
 
 
 
Η υλοποίηση των Προγραμμάτων στηρίζεται στην μακρόχρονη Επιστημονική εμπειρία των Διδασκόντων Μελών Δ.Ε.Π., στην εξοικείωσή τους με τις αρχές της Εξ αποστάσεως Εκπαιδεύσεως και της Εκπαιδεύσεως Ενηλίκων, στην αξιοποίηση πρότυπων μορφών e-Learning και στην άρτια υλικοτεχνική υποδομή του Πανεπιστημίου.
Και τα δύο Προγράμματα υλοποιούνται αποκλειστικά Εξ αποστάσεως και παρέχουν Βεβαίωση Συμμετοχής και Πιστοποιητικό Επιμορφώσεως.
 
 
__________________

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο των προγραμμάτων, τη δομή, τη διδακτική μεθοδολογία, τους διδάσκοντες, τον τρόπο αξιολόγησης κτλ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα Hymnologica http://hymnologica.com/ 
 
Εξ αποστάσεως μαθήματα για τη Γλώσσα των Λειτουργικών Κειμένων στο Α.Π.Θ.
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις