E – radio
TVΔικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο
Επιλέξτε από την λίστα ραδιοφωνικούς σταθμούςΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ
Συνεργασία στο Διαδικτυακό Τόπο Ενημέρωσης και Επικοινωνίαςαρχεία ανα μήνα : ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟΣ 2018


Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.18 11:57 ως Υγεία 
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 
 
Το comple.gr συνεχίζοντας τις δράσεις του στο θεσμό της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το 2018, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο "Ιπποκράτειο" διοργανώνει για 2η φορά, ημέρα «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ».
ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ... ΔΩΣΕ ΖΩΗ!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!
 
 
 

Εθν. Αντιστάσεως 21, 564 30 (Κατάστημα Wind Νικόπολης)

Για οποιαδήποτε ερώτηση καλέστε στο 23100 324 25 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα.

http://www.facebook.com/clickenergygr/?fref=pb&hc_location=profile_browser
 
 


Σεπ 30 
 


Σεπ 30 
 


Σεπ 30 
Φωτογραφία:
 
 


Σεπ 30 
 
 
Από τον μήνα Οκτώβριο αρχίζουν οι μορφωτικές και αθλητικές Δραστηριότητες της Ενορίας Μητροπόλεως (Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου) Γιαννιτσών.
Ο Αγιασμός για όλα τα τμήματα των Κατηχητικών Συνάξεων καθώς και των ενοριακών Δραστηριοτήτων θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 π.μ. 
 
 Τα τμήματα των Δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν:
 
Μαθήματα Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, και Βυζαντινής Μουσικής, συμμετοχή στον Βυζαντινό Χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, συμμετοχή στην Θεατρική Ομάδα της ενορίας και συμμετοχή στην Αθλητική Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Μητρόπολις».
Επίσης λειτουργεί τμήμα με βασικά μαθήματα Πληροφορικής για μεγάλους.
 
 
 
________________
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Τηλ. • 6980224902 ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 
 
 

Γεωργίου Ζαραβέλα 
Θεολόγου
ΜΑ Ιστορικής Θεολογίας - Λειτουργικής ΕΚΠΑ

 
 
 
Η σύγχρονη λειτουργική πράξη περιλαμβάνει κατά τόπους τη συνήθεια του κλεισίματος των βημοθύρων, ενίοτε και του καταπετάσματος της Ωραίας Πύλης, σε διάφορα σημεία της Θείας Λειτουργίας. Η επικρατέστερη και συνηθέστερη στιγμή του μυστηρίου, κατά την οποία παρατηρείται το φαινόμενο αυτό, είναι ο καιρός της Κοινωνίας του κλήρου, οπότε ο λειτουργός κλείνει τη θύρα πριν ή μετά την εκφώνηση «Πρόσχωμεν. Τὰ Ἅγια τοῖς ἁγίοις» και την ανοίγει ξανά πριν εκφωνήσει το ...

πλήρες...

Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.18 07:54 ως Ορθοδοξία – Θεολογικά και Εκκλησιαστικά Θέματα 
 
 
 
 
Του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Βαρθολομαίου - Αγιορείτου
Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου / Αγίου Όρους 
 

 
Το πλοίο, όταν ξεκινά από το λιμάνι, έχει χαράξει την πορεία, που θα ακολουθήσει, ώστε να φθάσει με ασφάλεια στον προορισμό του. Η πορεία, που έχει χαράξει, χρησιμεύει, ώστε να γνωρίζει ποια κατεύθυνση στον ορίζοντα να ακολουθήσει, όταν βρεθεί μεσοπέλαγα, για να μην χαθεί. 

Όταν το πλοίο βρεθεί μεσοπέλαγα και πέσει σε κακοκαιρία και φουρτούνα, ο καπετάνιος κάνει ελιγμούς, ξεφεύγοντας από τα ορμητικά ...

πλήρες...

Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.18 07:49 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
 
Ένα βίντεο κινουμένων σχεδίων, που μιλάει για το Σταυρό
που καλούμαστε να σηκώσουμε στη ζωή μας ακολουθώντας
τον Χριστό, τηρώντας τον λόγο Του:
 

"...εἴ τις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν
καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν
αὐτοῦ καὶ ἀκολουθείτω μοι."
(Κατά Ματθαίον, ΙΣΤ΄ 24)
 
 


Σεπ 30
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 30.09.18 07:19 ως Βιντεοθήκη – Youtube 
π. Ιωάννης Γιαπιτζίογλου: Το άγνωστο ΙσλάμΤι είναι το Ισλάμ;
Ποια είναι η διδασκαλία του;
Προέρχεται από τον Θεό ή είναι εφεύρημα ανθρώπου;
Πόσο αξιόπιστο είναι το Κοράνιο;
Ποια σχέση μπορεί να έχει το Ισλάμ με την Ορθόδοξη Εκκλησία;
 
 
Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία που έκανε ο π. Ιωάννης Γιαπιτζίογλου (Δρ. Ιστορικός-Ισλαμολόγος, Επιστ. συνεργ. Πανεπιστημίου Μασσαλίας, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Μαρκόπουλου) στο Εντευκτήριο των Φοιτητών της ΧΦΔ Αθηνών, την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018.Σεπ 30 Στίχοι-μουσική: Μαριγώ Μπούρη 
Ενορχήστρωση: Ερμής Κοντούδης 
Επεξεργασία video: Κωνσταντίνος Χασάπης 
Τραγουδούν: Στέφανος Λούντζης, Κωνσταντίνος Χασάπης, Αθανάσιος Αρβανίτης, Αθανάσιος Μπαλάφας, Αντώνιος Ροκκάς, Χρήστος Κοκονέτσης, Ναμπίχα Χαντάντ, Ιωάννα Δεικτάκη, Λυδία Αβαγιανού.

«Αυτό το τραγούδι γράφτηκε για την Μακεδονία, πριν από 30 χρόνια, στην κατασκήνωση Πρώτη Φλωρίνης! Ήταν τότε, που μας φιλοξενούσε στην αγκαλιά της η κατασκήνωση, υπό την σκέπη και την φροντίδα του Αείμνηστου Επισκόπου π. Αυγουστίνου Καντιώτου. 
Η μεγάλη του αγάπη για την Μακεδονία, ήταν αυτή που τον έκανε να προτείνει σε όλους μας ...


πλήρες...

Σεπ 30 
 

 Σεπ 30 
 
 
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης 
κ.κ. Βαρθολομαίος το τριήμερο 29 Σεπτεμβρίου 2018 - 1 Οκτωβρίου 2018, επ' ευκαιρία των Εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Οι Εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και οργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και άλλους Φορείς. 
Μεταξύ των Προσκεκλημένων είναι και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας  κ.κ. Ειρηναίος, ο οποίος έχει αποδεχθεί την Πρόσκληση. 
Επίκεντρο των Εκδηλώσεων θα είναι ...

πλήρες...

Σεπ 30  
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, το Παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής στον γνωστό Φιλόλογο και Μελετητή της Εκκλησιαστικής Μουσικής Μανόλη Χατζηγιακουμή, του οποίου το σημαντικό έργο προβάλλουμε συστηματικά από την «Ιδιωτική Οδό». 
Η υψηλή τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Μανόλη Χατζηγιακουμή «για το κορυφαίο φιλολογικό του έργο και στην Αρχαία Γραμματεία, και στον Διονύσιο Σολωμό, και στην μετάφραση του Ομήρου, αλλά συνάμα και για το μοναδικό μουσικολογικό ερευνητικό και ...

πλήρες...

Σεπ 30 
 


Σεπ 30 
 
 
Εκδηλώσεις μνήμης, επί τη συμπληρώσει πενήντα χρόνων από την ημέρα των Εγκαινίων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) και με την Γ΄ Σύναξη των Εταίρων, πραγματοποιούνται την 2αν Οκτωβρίου τ.έ. στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, στο Κολυμβάρι Χανίων. 
Στις Εκδηλώσεις θα παραστούν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης  κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ Α΄, καθώς και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Θα παρευρεθούν επιπλέον ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων  κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ Γ΄, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ...

πλήρες...

Σεπ 26 
 
 


Σεπ 26 
 
 
Εκδηλώσεις Μνήμης επί τη συμπληρώσει εκατό χρόνων από την Ανακωχή που σηματοδότησε τη Λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.
Στις Εκδηλώσεις, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα παραστούν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης  κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας  κ.κ. Ειρηναίος, Αρχιερείς και Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων. 
Κορυφαίο γεγονός των Εκδηλώσεων θα αποτελέσει ...

πλήρες...

Σεπ 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.09.18 04:42 ως Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ 

 


Εὐχαρίστως ἀνακοινοῦται πρός πάντας τούς ἐνδιαφερομένους ὅτι διά πᾶσαν πληροφορίαν ἀφορῶσαν εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν καί τήν Ὀρθόδοξον Κοινότητα Σμύρνης δύνανται νά ἐπικοινωνοῦν πρός τήν γραμματείαν αὐτῆς (Εὐγεν. κ. Βασιλικήν Χριστοδούλου), καί συγκεκριμένως πρός τούς ἀριθμούς τηλεφώνου 00902324821046 καί 00902324644333 (τηλ. καί fax), καθημερινῶς καί κατά τάς ὥρας 10.00-16.00, ὡς καί εἰς τάς διευθύνσεις ἠλεκτρονικήν Secretary@ecclesiasmyrnis.org καί ταχυδρομικήν 1374 (Sezer Doğan) Sok. No. 20 ⁄ 12, İsmet Kaptan Mahallesi, Çankaya ⁄ Konak, İzmir, ...

πλήρες...

Σεπ 26 
 
 
 
 
 
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της χρήσης «επ’ Εκκλησίαις» ηλεκτρονικών συσκευών της σύγχρονης τεχνολογίας (tablets, laptops, κινητά τηλέφωνα), οι οποίες υποκαθιστούν τα λειτουργικά βιβλία. 
Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές που ενεργοποιούνται ώστε οι ιεροψάλτες να έχουν μπροστά τους ολόκληρη την ακολουθία της Κυριακής, επί παραδείγματι, και με τα μουσικά κείμενα. Οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν ως «τυφλοσούρτης» και «διευκολύνουν» τους ιεροψάλτες ώστε να μην ανατρέχουν στα ειδικά λειτουργικά βιβλία κάθε φορά. Δυστυχώς, οι «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές ...

πλήρες...

Σεπ 26
Δημοσιεύτηκε από Ουράνιες Σκέψεις στις 26.09.18 04:24 ως Μουσική 
Ο κ. Γεώργιος Αγγελινάρας, Άρχων Μαΐστωρ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας,
Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών
στο πρώτο μέρος της Συνεντεύξεως του στην Πεμπτουσία αναφέρεται στην έκφραση της ψαλτικής τέχνης.
 Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες / χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Ουράνιες Σκέψεις


[Κύρια σελίδα] [1] 2 3 4 5 6  [επόμενο]1-20 από 113Πρόσφατες δημοσιεύσειςΑναζήτησηΑΡΧΕΙΟΘΕΜΑΤΑ

Αρθρα

Ορθόδοξοι προορισμοί

Διαφημίσεις