E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΝΟΈΜΒΡΙΟΣ 2018


Νοέ 26 
 


Νοέ 26 
 


Νοέ 26 
 


Νοέ 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.11.18 07:25 ως Αφιερώσεις 
 


Νοέ 24 
 
 
 
 
 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΝΩΣΙΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Χαλκοκονδύλη 37 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210 5224180 FAX 2105224420
Email: petheol@gmail.com
Ιστοχώρος: www.petheol.gr

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ


 
Υπενθυμίζεται στα μέλη της «Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων» ότι η τακτική Γενική Συνέλευση της Ενώσεώς μας (μηνός Νοεμβρίου, σύμφωνα με το Καταστατικό) θα πραγματοποιηθεί στις 24-11-2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 13:00 στο Δ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α΄ Όροφος κτιρίου Θεολογικής), με θέματα:


1.       Λογοδοσία Διοικητικού Συμβουλίου.
2.       Έγκριση Απολογισμού οικονομικής περιόδου 2017-2018.
3.       Έγκριση Προϋπολογισμού οικονομικής περιόδου 2018-2019.
4.       Προγραμματισμός δράσεων της ...

πλήρες...

Νοέ 24 
 
 
Του πατρός Θεοφάνους
 
Ο Γάλλος νέος Υπουργός Παιδείας, Μπλανκέ, έχει ένα όραμα, μεταξύ άλλων: «Να αξιοποιηθούν περισσότερο τα Λατινικά και τα Αρχαία Ελληνικά στα Σχολεία. Απ’ αυτά κατάγεται ο Πολιτισμός μας», δήλωσε στην Monde.
Επ’ αυτού, ο Γιώργος Παπαδόπουλος - Τετράδης (ο πρώην "Καιρός” της "Ελευθεροτυπίας”, ο οποίος έγραψε και στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά τις εκλογές, και μετάνοιωσε, κατά Δήλωσή του) σχολίασε στην ιστοσελίδα Liberal, ότι «Τουλάχιστον οι τρεις τελευταίοι Έλληνες Υπουργοί Παιδείας δεν κατάγονται ...

πλήρες...

Νοέ 24 
 
Ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αδριανός Βατοπαιδινός - Αγιορείτης
μιλάει για τη Θεολογική Παρακαταθήκη του Γέροντος Εφραίμ Κατουνακιώτη
σε Εκδήλωση Παρουσιάσεως του βιβλίου του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού
αφιερωμένο στον Γέροντα Εφραίμ Κατουνακιώτη με τίτλο:
«Ο χαρισματούχος υποτακτικός – Γέροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης».
Η Παρουσίαση έλαβε χώρα στην 15η Έκθεση βιβλίου
Θεσσαλονίκης στο περίπτερο των Εκδόσεων Εν πλω.
 


Νοέ 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.11.18 03:57 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Ο Οσιολογιώτατος Μοναχός π. Αδριανός Βατοπαιδινός - Αγιορείτης αναφέρεται στην έκδοση του τόμου 
«Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού
καθώς και σε εμπειρίες από τον Μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινό
στην Εκδήλωση Παρουσιάσεως του τόμου στο Συνεδριακό
και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών
την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο των εκδηλώσεων
«Πρωτοκλήτεια 2018».
 
 


Νοέ 24 
 Από την ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου
π. Χρυσοστόμου Παπαδάκη, στην Εκδήλωση Παρουσιάσεως του τόμου «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός
(1.7.1921 – 1.7.2009)» του Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων
«Πρωτοκλήτεια 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό
και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018. 
 
 


Νοέ 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.11.18 08:48 ως Διεθνή 
IMG 0795 
Tην έκπληξή της και τη διαμαρτυρία της προκάλεσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της εν λόγω Χώρας να Δωρηθεί ένα σημαντικό Ιερό κειμήλιό της στην UNESCO, εν αγνοία της και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της.
Πρόκειται για την εικόνα της Αναστάσεως του Λαζάρου, Έργο του 18ου αιώνος, που Αγιογράφησαν οι αδελφοί Κωνσταντίνος και Αθανάσιος Ζωγράφος και η οποία φυλάσσεται στο Μουσείου Μεσαιωνικής Τέχνης στην Κορυτσά.
Αυτή η σημαντική σε αξία Εικόνα θα ...

πλήρες...

Νοέ 23 
matzouranis
 
 
«Δεν υπήρξαν ποτέ μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι οι Κληρικοί» ισχυρίστηκε ο γνωστός Δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης στην Εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στον ΣΚΑΪ και εξήγησε:
 
 
«Από το 1983 το ΣτΕ παγίως δέχεται ότι δεν είναι μόνιμοι, αλλά είναι Εκκλησιαστικοί Υπάλληλοι. Έχουν εργασιακή Σχέση με την Εκκλησία της Ελλάδος, είτε Μόνιμη, είτε προσωρινή.
Και εξηγεί, το ΣτΕ, γιατί δεν μπορεί να είναι (Δημόσιοι Υπάλληλοι), γιατί οι μόνιμοι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι εκτελεστές της ...

πλήρες...

Νοέ 23 
 
 
"Είμαστε Μακεδόνες" είναι το σύνθημα μαθητών που κρατούν την Ελληνική Σημαία στα χέρια εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών, και το ξεπούλημα του ονόματος όπως αναφέρουν στην κάμερα του ΑΝΤ1
"Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία Κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο" λένε οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματά τους.
Καταλήψεις γίνονται σε Σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς και ...

πλήρες...

Νοέ 23 
 
 
Εντολή να «ξηλωθούν» 14 άτομα που ήταν υπεύθυνα για τα ημερολόγια που περιλαμβάνουν Χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία και ταυτόχρονα αναφέρει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο έδωσε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μόλις το γεγονός έγινε γνωστό και αφού βεβαίως κυκλοφόρησε πρώτα η ατζέντα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε Διοικητική Έρευνα για το συμβάν, ενώ ανακλήθηκαν τα εν λόγω ημερολόγια.
Νοέ 23 
 
 
Οι υπεύθυνοι του Instagram Ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την απαγόρευση των likes και των ακόλουθων "έναντι αμοιβής" τις προσεχείς εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών και των διαφημιζόμενων της εταιρείας.
"Πρόσφατα, έχουμε δει τους λογαριασμούς να χρησιμοποιούν εφαρμογές τρίτων μερών για να αυξήσουν τεχνητά το κοινό τους", σημειώνει η πλατφόρμα σε μια νέα Ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.
"Οι άνθρωποι έρχονται στο Instagram για να έχουν πραγματικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών αλληλεπιδράσεων.
Είναι ...

πλήρες...

Νοέ 21 
program katichitiko 
 
 
 


Νοέ 21 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο 
 


Νοέ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.11.18 11:38 ως Διεθνή 
filaret 1680 
Για το ενδεχόμενο ο ίδιος να είναι Επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας μίλησε ο Επικεφαλής της Μη Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας  κ. Φιλάρετος, αναφέροντας ότι οι σχετικές Αποφάσεις θα ανακοινωθούν στο «Συμβούλιο Ενοποίησης».
Η Απόφαση για το εάν ο Επικεφαλής της Μη Κανονικής Δομής της Εκκλησίας της Ουκρανίας Πατριάρχης  κ. Φιλάρετος θα είναι και Επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας δεν έχει ληφθεί ακόμη, όπως δήλωσε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αυτό θα ανακοινωθεί στο «Συμβούλιο ...

πλήρες...

Νοέ 20
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 20.11.18 11:16 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
larisa museum religiou 
Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Λαρίσης και Τρικάλων συνεργάζονται στην Περιοδική Έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λαρίσης με τίτλο «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα», που παρουσιάζει μια σπουδαία Εποχή της Μεταβυζαντινής Τέχνης.
Μέσα από τα Εκκλησιαστικά αντικείμενα της Εποχής επιχειρείται η Ερμηνεία της μεγάλης Καλλιτεχνικής άνθησης του 16ου αιώνα, όταν, στο πλαίσιο της Οθωμανικής Κυριαρχίας, δημιουργήθηκαν και διακοσμήθηκαν δεκάδες Ναοί υψηλών προθέσεων, που άφησαν σημαντικό αποτύπωμα στην Τέχνη.
Χάρη στην ευγενική παραχώρηση των Ιερών ...

πλήρες...

Νοέ 20 
 
 
 

 
 
 
Συμμετείχαν:  Ο Σεβασμιώτατος οικείος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου    κ.κ. Δαμασκηνός,
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων
καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ.κ. Ιωάννης.
Το συντονισμό είχε ο ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Λιονάκης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Εικονοληψία - Μοντάζ Αντώνης Τζατζάνης
 
 


πλήρες...

Νοέ 20 
 
 
Η ανάλυση του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος μέσα από τις εκκλησιαστικές, ιστορικές και πολιτικές προεκτάσεις του, θα πραγματοποιηθεί κατά την Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας που διοργανώνει ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» σε συνεργασία με τo εξειδικευμένo στην εκκλησιαστική ειδησεογραφία portal www.orthodoxia.info.
Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών ο Συνταγματολόγος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριοςκαι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ στον τομέα της Εκκλησιαστικής ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5  [επόμενο]1-20 από 86Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις