E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2016


Σεπ 28 
 
 
%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81
 
 


Σεπ 26 
 
 
 
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 από 9:00 μ.μ. έως 12:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Ριζού Σκύδρας προς τιμήν του οσίου Εφραίμ του Σύρου.
 
 


Σεπ 26 
 
  
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 8.30 μ.μ. έως 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών, θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Κυριακού του Αναχωρητού.
Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού Λειψάνου του Αγίου.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας δεν θα γίνει η καθιερωμένη Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.
Σεπ 26 
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Σκοπίων 
  
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης των Σκοπίων  κ.κ. Ιωάννης εξελέγη Επίτιμος Διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά από πρόταση της Θεολογικής Σχολής των Αθηνών για το πλούσιο Ακαδημαϊκό του έργο, αλλά και για την θυσία του για την ενότητα της Εκκλησίας.
Στην Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας για το έργο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αρχιεπισκόπου  κ.κ. Ιωάννου σχετικές εισηγήσεις υπέβαλαν τρεις Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής, ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αβύδου  κ.κ. Κύριλλος {Κατερέλος}, ...

πλήρες...

Σεπ 26 
dramas-xris-ieroni
  
Το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου να φιλοτεχνηθεί ανδριάντας του Χρυσάνθου Φιλιππίδου του από Τραπεζούντος καλεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας  κ.κ. Παύλος τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο  κ.κ. Ιερώνυμο.
Ο Σεβασμιώτατος προτείνει επίσης να αναγραφούν με χρυσά γράμματα τα ονόματα των Εθνομαρτύρων Κληρικών της Περιόδου  '40 - '49, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και υπόμνησης στους Πολιτικούς Ταγούς της Χώρας, της αδιαμφισβήτητης προσφοράς του Ιερού Κλήρου στους Αγώνες του Έθνους.
 
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας  κ.κ. ...

πλήρες...

Σεπ 26 
 
mosxas1
  
Συνεδρίαζε την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 το "Διοικητικό Ταμείο" για την ανοικοδόμηση Εκκλησιών στη Μόσχα, υπό την Προεδρεία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών  κ.κ. Κυρίλλου.
Κατά τη διάρκεια της Συνεδριάσης ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας προέτρεψε να κατασκευαστούν Ναοί σε δύσκολες Περιοχές, τουλάχιστον να πληρούν σε χωρητικότητα 500 πιστούς.
Αρχικά το σχέδιο ήταν να χτίζονται ναοί μικρότεροι, κάτι που σύμφωνα με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη είναι παράλογο αφού ο κόσμος ξεπερνά τους 500 πιστούς σε ...

πλήρες...

Σεπ 26 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Σερρών
 
 
Για τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης  κ.κ. Θεολόγος.
''Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει εκφραστεί επί του θέματος. Αυτό το οποίο προκαλεί έκπληξη, και μάλιστα οδυνηρή έκπληξη είναι η συμπεριφορά του κ. Υπουργού και μάλιστα αυτή η άδικη καταφορά εναντίον της Εκκλησίας διαχρονικώς'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών  κ.κ. Μάξιμος.
''Αυτά τα οποία όλως ανιστόρητα είπε, προσβάλλουν και την ...

πλήρες...

Σεπ 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.09.16 01:15 ως Ελλάδα 
 
mits
   
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η αιφνίδια αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών, χωρίς καμία συνεννόηση με την Εκκλησία, όταν δεν υπάρχουν καν νέα βιβλία για να το υποστηρίξουν, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί συνειδητά να διχάσει και να πολώσει. 
Κανένας δεν θα είχε αντίρρηση στην αναμόρφωση του μαθήματος και την παροχή επιπλέον γνώσης σε σχέση με άλλες Θρησκείες. Κάτι που έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Αυτό, ...

πλήρες...

Σεπ 26 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου
 
"Το πρόβλημα αυτό συζητείτο εδώ και δύο χρόνια και στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ήταν γνωστές οι προθέσεις του υπουργείου για τις αλλαγές αυτές" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου  κ.κ. Μακάριος σχολιάζοντας το ζήτημα των τελευταίων ημερών μεταξύ Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και Υπουργού Παιδείας  κ. Φίλη.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως ενώ η Εκκλησία και το υπουργείο έχουν δημιουργήσει μία κοινή Επιτροπή για το θέμα, το υπουργείο Παιδείας κινήθηκε ...

πλήρες...

Σεπ 25 
 
 
Μέσα στους αιώνες πολλοί μοναχοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας έγιναν παράδειγμα αγάπης και αφοσίωσης προς τους συνανθρώπους τους.
Είναι αναρίθμητα τα περιστατικά ιερωμένων οι οποίοι με ιδιαίτερη αγάπη και ανιδιοτέλεια πρόσφεραν στις τοπικές κοινωνίες της Ελλάδος σε Περιόδους Πολέμων, φτώχειας και όχι μόνο.
Ένας σύγχρονος «Άγιος» της Εποχής μας υπήρξε και ο Οσιόλογιώτατος Μοναχός π. Μελέτιος Αϊβατζίδης, γνωστός και ως «Ορφανοτρόφος», ο οποίος πρόσφερε στα ορφανά, χωρίς όρια και συμβιβασμούς. Η έλλειψη της όρασής του δεν στάθηκε εμπόδιο ...

πλήρες...

Σεπ 25 
mantineias
  
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ.κ. Αλέξανδρος γνωστοποίησε, πως έχει δεχτεί εξώδικο και σύντομα θα παραστεί στο Δικαστήριο, για τις πρόσφατες δηλώσεις του αναφορικά με τους ομοφυλόφιλους.
Όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016. 


Ακολουθούν οι Δηλώσεις που είχε κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας  κ.κ. Αλέξανδρος:
 
  
"Είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και αυτή καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία. Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους συγχωρήσει ο Θεός, να ...

πλήρες...

Σεπ 25 
 
 


Σεπ 25 
 
 
 


Σεπ 25 
 
 
 


Σεπ 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.09.16 03:25 ως Τυπικόν 
 
 
 
 
 
 
 


Σεπ 25
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 25.09.16 01:52 ως Ελλάδα 
peth-1
 
 
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) συμφωνεί απόλυτα με τις δηλώσεις (20/9/2016) του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι τα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΦΕΚ υπ. αριθ. 143575/Δ2 ΥΑ 13.09.2016), που βεβιασμένα επιβάλλει στα Σχολεία ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης, «είναι απαράδεκτα, είναι επικίνδυνα, είναι πράγματα που δεν θα αποδώσουν καρπούς, αλλά μεγάλη ζημιά στην Παιδεία, γενικότερα στην κοινωνία μας, και ρήξη μέσα στην Εκκλησία στις σχέσεις με ...

πλήρες...

Σεπ 25 
 
 
Σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό έγινε ο Εσπερινός της Πανηγύρεως του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Κελλί «Μαρουδά.» Παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους, Γέρων π. Βαρνάβας Βατοπαιδινός, ο πρώην Πρωτεπιστάτης Γέρων π. Συμεών Διονυσιάτης και πολλοί Κελλιώτες Ιερομόναχοι και Μοναχοί.
Εφημέριος ήταν ο Ιερομόναχος π. Παλαμάς από την Ιερά Κουτλουμουσιανή Σκήτη.
Στον Εσπερινό παρέστησαν πολλοί Προσκυνητές φίλοι του Ιερού Κελλιού από όλη την Ελλάδα.
Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του Πρωτάτου Οσιότατος Μοναχός π. Ιάκωβος ...

πλήρες...

Σεπ 24 
 
 
 
H κυβέρνηση με ιδεοληψίες και φανφαρονισμούς αδυνατεί να καταλάβει και να επιλύσει το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού σε όλες τους τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις που δημιουργούνται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ασφαλώς, είναι ένα πολύπλοκο και δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ασφαλώς, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούνται στις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι δυνατόν σε μια οργανωμένη πολιτεία να λύνουμε το θέμα τον ...

πλήρες...

Σεπ 24 
 
862
 
 
Ζωηρή συζήτηση για την εκλογή Ορθοδόξου Συμπροέδρου της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε στην Συνεδρία της Ορθοδόξου πλευράς της Επιτροπής, η οποία προηγήθηκε της Συνεδρίας της Ολομέλειας.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Επιτροπής, ο οποίος υιοθετήθηκε το 1980, κάθε πλευρά εκλέγει Συμπρόεδρο από τα Μέλη της.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος εκ των προτέρων απέστειλε επιστολές, όπου Ανακοίνωσε τον διορισμό του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού  κ. Ιώβ (Getcha) Μέλος της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε αντικατάσταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Περγάμου  κ.κ. Ιωάννου ...

πλήρες...

Σεπ 24
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 24.09.16 01:38 ως Ελλάδα 
 
 
 
Παραιτήθηκε ο κ. Στ. Γιαγκάζογλου από τη θέση του Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Περιοδικού «Θεολογία» της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμος κατά τη Συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Τετάρτης 7ης Σεπτεμβρίου 2016, προέβη σε σχετική Ανακοίνωση προς τους Συνοδικούς Μητροπολίτες.
Είχε προηγηθεί η εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ανακοίνωση της παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης  κ.κ. Ιγνατίου, ο  οποίος παραιτήθηκε σε ηλικία 71 ετών και χωρίς να ...

πλήρες...


Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6 7  [επόμενο]1-20 από 139Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις