E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και ΕπικοινωνίαςΟκτ 10 
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Σπουδές στην πλούσια παράδοση του Αγίου Όρους 
 
Ένα νέο εξαιρετικά ενδιαφέρον Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο:

«Σπουδές στην Ιστορία, την Πνευματικότητα, την Τέχνη και τη Μουσική Παράδοση του Αγίου Όρους», ιδρύθηκε και πρόκειται να λειτουργήσει στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατόπιν έγκρισης που έλαβε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ B 3282/2018) και λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων για τα θέματα της αγιορειτικής ιστορίας και πνευματικότητος, καθώς και της ιδιαίτερης τέχνης και μουσικής παράδοσης του Αγίου Όρους.
Ως γνωστό, το Άγιο Όρος αποτελεί το μοναδικό οργανωμένο μοναστικό κέντρο με αδιάκοπη ιστορική πορεία για περισσότερα από χίλια χρόνια μετά την ίδρυσή του. Κατά τους αιώνες αυτούς ο αγιορειτικός μοναχισμός, που καλλιεργήθηκε εκεί σε όλες τις μορφές του, γνώρισε περιόδους μεγάλης πνευματικής ακμής, η οποία αποτυπώθηκε στην όλη πνευματική συγκρότηση και φυσιογνωμία του. Σχετίζεται δε άμεσα με την πνευματική και καλλιτεχνική ανάπτυξη που γνώρισε η Αθωνική πολιτεία ανά τους αιώνες, τόσο στην ιστορική διαδρομή της όσο και στο επίπεδο της πνευματικότητας και των ποικίλων μορφών της βυζαντινής και μεταβυζαντινής Τέχνης που καλλιεργήθηκε εκεί, συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης που εκφράστηκε μέσα από το «αγιορειτικόν μέλος».
Το νέο αυτό Πρόγραμμα, στο οποίο διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες από τη Θεολογική και Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, καθώς και τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, του ΕΚΠΑ και του ΠΑΜΑΚ, απευθύνεται σε θεολόγους, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ιστορικούς τέχνης, φιλόλογους, μουσικολόγους, αρχιτέκτονες, νομικούς, αρχειονόμους, μουσειολόγους κ.ά., κατόχους τίτλων πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. (πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι.) της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής, ή Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Παραγωγικών Σχολών.
Υπάρχει δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης μαθημάτων από τους φοιτητές. Επιπλέον, κατά τη διάρκειά του οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του θα έχουν την ευκαιρία πρακτικής άσκησης και εργασίας σε Μονές του Αγίου Όρους.
Βασικοί Στόχοι του νέου ΠΜΣ, το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, είναι η επιστημονική κατάρτιση και η καλλιέργεια και προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και έρευνας σε συστηματικές και ειδικές σπουδές στην Ιστορία, την Θεολογία, την Αρχαιολογία, την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, τη Μουσικολογία και την Ψαλτική Παράδοση του Αγίου Όρους, όπως ορίζονται στους ειδικότερους επιστημονικούς τομείς και περιλαμβάνονται στις εξής τρεις ειδικεύσεις :

(α) Ιστορία και Τέχνη του Αγίου Όρους
(β) Θεολογία και Πνευματική ζωή του Αγίου Όρους
(γ) Μουσική Παράδοση και Ψαλτική Τέχνη του Αγίου Όρους
Οι αιτήσεις και τα απαραίτητων δικαιολογητικά υποβάλλονται από τις 20 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Οκτωβρίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα θα βρείτε στο παρακάτω link.
 
 

Τηλέφωνα πληροφοριών: 2310 996681 – 996964 – 997020
Εmail: msc-mountathos@past.auth.gr


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Σπουδές στην πλούσια παράδοση του Αγίου Όρους 
 
 
 


το όνομα σου*

διεύθυνση email*

σχόλια*
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις ετικέτες HTML:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

Κωδικός επικύρωσης*
 
σχόλιο σημείωσηΟι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις