E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΜΆΙΟΣ 2017


Μάι 29 
 


Μάι 29 
 


Μάι 29 
 
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
 
 

 


Μάι 28Αποτέλεσμα εικόνας για κινητή Μονάδα
 
Συνεχίζονται οι Ιατρικές επισκέψεις της Κινητής Ιατρικής Μονάδος του Αννουσάκειου Θεραπευτηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου, χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «Ο Άγιος Γεώργιος», στα πλαίσια του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο αυτοί Φορείς για την Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευρύτερη Περιοχή του Νομού Χανίων.
Την φορά αυτή η Ιατρική Μονάδα μετέβει στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο ...

πλήρες...

Μάι 28
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 28.05.17 18:19 ως Διεθνή 
koptes
 
Είκοσι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση Ενόπλων εναντίον Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Επαρχίας Μίνια, τον Εσάμ αλ-Μπεντάιουι.
Ο Κυβερνήτης δήλωσε πως λεωφορείο, που μετέφερε τους Χριστιανούς Κόπτες σε μια Ιερά Μονή Νότια του Καΐρου, δέχθηκε επίθεση από ενόπλους.
Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο Κοπτικών Εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι’ αυτές είχε αναλάβει ...

πλήρες...

Μάι 28 
rada alexandreias
  
Έντονη κριτική προς τις Ουκρανικές Αρχές άσκησε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεόδωρος Β', για τα Νομοσχέδια που υποβλήθηκαν στην Ουκρανική Βουλή και εισάγουν διάκριση σε βάρος της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Σε επιστολή που απέστειλε προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών  κ.κ. Κύριλλο, ο Μακαριώτατος  Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας  κ.κ. Θεόδωρος τονίζει ότι οι Ουκρανικές Αρχές προσπαθούν να χειραγωγήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ...

πλήρες...

Μάι 28 
patriarxis georgias 1
 
Ακυρώθηκαν οι λατρευτικές και Εορταστικές Εκδηλώσεις για την 40η Επέτειο Ενθρονίσεως του Πατριάρχου Γεωργίας  κ.κ. Ηλιού  Β'.
Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Γεωργίας λόγω της ασταθούς κατάστασης που επικρατεί στον κόσμο αλλά και της υφιστάμενης κοινωνικής κατάστασης στη χώρα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Γεωργίας   κ.κ. Ηλίας ακύρωσε όλες τις Εκδηλώσεις.
Επίσης να σημειωθεί ότι ακυρώθηκαν και οι Προσκλήσεις προς τους Προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και άλλων επιφανών προσώπων, οι οποίοι θα παρίστατο στην Επέτειο Ενθρονίσεως του Πατριάρχου ...

πλήρες...

Μάι 28 
 
Με την Απόφαση σταθμό 57/2017, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ που συνεδρίασε στις 5 Μαίου 2017 δικαίωσε πλήρως την Προσφυγή του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου πατρός Ιγνατίου Ζακκάκη που είχε παυθεί από την Εφημεριακή του θέση και είχε διακοπεί η καταβολή της μισθοδοσίας του. Του χρεώνουν τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε το κληροδότημα Προμπονά επειδή ήταν Διαχειριστής του Κληροδοτήματος και οι οποίες ενόχλησαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών  κ.κ. Ιερώνυμο!
Ως γνωστόν το κτήμα Προμπονά, που ευρίσκεται στα όρια της ...

πλήρες...

Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.17 23:56 ως Διεθνή 
Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Σερβίας και μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε με την πλήρωση κενών Επαρχιών μετά τις Μεταθέσεις Επισκόπων ενώ εξέλεξε και τον Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Κοσεβίτς σε νέο Επίσκοπο Δαλματίας.
Ανάμεσα στις Μεταθέσεις οι οποίες έγιναν είναι εκείνη του Επισκόπου Τούζλας κ. Χρυσοστόμου αλλά και του Επισκόπου Τοπλικίου κ. Αρσενίου, Βοηθού Επισκόπου του Πατριάρχου ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στην χηρεύουσα Επισκοπή Νύσσης.
 


Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.17 13:34 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
1) Από αουτσάιντερ έγινε φαβορί! Η ομάδα του λιμανιού προελαύνει δυναμικά! Κάτι ανάλογο μαθαίνω να γίνεται και για τα Άγια Βουνά! 
Από εκεί που δεν τον περίμενε κανείς, σύντομα όλοι θα του βάζουν μετάνοια!
Και αν μη τι άλλο, έχει και ωραία γενειάδα!!!
2) Πριν μήνες για τα οικονομικά μεγάλης Ιεράς Μητροπόλεως της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ήρθε και η ώρα της δικαίωσης για το 24ωρο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων http://Romfea.gr αλλά και σε άλλους που εντόπισαν για ακόμη μια φορά πολλά... Με 10 ...

πλήρες...

Μάι 23 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για περιοδικό θεολογία 

 
Παραιτήθηκε ὁ κ. Στ. Γιαγκάζογλου ἀπὸ τὴ θέση τοῦ Διευθυντοῦ τοῦ περιοδικοῦ «Θεολογία» τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ.κ. Ἱερώνυμος κατὰ τὴ Συνεδρίαση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, προέβη σὲ σχετικὴ Ανακοίνωση πρὸς τοὺς Συνοδικοὺς Μητροπολίτες.
Εἶχε προηγηθεῖ ἡ ἐκ μέρους τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ανακοίνωση τῆς παραιτήσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἄρτης  κ.κ. Ἰγνατίου, ὁ ὁποῖος παραιτήθηκε σὲ ἡλικία 71 ἐτῶν καὶ χωρὶς νὰ ἔχει ἐμφανῶς κάποιο πρόβλημα ὑγείας.
Ὁ κ. Γιαγκάζογλου ...

πλήρες...

Μάι 22 
 
Μια μικρή αφιέρωση του πατρός Θεοφάνους
από ένα παλιό μήνυμα προς στους επισκέπτες
του Εκκλησιαστικού ιστολογίου  <<Ουράνιες Σκέψεις>>
του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου
 
 


Μάι 21 
 
Αυστηρή και γεμάτη αγανάκτηση επιστολή στέλνει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου  κ.κ. Χρυσόστομο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιεού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με αφορμή μια πλάκα που μπήκε σε Γηροκομείο του Περιστερίου και γράφει ανακρίβιες.
Όλα αυτά δυο μέρες πριν τις Δικαστικές αψιμαχίες  

Εις Περιστέρι. 

Σεβασμιώτατε,

          Κατάπληξη, απορία, και αγανάκτηση αισθανθήκαμε για μία ενέργειά σας, η οποία δεν ταιριάζει στα γηρατειά σας και στην μέχρι τώρα ιστορία σας.
          ...

πλήρες...

Μάι 21
   
Φώτο: Από το ιστολόγιο:  veteranos.gr 
 
Περίσσεψε η συγκίνηση στην συνάντηση των Συμμαθητών από την Σχολή των Ευελπίδων στην Ιερά Μονή Σιαμάδων  όταν αντάμωσε ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος  Αλκιβιάδης Στεφανής το φίλο και Συμμαθητή του, απο την ΣΣΕ Ιερομόναχο και Απόστρατο Αξιωματικό π. Μακάριο.

 
 
 
 
 

Μάι 20 
Ὅταν βρίσκεσαι πληγωμένος, ἐπειδὴ ἔπεσες σὲ κάποιο ἁμάρτημα λόγῳ ἀδυναμίας σου ἢ καμιὰ φορὰ μὲ τὴν θέλησί σου γιὰ κακό σου, μὴ δειλιάσης· οὔτε νὰ ταραχθῇς γι᾿ αὐτό, ἀλλὰ ἀφοῦ ἐπιστρέψης ἀμέσως στὸ Θεό, μίλησε ἔτσι·
«Βλέπε, Κύριέ μου· ἔκανα τέτοια πράγματα σὰν τέτοιος ποὺ εἶμαι· οὔτε ἦταν δυνατὸ νὰ περίμενες καὶ τίποτα ἄλλο ἀπὸ ἐμένα τὸν τόσο κακοπροαίρετο καὶ ἀδύνατο, παρὰ ξεπεσμὸ καὶ γκρέμισμα».
Καὶ ἐδῶ, ξευτελίσου στὰ μάτια σου ἀρκετὴ ὥρα καὶ λυπήσου μὲ πόνο καρδιᾶς γιὰ ...

πλήρες...

Μάι 19 
ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ
 
Την παραίτηση του και μάλιστα εγγράφως υπέβαλε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας  κ.κ. Κύριλλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής της Κρήτηςς ο Καθηγούμενος, επί δεκαετίες, της Ιερά Μονής Τοπλού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π. Φιλόθεος Σπανουδάκης, για υποθέσεις που σχετίζονται με τις Αγροτικές καλλιεργητικές εκτάσεις της Ιεράς Μονής και τις έριδες που φαίνεται να υπάρχουν μεταξύ ακτημόνων που καλλιεργούν αλλά και του ίδιου του Ηγουμένου για τις επιλογές στην παραγωγική διαδικασία των καλλιεργειών.
Για τον Ηγούμενο οι εντάσεις του ...

πλήρες...

Μάι 19 
Αποτέλεσμα εικόνας για κοιμητηριο
 
Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε στο κοιμητήριο σε κοινότητα της Δυτικής Λεμεσού, όταν συναίβει το παρακάτω περιστατικό στην Δυτική Λεμεσό. 
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η οικογένεια του θανόντος προτίθεται να προβεί σε καταγγελία στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού της Εκκλησίας της Κύπρου.

 


Μάι 19 
 
 

Μάι 17 
 
Το Άγιο Όρος κατοικήθηκε από τους αρχαίους χρόνους και είναι γνωστό για τη σχεδόν 1800χρονη συνεχή Χριστιανική του παρουσία και τις μακρές ιστορικές Μοναστικές Παραδόσεις του, οι οποίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 9ο αιώνα.
 
Στα Μοναστήρια, πάνω από δύο χιλιάδες Αγιορείτες Πατέρες Μοναχοί ζουν μια ασκητική ζωή, απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.
Στα Καρούλια οι Ασκητές ζουν σαν τα πουλιά. Μένουν σε αυτοσχέδια σπίτια στην άκρη των γκρεμών, δεν καλλιεργούν και δεν αποθηκεύουν τίποτα, και τρέφονται ...

πλήρες...

Μάι 16 
 
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας στην Συνεδρία της 6ης και 7ης Ιουνίου 2016 αποφάσισε την Αγιοκατάταξή του Οσίου Ιακώβ της Πούτνα και των Οσίων Σίλα, Παΐσίου και Νάθαν.Το γεγονός θα λάβει μέρος στις 14 Μαΐου 2017 στην Μονή Πούτνα. 
Η Μνήμη τους θα τιμάται στις 15 και αντίστοιχα 16 Μαΐου.
 
 
Ο Άγιος Ιεράρχης Ιάκωβος της Πούτνα Μητροπολίτης  κ. Μολδαβίας, είναι ένα δώρο ανεκτίμητο το οποίο δώρησε ο Θεός στον Ρουμανικό λαό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία.Μπήκε στο ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5  [επόμενο]1-20 από 83Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις