E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΙΑΝΟΥΆΡΙΟΣ 2018


Ιαν 31 Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Μεσσηνίας
 
Τον τελευταίο καιρό και με αφορμή την αναζωπύρωση των διπλωματικών κινήσεων προς επίλυση των διμερών διαφορών της Ελλάδος με το κράτος των Σκοπίων (FYROM) (αλυτρωτισμός, ονοματοδοσία, ergaomnes και άλλα τινά εξίσου σοβαρά που ίσως δεν πολυσυζητούνται δημοσίως) γίνεται επίσης αρκετή συζήτηση ως προς την διοργάνωση συλλαλητηρίων και τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος έναντι αυτών.
Ο καταιγισμός δηλώσεων, υποδείξεων, προτροπών, «αναταράξεων» εκκλησιαστικών, συνηγορούν ή μάλλον επιβεβαιώνουν, ότι δυστυχώς και παρά τις όποιες διευκρινιστικές προσεγγίσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ...

πλήρες...

Ιαν 31 
 
Ευχαριστούμε τον Άγιο Μεσσηνίας που ασχολήθηκε, έστω και αρνητικά με τον κατά την αγιότητά του «εκκλησιολογικά ανυπόστατο συνδικαλιστικό οργανισμό Ιερέων – Κληρικών». Υποθέτουμε ότι εννοεί τον ΙΣΚΕ. Ο Άγιος Μεσσηνίας εξέφρασε τη θέση ότι, λίγο ή πολύ, επιδιώκουμε έναν αμιγώς Εκκλησιολογικό «εκπροτεσταντισμό πρεσβυτεριανού και συγχρόνως Δημοσιοϋπαλληλικού Τύπου Ιεροσύνης» και αναρωτιέται αν έχουμε την κανονική συγκατάθεση των Επισκόπων, στους οποίους ανήκουμε κανονικά και Εκκλησιολογικά.
Κατ’ αρχάς, εκπληττόμεθα και λυπούμεθα που αγνοεί ο Σεβασμιώτατος και Καθηγητής Θεολογίας στο ...

πλήρες...

Ιαν 31
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 31.01.18 11:50 ως Ελλάδα 
 

Mια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης για βιβλιόφιλους και βιβλιοφάγους, φιλαναγνωστών με λατρεία στον καφέ ή με «ομηρεία» από την καφεΐνη, έρχεται σε λίγο καιρό στην Πόλη της Καλαμάτας, σε ένα πρωτότυπο και διαφορετικό «book and coffee»!
Προσδοκία να γίνει ένα νέο στέκι με ατμόσφαιρα που θα μοσχοβολάει καφέ και βιβλίο! 
Εφημερίδες, βιβλία και internet θα κάνουν την διαμονή ευχάριστη και ξεκούραστη!
Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν! Τον Μάρτιο η Καλαμάτα θα έχει το πρώτο book cafe! Η ιδέα ανήκει σε Μεσσήνιο Επιχειρηματία, που σκοπεύει ...

πλήρες...

Ιαν 31
Ιαν 31 
3p
 
Ένα τριπλό επετειακό DVD κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που αφορά το Διεθνές Μουσικολογικό και Ψαλτικό Συνέδριο το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 30 Οκτωβρίου ως 1 Νοεμβρίου 2014.
Το Συνέδριο Συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ, το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και είχε ως θέμα «Η Βυζαντινή Μουσική μέσα από τη Νέα ...

πλήρες...

Ιαν 30 
 
Την… έξοδο όλων των Ενοριών και των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη ΔΕΗ και την ένταξή τους στο Ηλεκτρικό Δίκτυο Ιδιωτικού Φορέα Ενέργειας, εξέτασε προ ημερών η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Ιδιώτης Πάροχος απευθύνθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος και πρότεινε να αντικαταστήσει τη Δημόσια Επιχείρηση ηλεκτροδοτώντας όλους τους Ιερούς Ναούς και άλλους Εκκλησιαστικούς Φορείς που συνδέονται με την Εκκλησία.
Στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, η Ιερά ...

πλήρες...

Ιαν 30 
 


Ιαν 30 
filippon
 
Ο μεγάλος στόχος της Συγκλήτου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το Έτος 2018, είναι η αναβάθμισή του σε Πανεπιστημιακό ίδρυμα.
«Είμαι αισιόδοξος, ότι το 2018 θα φέρει ευχάριστες ειδήσεις για το ίδρυμα», δήλωσε ο Πρύτανης, Δημήτρης Μπαντέκας, στην Κοπή της Βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
Ο κ. Δημήτρης Μπαντέκας αναφέρθηκε, ακόμα, στη δραματική περικοπή της χρηματοδοτήσεως του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.- Θ. και γενικότερα της Τριτοβάθμιας ...

πλήρες...

Ιαν 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.01.18 05:31 ως Διεθνή 
pope italia
 
Την Ελληνο-Καθολική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στην ιταλική πρωτεύουσα επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018.
Ο Πάπας Φραγκίσκος Προσευχήθηκε από κοινού με τους ενορίτες της Ελληνο-καθολικής Εκκλησίας, για την Ειρήνη στην Ουκρανία και τον τερματισμό της βίας.
"Γνωρίζω ότι οι καρδιές σας τρέμουν όχι μόνο από αγάπη, αλλά και από ανησυχία για τη Χώρα σας, λόγω του Πολέμου και της οικονομικής δυσπραγίας. Είμαι εδώ για να σας πω ότι είμαι κοντά σας, σας νιώθω ...

πλήρες...

Ιαν 30 
pimen sxismatikos
 
Ο Σχισματικός Επίσκοπος της λεγόμενης "Μακεδονικής" Εκκλησίας των Σκοπίων  κ. Ποιμήν, γελοιοποίησε την Συμμετοχή και την στάση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  κ.κ. Ανθίμου στο πρόσφατο Συλλαλητήριο στην συμπρωτεύουσα.
Ο Επίσκοπος της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, σχολίασε στο Κοινωνικό Δίκτυο την στάση του Παναγιωτάτου, κάνοντας λόγω για μίσος και Ενθικισμό.
"Μόνο ο Άνθιμος και η Τσέκα μπορούν να συγκεντρώσουν τόσα άτομα σε ένα μέρος" - έγραψε περιπεκτικά ο Σχισματικός Επίσκοπος.
Να αναφερθεί ότι η Τσέκα ήταν η Πανρωσική Έκτακτη ...

πλήρες...

Ιαν 30 
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς θα «κερδίσετε» έκπτωση έως 70%
 
Κοινωνικό τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση έως και 70% - Πότε ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων στο νέο σύστημα.
Αναθεωρείται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη, προσφέροντας πλέον εκπτώσεις έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα.


Συγκεκριμένα καθιερώνονται δύο κατηγορίες ΚΟΤ:


- Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται όσοι πληρούν τα κριτήρια λήψης Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτοί θα έχουν έκπτωση στην τιμή του ρεύματος (ανταγωνιστικό τιμολόγιο) 75 ευρώ / MWh και απαλλαγή από χρεώσεις χρήσης ...

πλήρες...

Ιαν 29 
 
Έδρα του Ελληνικού Γενικού Προξενείου στην Κορυτσά, γίνεται και πάλι το «Κτίριο Σεφέρη» καθώς οι Εργασίες Αποκαταστάσεως του νεοκλασικού Αρχοντικού, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2018. Όπως σε κάθε πόλη, υπάρχουν κτίρια τα οποία αποτελούν μαρτυρίες της Ιστορικής τους πορείας και της ιδιαίτερης ταυτότητός τους, Κοινωνικής και Πολιτιστικής, το λεγόμενο «Κτίριο Σεφέρη», είναι για την όμορφη Κορυτσά, δηλωτικό του Αρχιτεκτονικού πλούτου της, αλλά και της δύναμης, του καθοριστικού ρόλου του ...

πλήρες...

Ιαν 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.01.18 08:03 ως Διεθνή 
 
Χάρτης σε Αλβανικό Σχολείο στην Ουκρανία, δείχνει την … Επικράτεια της Αλβανίας, αυτή που θέλουν τα Αλβανικά Εθνικιστικά στοιχεία και όχι αυτή που σήμερα είναι, δηλαδή με αρπαγή τμημάτων από πέντε γειτονικές Χώρες.
Αυτό έγινε γνωστό από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Υπουργός της Διασποράς της Αλβανίας, Παντελί Μάικο που επισκέφθηκε την Ουκρανία, όπου εκτίθενται ορισμένες φωτογραφίες από το Αλβανικό Σχολείο.
Οπωσδήποτε οι φωτογραφίες αυτές, της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας» δεν είναι των απογόνων των Αλβανών, αλλά, πιθανόν, ...

πλήρες...

Ιαν 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.01.18 07:48 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 


Ιαν 29 
 Η θεατρική παράσταση « ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ – ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»
παρουσιάστηκε στη Σκηνή του Πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου
στα πλαίσια του Εορτασμού της 25ης Μαρτίου. 
Συμμετείχαν τα μέλη της θεατρικής ομάδος του Ιερού Ναού. 
Η παράσταση έχει ιστορικό χαρακτήρα και σκοπό να υπενθυμίσει
σε όλους τους Έλληνες τι είχαμε, τι χάσαμε, τι έχουμε και τι μας πρέπει.Ιαν 29 
Παρακολουθήστε την Εισήγηση του Γιώργου Καραμπελιά στο Γ΄ Θεολογικό Συνέδριο
της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου,
«Δυτική Θεολογία: θεωρία και πράξη»,
που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.
 


Ιαν 29 
 
Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών υπερασπίζεται, από την ίδρυσή της το 1939, με επιστημονικά επιχειρήματα και την αδέκαστη Ιστορία, την Μακεδονία.
Ως επιστημονικό Ίδρυμα, με τα ικανά στελέχη της και την στήριξη των εταίρων της, προσέφερε και προσφέρει, πολλές φορές αφανώς, πολύτιμη βοήθεια στην Ελληνική Πολιτεία στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων. Αυτονόητα δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ψευδωνυμία του γειτονικού κράτους ανησυχούν και προκαλούν την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών να λάβει θέση.
Η Εταιρεία ...

πλήρες...

Ιαν 29 
 
Ο Δρ. Γεώργιος Ανδρεόπουλος, μιλάει στο Γ’ Επιστημονικό Συμπόσιο
«Ορθοδοξία και Οικουμένη: Οικουμενικό Πατριαρχείο και Θεία Λατρεία»
που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Ιαν 28
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 28.01.18 18:57 ως Διεθνή 
 


Ιαν 28 
 
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τελέσθηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννου, την Τελετή των Εγκαινίων του νεοανεγερθέντος Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών - Καταδρομών που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης» στην Περιοχή Ρεντίνης.
Την Παραμονή των Εγκαινίων Εσπέρας ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό Εγκαινιασμό στον Ιερό Ναό, τα Μαρτυρικά ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6  [επόμενο]1-20 από 120Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις