E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

αρχεία ανα μήνα : ΜΆΙΟΣ 2018


Μάι 27 
 
 


Μάι 27 
 


Μάι 27 

Τον Μουσικό Χορό που θα αποδώσει
τα ιδιόμελα του Εσπερίνου της Πεντηκοστής
 και θα Διευθύνει ο Άρχων Πρωτοψάλτης Χαρίλαος Ταλιαδώρος
 
 


Μάι 27 
 
 
Κείμενο: Σπύρος Παπαγεωργίου 


Την δική της αντίδραση και δυσαρέσκεια εξέφρασε η Μητρόπολη Χαλκηδόνος μέσω του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, αναφορικά με τις θέσεις του ομογενούς Ευσταθίου Βαλλιώτη σε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μητρόπολη θεωρεί απαράδεκτες, αντιεκκλησιαστικές και μισητικές τις απόψεις του ομογενούς. Μάλιστα απορεί πως η Θεολογική Σχολή του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορος Θεολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση¨
 
 
 
 


Μάι 27 
Χορός Βατοπαιδινών πατέρων ψάλει το Θεοτόκε Παρθένε του Πέτρου Μπερεκέτου
σε Αγρυπνία στην Ιερά Σκήτη Αγίου Ανδρέα (Σεράι).
 
 


Μάι 27
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 27.05.18 04:45 ως Κόσμος 
 
 
 
 
 


Μάι 27 
 


Μάι 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.05.18 06:34 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
 
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ
 
 


Μάι 26 
αρχιεπίσκοπος
 
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ.κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου  κ.κ. Ιγνάτιο στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη προκειμένου να τον εμψυχώσει πριν την μετάβαση του στην Αμερική για την Μεταμόσχευση ήπατος, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος από τον Καθηγητή κ. Ανδρέα Τζάκη.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Άγγελος Περιλής μαζί με τους θεράποντες Ιατρούς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε από τον ...

πλήρες...

Μάι 26 
prokopios1
 
Κόλαφο κατά του Δημάρχου Αθηναίων  κ. Γιώργου Καμίνη αποτελεί η Αθωωτική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Πρώην Πρόεδρο του Γηροκομείου Αθηνών, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Προκόπη Μπούμπα, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της χρήσης κεφαλαίων από Κληροδοτήματα του Ιδρύματος.
Μιλώντας στη "Δημοκρατία" ο πατήρ Προκόπιος αναφέρει ότι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος από την Απόφαση, η οποία μάλιστα ελήφθη ομόφωνα στις 10 Μαΐου 2018."
Οι κατηγορίες που με βάρυναν είχαν διοχετευτεί από συγκεκριμένα άτομα, ώστε ...

πλήρες...

Μάι 26 
Αρχιεπίσκοπος
 
Στην Εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, παραβρέθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  κ.κ. Ιερώνυμος Β΄. Ο Μακαριώτατος παρακολούθησε με προσοχή όλες τις δραστηριότητες των παιδιών και είχε την ευκαιρία να εκφράσει τόσο την αγωνία του όσο και το ενδιαφέρον του για το θεσμό της οικογένειας.
Ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος επίσης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας και στη σημασία της ευρύτερης οικογένειας, δηλαδή αυτή της Εκκλησίας, η οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και στέκεται ...

πλήρες...

Μάι 24 
 
Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας
 
Την Εθιμοτυπική Επίσκεψη Πραγματοποίησε η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε θερμά τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς και τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

 
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για θέματα που αφορούν το Πατριαρχείο στην Αίγυπτο, την Λιβυή και την υποσαχάρια Αφρική. Επίσης, έκανε αναφορά στις πρόσφατες περιοδείες του στο Σουδάν, ...

πλήρες...

Μάι 24 
 


Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 08:30 ως Συνεντεύξεις 
ierosolima
 
«Ιερός εμφύλιος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ΄ και ομάδας αρχιερέων του Πατριαρχείου με επίκεντρο πωλήσεις ακινήτων και εδαφών που φέρεται να έχει πραγματοποιήσει το Πατριαρχείο από το 2005 μέχρι σήμερα.
Οι καταγγελίες που διατυπώνονται από επίσημα και επώνυμα χείλη για τις διαδικασίες αγοραπωλησίας που φέρεται να έχει ακολουθήσει ο προκαθήμενος της Αδελφότητας του Πανάγιου Τάφου προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο εκμετάλλευσης της ιερής ιδιοκτησίας, στις κορυφές του οποίου βρίσκονται το Πατριαρχείο, ...

πλήρες...

Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 05:47 ως Μερικές πινελιές – Σχόλια 
 
Η επικαιρότητα γύρω από το θέμα της παραχωρήσεως Αυτοκεφάλου Καθεστώτος στην Τοπική Εκκλησία της Ουκρανίας τρέχει με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ιδίως μάλιστα μετά την Απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει Διαδικαστικώς το ζήτημα, κατόπιν ενημερώσεως και Συντονισμού των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Αποτέλεσμα αυτής της Αποφάσεως ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ  κ.κ. Ιλαρίων (του Πατριαρχείου Μόσχας) να προχωρήσει διαδοχικώς σε επισκέψεις στην Εκκλησίες της Κύπρου, της Αλεξάνδρείας, της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων, ενώ ...

πλήρες...

Μάι 24 
Φωτογραφία του Νικόλαος Αμοργιανός.
 
 
 

 
 
 


Μάι 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.05.18 03:37 ως Εκπαίδευση 
 
 
 
 


Μάι 24 
 
 
Το Amen.gr αναστέλλει τη διαδικτυακή πορεία του.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες και τους αρθρογράφους του
που το στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Μάι 22 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπίσκοπος αναστάσιος


Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών Ανακοινώνει ότι η Προγραμματισμένη για την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 Εκδήλωση Ανακηρύξεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας  κ.κ. Αναστασίου ως Επιτίμου Μέλους της αναβάλλεται. Ο προκαθήμενος της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη για λόγους ανωτέρας βίας.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Σε σχετική Δήλωσή του ο Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών κ. Βασίλειος Ν. Πάππας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Εύχομαι να δοθεί το ...

πλήρες...

Μάι 21
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 21.05.18 12:52 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
 
 Η τέχνη του Αγίου Όρους σε ένα κατάστημα στο Κέντρο της Αθήνας

Ένα κατάστημα 350τ.μ. στο Κέντρο της Πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από την Μητρόπολη των Αθηνών, στην οδό Πανδρόσου στον αρ. 28Β, στεγάζει μοναδικά Προϊόντα από την πολύτιμη τέχνη της Αγιογραφίας του Αγίου Όρους αλλά και από την πλούσια παραγωγή της γης και των ανθρώπων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.
Εικόνες, πιστά Αντίγραφα των σημαντικότερων Εικόνων της Ορθοδοξίας που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5  [επόμενο]1-20 από 90Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις