E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούς

αρχεία ανα μήνα : ΙΟΎΝΙΟΣ 2018


Ιού 19 
 
 


Ιού 18 
 


Ιού 3 
 


Ιού 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.06.18 09:27 ως Πολιτισμός – Εκδηλώσεις 
 


Ιού 2 
 


Ιού 2 
 


Ιού 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.06.18 04:07 ως Διεθνή 
filakes
 
Την 1η Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν  κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο  π. Μάξιμο Oumba και τον Ιερολογιώτατο Διάκονο  π. Στέφανο Andzembé, επισκέφθηκε τις Φυλακές της Συμπρωτεύουσας Pointe - Noire του Κονγκό-Μπραζαβίλ, για να εγκαταστήσει τον Ιερολογιώτατο  π. Στέφανο ως τον πρώτο Ορθόδοξο Κληρικό που θα ασκήσει συστηματικώς Ποιμαντικό Έργο στους Φυλακισμένος, κατόπιν εξασφαλίσεως της Σχετικής Αδείας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Χώρας.
Αρχικώς, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υπεδέχθη ...

πλήρες...

Ιού 2 
simera-vafaro-new
 
Υποχρεωτική είναι πλέον από εδώ και πέρα η παρουσία Σταυρών στις Εισόδους όλων των Δημοσίων Κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο Νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο Σταυρός).
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό του Γερμανικού Κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο Νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της Βαυαρικής Ταυτότητος μετά την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην Περιοχή.
Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της Προσφυγικής κρίσεως του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου Προσφύγων και Μεταναστών ...

πλήρες...

Ιού 2
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 02.06.18 02:56 ως Τουρισμός 
 


Ιού 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.06.18 10:52 ως Διεθνή 
 
Στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, έλαβε χώρα κοινή Διάσκεψη Εργασίας τριών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, και συγκεκριμένα της Επιτροπής Προϋπολογισμών (BUDG Committee), της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού (CONT Committee) και της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE Committee), με θέμα την Αξιολόγηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για το Μεταναστευτικό εντός της Ένωσης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Προγράμματος για τα Έτη 2021 - 2027, που αναμένεται να συνταχθεί από ...

πλήρες...

Ιού 1 
batikano oikoumenikos
 
O Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος συμμετείχε στο Βατικανό στο Διεθνές Συνέδριο που οργάνωσε το ίδρυμα Centesimus Annus.
O Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος, στην ομιλία του «η Κοινή Χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό», αναφέρθηκε σήμερα, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου, σε κύρια προβλήματα αλλά και ανάγκες της Εποχής μας.
«Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε μια τεράστια οικονομική κρίση η οποία συνδέεται με την διαδικασία της Παγκοσμιοποιήσεως και τις συνέπειές της, με το ότι ο Πολιτισμός παραδόθηκε στην ...

πλήρες...

Ιού 1 
balashov
 
Η Ορθοδοξία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Πολιτικών και των ΜΜΕ εξαιτίας της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σχετικά με την Δημιουργία μίας «ενιαίας Τοπικής Εκκλησίας».
Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέφρασε την πρόθεση να συζητήσει, με όλες τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες το υποβληθέν προς τούτο Αίτημα του Ποροσένκο.
Για το αν υπάρχει σήμερα κάποια Πανορθοδόξως αποδεκτή Διαδικασία Χορηγήσεως Ανεξαρτησίας, δηλαδή Αυτοκεφαλίας σε μία Εκκλησία, και εάν κάνουν λόγο περί του σχετικού ...

πλήρες...

Ιού 1 
Φωτογραφία του Θεοφάνης Ιωαννίδης.
 
 


Ιού 1 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για αρχιεπίσκοπος αχρίδος ιωάννης
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε την Έκθεσή του για τις Θρησκευτικές ελευθερίες στην πΓΔΜ.
Η Έκθεση αναφέρει ότι τον Μάρτιο του 2017 τα εγχώρια Δικαστήρια καταδίκασαν για άλλη μια φορά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος  κ.κ. Ιωάννη, καθώς και ότι η Κυβέρνηση κατέσχεσε Περιουσία της Ορθόδοξου Αρχιεπισκοπής Αχρίδος.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι η Ορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος εξακολουθεί να μην μπορεί να Εγγραφεί ως Θρησκευτική οντότητα στη Χώρα και ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο (ΕΔΔΑ) ...

πλήρες...

Ιού 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.06.18 07:58 ως Ελλάδα 
department
 
Δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο, στην οποία υπάρχουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στις αναφορές για την Ελλάδα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Αν και στο κεφάλαιο για την Ελλάδα γίνεται αναφορά στη συνέχιση περιστατικών που σχετίζονται με ρητορική μίσους και «Αντισημιτικών και Αντιμουσουλμανικών Διακρίσεων», η Έκθεση επισημαίνει την Ποινική Δική εναντίον 69 Μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα «ευρέως Αντισημιτικό και Αντιμουσουλμανικό» Πολιτικό Κόμμα.
Επιπλέον, ...

πλήρες...

Ιού 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.06.18 05:47 ως Διεθνή 
timotheos skopia
 
"Η Εκκλησία μας είναι απομονωμένη εδώ και 50 χρόνια! Πριν από ένα μήνα στείλαμε επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην οποία δεν αποποιηθήκαμε το όνομά μας, αλλά ούτε σκεφτόμαστε να το αλλάξουμε! Εμείς απαιτούμε να αναγνωριστούμε ως αυτοκέφαλη Εκκλησία" δήλωσε ο Μητροπολίτης Ντέμπαρ και Κίτσεβο Τιμόθεος της λεγόμενης "Μακεδονική Εκκλησίας".
Επίσης ο Επίσκοπος Τιμόθεος, ανέφερε ότι η επιστολή που έστειλε ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ήταν σε συντονισμό με την Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας των ...

πλήρες...

Ιού 1 
 
Ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Ιεράς και Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης  κ.κ. Εἰρηναῖος, πληροφορηθείς τό χαρμόσυνον Άγγελμα τῆς ἐκλογῆς εἰς Μητροπολίτην Νέας Ζηλανδίας τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου  π. Μύρωνος Κτιστάκη, ἄχρι τοῦδε Ἱεροκήρυκος τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Κρήτης, ἐκφράζει τήν βαθυτάτην χαράν αὐτοῦ καί ὑποβάλλει τῇ Αὐτοῦ Θειοτάτη Παναγιότητι τῷ Οἰκουμενικῷ Πατριάρχῃ  κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙῼ καί τῇ Ἁγίᾳ καί Ἱερᾷ Συνόδῳ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου εὐγνώμονας εὐχαριστίας διά τήν ἐπαξίαν πρόκρισιν καί προβολήν τοῦ ἐπιλέκτου τούτου Κληρικοῦ τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς ...

πλήρες...

Ιού 1 
 
Με απόλυτα θετικό τρόπο υποδέχθηκε η κυβέρνηση την Απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την έναρξη των Διαδικασιών για την επιστροφή στην κανονικότητα της Σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με ονομασία που δε φέρει τον όρο «Μακεδονία».
Το Φανάρι έκανε γνωστό πως θα εξτάσει το Αίτημα του Ζόραν Ζάεφ και η Εκκλησία της Χώρας θα φέρει το όνομα «Αρχιεπισκοπή Αχρίδων».

Η σχετική Ανακοίνωση από το Φανάρι αναφέρει:

«Η Αγία και Ιερά Σύνοδος, συνελθούσα σήμερον υπό ...

πλήρες...

Ιού 1 
 
Από τις 31 Μαΐου 2018 έως τις 7 Ιουνίου 2018 στο Novi Sad της Σερβίας πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC).
Η Γενική Συνέλευση φιλοξενείται από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και Προτεσταντικές Εκκλησίες της Σερβίας.
Η Συνέλευση του CEC στο Νόβι Σαντ έχει τίτλο: "Γίνε ο μάρτυράς μου”. Το κεντρικό θέμα της Συνέλευσης είναι η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία θα συμβάλει στον καθορισμό των Πολιτικών στόχων και το έργο ...

πλήρες...

Ιού 1
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 01.06.18 02:47 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
 
Στον Πνευματικό Ανάδοχο είναι αφιερωμένη η υπ᾿ αριθμόν 68η
τηλεοπτική εκπομπή του Δημητρίου Π. Λυκούδη,
στην τηλεόραση του ΘΑΡΡΙ,
της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
 
Η εκπομπή μεταδίδεται
κάθε Τρίτη 20:00 - 21:00
και κάθε Τετάρτη 1800 - 19:00 σε Επανάληψη.
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2  [επόμενο]1-20 από 26Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοίΔιαφημίσεις