E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2016


Νοέ 1 
 
 
Επεισόδιο 5ο (30/10/16): «Όσιος Λουκάς, ένας φάρος της Ορθοδοξίας».
Ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα διατηρημένα Μνημεία του Βυζαντινού Πολιτισμού της Ελλάδος του 11ου αιώνα αποτελεί η Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη στη Βοιωτία.
Το Μοναστήρι με τις δύο μεγάλες Εκκλησίες, το Ναό της Παναγίας και το Καθολικό, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα Κελιά και τα άλλα κτίσματα, αφιερωμένο στον θαυματουργό Όσιο Λουκά, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία. 
Το Μοναστήρι από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα ...

πλήρες...

Οκτ 31 
proto1
 
Μετά από καιρό και λόγω της πλούσιας Εκκλησιαστικής επικαιρότητας επιστρέφουν την επόμενη εβδομάδα οι "Μακκαβαίοι" σε μια έκτακτη εκπομπή.
Ο Αιμίλιος Πολυγένης και ο Δημήτρης Ριζούλης θα μιλήσουν για όλους και για όλα και θα σχολιάσουν την κρίση στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, την πρόσφατη Σύνοδο της Ιεραρχίας, ενώ θα αποκαλύψουν και δύο καυτά θέματα!
Επίσης θα μεταφέρουν τις πληροφορίες τους για το πως αναμένεται να εξελιχθούν τα πράγματα σε όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» καθώς και για ...

πλήρες...

Οκτ 31
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 31.10.16 23:33 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
makkab1
 
Επέστρεψαν οι Μακκαβαίοι και σε μια καταιγιστική Εκπομπή μετά από καιρό σχολίασαν έξω από τα δόντια όλη την Εκκλησιαστική επικαιρότητα.
Ο Διευθυντής του Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr Αιμίλιος Πολυγένης και ο Διευθυντής της Εφημερίδας "Ορθόδοξη Αλήθεια Δημήτρης" Δημήτρης Ριζούλης αναλύουν το ζήτημα που προέκυψε με το μάθημα των Θρησκευτικών, ξεσκεπάζουν το παρασκήνιο και κάνουν εκτιμήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Παράλληλα στην εκπομπή αποκαλύπτουν:

-Οικονομικό σκάνδαλο σε Μητρόπολη
-Τι θα γίνει με τους Βοηθούς Επισκόπους
-Αν υπάρχουν Μητροπολίτες που θα ...

πλήρες...

Οκτ 31 
 
 
Ρεπορτάζ: Αθανάσιος Τζάνης 

Με αφορμή τις συζητήσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών, το poimin.gr συνάντησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και υπό την ιδιότητα του ως καθηγητή της Θεολογικής σχολής Αθηνών, ζητήσαμε την γνώμη του για το «ποια είναι η προοπτική για τους Θεολόγους που αποφοιτούν από τις Θεολογικές Σχολές σήμερα;».
Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί τα όσα είπε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος με την ευθύτητα που τον διακρίνει χτύπησε καμπανάκι για τους αποφοίτους των Θεολογικών ...

πλήρες...

Οκτ 31 
carav-1
 
 
 19-20-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CARAVEL,
Bασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα

Οι εκδόσεις Εν Πλω, με κύριο στόχο την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου διοργανώνουν την 5η Έκθεση Ορθόδοξου Χριστιανικού Βιβλίου και Μοναστηριακών Προϊόντων, με μια μεγάλη ποικιλία τίτλων ορθόδοξης πνευματικότητας σε συνεργασία με πολλούς Εκδοτικούς Οίκους και Μοναστήρια.
 
- Περισσότεροι από 1.500 τίτλοι με έκπτωση έως 80% 
- Παρουσιάσεις βιβλίων 
- Δρώμενα 
- Μουσικές Εκδηλώσεις 
- Παιδική Γωνιά

Παράλληλα θα λειτουργήσει μεγάλη εικαστική έκθεση με θέμα:
 

"Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ”, με εργα του ...

πλήρες...

Οκτ 31 
kris
  
Αποφασισμένος να προσβάλει την Απόφαση Ερντογάν για τον Διορισμό Ιμάμη στην Αγιά Σοφιά, είναι ο Ελληνοαμερικανός Κρίς Σπύρου, πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ με το κόμμα των Δημοκρατικών, και Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας».
«Θα προσβάλω την αυθαίρετη Πράξη του Ερντογάν, με την οποία αποφάσισε ποιος και πως θα λειτουργήσει τον Χριστιανικό Ναό. Ενέργεια που βεβηλώνει και παραβιάζει την Θρησκευτική μας κληρονομιά», δήλωσε ο Πρόεδρος της «Παγκόσμιας Ενορίας Αγίας Σοφίας» κ. Κρις Σπύρου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ...

πλήρες...

Οκτ 31
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 31.10.16 10:34 ως Τυπικόν 
 
 
Τὸ Σεμινάριον ᾿Εκκλησιαστικοῦ Τυπικοῦ διοργανώνεται σὲ συνεργασία μὲ τὸ Σύγχρονο ᾿ῼδεῖο Ἀθήνας (διεύθυνση: Ζηνοδότου 4, Παγκράτι Ἀθηνῶν, τηλ. 210 7520 777).
Οἱ συναντήσεις θὰ λαμβάνουν χώρα στὴν Αἴθουσα Συναυλιῶν τοῦ Ωδείου μία φορὰ τὸν μῆνα, στὶς 20.00 τὸ βράδυ. Κάθε φορὰ θὰ πραγμα­τοποιῆται ἐλεύθερη καὶ ἀνοιχτὴ Διάλεξη γιὰ ἐνδιαφέροντα θέματα τοῦ Εκκλησια­στικοῦ Τυπικοῦ. Τὸ Σεμινάριο ἀπευθύνεται σὲ κάθε ἐνδιαφερόμενο γιὰ τὴν Λα­τρεία καὶ τὸ Τυπικὸ τῆς ᾿Ορθοδόξου ᾿Εκκλησίας, ψάλτες, βοηθοὺς τῶν Αναλο­γίων, Αναγνῶστες, Χορῳδούς, μαθητὲς Βυζαντινῆς Μουσικῆς, Μουσικοδιδα­σκάλους, ...

πλήρες...

Οκτ 30 
 
Το Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, θα διοργανώσουν το απόγευμα της Κυριακής 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30 στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εκδήλωση – Παρουσίαση του CD με συνεργασία της Παρουσίασης των χορωδιών:
 
1) Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης,
2) «Οι Δομέστικοι της Δράμας»
 
και των Πολιτιστικών Συλλόγων:
 
Βώλακα,
Καλής Βρύσης,
Πύργων ...

πλήρες...

Οκτ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.10.16 04:06 ως Μουσική 
 Ο Άρχων Πρωτοψάλτης  κ. Φώτιος Γιαννακάκης καταθέτει στο φακό της Πεμπτουσίας
τις εμπειρίες του από την πολυετή παρουσία του στο ιερό Αναλόγιο. 
Αναφέρεται στο Πατριαρχικό ύφος και στην εξέλιξη του από μεγάλα αναστήματα
όπως ο Κωνσταντίνος Πρίγγος και ο Θρ. Στανίτσας.
 
 
 


πλήρες...

Οκτ 30 
Η ανακήρυξις του αυτοκέφαλου της εν Ελλάδι Εκκλησίας (1850) και η θέσις των Μητροπόλεων των "Νέων Χωρών" (1928)
  
Συγγραφέας: Κωνσταντινίδης Εμμανουήλ Ι.
Εκδότης:Παρρησία
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-696-017-Χ
Σελίδες: 127Σ
χήμα: 24χ17 
Κατηγορίες: Εκκλησιαστική ιστορία 
Σειρές: Έρευναι
Περί την Ιστορίαν της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος
 
 
Η ανάγκη πληρεστέρας γνώσεως και κατανοήσεως των αφορώντων εις την εν έτει 1850 Ανακήρυξιν του Αυτοκεφάλου της εν Ελλάδι Εκκλησίας υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ωδήγησεν ημάς εις την εκ νέου έκδοσιν ουχί μόνον του Συνοδικού Τόμου, αλλά και των Πρακτικών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της συγκροτηθείσης εν Κωνσταντινουπόλει επί Πατριάρχου Ανθίμου Δ΄ του Βυζαντίου ...

πλήρες...

Οκτ 30
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 30.10.16 00:05 ως Μουσική 
Πληρωτικά πλάγιου πρώτου (φρύγιος) από τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά. 
Εκφωνεί ο π. Θεολόγος Δήμου. 
Ψάλλει ο Άρχων υμνωδός της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας
 κ. Γεώργιος Φερεντίνος και τα Μέλη της Χορωδίας
της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  
"Απόστολος Παύλος"  
Λαγκαδάς  -  24/12/2014
 
 
 


Οκτ 29
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 29.10.16 03:20 ως Τυπικόν 

 Τα Μεγαλυνάρια Εορτών και Αγίων στη Θεία Λειτουργία
 
 

 Γεωργίου Ζαραβέλα
Θεολόγου
ΜΑ Ιστορικής Θεολογίας - Λειτουργικής ΕΚΠΑ
 
 
Μεγαλυνάριο ονομάζεται το είδος εκείνο των τροπαρίων το οποίο προήλθε από τα έμμετρα προΰμνια του ειρμού και των τροπαρίων της θ’ Ωδής των Κανόνων μεγάλων εορτών:
 
α) Δεσποτικών (Χριστούγεννα, Περιτομή, Θεοφάνεια, Πάσχα, Ανάληψη, Πεντηκοστή),
β) Θεομητορικών (Εισόδια, Ευαγγελισμός, Υπαπαντή)
και γ) Εορτών Αγίων (Μεγάλου Βασιλείου, Τριών Ιεραρχών).
 
Η ετυμολογία της ονομασίας τους ανάγεται στην προστακτική του ρήματος «μεγαλύνω» (μεγάλυνον), αφού με αυτόν ...

πλήρες...

Οκτ 29 
 
 


Οκτ 29 
Από την Εκδήλωση τιμής προς τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο που πραγματοποίησε η Ομάδα Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Για τον τιμώμενο μίλησαν, ο Αιδεσιμολοιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και η Εκπαιδευτικός Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου. Προβλήθηκε και video με φωτογραφίες από τις επισκέψεις του π. Γερβασίου στις φυλακές όλου του κόσμου. Την Εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο π. Γερβάσιος. 


Οκτ 29Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιλήτου  κ.κ. Απόστολος, εκπροσωπώντας την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη  κ.κ. Βαρθολομαίο, απευθύνει χαιρετισμό, στην Εκδήλωση με θέμα:
 
 «Η Εκπαίδευση στην Ίμβρο», που συνδιοργάνωσαν η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης
και η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο Ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» στη Θεσσαλονίκη. 

Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Πεμπτουσίας με τίτλο
 
«Ίμβρος: Αέναο ταξίδι».


 
 

πλήρες...

Οκτ 29 
Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης ομιλεί στο Β΄ Θεολογικό Συνέδριο με γενικό θέμα:
 
«Θέματα Εκκλησιολογίας»,  που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου.

 Θέμα της εισήγησης του Πρωτοπρεσβυτέρου είναι:

 «Η έννοια του Πρωτείου στην Δυτική και Ανατολική Παράδοση». 


πλήρες...

Οκτ 28 
epit33
 
 
Οι Εκδόσεις «Εν πλω», με στόχο την προβολή και τη διάδοση του ποιοτικού βιβλίου, διοργανώνουν με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων  κ.κ.Τιμόθεου, "ΕΚΘΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ" το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 από τις 11πμ έως τις 10μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.
Οι βιβλιόφιλοι επισκέπτες θα βρουν πολλούς τίτλους Ορθόδοξης πνευματικότητας και επιλεγμένα παιδικά βιβλία με έκπτωση έως και 80%.

 

Είσοδος ελεύθερη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ...

πλήρες...

Οκτ 25 
 

Σε άρθρο του για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο και την εισαγωγή στα ΑΕΙ ο καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης κλείνει με ένα ΥΓ για τα Θρησκευτικά γράφει:

Ως προς το περιεχόμενο τής Διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα Σχολεία, το να μιλάς στα παιδιά ενός Ορθόδοξου Χριστιανικού λαού για τη νιρβάνα, την μπούρκα ή για τις επωνυμίες τού Αλλάχ
και τον πανθεϊσμό των ινδιάνικων φυλών στο όνομα μιας δήθεν Θρησκειολογίας (που δεν διδάσκονται συστηματικά ούτε οι Θεολόγοι) αποτελεί μια ιδιάζουσα παιδευτική σύλληψη ...

πλήρες...

Οκτ 25 
  
Το παραπάνω βίντεο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδoς αποτελεί άριστο Εκπαιδευτικό υλικό για όσους Θεολόγους συνεχίζουν να διδάσκουν το Μάθημα των Θρησκευτικών με βάση το Σχολικό βιβλίο της Γ΄ Γυμνασίου. Αφορά τις Διδακτικές ενότητες 5-8 (πρώτος διωγμός, Πρωτομάρτυρας Στέφανος, Αποστολική Σύνοδος, Απόστολος Παύλος).
Όσοι Θεολόγοι εφαρμόζουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών ας αναζητήσουν διαφορετικό υλικό για τον Παύλο...
Σιδηρόπουλο. Υπάρχει αρκετό στο βοηθητικό υλικό που τους παρέχει το ΙΕΠ.  
 
 


Οκτ 25 
 
  
 
Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:


➢ Ὁ ὑπουργὸς Παιδείας ἀγνοεῖ τὸ Σύνταγμα τῆς Ἑλλάδος. Κύριε Πρωθυπουργέ, ὁ κ. Ν. Φίλης ἐδήλωσε δημοσίως ὅτι δέν εἶναι «ἀναντικατάστατος».
➢ Αἱ ἀποφάσεις τῆς Ἐκκλησίας διά τό μάθηµα τῶν Θρησκευτικῶν. Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου.
➢ Τό προσφυγικόν πρόβλημα καί ὁ κ. Φίλης. Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος.
➢ Ἡ Θρησκειολογικὴ σούπα τῶν νέων Προγραμμάτων. Γράφει ὁ κ. Λέων Μπράνγκ, Δρ Θεολογίας, Κοσμήτωρ τῆς ΠΕΘ.
➢ Ἡ Σύνοδος τῆς Κρήτης ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7  [επόμενο]1-20 από 130Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις