E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΜΆΙΟΣ 2018


Μάι 30 
manis ggm
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης  κ.κ. Χρυσόστομος Γ' δέχτηκε στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, στο Γύθειο, Εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, που κατάγεται από το Γύθειο, πρώην Στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης δέχτηκε και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) κα Μαρία Ροκαδάκη και είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα της επικαιρότητος.Μάι 30 
ierapostoli
 
Τον Ρόλο του Συντονιστή της Ελληνικής Ιεραποστολής για την Παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών στην Αφρική, δεν αποκλείεται να αναλάβει τους επόμενους μήνες ο Βόλος και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η ιδιαίτερα τιμητική αυτή πρόταση έγινε από τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξάνδρειας και Πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεόδωρο, προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιο, ενώ αίτημα για Συμμετοχή στην Ιεραποστολή έχουν υποβάλλει και οι Φοιτητές και Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Την ...

πλήρες...

Μάι 30 
 
Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος ύστερα από Πρόσκληση του Προέδρου π. Γεωργίου Σελλή.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τον Νέο Κανονισμό περί «Εφημερίων και Διακόνων» και τις Τροποποιήσεις του, ιδιαίτερα όσον αφορά στην πλήρωση των Κενών Οργανικών Εφημεριακών θέσεων.
Ο Ι.Σ.Κ.Ε. θεωρεί ότι τα υπό του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Νόμος 590/1977) οριζόμενα και για το θέμα αυτό ισχύουν έναντι οποιουδήποτε Κανονισμού ή Κανονιστικής Διατάξεως.
Ο Ι.Σ.Κ.Ε. επισημαίνει ...

πλήρες...

Μάι 30 
 
Πρόκειται για σχέδιο που συζητήθηκε και στο παρελθόν αλλά δεν προχώρησε το ενδεχόμενο Συστάσεως Ιεράς Αρχιεπισκοπής Δωδεκανήσου, φαίνεται ότι εξετάζει και εξέτασε εκ νέου το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και πριν λίγο καιρό.
Το σχέδιο αυτό είχε συζητηθεί και παλαιότερα, αλλά δε προχώρησε, κυρίως επειδή υπήρξαν ενστάσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Τώρα, επανέρχεται στο προσκήνιο και είναι πιθανόν ότι θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.
Επί του θέματος, είναι σχετικό το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε πριν λίγο καιρό στην Εκκλησιαστική ...

πλήρες...

Μάι 29 
 
 
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων: 4/6/2018 – Έναρξη Μαθημάτων: 11/6/2018
 
 
 
 

Επισκεφθείτε το παρακάτω λινκ του Πανεπιστημίου
 
 
 
 


Μάι 29 
hiou markos1
 
Την πρόθεσή του να επιβάλλει «ευλογόσημο» για τους Γάμους και τις Βαπτίσεις επιβεβαιώνει μέσα από παρέμβασή του στον «π» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών  κ.κ.Μάρκος.
Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πρόθεση «ακουμπάει» πάνω σε Απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την Εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών  κυρού Χριστοδούλου.
Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης   κ.κ. Μάρκος σημειώνει ότι τα Έσοδα από το συγκεκριμένο Έγγραφο θα καταλήγουν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου ενώ κατά τον ίδιο το συγκεκριμένο ...

πλήρες...

Μάι 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.05.18 19:51 ως Διεθνή 
pimen
 
"Η λεγόμενη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα δεχθεί το Νέο όνομα για την Μακεδονία, από την Πρόταση που Συμφωνήθηκε μεταξύ των πλευρών Μακεδονίας και Ελλάδος" - τόνισε κατηγορηματικά ο Σχισματικός Επίσκοπος των Σκοπίων Ποιμένας, κατά τη διάρκεια των Εορτασμών για τα 1000 χρόνια της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Ο Σχισματικός Επίσκοπος σε άλλο σημείο τόνισε: "Ελπίζω να μην Παραιτηθούμε από το Συνταγματικό μας όνομα! Το όνομά μας, είναι Ορθόδοξη Εκκλησία της Μακεδονίας, το οποίο συνδέεται με την Ταυτότητά ...

πλήρες...

Μάι 29 
banner synedriou
 
Πραγματοποιείται κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος και Συνοδικής Αποφάσεως από σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018 έως και την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Στελεχών Κατασκηνώσεων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που βρίσκονται στον Αυλώνα Αττικής (θέση Μαρσόρι) σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Η Αγία Φιλοθέη".
Στο Συνέδριο θα παραστεί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ...

πλήρες...

Μάι 29 
 
Με την ευκαιρία της επiσκέψεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής,  κ.κ. Νικολάου, στην Κεφαλλονιά, είχαμε την ευκαιρία να σχολιάσουμε μαζί την ομιλία του για τον Ρόλο της Εκκλησίας στη Σύγχρονη Εποχή και την Σχέση της με τις Νέες Τεχνολογίες. Συγχρόνως, η συζήτηση επεκτάθηκε στο πως θα μπορούσε να είναι ο Σύγχρονος Εκκλησιαστικός Λόγος, αλλά και γιατί η Σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας είναι "άρρωστη”.
Ο Σεβασμιώτατος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η Εκκλησία βγαίνει σήμερα ...

πλήρες...

Μάι 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.05.18 19:15 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Η Εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού  κ.κ. Ιγνάτιο με θέμα: "Μνήμες Βυζαντίου", και καλεσμένους τον κ. Αθανάσιο Αγγέλου και τον κ. Κυριάκο Καλαϊτζίδη, η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 07/07/2002
 
 

Μάι 29 
 
Την 26η Μαΐου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στην Παλαίφατη Ιερά Μονή Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, δέχθηκε Εθιμοτυπική επίσκεψη του Κοπτοκαθολικού Νέου Προέδρου του Συμβουλίου Εκκλησιών της Αιγύπτου Αιδεσιμ. π. Παύλου Jaras, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συντονισμού του Διαλόγου και των Δράσεων των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αίγυπτο.
Παρόντες στη συνάντηση ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος ...

πλήρες...

Μάι 29 
 
Η Υποδοχή θα γίνει στις 7.30 μμ στο Αργος.
Η Ιερή Εικόνα θα φιλοξενηθεί
στον ιστορικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου
ΑργουςΜάι 29
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 29.05.18 05:47 ως Ελλάδα 
psixiko 2
 
Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί από την εφημερίδα "Δημοκρατία".
Εταιρεία real estate έχει αναλάβει το ακίνητο όπου ζούσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και υπάρχει μεγάλη μυστικοπάθεια για το μέλλον του.
Αφού ο εκπρόσωπος των μεσιτών με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα ουσιαστικά απέφυγε να μιλήσει, εντείνοντας το μυστήριο που υπάρχει.
Tiς τελευταίες ημέρες στο σπίτι της Εθνάρχου Μακαρίου 5 στο Παλαιό Ψυχικό, εκεί όπου γράφτηκαν χρυσές σελίδες της Εκκλησιαστικής ιστορίας, εκεί που έζησε και άφησε την τελευταία του πνοή ...

πλήρες...

Μάι 29 
 
 


Μάι 29 
Φωτογραφία του Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος.
 

 


Μάι 29 
Φωτογραφία του Giwrgos Ernikiolis.
 
 

 
 

Μάι 29 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 
 
 


Μάι 29 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 
 


Μάι 29 
stamatis spanoudakis
 
 
 
Δύο μεγάλες συναυλίες με τον τίτλο «Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και οι φίλοι του»
θα δώσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης
την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας MYTILINEOS.
 
 

«Νομίζω ότι ο τίτλος αυτός περιέχει όλα όσα, χωρίς νότες, θα ήθελα να σας πω. Τρίτη 29 Μαΐου 2018. Πόσα χρόνια μετά την Άλωση της γλυκιάς Πόλης!
Ο χρόνος, όμως, που περνάει, λίγο με αφορά. Η αγάπη που ...

πλήρες...

Μάι 28 
 
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6  [επόμενο]1-20 από 110Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις