E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΙΟΎΛΙΟΣ 2017


Ιού 30 


Ιού 30 
 
 


Ιού 30 
 


Ιού 30 
Αποτέλεσμα εικόνας για επισκοπος θεουπολεως παντελεημων
 
Πανηγυρικά και μέσα σε Θρησκευτική κατάνυξη τιμήθηκε η Μνήμη των Αγίων 630 Θεοφόρων Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου εν Χαλκηδόνι στον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Ακτής Θερμαϊκού της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Ευσεβείς πιστοί της ευρύτερης Περιοχής του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης υπερπλήρωσαν τον Ιερό Ναό να μετέχουν του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και να τιμήσουν τους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι υπήρξαν συνεχιστές του έργου του Χριστού.
Της λαμπρής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο ...

πλήρες...

Ιού 30 
 
  
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη  
  

Μία πιο τις πιο ωραίες εικόνες του Ευαγγελίου, Αγαπητοί μου Αδελφοί, είναι και αυτή στην οποία ο Χριστός παρομοιάζει τον Χριστιανό άνθρωπο με Πόλη που είναι χτισμένη ψηλά στο βουνό και η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί.
Ο Χριστός αφορμάται από την Ιερουσαλήμ, η οποία είναι χτισμένη επάνω σε λόφους και ξεχωρίζει από όποιο σημείο και να την ατενίσει κάποιος. 
Έτσι και ο Χριστιανός, καλείται να είναι «Πόλις επάνω Όρους κειμένη, ήτις ...

πλήρες...

Ιού 30 
Ιερός Ναός Αγίας Φωτεινής
 
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Ζωγράφος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας συνεχάρησαν δημόσιως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  κ.κ. Γεώργιο για τη ουσιαστική και στοχευμένη πρωτοβουλία του να πραγματοποιείται κατά τους Καλοκαιρινούς μήνες η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής της Παραλίας Κατερίνης και σε άλλες Γλώσσες εκτός από την Ελληνική, όπως στη Ρουμανική, τη Σλαβονική και τη Σερβική.
Χιλιάδες τουρίστες από τις Χώρες των Βαλκανίων που επιλέγουν την Πιερία για τις Καλοκαιρινές τους Διακοπές έχουν την ...

πλήρες...

Ιού 29 
 
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ της Λειτουργικής της Αγίας Ορθοδόξου μόνης Εκκλησίας.
Αναλυτική παρουσίασις όλων των σταδίων αυτής, από την Ακολουθία του Καιρού, την Ιερατική ένδυση, την Προετοιμασία των Τιμίων Δώρων, ίσαμε την αρχή της Λειτουργίας των Κατηχουμένων. Τινάς επεξηγήσεις ποιεί και ο Δημήτριος Μαυρόπουλος, Θεολόγος - Συγγραφέας.
 
 
 


Ιού 26
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 26.07.17 22:52 ως Συνεντεύξειςpaterasthinagoras 
 

Υπάρχει η εντύπωση, πως για να συναντήσεις σε Ιεραπόστολους που εκτελούν σημαντικό έργο και τους αποκαλούν ακόμα και «Αγίους» πρέπει να ταξιδέψεις στην «Μαύρη Ήπειρο» ή σε κάποιο απόμακρο Μοναστήρι. Μια εντύπωση λανθασμένη, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις πολύ μακριά και να συναντήσεις ένα τέτοιον άνθρωπο. Αρκεί μια βόλτα στην άκρη της Θεσσαλονίκης και στο γκέτο του Δενδροποτάμου!

 Στον Θεολόγο Ηλιού 

Ήταν λίγο μετά το μεσημέρι, όταν ο «Φάρος του Κόσμου» μου άνοιξε την πόρτα και με ...

πλήρες...

Ιού 26 
 

Μερικά σημεία:
 

Ξεκαθάρισε τους κύριους άξονες της ζωής σου.

Η πραγματική αδικία είναι η εκούσια αμαρτία.

Να εντάσσουμε τις επιθυμίες, τα ενδιαφέροντα και τη ζωή μας στην προσμονή του Θεού.

Η πραγματική προσευχή δείχνει και το μικρότερο σκουπιδάκι μέσα μας.

Ποιο είναι το περιεχόμενο της Προσευχής μας; Τα θελήματά και οι επιθυμίες μας ή η σχέση με το Θεό;

Θλίψη και στενοχώρια: ποια η διαφορά;

Η (πραγματική) Προσευχή διώχνει τη λύπη.

Ευεργετικές συνέπειες των εξωτερικών θλίψεων και του πόνου.

Η σημασία της λεπτότητας και ...

πλήρες...

Ιού 23
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 23.07.17 22:01 ως Τυπικόν 
 
Tὸ νόημα τῆς Θείας Λειτουργίας.
Ἂς τὴν ἐξετάσουμε τώρα ὅσο μποροῦμε λεπτομερέστερα,
ἀρχίζοντας μὲ ἐκεῖνα ποὺ τελοῦνται στὴν Αγία Πρόθεση
[Εἰδικὸς χῶρος ποὺ βρίσκεται ἀριστερὰ
ἀπὸ τὴν Αγία Τράπεζα, ὅπου τοποθετοῦνται
(προτίθενται - πρόθεση) τὰ Τίμια Δῶρα
ποὺ προσφέρουν (προσκομίζουν-Προσκομιδή)
οἱ Πιστοὶ γιὰ τὴ Θεία Εὐχαριστία.
Ἐδῶ γίνεται ἡ ἀναγκαία προετοιμασία τους ἀπὸ τὸν Λειτουργὸ ἱερέα]. 
 
 
 


Ιού 23 
 
 

Ιού 23 
koimisi 1
 
Μετέστη πρὸς Κύριον τὸ πρωὶ τῆς Κυριακῆς 23ης Ἰουλίου 2017, ἡ Πρεσβυτέρα Κατίνα, χήρα τοῦ Ἱερέως πατρός Εὐθυμίου Σκλήφα, Μητέρα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν  κ.κ. Χρυσοστόμου.
Ἡ Εξόδιος Ιερά Ἀκολουθία τῆς μεταστάσης θὰ Ψαλῇ στὸν Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου στοῦ Λουκᾶ Τριπόλεως, τὴν Δευτέρα 24 Ἰουλίου 2017 καὶ ὥρα 18:00 τὸ ἀπόγευμα.
Ἡ Σορὸς τῆς ἀοιδίμου Πρεσβυτέρας θὰ εὑρίσκεται στὸν Ἱερὸ Ναὸ ἀπὸ ὥρα 4 τὸ ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας.
Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Πατρῶν θὰ διαθέσῃ ...

πλήρες...

Ιού 23 
rumanias danihl 12
 
Με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο  Ιερό Παρεκκλήσιο της Πατριαρχικής Κατοικίας, Εόρτασε τα 66α Γενέθλιά του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουκουρεστίου και Πάσης Ρουμανίας  κ.κ. Δανιήλ.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου  κ.κ. Βαρλαάμ, Συμπαραστατούμενος από Κληρικούς του Πατριαρχείου.
Ο Μακαριώτατος στην ομιλία του τόνισε πως η ζωή είναι ένα δώρο από τον Θεό, που πρέπει να την καλλιεργήσουμε, να την πολλαπλασιάσουμε και να ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού να την κάνει καρποφόρο.
 
 
Επίσης ο Προκαθήμενος της Ρουμανικής ...

πλήρες...

Ιού 23 
Αποτέλεσμα εικόνας για Μποδοσάκειο Νοσοκομείο
 
Την επιτακτική ανάγκη Στελέχωσης της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου με δύο Ογκολόγους Παθολόγους, καθώς τα κρούσματα Καρκίνου στη ευρύτερη Περιοχή της Πτολεμαΐδος φτάνουν σήμερα το 30,5% του Τοπικού πληθυσμού, υποστηρίζει σε επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), Σταύρος Γιαννακίδης.
«Επτά στους δέκα θανάτους στην ευρύτερη Περιοχή της Πτολεμαΐδος Νομού Κοζάνης οφείλονται σήμερα σε Καρκίνο ή σε θρομβοεμβολική Νόσο (Έμφραγμα, Εγκεφαλικό, Πνευμονική Εμβολή) και μόλις τρεις ...

πλήρες...

Ιού 23 
 
Μέσω του Προγράμματος «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων Νησιών της Χώρας», το οποίο στοχεύει στην άρση του ψηφιακού αποκλεισμού κατοίκων συγκεκριμένων Περιοχών της Ελλάδος, επιχορηγείται τόσο το κόστος απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την πρόσβαση στο διαδίκτυο όσο και το συνολικό ετήσιο πάγιο σύνδεσης (με πρόβλεψη ορισμένου ορίου). Η, δε, σύνδεση αφορά κινητή ή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.
 
 
Η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εποπτεύεται και εκτελείται ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη 
 
 
Αγαπητοί μου Αδελφοί,
 
Σε μια Εποχή που οι Θρησκευτικές πεποιθήσεις θεωρούνται για αρκετούς συνανθρώπους μας δεισιδαιμονίες, γεμάτες πλάνη και φαντασιοπληξίες ενός διαταραγμένου νου και όπου η σοφία του κόσμου εμφανίζεται να έχει αποκλείσει την ενέργεια του Θεού... στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, συμβαίνουν δραματικές καταστάσεις που οι πρωταγωνιστές τους έρχονται να αναιρέσουν θεαματικά την προσήλωση στον άκρατο υλισμό των ημερών θλίψεως που διάγουμε.
Η λατρεία της ύλης έχει καλύψει το διάχυτο φως της ύπαρξης του ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
«Αν το σφάλμα κάποιου Αδελφού μπορεί να είναι δημόσιο και φανερό, εσύ αιτιολόγησέ το με Αγάπη και Φιλαδελφία και πες ότι στον αδελφό εκείνον με το να βρίσκονται άλλες Αρετές κρυμμένες, για να φυλαχθούν αυτές...
Επέτρεψε ο Θεός να πέσει στο σφάλμα αυτό· ή αν έχει μικρό χρονικό διάστημα το ελάττωμα εκείνο, για να παραμένει πιο ταπεινός στα μάτια τα δικά του·
Και ακόμη με την καταφρόνηση των άλλων να κάνει κάποιον καρπό ταπεινώσεως και να ευαρεστήσει τον ...

πλήρες...

Ιού 22 
 
Στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο του Τρικόρφου Φωκίδος τιμήθηκε ιδιαιτέρως και εφέτος 2017 η Μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ επί τη Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων.
Προσκεκλημένοι από τον Σεβαστό Ποιμενάρχη Φωκίδος  κ.κ. Θεόκτιστο ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας  κ.κ. Πολύκαρπος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης  κ.κ. Χρύσανθος (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών).
Κατά το διήμερο των Εορταστικών Θρησκευτικών Εκδηλώσεων παρευρέθηκαν πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος ...

πλήρες...

Ιού 21 Αποτέλεσμα εικόνας για Υπουργείο οικονομικών
 
Τις εκ βάθρων αλλαγές στη δομή των ειδικών μισθολογίων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών, των πυροσβεστών, των ιατρών του ΕΣΥ, των πανεπιστημιακών καθηγητών, των καθηγητών ΑΤΕΙ, των ερευνητών, των διπλωματικών υπαλλήλων και πολλών άλλων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών, οι οποίες επήλθαν με τον ν. 4472/2017 αποκαλύπτει εγκύκλιος 77 σελίδων που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης σε όλες τις συναρμόδιες για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων υπηρεσίες των υπουργείων. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ...

πλήρες...

Ιού 21
Δημοσιεύτηκε από Π. Θεοφάνης Ιωαννίδης στις 21.07.17 10:41 ως Επιστήμη – Τεχνολογία 
 
Του Πατρός Θεοφάνους Ιωαννίδη
 
Ο Σύγχρονος Άγιος πλέον της Εποχής μας Παίσιος ο Αγιορείτης, (+1994) ακολουθώντας μια Ευλογημένη Παράδοση αιώνων, αλλά κυρίως το παράδειγμα του «Γέροντός του» Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου (+1924), χρησιμοποιούσε το Ψαλτήρι, (ΨΑΛΜΟΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ), στην καθημερινή του Προσευχή προς τον Θεό. 
Μέσα στην αγάπη του για τον κόσμο και τους ταλαιπωρημένους αδελφούς μας που ξεχείλιζε την καρδιά του, είχε αφιερώσει τον καθέναν από τους 151 Ψαλμούς σε μια κατάσταση ανάγκης και έτσι τους ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3  [επόμενο]1-20 από 41Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις