E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2014


Νοέ 30 
 
 
 
 
q2
 
 
 
 
 

Μετά τη θερμή ανταπόκριση των μαθητών στο πρόγραμμα δωρεάν on line κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σειρά στη διαδικτυακή εκπαίδευση έχει το πρώτο δωρεάν on line Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που αφορά όχι μόνο τη Θεσσαλονίκη, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.
Την προσπάθεια αυτή χαιρέτισε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμος και η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, καθώς συναντήθηκαν αμφότεροι με τον Διευθυντή του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, κ. Ιωάννη Κρόκο στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκαν τόσο για ...

πλήρες...

Νοέ 30 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29 
 
 
 
 
Παρακολουθήστε σε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
 
 
την Κυριακάτικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 30/11/2014 και ώρα 7.30 π.μ.  
 
 
Ιεροργούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  κ.κ. Ανθίμου
 
 
 
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ  ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Από την επίκαιρη, αγωνιστική, και πάρα πολύ σημαντική ημερίδα, που έγινε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στην αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης  κ.κ. Ανθίμου.
Διοργανώθηκε από Φοιτητές του Α.Π.Θ. που αντιτίθενται στις Ισλαμικές Σπουδές στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης.
Στην Ημερίδα ήταν παρών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.
Η ημερίδα τίθεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. 
Εκλεκτοί Ομιλητές, όπως ο Χρ. Οικονόμου, Βεν. Καρακωστάνογλου, Κων. Ζουράρις και Γ. Παύλος, θα ...

πλήρες...

Νοέ 29 

  
 
 

Ο Ανδρέας, ψαράς στο επάγγελμα και αδελφός του Αποστόλου Πέτρου, ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και τον πατέρα του τον έλεγαν Ιωνά. Επειδή κλήθηκε από τον Κύριο πρώτος στην ομάδα των μαθητών, ονομάστηκε πρωτόκλητος.Ο Ανδρέας (μαζί με τον Ιωάννη τον ευαγγελιστή) υπήρξαν στην αρχή μαθητές του Ιωάννου του Προδρόμου. Κάποια μέρα μάλιστα, που βρισκόντουσαν στις όχθες του Ιορδάνη κι ο Πρόδρομος τους έδειξε τον Ιησού και τους είπε «ἴδε ὁ ἀμνὸς τοῦ Θεοῦ ὁ ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Ο Κύριος με την παρουσία του και μόνο επιβλήθηκε σε όσους πλησίασε. Η γαλήνια μορφή Του, τους ειρήνευσε. Τα λόγια του μάγευαν τα πλήθη. Η προσωπικότητα του τους έθελξε. Η χάρη του δημιούργησε κάτι νέο και συνταρακτικό στην ψυχή τους. Επιθυμούσαν να τον πλησιάσουν, να είναι πάντα κοντά του. 
Οι δύο μαθητές του Τιμίου Προδρόμου, ο Ανδρέας και ο Ιωάννης, κινούμενοι από μια ακαταμάχητη εσωτερική δύναμη, αφήνουν το διδάσκαλό τους και τρέχουν να ακολουθήσουν τον Μεσσία. ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 


Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα,
 
 

Είναι φορές, που η προσευχή μας γίνεται κραυγή ικεσίας θερμής. Γίνεται λάβα καυτή, που εκτινάσσεται απ' το ηφαίστειο της καρδιάς μας, όταν οι δυσκολίες μας λυγίζουν, όταν οι απογοητεύσεις και τα αδιέξοδα σφυροκοπούν ανελέητα τη ζωή μας. Κι όταν ο πόνος ξεπερνάει τον ορίζοντα των αντοχών μας, νοιώθουμε την ανάγκη να πολλαπλασιαστεί η ένταση της φωνής μας, να γίνει βροντή, που θα σείσει τους ουρανούς και ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Έρανος της Αγάπης, το προσκλητήριο Αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας, ενόψει της εφετινής εορταστικής περιόδου, ένας θεσμός πολλών δεκαετιών, που αποσκοπεί στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ξεκινά από τις 20/11/2014 και θα διαρκέσει καθόλη τη διάρκεια των εορτών.
Εθελόντριες κυρίες από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως θα περιέλθουν κάθε γειτονιά, για να ζητήσουν να συνδράμουμε, από το υστέρημα ή το περίσσευμα μας, στην ανακούφιση των ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.11.14 19:45 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Την Κυριακή 30/11/2014, στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα «ΓΑΛΗΝΗ» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας, αφιερωμένης από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, στους Φυλακισμένους Αδελφούς μας, που διοργανώνει το παράστημα του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» «Καταφυγή».
Στη φετινή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί ο Αιδεσιμ. Αρχιμ. π. Αθηναγόρας Λουκατάρης, υπεύθυνος του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως.
Το Σάββατο 29/11/2014 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 


Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος παραβρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών "Έλλη Μυστακίδου" όπου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Έναρξης των Δράσεων Κοινωνικού Σχολείου στο Ν. Πέλλας, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του νέου προγράμματος του Υπουργείου παιδείας "kids΄ athletics" μεταξύ δημοτικών σχολείων και του ειδικού σχολείου Γιαννιτσών.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου μαθητριών του 1ου και 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών καθώς και αγώνες καλαθοσφαίρισης μικτών ομάδων μεταξύ του Ε.Ε.Ε.Κ και του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29 
 
 
 
 
PaliaMitropoli08
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Σκοπός τοῦ εὐχελαίου ἦταν καί εἶναι «ἡ ἴαση τοῦ σώματος ἀπό ἀσθένειες καί ἔπειτα ἡ ἴαση τῆς ψυχῆς ἀπό τήν ἁμαρτία». 
 
 
Γνωρίζουμε ὅτι Ἕνα εἶναι τό μυστήριο μέσα στήν Ἐκκλησία, ἡ Θεία Εὐχαριστία καί ὅλα τά ἄλλα μυστήρια βρίσκονταν ἀρχικῶς μέσα σέ αὐτό. Ἔτσι ἔγινε καί μέ τό Εὐχέλαιο. Ὅμως, γιά πολλούς χριστιανούς σήμερα, τό Εὐχέλαιο ἀποτελεῖ μιά τελετή πού μπορεῖ νά γίνει γιά ὁποιονδήποτε ἄλλο λόγο ἐκτός ἀπό αὐτόν γιά τό ὁποῖο δημιουργήθηκε ἀπό παλαιά, ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
Χριστουγεννιάτικο Βazaar χειροποίητων δημιουργιών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Δ.Δράμας
 
 
 
 
 
Τα τμήματα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες 
της Δ.Ε.Κ.ΠΟ.Τ.Α Δήμου Δράμας 
"Το Χαμόγελό μας" 
σας προσκαλεί την 
Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 
την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 
στο Χριστουγεννιάτικο Βazaar χειροποίητων δημιουργιών
στο ισόγειο του Δημαρχείου Δράμαςαπό τις 8.30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ.


 
 
 


Νοέ 29 
 
 
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος κάνει λόγο για τη χρήση και το ήθος προσέγγισης της τεχνολογίας σήμερα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Νοέ 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.11.14 12:25 ως Διεθνή 
 
 
 
 
toixografia
 
 
 
 
 
Τις διαστάσεις της κλοπής της πολιτιστικής της Κύπρου,που διαπράχθηκε στα κατεχόμενα αποκαλύπτουν ευρήματα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Walk of Truth.
Η κ. Τασούλα Χατζητοφή, ιδρυτής του Walk of truth , που εδρεύει στη Χάγη, κι έχει ταχθεί στον αγώνα για τον επαναπατρισμό των κλεμμένων πολιτιστικών θησαυρών από τα κατεχόμενα, αποκαλύπτει ότι έχει στα χέρια της 4 τοιχογραφίες.
Η κ. Χατζητοφή ανέφερε ότι τις τοιχογραφίες είχε στην κατοχή του Καναδός συλλέκτης, ο οποίος τις παρέδωσε όταν του απέδειξε ...

πλήρες...

Νοέ 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.11.14 11:31 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
 
 
 
 


Ο Χριστός είπε στους μαθητές Του, κατά τη διάρκεια της τελευταίας νύκτας της επίγειας ζωής Του, ότι «θα τους διώξουν απ’ τις συναγωγές. 
Θα έλθει μάλιστα ο καιρός που όποιος τους θανατώσει θα νομίζει πως έτσι υπηρετεί το Θεό» (Ιω. 16,2). Τους προειδοποίησε για να είναι έτοιμοι και να μη χάσουν την πίστη τους. Ο λόγος Του στηρίζεται στην αλήθεια και στην ειλικρίνεια. Δεν υπόσχεται δρόμους εύκολους. Δεν κοροϊδεύει όσους θα Τον ακολουθήσουν. Η αλήθεια βρίσκεται στην πραγματικότητα, ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΥ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Φέρεται σε γνώση των ευσεβών χριστιανών ότι την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 προς Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, από τις 20:30 έως και τη 01:00. 
Θα τελεστούν, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Ακολουθία Λιτής, Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 
 
 
 
 


Λεωφορεία Εξυπηρέτησης ΟΑΣΘ:


4Α - 4Β: ΧΑΡΙΛΑΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ...

πλήρες...

Νοέ 29 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Συντονιστική Επιτροπή Ορθοδόξων Χριστιανών Φοιτητών και η Συντονιστική Φοιτητική Ενωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΣΦΕΒΑ) σας προσκαλούν τηνΚυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 6 μ.μ. στην αίθουσα τελετῶν τοῦ Α. Π. Θ. στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στον μακαριστό Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κυρό ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ μέ ἀφορμή τή συμπλήρωση 20 χρόνων ἀπό τήν κοίμησή του, μέ θέμα:
 
 
 
 
 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ: Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ

 
 
 

 sevastianos1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
http://ierapostoli.wordpress.com/2014/11/26/bishop_sebastianos_20xronia/ 
 
 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7 ... 14 [επόμενο]1-20 από 268Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις